Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 16:23)
Jeigu jau kažkokios pašalinės aplinkybės lemia, kad vyras tampa alkoholiku, tai gal ir nesulaikysiu.

O apie slaugymą, tai aš kalbėjau apie tikrą senatvinį (dėl nusenimo) slaugymą. Bet su papildoma problema, kuri yra alkoholis.

Vai, vai kaip buvo sunku aiškiai įvardyti problemą- vyras ir kita- uošvis. doh.gif O tai malei aplink per aplink, tai nerimas dėl sūnaus, tai su uošviu turiu gerti, nes kitaip vyrui teks daugiau išgerti, o nevaišinti negaliu, nes esu vaišinga. doh.gif

Prisiminiau kaip ssiimmaa čia dėstydavo iki galva man apsisukdavo. biggrin.gif Nepyk ssiimmuukk 4u.gif

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 18, 16:50)
ne neturejai ,

Ne mano reikalas, bet kol tu pati sau neatsiskirsi "vartojantys alkoholį" nuo "priklausomi nuo alkoholio", tol, matyt, tavo pamąstymai bus košeliena.
Man tavo mintys apie alkoholikus t.y. priklausomus nuo alkoholio- suprantamos, bet kai priplaki pamąstymus apie visuotinę abstinenciją- tai tampi panaši į tą konsultantę, kuri prie diržo siūlo kelnes......

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 17:05)
ax.gif Dievulėliau, bent vienai ne ragana esu.... blush2.gif minha, kas tau čia per pavasariniai meilumo priepuoliai?  lotuliukas.gif Gersma abi pas giurzą?  drinks_cheers.gif

Jau ryškia baliun plakasi. cool.gif Nesidžiauk per daug biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 18 kovo 2011 - 17:54
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 18:53)
Jau ryškia baliun plakasi.  cool.gif  Nesidžiauk per daug biggrin.gif

man nera reikalo plaktis tongue.gif mane giursza ir taip priims tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 03 18, 16:12)
Atsakykit gi kas nors,as tai tikrai nezinau doh.gif  Mam, tu gi viska zinai biggrin.gif

QUOTE(carela @ 2011 03 18, 16:53)
Skambinti reikia į minesotos stacionarą ir, jei nori ambulatorinio gydymo, tai ten turi žinoti. Minesota tikrai visiškai anonimiška, nesvarbu, kad prašo paso.

CARELA, nusiramink 4u.gif
Tau gi RAMASKE aiskiai pasake, kad as zadejau vakare atsakyti (mes su ja jau ryte per AZ pabendravome, ir antra posta jinai pagal mano prasyma idejo, o ne is beviltiskumo lotuliukas.gif ).
Vat dabar viska, ka jus per diena prirasete smile.gif , perskaiciau - ir kursiu atsakyma.
Beja, labai idomiai tu issireiskei (paryskintas tekstas): mano manimu, jei praso paso, koks cia anonimiskumas? g.gif
P.S. Prajuokino (bet ir sujaudino) tavo "pagalbos sauksmas": mam, tu gi viska zinai... biggrin.gif

QUOTE(minha @ 2011 03 18, 18:59)
man nera reikalo plaktis tongue.gif mane giursza ir taip priims tongue.gif

Priimsiu-priimsiu (jei "giursza" tai as) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 18:53)
Ne mano reikalas, bet kol tu pati sau neatsiskirsi "vartojantys alkoholį" nuo "priklausomi nuo alkoholio", tol, matyt, tavo pamąstymai bus košeliena.
Man tavo mintys apie alkoholikus t.y. priklausomus nuo alkoholio- suprantamos, bet kai priplaki pamąstymus apie visuotinę abstinenciją- tai tampi panaši į tą konsultantę, kuri prie diržo siūlo kelnes......

