QUOTE(Ramaškė @ 2011 03 18, 00:18)
Giurza, norėjau pasiklausti dėl to anonimiškumo priklausomybių centre. Kai skambinau pasiteirauti, man atsakė, kad vis tiek reikia su savimi turėti asmens dokumentą. O tada jau užves kortelę su kodais. O kam tada tas dokumentas ?
QUOTE(Ramaškė @ 2011 03 18, 14:47)
My Webpage Dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo, neatskleidžiant asmens tapatybės:
6. Pacientas, atvykdamas į konsultaciją, privalo būti tvarkingas,
pateikti asmens dokumentą,
Ir skambinau ten duotu tel. (8~5) 216 0014. Atsiliepė nelabai ką daugiau už mane žinantis moteriškas balsas, kažko šalia sėdinčio pasiklausė ir man atsakė, kad jei parašyta, kad reikia, tai matyt, ir reikia
.
Labas, RAMASKE
Na, pirmiausia, ka padariau, suradau VPLC kontaktuose tavim nurodyta telefono numeri:
"Socialinės pagalbos ir prevencijos skyrius
Vedėja - Aušra Malinauskaitė, tel. (8 5) 216 0014.
Paslaugos:
1. Konsultacija ir informacija telefonu (8 5) 216 0014;
2. Konsultacijos ir pagalba socialiniais klausimais;
3. Psichologo konsultacijos priklausomų asmenų artimiesiems Taikomos visiems suinteresuotiems asmenims.
4.5.6....
Kreipiantis jokių dokumentų nereikia. !!!
Visos paslaugos nemokamos."
Po to pagal tavo nuoroda nuejau i Taisykles ir isitikinau, kad juose is tikro taip ie parasyta: kreipiantis reikalaujama pateikti asmens dokumenta
Ka galiu pasakyti?
Eilinis
bardakas ,kai desine ranka nezino, ka daro kaire
Dabar mano patirtis
As skambinau i to paties VPLC kita skyriu:
"Dienos centras (Savanorių g. 74)
Vedėja - gyd. Vilma Andrejauskienė, tel. (8 5) 233 3709
Paslaugos:
1. Psichiatro konsultacija;
2. Psichologo konsultacija;
3. Abstinencijos gydymas (iki 10 dienių);
4. Priklausomybės nuo alkoholio gydymas disulfiramu, naltreksonu;
5. Priklausomybės nuo opioidų gydymas Suboxone, Subutex, Naltrexone (2-4 sav.);
6. Konsultacijos metantiems rūkyti;
7. Neurologo konsultacija;
8. Antialkoholinė terapija ilgai veikiančiais vaistais;
9. Ambulatorinė anoniminė Minesotos programa (trukmė 3 mėn.);
10. Atkryčių prevencija baigusiems stacionarinę reabilitaciją (1-3 mėn. resocializacijos programa);
11. Dienos stacionaras narkotikų vartotojams (Reabilitacijos centre).
Paslaugas iš dalies apmoka Vilniaus priklausomybės ligų centras, iš dalies pacientas.
Asmenims, žalingai vartojantiems narkotikus, alkoholį arba turintiems potraukį azartiniams žaidimams.
Dėl paslaugų įkainių teirautis telefonu (8 5) 233 3709."
Paskambinus pasakiau, kad mane domina ambulatorine Minesota, ir man maloniai dave kita telefono numeri. Siuo numeriu susitariau su vedeja del susitikimo laiko, nuejau, prisistaciau tik vardu, buvau labai gerai priimta, ir apie jokius dokumentus net kalbos nebuvo...
Kadangi parasyta, kad paslaugas is dalies apmoka VPLC, maniau, kad lesos eina is Sodros, ir is anksto nusprendziau, kad geriau apmokesiu visa kaina pati, bet asmeniniu duomenu neduosiu.
Bet vedeja paaiskino, kad Sodra cia ne prie ko, pinigus duoda tiesiogai biudzetas, todel jokiu asm.duomenu, bent jau ambulatorinei pagalbai gauti tikrai nereikia.
Kai gulesi i stacionarine Minesota, lyg tai truputi kitaip (cia jau ne taip atidziai klausiau, todel ir rasau "lyg tai").
Skyriaus vadovui savo varda, pavarde pranesi, bet pagal tavo nora juos islaptina, ir daugiau niekas is personalo ju suzinoti negali, tau suteikiamas slapyvardis (nickas
), ir ligos korteleje irasytas tik jis.
Vat jei zmogui reikia nedarbingumo lapelio, kad pateisinti gydymosi Minesotoje laika, tada jau reikia visu duomenu, nes cia jau isijungia Sodra (labai nustebau, kad ir biuleteni galima gauti
).
http://www.vplc.lt/ambulatorine_pagalba puslapyje yra ir kainininkas su visai prieinamomis konsultaciju kainomis (tarp kitko, apsimelavau
visa 3 men.programa kainuos man 150, o ne 180-190 litu
).
Tai kad, RAMASKE, anonimine pagalba yra tikrai anonimine, drasiai skambink ir eik i konsultacija!
Nezinau, del saves ar del ko nors is artimuju tu ieskai pagalbos, bet bet kuriuo atveju linkiu sekmes
P.S.Jei kas ne taip (pvz.nesusisnekesi su registratore, abejosi, bijosi ir t.t.), rasyk man i AZ, pasistengsiu padeti (duosiu skyriaus vedejos mobilu telefona, pati pasnekesiu su ja, galu gale, jei labai nedrasu, galiu pati tave ten nuvesti ir pabuti palaikymo komanda
).
Labas, panos :-)
-------------------
Giurza - labai rami ir neagresyvi gyvatė, niekuomet nepuola, kol jos nenuskriaudi...