Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 20, 11:00)
Tai kaip ten su ta alkoholikų tikyba. Nėra visai minčių?  g.gif

uoj, ikrai zinau atveju, kai kas sekmadieni eidavo i baznytele ir vaikus tempdavosi, bet tai nesutrukdydavo prisiliuobti ir aplink nama zmona vaikyt.
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 20, 11:54)
uoj, ikrai zinau atveju, kai kas sekmadieni eidavo i baznytele ir vaikus tempdavosi, bet tai nesutrukdydavo prisiliuobti ir aplink nama zmona vaikyt.

Airijoj tai taip fainai yra, kur yra baznycia salia butinai yra baras(pub'as) taigi visi sekmadieni po misiu tiesiai i puba biggrin.gif Jiem kazkaip vienas su kitu nesimaiso biggrin.gif Nu siaip pacioj baznycioj gi vyna duoda biggrin.gif
O sianakt is vis keista sapna sapnavau, kad kazkoks pamokslininkas aiskino,kad Kristus daznai nusigerdavo ir ten kazaka darydavo(nebepamenu) unsure.gif sakau jus gi snekat netiesa, sako jo as tik siaip tik kaip pvz norejau pateikt. sakau, bet kai zmn girdi tai jie ir tiki , kad Kristus gerdavo, ir tai skatina juos gerti....
Vo taip, kazi ka tie mano sapnai galetu reiksti...is vis paskutiniu metu kosmarus pradejau sapnuoti..... unsure.gif

Suprantu, kad Klausimeli ne tai klausei. Tik klausimu i klausima noreciau atsakyti, o ar daug is vis pazysti zmoniu ,kurie turi ta gyvaji tikejima, o ne tik praktikuoja kazkoki kulta? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 20 kovo 2011 - 12:54
QUOTE(giurza @ 2011 03 19, 01:19)
Logiska tai logiska, bet ar daug zmoniu apie tai susimasto?
Kuo tavo Carras 100 procentu teisus, tai teiginiu, kad alkoholio vartojimas iaugo i zmonijos gyvenimo buda. Tam, kad jo samoningai atsisakyti, reikia eiti pries srove, lauzyti tradicijas ir iprocius. Buti tokiam kaip dauguma labai patogu ir lengva, issiskirti, reiskia, tapti balta varna...
O jei dar placiau paziureti: kas, gyvendamas iprasta gyvenima, atsizvelgia i kiekvienam zingsnyje gresiancius pavojus? Jei galvoti apie visas gresmes, tykiancias zmogu, islipusi is lovos, gyventi aplamai neapsimoka, nes nuolat bijosi: paslisti vonoje, uzspringti pusryciais, patekti i avarija, tapti chuligano auka ir t.t.
Gresme tapti alkoholiku irgi is tos pacios serijos...

O skirtuma tarp "nepriklausomo" ir "priklausomo" as tau galiu ivardinti:
1) noriu isgerti - nera - na ir apsieisiu!
2) noriu isgerti - nera - reikia surasti!
Vat cia ir yra ta riba, kurios nepastebi kol neperzengi g.gif
Ir tikrai nesvarbu, kiek zmogus gali isgerti ir kaip daznai geria...
Tu teisi, problema islenda tik post factum... verysad.gif

thumbup.gif Butent reikia keisti tradicijas, mastyma ir t.t. kitaip sakant samoningumo daug reikia...
Del rizikos jau kitos buvo kelis kartus uzsiminusios ,kad va visur rizikuoji, pvz po masina palysti. Tai as masciau, masciau ir man kazkaip kitaip atrodo. Pvz po masina papuoli arba ne ,jei nepapuoli -tai lieki sveikas ar ne? O su alkoholiu nera to arba, juk kiekvbienas lasas kenkia? taigi cia kaip butu sokimu kas diena po masina ir rizika tokia: siandien tik koja lus ar jau mirtinai pritrenks... unsure.gif
Del to skirtumo tarp priklausomo ir saikingai geriancio, velgi masciau ir niekaip nesuprantu gal paaiskintumet abi su Leber:
Saket abi daug maz vienodai isgeriat, dar lyg Leber daugiau. Tai pasakykit man, kur tada tas alkoholizmo tikrasis blogis ?, as kazkaip maniau, kad pats alkoholio vartojimas, kuris ir nuodija kuna, ar ne?
Tai tada koks skirtumas ar:
tu uzsinori isgerti ir supranti, kad negali atsisakyti, nueini ir nusiperki...
ar tu uzsinori zinai ,kad gali atsisakyti , bet neatsisakai, tau skanu, tai nueini ir nusiperki...
o metinis isgeriamaas alkoholio kiekis vis tiek vienodas gaunasi unsure.gif blink.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 19, 00:03)
Nea, man nepainu.
Tas mano apibudinimas, tai tik vienas iš daugybės, jau aptartų anksčiau.
Alkoholikas, tai žmogus, praradęs sąmoningą gebėjimą kontroliuoti savo gėrimą (čia dar vienas apibudinimas). Tu gali tik savyje atkapstyti gali valdyti savo gėrimą, ar jau nesiseka. Kitame to niekaip neįžvelgsi. Kai jau aplinkiniams problema matoma, tai jau matosi pasekmės, o ne priklausombės pradžia. Deja, bet yra taip, kaip yra.
Dar vienas požymis. Alkoholikas problemas per gėrimą sprendžia gėrimu, šiaip geriantis, tegul ir daug, dažniausiai girtas prisidirba- blaivus išsikuopia, vėl girtas......
Dar vienas. Žmogus geria tiek, kad lyg ir telpa į saikingai ar mažai geriančio rėmus, bet pradeda keistis- yra tikimybė, jog jį įtakoja sąmoningai nevaldomas poreikis išgerti.
Ir dar daug kitokių požymių, kurie išlenda bendraujant, iš konteksto kaip kam buvo.