nu bet ,kad ir nieks to ryskaus skirtumo kaip ir neivardina. Tu sakai ,kad priklausomas tas ,kas jau prisidaro del gerimo problemu. Kiekis nesvarbu... Nu ar pazysti bent viena, isgerenti vodkes po puslitri kas dien, nepriklausoma ar kas geria po koki buteli vyno per metus irgi gali buti priklausomas? Man ta riba tikrai neaiski. Kaip pati sakei prisirisimo pradizoj buna ilgas neigimo laikotarpis, kai nei pats zmogus ,nei artimieji to dar nesuvokia. Tai kaip tada atskirti? kur jau prisirises, priklausomas, kuris dar ne blink.gif
Suprantu, tas kas pirma taure isgere dar nebus priklausomas, bet ar antra ar duzsimtai antra taps lemtinga kas pasakys? kaip suprantu si diagnoze labiau post factum, kai au esi priklausomas. TAI JEI TAS GERIMAS TOKS PAVOJINGAS KURIU GALU JI REIKIA IS VIS GERTI??????????
Man tai galvoj siaip visai aiskiai atrodo, is dalies aisku biggrin.gif , Nustoti vartoti alkoholi ir atkris bent jau viena gresme tapti alkoholiku ar ne logiska?
Nu va istrauka is negerk.lt
Alkoholikas - tai žmogus, sergantis alkoholizmo liga, tai yra turintis tiek fizinį, tiek psichinį potraukį alkoholiui. Tai toks pats narkomanas, tik priklausomas nuo narkotiko, kuris vadinamas alkoholiu. Ryšys su alkoholiu tokiam žmogui yra svarbesnis už visus kitus santykius jo gyvenime. Jis nustoja kontroliuoti savo veiksmus. Alkoholikas gerdamas jau nebejaučia malonumo. Jis geria todėl, kad pasijustų gerai, nors netgi tai pavyksta vis rečiau.
Alkoholikas - tai ne tik tas, kuris drebančiomis rankomis siekia stiklinės su alkoholiu, tai gali būti ir žmogus, kurį kasdien matai, kuris, atrodo, kažkiek išgeria, tačiau stengiasi nuo kitų (ir dažnai nuo savęs) paslėpti, kad jau nebesugeba nustoti gerti ir save kontroliuoti. Beje, kaip ir narkomanas, toks žmogus liks alkoholiku visą gyvenimą, nes potraukis alkoholiui jau niekada nebeišnyks.
Jaunuoliai piktnaudžiaujantys alkoholiu, rizikuoja tapti alkoholikais. Alkoholio piktnaudžiautojas nebūtinai kaskart nusigeria, kartais jis niekuo neišsiskiria nuo kitų gėrovų, kurie save kontroliuoja. Tačiau jam reikia daugiau pastangų ir energijos, kad nekristų į akis tėvams ar draugams. Svarbiausias požymis yra tas, kad niekas negali prognozuoti, kiek ilgai toks asmuo gers ir kiek alkoholio bus išgerta.

Ar cia jums viskas ne painu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 21:25)
CARELA, nusiramink 4u.gif
Tau gi RAMASKE aiskiai pasake, kad as zadejau vakare atsakyti (mes su ja jau ryte per AZ pabendravome, ir antra posta jinai pagal mano prasyma idejo, o ne is beviltiskumo lotuliukas.gif ).
Vat dabar viska, ka jus per diena prirasete smile.gif , perskaiciau - ir kursiu atsakyma.
Beja, labai idomiai tu issireiskei (paryskintas tekstas): mano manimu, jei praso paso, koks cia anonimiskumas? g.gif
P.S. Prajuokino (bet ir sujaudino) tavo "pagalbos sauksmas": mam, tu gi viska zinai... biggrin.gif
Priimsiu-priimsiu (jei "giursza" tai as) biggrin.gif

Cia mam ko pasake to ir parasiau lotuliukas.gif tongue.gif
Nu tai zmogus klausia klausia,o nieks neatsako,gal beda ir greitai reikia pavyzdziui cool.gif O as jusu AZ nepermatau, ne hakere lotuliukas.gif tongue.gif Vo tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 21:25)

Dėl paso, kiek aš žinau, tai jie vedasi patys sau duomenis, kad nebūtų tipo, kas savaitę žmona rezervuoja vietą, o vyriokas net neketina atvykti, dar dėl to, jog pabaigus minesotą, kitą kartą priima tik po kažkiek laiko, nepamenu tiksliai po kiek, dar jiems reikia žinoti tuos, kurie prabūna tas kelias dienas, skirtas apsispręsti, atsisako, paskui vėl nori....
Vienžo, jiems reikia atsijoti tuos, kurie nėra rimtai nusprendę, kad neužimtų norintiems vietų, o tuos neapsisprendėlius jie savaip paskui testuoja.
Dar negirdėjau nei vieno varianto, kad iš jų išplauktų kokie duomenys į viešumą.
Atsakyti
QUOTE(Ramaškė @ 2011 03 18, 00:18)
Giurza, norėjau pasiklausti dėl to anonimiškumo priklausomybių centre. Kai skambinau pasiteirauti, man atsakė, kad vis tiek reikia su savimi turėti asmens dokumentą. O tada jau užves kortelę su kodais. O kam tada tas dokumentas ?

