Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Ramaškė @ 2011 03 18, 15:19)
Giurza pažadėjo vakare atsakyti  smile.gif .

Skambinti reikia į minesotos stacionarą ir, jei nori ambulatorinio gydymo, tai ten turi žinoti. Minesota tikrai visiškai anonimiška, nesvarbu, kad prašo paso. Stacionari "Minesotos programa"
(I priklausomybių psichiatrijos skyrius).
Skyriaus vedėja – gyd. Zita Skardinskaitė, tel. (8 5) 213 7480.
Būtina išankstinė registracija tel. (8 5) 213 7480.
Ten tuo pačiu adresu, kaip ir priklausomybių centras, Minesota yra tame pačiame pastate, atskirame aukšte.
Atsakyti
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 18, 16:36)
Klausimeli,o Jus nenorit gyvent savo gyvenimo? Nes man susidaro ispudis, kad po sunkaus ligonio slaugos tiesiog kabinejates prie artimuju ir bandote juos "slaugyti". Nera tie alkoholikai ligoniai,reikalingi Jusu atsidavimo, demesio ir prieziuros. jie jau dideli suauge berniukai ir puikiai zino kuom tai gali baigtis, ir puikiai gali atsakyti uz pasekmes. Nugi vyras pats turi apsisprest ar gers ir kiek su tevu gers. Ir jo tevas turi pats apsispresti. Nu kas cia per paauklejimai. Ir visos tos kalbos, kad "sustabdyciau", "sukontroliuociau", jeigu vyrui/sunui grestu priklausomybe. Nifiga Jus nesuvaldytumet ir nesukontroliuotumes. Suvaldyt ir sukontroliuot galite tik savo gyvenima.

Palaukit. Bet kas tada yra šeima. Jeigu jau kažkokios pašalinės aplinkybės lemia, kad vyras tampa alkoholiku, tai gal ir nesulaikysiu. Bet jeigu dar valdoma, manau, kad bendraujant, kasdien matantis, galima. Juk tai mylimas vyras. Man ne tas pats, ar jis padarys avariją, kai važiuos išgėręs (na, čia aš, sako, neviršijau normos), ar net pats užsimuš. Juk net reklama per TV veikia žmogų, o kaip nepaveiksi per pokalbius artimo? g.gif Bet reikia žinot pakankamai argumentų, kuriais galima būtų paveikti. Vien sakyt, kad negerai sėst už vairo, kad ir lengvai išgėrus, maniškio nebeveikia (sako, po kelių valandų jau neutralizuojasi). Na, netikiu, nors tu ką.
Manęs tu net surištos nepriversi vairuoti, o mano vyro tai neveikia. Nieko tokio, susitvarkysiu, sako. Taigi kažką, kol dar galima, reikia sakyti? Kol nereikia lėkt paskui mašiną?
Ir dėl situacijos valdymo tai aš juk matau savo anytos pavyzdį, ji kažkaip tai išbalansuoja (ar subalansuoja). Ji pradeda jį krapštyt namo, kai dar gėrimas nebūna tiek įsisiūbavęs. Bet jai gyvenime sunku. Ir šalia jos būt sunku. Nes tai tikrai valdinga ir labai valinga moteris. Tiesa, į senatvę ji ramesnė. Nes gal ir uošvis mažiau progų turi gert (juk ne darbe biggrin.gif ).
Vadinasi, gal nėra taip, kad tas alkoholizmas visai nevaldomas? mastau.gif

O apie slaugymą, tai aš kalbėjau apie tikrą senatvinį (dėl nusenimo) slaugymą. Bet su papildoma problema, kuri yra alkoholis.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 16:30)
Ada, aš jau pradėjau abejot, ar tavo vyras ne toks pats „alkoholikas“ kaip maniškis.  g.gif

Tu čia ir savo vyrą vertini pagal savo matus gal? T. y. jeigu jau išgeria taurę, tai alkoholikas?  mirksiukas.gif

Aš, matai, iki šiol skaičiau tavo mintis, kad tavo vyras, na, daugiau negu paprastas mirtingasis padaro.  mastau.gif O čia lyg ir ne. Kaip tada jis visą laiką gali grįžti prasiblaivęs tiek, kad vaikai nejaustų?