Jei tu nenori rizikuoti, tai nerizikuok, bet tai nereiškia, jog ir kiti turi užsimanyti nerizikuoti.

nu jau atsakiau prie Giurzos teksto apie rizika ir saikinga gerima.
Tai jei zmogus girtas neprisidirba , tai jis nealkoholikas? Kaip supratau Giurza neprisidirba g.gif Jei ji nustotu su savim kovoti ir sakytu, geriu, nes man tai patinka ir toks mano samoningas apsisprendimas, tai ir problemu nebutu? unsure.gif
Jei kokainu besimegaujantis zmogus ta pat pasakytu jis irgi nebebutu narkomanas????
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 20, 11:54)

Tai gal jis tas tikintysis „tradicinis“? g.gif Žodžiu, toks, kurį tėvai įpratino drausmingai eiti į bažnyčią, o paskui ir jis iš įpratimo (ir tradicijos). Kitokio gyvenimo būdo nemoka. Bet tenai nelabai ką ir girdi. mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 20, 13:51)
Airijoj tai taip fainai yra, kur yra baznycia salia butinai yra baras(pub'as) taigi visi sekmadieni po misiu tiesiai i puba  biggrin.gif Jiem kazkaip vienas su kitu nesimaiso biggrin.gif

Na, taigi sekmą dieną ir priklauso švęst. ax.gif O jei jau švęst, tai švęst. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 20, 14:37)
Tai gal jis tas tikintysis „tradicinis“?  g.gif Žodžiu, toks, kurį tėvai įpratino drausmingai eiti į bažnyčią, o paskui ir jis iš įpratimo (ir tradicijos). Kitokio gyvenimo būdo nemoka. Bet tenai nelabai ką ir girdi.  mastau.gif

na, as nesutikau tokio neturincio savo nuomones zmogaus, kuris vien is iprocio darytu kazka ko jam nereiketu, butu neidomu, nenoretu

niekaip neatsistebiu klausimelio ir ados pilstymo is tuscia i kiaura ir prigalvojant visokiausiu, nepabijokim to zodzio, kvailiausiu teoriju (cia del saikingo kokaino vartojimo)
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 18:12)
Artiste tu lotuliukas.gif , atsiprašau nesusilaikiau. Skyrybos sunkus periodas?  lotuliukas.gif Kai diedas gėrė keletą metų ir aš buvau su kūdikiu ant rankų, va tada buvo sunkus periodas. Bet tuomet ne tik kad negėriau, bet ir rūkyt mečiau (buvau pradėjus). Pagalvojau, kad aš nesinuodysiu dėl durniaus kokio.  doh.gif O skyrybos buvo išsivadavimas iš slogučio. Kai mane užklumpa problemos aš kaip niekada būnu blaivi ir stipri, man net minties nebūna, kad gal prisigėrus ir užsimiršus....Ne. Tai ne mano arkliukas.
O dėl gėrimo yra toks dalykas kaip saikas. Viskam reikia saiko, netgi tavo išvedžiojimams. O čia jau tu saiką seniai pametusi.  blink.gif

Gali nebeatsakyti, jei uzkniso, bet ziurek tavo zodziai :
Teisingai, žmonės skirtingi, tik jus plėtojat mintį, kad jei jau vienas girtas nesimuša, tai ir nesimuš....Ar tikrai? Nepamirškim, kad tai nuodai, žalojantys žmogaus organizmą. Jis degraduoja, pamažu, palaipsniui, viskas jame ardoma, ne tik fizinė sveikata, bet ir psichinė būklė, kitaip tariant atrofuojasi net smegeninė, apie kažkokią moralę, dorovę, vertybes jau net nebešneku, užpiltoms smegenims tai nieko verti terminai.
Tai trumpai taip tiki ar ne kad taip veikia alkoholis?Ar nuo tik kazkelinto litro taip pradeda veikti?