QUOTE(Ramaškė @ 2011 03 18, 14:47)
My Webpage Dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo, neatskleidžiant asmens tapatybės:
6. Pacientas, atvykdamas į konsultaciją, privalo būti tvarkingas, pateikti asmens dokumentą,
Ir skambinau ten duotu tel. (8~5) 216 0014. Atsiliepė nelabai ką daugiau už mane žinantis moteriškas balsas, kažko šalia sėdinčio pasiklausė ir man atsakė, kad jei parašyta, kad reikia, tai matyt, ir reikia  doh.gif .

Labas, RAMASKE 4u.gif
Na, pirmiausia, ka padariau, suradau VPLC kontaktuose tavim nurodyta telefono numeri:
"Socialinės pagalbos ir prevencijos skyrius
Vedėja - Aušra Malinauskaitė, tel. (8 5) 216 0014.
Paslaugos:
1. Konsultacija ir informacija telefonu (8 5) 216 0014;
2. Konsultacijos ir pagalba socialiniais klausimais;
3. Psichologo konsultacijos priklausomų asmenų artimiesiems Taikomos visiems suinteresuotiems asmenims.
4.5.6....
Kreipiantis jokių dokumentų nereikia. !!!
Visos paslaugos nemokamos."

Po to pagal tavo nuoroda nuejau i Taisykles ir isitikinau, kad juose is tikro taip ie parasyta: kreipiantis reikalaujama pateikti asmens dokumenta blink.gif

Ka galiu pasakyti? g.gif Eilinis bardakas ,kai desine ranka nezino, ka daro kaire blink.gif

Dabar mano patirtis smile.gif As skambinau i to paties VPLC kita skyriu:
"Dienos centras (Savanorių g. 74)
Vedėja - gyd. Vilma Andrejauskienė, tel. (8 5) 233 3709
Paslaugos:
1. Psichiatro konsultacija;
2. Psichologo konsultacija;
3. Abstinencijos gydymas (iki 10 dienių);
4. Priklausomybės nuo alkoholio gydymas disulfiramu, naltreksonu;
5. Priklausomybės nuo opioidų gydymas Suboxone, Subutex, Naltrexone (2-4 sav.);
6. Konsultacijos metantiems rūkyti;
7. Neurologo konsultacija;
8. Antialkoholinė terapija ilgai veikiančiais vaistais;
9. Ambulatorinė anoniminė Minesotos programa (trukmė 3 mėn.);
10. Atkryčių prevencija baigusiems stacionarinę reabilitaciją (1-3 mėn. resocializacijos programa);
11. Dienos stacionaras narkotikų vartotojams (Reabilitacijos centre).
Paslaugas iš dalies apmoka Vilniaus priklausomybės ligų centras, iš dalies pacientas.
Asmenims, žalingai vartojantiems narkotikus, alkoholį arba turintiems potraukį azartiniams žaidimams.
Dėl paslaugų įkainių teirautis telefonu (8 5) 233 3709."

Paskambinus pasakiau, kad mane domina ambulatorine Minesota, ir man maloniai dave kita telefono numeri. Siuo numeriu susitariau su vedeja del susitikimo laiko, nuejau, prisistaciau tik vardu, buvau labai gerai priimta, ir apie jokius dokumentus net kalbos nebuvo...
Kadangi parasyta, kad paslaugas is dalies apmoka VPLC, maniau, kad lesos eina is Sodros, ir is anksto nusprendziau, kad geriau apmokesiu visa kaina pati, bet asmeniniu duomenu neduosiu. schmoll.gif
Bet vedeja paaiskino, kad Sodra cia ne prie ko, pinigus duoda tiesiogai biudzetas, todel jokiu asm.duomenu, bent jau ambulatorinei pagalbai gauti tikrai nereikia.
Kai gulesi i stacionarine Minesota, lyg tai truputi kitaip (cia jau ne taip atidziai klausiau, todel ir rasau "lyg tai").
Skyriaus vadovui savo varda, pavarde pranesi, bet pagal tavo nora juos islaptina, ir daugiau niekas is personalo ju suzinoti negali, tau suteikiamas slapyvardis (nickas lotuliukas.gif ), ir ligos korteleje irasytas tik jis.
Vat jei zmogui reikia nedarbingumo lapelio, kad pateisinti gydymosi Minesotoje laika, tada jau reikia visu duomenu, nes cia jau isijungia Sodra (labai nustebau, kad ir biuleteni galima gauti blink.gif ).
http://www.vplc.lt/ambulatorine_pagalba puslapyje yra ir kainininkas su visai prieinamomis konsultaciju kainomis (tarp kitko, apsimelavau blush2.gif visa 3 men.programa kainuos man 150, o ne 180-190 litu lotuliukas.gif ).

