QUOTE(ada21lt @ 2011 03 20, 14:18)
Del to skirtumo tarp priklausomo ir saikingai geriancio, velgi masciau ir niekaip nesuprantu gal paaiskintumet abi su Leber:
Saket abi daug maz vienodai isgeriat, dar lyg Leber daugiau. Tai pasakykit man,
kur tada tas alkoholizmo tikrasis blogis ?, as kazkaip maniau, kad pats alkoholio vartojimas, kuris ir nuodija kuna, ar ne?
Tai tada koks skirtumas ar:
tu uzsinori isgerti ir supranti, kad negali atsisakyti, nueini ir nusiperki...
ar tu uzsinori zinai ,kad gali atsisakyti , bet neatsisakai, tau skanu, tai nueini ir nusiperki...
o metinis isgeriamas alkoholio kiekis vis tiek vienodas gaunasi
Papildyta:
Tai jei zmogus girtas neprisidirba , tai jis nealkoholikas? Kaip supratau Giurza neprisidirba
Jei ji nustotu su savim kovoti ir sakytu, geriu, nes man tai patinka ir toks mano samoningas apsisprendimas, tai ir problemu nebutu?
Jei kokainu besimegaujantis zmogus ta pat pasakytu jis irgi nebebutu narkomanas????
Labas, ADA
Matau, kad tikrai nesupranti to skirtumo ir del to ir nepagauni priklausomybes esmes, nes vel surisi ja su isgeriamo alkoholio kiekiu...
Palygink dar karta ta, ka parasiau as:
"O skirtuma tarp "nepriklausomo" ir "priklausomo" as tau galiu ivardinti:
1) noriu isgerti - nera - na ir apsieisiu!
2) noriu isgerti - nera - reikia surasti!"
Ir savo zodzius:
"Tai tada koks skirtumas ar:
tu uzsinori isgerti ir supranti, kad negali atsisakyti, nueini ir nusiperki...
ar tu uzsinori zinai ,kad gali atsisakyti , bet neatsisakai, tau skanu, tai nueini ir nusiperki..."
Ar sitie du issireikimai tau vienodai skamba?
Tu, kaip ir dauguma sveiku zmoniu, niekaip negali suvokti (zinoma, ir neprivalai
), kad sergantis alkoholizmu zmogus geria ne tada, kai uzsinori isgerti, ir ne todel, kad skanu, o tada ir todel, kai to reikalauja priklausomybe
Neturintis priklausomybes zmogus, kai uzsinori isgerti, nueina ir nusiperka - jei netingi, jei parduotuve dar veikia, jei pinigu negaila... Bet gali ir ramiai apsieiti be alkoholio, jei jo nera po ranka.
Alkoholikas, kai liga paumeja, ne uzsinori - jam REIKIA isgerti, ir atsilaikyti pries si "reikia" labai sunku.
Priklausomybes pradzioje tai dar imanoma, bet ta pradzia dazniausiai nepastebima, nes dauguma butent taip ir mano, kaip tu paklausei: "Tai jei zmogus girtas neprisidirba , tai jis nealkoholikas?"
Kas liecia mane, tai as tikrai isoriniu problemu del alkoholio vartojimo siuo metu neturiu, bet tik todel, kad uztenka valios ir proto ne gerti viesai (kai uzeina gerimo laikotarpis, geriu tik namuose vakarais) ir kontroliuoti alkoholio kieki. Jei to nedaryciau - oj, kiek prisidirbciau, nes girta esu labai bjauri (butent is tos kategorijos, kurie iesko nuotykiu ant savo
uzpakalio )
Kol kas alkoholis atima is manes tik laika ir gyvenimo spalvas...
Bet puikiai suprantu, kad tas gerimas "be problemu" yra laikinas, ir, jei as nustosiu su liga kovoti, anksciau ar veliau savikontrole nebepades, ir ateis tikros problemos -su sveikata, su seima, su darbu...
Tai kad tai, ka gali apie savo apsisprendima pasakyti alkoholikas arba narkomanas, problemos neanuliuoja (manau, kad tu ir pati tai zinai, ir tavo klausimas buvo retorinis
P.S.Beja, alkoholis man seniai yra neskanus! Ir gerti man nepatinka!
QUOTE(minha @ 2011 03 20, 14:42)
niekaip neatsistebiu klausimelio ir ados pilstymo is tuscia i kiaura ir prigalvojant visokiausiu, nepabijokim to zodzio, kvailiausiu teoriju (cia del saikingo kokaino vartojimo)
O man kaip tik atrodo, kad ADA nustojo "pilstyti" ir teoretizuoti, o pradejo mastyti ir sneketi realiau. Manau, kai ji nuosirdziai bando suprasti priklausomybes esme, kad padeti ne visam pasauliui, o is pradziu sau ir savo vyrui...
Labas, panos :-)
-------------------
Giurza - labai rami ir neagresyvi gyvatė, niekuomet nepuola, kol jos nenuskriaudi...