Va kazkas teigiamo buvo vis del to su juo gyvenant unsure.gif
Siaip psichologai visus nekasdieniskus ivykius priskiria stresinems situacijoms. Zmogus panasu stresa patiria tiek per vestuves tiek per skyrybas. Gyvenimas keiciasi ir tik tolimesni ivykiai parodys i gera ar i bloga.
As neturejau omeny, kad jums liudna buvo,kad issiskyret, bet juk situacija nebuvo lengva, priimti sprendima, pasakyti tai vyrui ,aplinkiniams, saket dar ir dabar skaudu, del giminaiciu poziurio. Aisku gal ir jauciat palengvejima, bet tai ka praejot tikrai lengva nebuvo g.gif Zmogus kol yra labai sunkioje padety daznai sukaupia visas jegas ir gali vos ne kalnus stumdyti, bet kai viskas praeina jegos tarsi apleidzia....Aisku visi esam kazkiek panasus, bet ir skirtingi ir daug kas priklauso kaip su patiriamu stersu mokam tvarkytis
4u.gif
Atsakyti
O sianakt is vis keista sapna sapnavau, kad kazkoks pamokslininkas aiskino,kad Kristus daznai nusigerdavo ir ten kazaka darydavo(nebepamenu) unsure.gif sakau jus gi snekat netiesa, sako jo as tik siaip tik kaip pvz norejau pateikt. sakau, bet kai zmn girdi tai jie ir tiki , kad Kristus gerdavo, ir tai skatina juos gerti....
Vo taip, kazi ka tie mano sapnai galetu reiksti...is vis paskutiniu metu kosmarus pradejau sapnuoti..... unsure.gif

Mažiau temose apie alkoholizmą lankykis. cool.gif Mintys bus šviesesnės. Ir nebus tada košmarų. scare.gif

Čia aš rimtai. Jau ir aš pradėjau į religines temas lįsti. Bo jau baisiai tas gyvenimas liūdnas pasidarė. verysad.gif
Papildyta:
Kristus daznai nusigerdavo ir ten kazaka darydavo(nebepamenu)

sako jo as tik siaip tik kaip pvz norejau pateikt

Šito tai ir aš nesupratau. blink.gif

O jei rimtai, tai man tikrai knieti suprast jau seniai, kodėl tas Jėzus vandenį vynu vertė? mastau.gif Kokia buvo to prasmė? Kaip supratau, jau visi buvo gerokai paėmę, kad jo pritrūko (šeiminkai juk buvo turbūt tinkamai pasiruošę?).
Reikia šito atvejo religinėj temelėj kokioj paklaust. Bet užpešios negyvai už piktžodžiavimą. doh.gif O gi čia tik paprastas klausimėlis. verysad.gif
Papildyta:
kazi ka tie mano sapnai galetu reiksti

Ką reikšti? Ogi tavo šiandienos, su kuo susiduri, projekciją. Aktyviai bendrauji su žmonėmis, kurių nuomonė kitokia ir kurie iš kito kampo į tą patį dalyką žiūri. Jie interpretuoja tavo žodžius pagal save, ir tau tai įstringa. Tai ir pačiai išsivarto.
O tau neatrodo kartais, kai skaitai kito interpretuotas savo mintis, kad iš tiesų imi atrodyti sau lyg kokia blogietė? Reikia labai pasistengt, kad atsiribotum nuo kitų žmonių nuomonių ir būtum ten, kur esi (tokia, kokia esi), o ne ten, kur (tokia, kokia) kiti norėtų, kad būtum.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 20, 14:42)
Gali nebeatsakyti, jei uzkniso,

Ada...šita, ax.gif gal tu alkoholikė? Pasakyk, nebijok, mes tavęs nepasmerksim....su giurza draugės būsit. rolleyes.gif
Atsakyti
ar daug is vis pazysti zmoniu ,kurie turi ta gyvaji tikejima, o ne tik praktikuoja kazkoki kulta? g.gif