Tai kad, RAMASKE, anonimine pagalba yra tikrai anonimine, drasiai skambink ir eik i konsultacija!
Nezinau, del saves ar del ko nors is artimuju tu ieskai pagalbos, bet bet kuriuo atveju linkiu sekmes 4u.gif

P.S.Jei kas ne taip (pvz.nesusisnekesi su registratore, abejosi, bijosi ir t.t.), rasyk man i AZ, pasistengsiu padeti (duosiu skyriaus vedejos mobilu telefona, pati pasnekesiu su ja, galu gale, jei labai nedrasu, galiu pati tave ten nuvesti ir pabuti palaikymo komanda smile.gif ).

Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 18, 22:39)
nu bet ,kad ir nieks to ryskaus skirtumo kaip ir neivardina. Tu sakai ,kad priklausomas tas ,kas jau prisidaro del gerimo problemu. Kiekis nesvarbu... Nu ar pazysti bent viena, isgerenti vodkes po puslitri kas dien, nepriklausoma ar kas geria po koki buteli vyno per metus irgi gali buti priklausomas? Man ta riba tikrai neaiski. Kaip pati sakei prisirisimo pradizoj buna ilgas neigimo laikotarpis, kai nei  pats zmogus ,nei artimieji to dar nesuvokia. Tai kaip tada atskirti? kur jau prisirises, priklausomas, kuris dar ne  blink.gif
Suprantu, tas kas pirma taure isgere dar nebus priklausomas, bet ar antra ar duzsimtai antra taps lemtinga kas pasakys? kaip suprantu si diagnoze labiau post factum, kai au esi priklausomas. TAI JEI TAS GERIMAS TOKS PAVOJINGAS KURIU GALU JI REIKIA IS VIS GERTI??????????
Man tai galvoj siaip visai aiskiai atrodo, is dalies aisku  biggrin.gif , Nustoti vartoti alkoholi ir atkris bent jau viena gresme tapti alkoholiku ar ne logiska?
Nu va istrauka is negerk.lt
Alkoholikas - tai žmogus, sergantis alkoholizmo liga, tai yra turintis tiek fizinį, tiek psichinį potraukį alkoholiui. Tai toks pats narkomanas, tik priklausomas nuo narkotiko, kuris vadinamas alkoholiu. Ryšys su alkoholiu tokiam žmogui yra svarbesnis už visus kitus santykius jo gyvenime. Jis nustoja kontroliuoti savo veiksmus. Alkoholikas gerdamas jau nebejaučia malonumo. Jis geria todėl, kad pasijustų gerai, nors netgi tai pavyksta vis rečiau.
Alkoholikas - tai ne tik tas, kuris drebančiomis rankomis siekia stiklinės su alkoholiu, tai gali būti ir žmogus, kurį kasdien matai, kuris, atrodo, kažkiek išgeria, tačiau stengiasi nuo kitų (ir dažnai nuo savęs) paslėpti, kad jau nebesugeba nustoti gerti ir save kontroliuoti. Beje, kaip ir narkomanas, toks žmogus liks alkoholiku visą gyvenimą, nes potraukis alkoholiui jau niekada nebeišnyks.
Jaunuoliai piktnaudžiaujantys alkoholiu, rizikuoja tapti alkoholikais. Alkoholio piktnaudžiautojas nebūtinai kaskart nusigeria, kartais jis niekuo neišsiskiria nuo kitų gėrovų, kurie save kontroliuoja. Tačiau jam reikia daugiau pastangų ir energijos, kad nekristų į akis tėvams ar draugams. Svarbiausias požymis yra tas, kad niekas negali prognozuoti, kiek ilgai toks asmuo gers ir kiek alkoholio bus išgerta.