Pažįstu šiokį tokį būrelį, nelabai mažą. mastau.gif Ir forumuose dažnai tenka sutikt. Kai kuriuos tai labai nervina, kai žmogus kalba apie tikybą, bet jie būna labai atkaklūs, ir kai kurie nenusileidžia nė per žingnį. g.gif
Visi tie, kuriuos realiai pažįstu, kažkaip alkoholio mažai vartoja ir tikrai negalėčiau sakyt, kad jie yra priklausomi. Na, šiaip gana šiuolaikiški žmonės, bet su tam tikromis moralinėmis vertybėmis ir domėjimosi sritimis (taigi jie randa apie ką pasišnekėt ir neprisimint „atrišančio“ buteliuko).
Iš tų, kuriuos pažįstu, tai vienas tikrai yra priklausomas nuo alkoholio (bet tą jis turėjo iš anksčiau) ir jis to neneigia. Dabar jis užsiiminėja kažkokiom ilgom meditacijom, ir aš jį prieš kurį laiką mačiau po kokių dviejų metų pertraukos. Neatpažinau žmogaus – tikrai perkeistas. blink.gif Veidas šviesus šviesus, toks vaizdas nė vienos juodos minties. Tikrai gera šalia jo būt, bent jau stebėt tai tikrai. good.gif
Taigi manyčiau, kad gyvas tikėjimas šį tą duoda. g.gif
Papildyta:
QUOTE(minha @ 2011 03 20, 14:42)
na, as nesutikau tokio neturincio savo nuomones zmogaus, kuris vien is iprocio darytu kazka ko jam nereiketu, butu neidomu, nenoretu

O nežinai aplink žmonių, kurie ir didelius namus (kiek per didelius, negu žmogui reikia) stato, jei tik yra iš ko (arba kad ir nelabai yra iš ko). Žmonės ir rengiasi dažnai taip, kaip visi. Ir baliukus kelia, ir vaišina taip, kaip visi? bigsmile.gif
Bet tu man gerą mintį pamėtėjai. ok.gif Juk į bažnyčią eina ne tobulieji žmonės, o tie, kurie siekia vengti nuodėmių. Taigi ir tas tavo pavyzdukas. good.gif Laikui bėgant jam turėtų pavykti (gal). mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 20, 14:18)
Del to skirtumo tarp priklausomo ir saikingai geriancio, velgi masciau ir niekaip nesuprantu gal paaiskintumet abi su Leber:
Saket abi daug maz vienodai isgeriat, dar lyg Leber daugiau. Tai pasakykit man, kur tada tas alkoholizmo tikrasis blogis ?, as kazkaip maniau, kad pats alkoholio vartojimas, kuris ir nuodija kuna, ar ne?
Tai tada koks skirtumas ar:
ar tu uzsinori zinai ,kad gali atsisakyti , bet neatsisakai, tau skanu, tai nueini ir nusiperki...
o metinis isgeriamas alkoholio kiekis vis tiek vienodas gaunasi unsure.gif  blink.gif  g.gif
Papildyta:
Tai jei zmogus girtas neprisidirba , tai jis nealkoholikas? Kaip supratau Giurza neprisidirba  g.gif Jei ji nustotu su savim kovoti ir sakytu, geriu, nes man tai patinka ir toks mano samoningas apsisprendimas, tai ir problemu nebutu?  unsure.gif
Jei kokainu besimegaujantis zmogus ta pat pasakytu jis irgi nebebutu narkomanas????

Labas, ADA 4u.gif
Matau, kad tikrai nesupranti to skirtumo ir del to ir nepagauni priklausomybes esmes, nes vel surisi ja su isgeriamo alkoholio kiekiu...

Palygink dar karta ta, ka parasiau as:
"O skirtuma tarp "nepriklausomo" ir "priklausomo" as tau galiu ivardinti:
1) noriu isgerti - nera - na ir apsieisiu!
2) noriu isgerti - nera - reikia surasti!"

Ir savo zodzius:
"Tai tada koks skirtumas ar:
ar tu uzsinori zinai ,kad gali atsisakyti , bet neatsisakai, tau skanu, tai nueini ir nusiperki..."

Ar sitie du issireikimai tau vienodai skamba?

Tu, kaip ir dauguma sveiku zmoniu, niekaip negali suvokti (zinoma, ir neprivalai smile.gif ), kad sergantis alkoholizmu zmogus geria ne tada, kai uzsinori isgerti, ir ne todel, kad skanu, o tada ir todel, kai to reikalauja priklausomybe g.gif
Neturintis priklausomybes zmogus, kai uzsinori isgerti, nueina ir nusiperka - jei netingi, jei parduotuve dar veikia, jei pinigu negaila... Bet gali ir ramiai apsieiti be alkoholio, jei jo nera po ranka.
Alkoholikas, kai liga paumeja, ne uzsinori - jam REIKIA isgerti, ir atsilaikyti pries si "reikia" labai sunku.
Priklausomybes pradzioje tai dar imanoma, bet ta pradzia dazniausiai nepastebima, nes dauguma butent taip ir mano, kaip tu paklausei: "Tai jei zmogus girtas neprisidirba , tai jis nealkoholikas?"