Ar cia jums viskas ne painu?  g.gif

Nea, man nepainu.
Tas mano apibudinimas, tai tik vienas iš daugybės, jau aptartų anksčiau.
Alkoholikas, tai žmogus, praradęs sąmoningą gebėjimą kontroliuoti savo gėrimą (čia dar vienas apibudinimas). Tu gali tik savyje atkapstyti gali valdyti savo gėrimą, ar jau nesiseka. Kitame to niekaip neįžvelgsi. Kai jau aplinkiniams problema matoma, tai jau matosi pasekmės, o ne priklausombės pradžia. Deja, bet yra taip, kaip yra.
Dar vienas požymis. Alkoholikas problemas per gėrimą sprendžia gėrimu, šiaip geriantis, tegul ir daug, dažniausiai girtas prisidirba- blaivus išsikuopia, vėl girtas......
Dar vienas. Žmogus geria tiek, kad lyg ir telpa į saikingai ar mažai geriančio rėmus, bet pradeda keistis- yra tikimybė, jog jį įtakoja sąmoningai nevaldomas poreikis išgerti.
Ir dar daug kitokių požymių, kurie išlenda bendraujant, iš konteksto kaip kam buvo.

Jei tu nenori rizikuoti, tai nerizikuok, bet tai nereiškia, jog ir kiti turi užsimanyti nerizikuoti.

p.s. prskaičiau Giurzos atsakymą. Gali būti, kad tvarka pasikeitė. Nors prieš kokius du mėnesius, gulantis į stacionarą, tai paso reikėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 18 kovo 2011 - 23:14
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 23:46)
Dėl paso, kiek aš žinau, tai jie vedasi patys sau duomenis, kad nebūtų tipo, kas savaitę žmona rezervuoja vietą, o vyriokas net neketina atvykti, dar dėl to, jog pabaigus minesotą, kitą kartą priima tik po kažkiek laiko, nepamenu tiksliai po kiek, dar jiems reikia žinoti tuos, kurie prabūna tas kelias dienas, skirtas apsispręsti, atsisako, paskui vėl nori....
Vienžo, jiems reikia atsijoti tuos, kurie nėra rimtai nusprendę, kad neužimtų norintiems vietų, o tuos neapsisprendėlius jie savaip paskui testuoja.
Dar negirdėjau nei vieno varianto, kad iš jų išplauktų kokie duomenys į viešumą.

Taip, vedeja irgi keleta kartu pabreze, kad visi duomenys zinomi tik labai siauram ratui ir laikomi po trim uzraktais smile.gif
Bet vat ko uzmirsau jos paklausti: ar zmogus, praejes stacionaria Minesota, irasomas i PLC iskaita (tegul ir islaptinta)? g.gif
Jei taip, tai vis vien antspaudas visam likusiam gyvenimui lieka ir gali pakisti koja, nes, pvz.kai prereike gauti viza kelionei i tam tikra sali, mums reikejo gauti patvirtinima, kad nesame nei psich,-nei narkologinei iskaitoje g.gif
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 19, 00:03)
p.s. prskaičiau Giurzos atsakymą. Gali būti, kad tvarka pasikeitė. Nors prieš kokius du mėnesius, gulantis į stacionarą, tai paso reikėjo.

Tai as taip supratau vedejos paaiskinimus: asmens duomenu reikia, bet, jei zmogus nenori viesintis, jie islaptinami.
O kam pateikiamas pasas - vedejui ar registratorei - as neklausiau lotuliukas.gif
Terminas "islaptinimas" tai toks mislingas dalykas...

Papildyta:
QUOTE(carela @ 2011 03 18, 23:46)
Cia mam ko pasake to ir parasiau lotuliukas.gif  tongue.gif
Nu tai zmogus klausia klausia,o nieks neatsako,gal beda ir greitai reikia pavyzdziui cool.gif  O as jusu AZ nepermatau, ne hakere lotuliukas.gif  tongue.gif  Vo tongue.gif  4u.gif

Tu ne hakere, lotuliukas.gif
tu zmogus, negalintis abejingai praeiti pro zmogu, kuriam reikia pagalbos 4u.gif
Nuosirdi pagarba tau ir tavo mam
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 19, 00:00)

Tai kad, RAMASKE, anonimine pagalba yra tikrai anonimine, drasiai skambink ir eik i konsultacija!
Nezinau, del saves ar del ko nors is artimuju tu ieskai pagalbos, bet bet kuriuo atveju linkiu sekmes 4u.gif

P.S.Jei kas ne taip (pvz.nesusisnekesi su registratore, abejosi, bijosi ir t.t.), rasyk man i AZ, pasistengsiu padeti (duosiu skyriaus vedejos mobilu telefona, pati pasnekesiu su ja, galu gale, jei labai nedrasu, galiu pati tave ten nuvesti ir pabuti palaikymo komanda smile.gif ).