Kas liecia mane, tai as tikrai isoriniu problemu del alkoholio vartojimo siuo metu neturiu, bet tik todel, kad uztenka valios ir proto ne gerti viesai (kai uzeina gerimo laikotarpis, geriu tik namuose vakarais) ir kontroliuoti alkoholio kieki. Jei to nedaryciau - oj, kiek prisidirbciau, nes girta esu labai bjauri (butent is tos kategorijos, kurie iesko nuotykiu ant savo uzpakalio g.gif )
Kol kas alkoholis atima is manes tik laika ir gyvenimo spalvas...

Bet puikiai suprantu, kad tas gerimas "be problemu" yra laikinas, ir, jei as nustosiu su liga kovoti, anksciau ar veliau savikontrole nebepades, ir ateis tikros problemos -su sveikata, su seima, su darbu...

Tai kad tai, ka gali apie savo apsisprendima pasakyti alkoholikas arba narkomanas, problemos neanuliuoja (manau, kad tu ir pati tai zinai, ir tavo klausimas buvo retorinis smile.gif

P.S.Beja, alkoholis man seniai yra neskanus! Ir gerti man nepatinka!

niekaip neatsistebiu klausimelio ir ados pilstymo is tuscia i kiaura ir prigalvojant visokiausiu, nepabijokim to zodzio, kvailiausiu teoriju (cia del saikingo kokaino vartojimo)

O man kaip tik atrodo, kad ADA nustojo "pilstyti" ir teoretizuoti, o pradejo mastyti ir sneketi realiau. Manau, kai ji nuosirdziai bando suprasti priklausomybes esme, kad padeti ne visam pasauliui, o is pradziu sau ir savo vyrui...
Atsakyti
QUOTE(Slinky-malinky @ 2011 03 20, 01:06)
Nieko bendro su tema 4u.gif Kai zmogus kalbas su Dievu,vadinam-Malda,o kai Dievas ima kalbet su zmogum-paranoja...

Geras! thumbup.gif

Tie tavo sapnai reiskia tik viena - labai isigilinai ir isijautei i tema, lotuliukas.gif
todel smegenis, net kai miegi, prasuka tas pacias mintis ir keisciausias budais interpretuoja jas sapnuose...

P.S. As kosmaru nesapnuoju, bet atsakymus i postus sapnuose daznai kuriu smile.gif
Kartais prabundu, prisimenu ka nors ir galvoju: ar man prisisapnavo ar as is tikro tai rasiau? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
niekaip neatsistebiu klausimelio ir ados pilstymo is tuscia i kiaura

Na, gerai. Pabandykim patikrinti, ar tas kibiras tikrai kiauras (smagiau jei taip būtų, ar ne? mirksiukas.gif ).
Aš kiek stebėjau, mano aplinkoje tikyba labai susijusi su priklausomybių buvimu arba nebuvimu. Pvz., uošvis vaikystėj buvo labai prie bažnyčios, bet dabar Dievo sąvoka jį dirgina. Nes žmogus nusileido tiek „ant žemės“, kad pasimurkdė į patį purvyną. Jei ne, bent jau neburnojanti prieš aukštesnę jėgą, anyta, kažin dar kaip būtų. mastau.gif Aišku, tikėjimo žmogui neįpūsi, bet manau, jei tai yra nors kiek, tai padeda žmogui nors kiek save kontroliuoti.
Ir kitus savo aplinkos žmones stebint pasakyčiau tą patį. Jeigu žmogus lyg ir pripažintų „kažką aukščiau“, bet į tai labiau nesigilina, tai jis ir išgėręs gali sėstis prie vairo.
Nežinau, gal pas jus kitaip, bet mano gyvenime tai tokie pastebėjimai. Bent dar nė vieno kitokio artimoj aplinkoj nemačiau. g.gif
Kažkaip ir Leber pavyzdys man atrodo irgi tai pagrįstų. Nebūtinai, kad žmogus išpažintų kažkokią religiją, bet bent jau pripažintų, kad kažkas yra stipresnis už jį ir už priklausomybę. mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vienas*klausimėlis: 20 kovo 2011 - 18:35