Labai labai ačiū wub.gif . Ne man reikia, vyrui. Taip, kad sėkmės reikės ir didelės.
Papildyta:
QUOTE(carela @ 2011 03 18, 23:46)
Cia mam ko pasake to ir parasiau lotuliukas.gif  tongue.gif
Nu tai zmogus klausia klausia,o nieks neatsako,gal beda ir greitai reikia pavyzdziui cool.gif  O as jusu AZ nepermatau, ne hakere lotuliukas.gif  tongue.gif  Vo tongue.gif  4u.gif

Ir carelai dėkinga smile.gif , kad stengėsi. Čia aš kažkaip neaiškiai uždaviau klausimą.
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 19, 00:38)
Bet vat ko uzmirsau jos paklausti: ar zmogus, praejes stacionaria Minesota, irasomas i PLC iskaita (tegul ir islaptinta)? g.gif
Jei taip, tai vis vien antspaudas visam likusiam gyvenimui lieka ir gali pakisti koja, nes, pvz.kai prereike gauti viza kelionei i tam tikra sali, mums reikejo gauti patvirtinima, kad nesame nei psich,-nei narkologinei iskaitoje g.gif

Vat dėl tos įskaitos ir visa bėda, nes vyrui dėl darbo reikalinga pažyma, kad nėra jokioje PLC įskaitoje. Kitaip lieka be profesijos. O jei gaus duomenis ar tikrai jie bus išsaugoti?
Atsakyti
Ale ot sistema,geriau lai girtas dirba,lai narkotikus vartoja,bet kad tik i PLC iskaita neirasytas. doh.gif Ir dzin kad zmogus degraduoja ir nori sustot.Sustosi - darbo neteksi,taigi lak mano mielas darbuotojau,lak,tik gydytis neik,nes visi suzinos kad tu alkoholikas doh.gif
Cia kaip su psichologu doh.gif Tas pats doh.gif Nors gal dabar geriau?Nors kur cia bus geriau...
Vat pagrindine priezastis del ko nekenciu lietuvos su tokiu asilisku mastymu.
Gerai sake, girta tauta - lengviau valdyt.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 18, 23:39)
nu bet ,kad ir nieks to ryskaus skirtumo kaip ir neivardina. Tu sakai ,kad priklausomas tas ,kas jau prisidaro del gerimo problemu. Kiekis nesvarbu... Nu ar pazysti bent viena, isgerenti vodkes po puslitri kas dien, nepriklausoma ar kas geria po koki buteli vyno per metus irgi gali buti priklausomas? Man ta riba tikrai neaiski. Kaip pati sakei prisirisimo pradizoj buna ilgas neigimo laikotarpis, kai nei  pats zmogus ,nei artimieji to dar nesuvokia. Tai kaip tada atskirti? kur jau prisirises, priklausomas, kuris dar ne  blink.gif
Man tai galvoj siaip visai aiskiai atrodo, is dalies aisku  biggrin.gif , Nustoti vartoti alkoholi ir atkris bent jau viena gresme tapti alkoholiku ar ne logiska?

Logiska tai logiska, bet ar daug zmoniu apie tai susimasto?
Kuo tavo Carras 100 procentu teisus, tai teiginiu, kad alkoholio vartojimas iaugo i zmonijos gyvenimo buda. Tam, kad jo samoningai atsisakyti, reikia eiti pries srove, lauzyti tradicijas ir iprocius. Buti tokiam kaip dauguma labai patogu ir lengva, issiskirti, reiskia, tapti balta varna...
O jei dar placiau paziureti: kas, gyvendamas iprasta gyvenima, atsizvelgia i kiekvienam zingsnyje gresiancius pavojus? Jei galvoti apie visas gresmes, tykiancias zmogu, islipusi is lovos, gyventi aplamai neapsimoka, nes nuolat bijosi: paslisti vonoje, uzspringti pusryciais, patekti i avarija, tapti chuligano auka ir t.t.
Gresme tapti alkoholiku irgi is tos pacios serijos...

O skirtuma tarp "nepriklausomo" ir "priklausomo" as tau galiu ivardinti:
1) noriu isgerti - nera - na ir apsieisiu!
2) noriu isgerti - nera - reikia surasti!
Vat cia ir yra ta riba, kurios nepastebi kol neperzengi g.gif
Ir tikrai nesvarbu, kiek zmogus gali isgerti ir kaip daznai geria...
Tu teisi, problema islenda tik post factum... verysad.gif
Atsakyti