Taigi, kaip matai, maži vaikai jaučia...

ne, tikrai neperdedu biggrin.gif Tik dabar cia jis isvaziuoja pas draugus i kita miesta ir grista ryte aisku nebaivus, bet prasipagiriojes, kartais po dvieju paru biggrin.gif
Taigi Leber sake ne kiekyje esme, nors maniskis tikrai nepasitenkina gurksniu vyno ar alaus smile.gif Atvirksciai uztenka alaus buteliuko ir paiehalo iki pergales doh.gif
Gi sakiau ir jis pats pripazysta ,kad sustoti is vis negali. Juk Giurza cia ir ne ka daugiau uz kitas isgeria, bet va supranta, kad visai sustoti kaip ir neiseina...
O ar vaikai nejaucia is vis ,smarve jaucia aisku, bet jie mazi dar tai kai ir girta matydavo jiems linksma, tetis soka dainuoja su jais , kartais, kartais daro nesamones, o jiems juokjinga. aisku buvo ir labai skaudziu atveju apie kurios kol kas nenoriu sneketi....AS pamenu kai mano ir draugiu tevai gerdavo, mums iki lemputes geria tada geri pasidaro kartais, pinigu duoda, nebekreipia demesio ka mes darom....
Ne visu labai skaudi patirtis su tuoalkoholiu ne visus vaikysteje muso ar prievartavo, bet jei toks jau lygis, tai manau, jau tikrai su psichika zmogui problemos ir reikia jau psihiatrinio kokio gydymo ,jie is vis dar gydyti imanoma....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 18 kovo 2011 - 16:37
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 18, 15:30)
o kodel butent po skirybu pradejai ? g.gif

O ką aš žinau...niekada nesiruošiau būti abstinente. Nenorėjau - negėriau, užsimaniau - išgėriau, dabar vėl nenoriu ir negeriu, pas giurzą gersiu. biggrin.gif Ir kas? Jei negėriau keletą metų, tai jau automatiškai turėjau nebegert visą likusį gyvenimą? Kodėl? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 17:23)
Palaukit. Bet kas tada yra šeima. ....

Tai va del to ir noreciau,kad panaikintu visas leistinas normas vaziuojant. Isgeriau gurksni ir vaziuoju taxi...
Klauset dar anksciau, ar mano vyrui netiktu ta programa kur Giurza uzsirase, tai tik tiek galiu pasakyti,kad pirmiausia mes airijoj, cia neesu apie tokia girdejus tik grupes ,kur renkasi zmones. Reiktu pasidometi placiau, bet labai abejoju, jei bus tai kaina tikrai ne tokia, nes cia valdisko gydymo kaip ir nera. Vizitas pas gydytoja 50 e, pas homeopate kur einu 70 e ....nemokamas priklauso tiems,kas turi labai mazas pajemas. bet tai tik butiniausi dalykai neterapijos. Yra terapijos asmeniskos ar porom siaip surista su asmeninem problemom, bet tokio kompleksisko gydymo abejoju ar butu g.gif Bet ar vyras eitu abejoju, sakiau jau anksciau,kad niekur jis nenori eiti ,o ypac jei kas primena gydyma ar ligonines....
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 17:37)
O ką aš žinau...niekada nesiruošiau būti abstinente. Nenorėjau - negėriau, užsimaniau - išgėriau, dabar vėl nenoriu ir negeriu, pas giurzą gersiu.  biggrin.gif Ir kas? Jei negėriau keletą metų, tai jau automatiškai turėjau nebegert visą likusį gyvenimą? Kodėl?  blink.gif

alkoholis gi nuodazzza
fainuole tu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 17:37)
O ką aš žinau...niekada nesiruošiau būti abstinente. Nenorėjau - negėriau, užsimaniau - išgėriau, dabar vėl nenoriu ir negeriu, pas giurzą gersiu.  biggrin.gif Ir kas? Jei negėriau keletą metų, tai jau automatiškai turėjau nebegert visą likusį gyvenimą? Kodėl?  blink.gif

ne neturejai , daznai moteris per nestuma, zindyma negeria, paskkui vel praded. siaip sudomino,kad butent pamineja skyrybas, tai kaip suprantu buvo sunkus periodas....Idomu kodel butent tada uzsinorejai, juk siaip zmn ir pradeda problematsikesnius isgerimus nuo gyvenimo problemu. Is pradziu geriam,kad smagu, idomu isbandyti , paskui jau kazkaip iprtasta, kaip balius be snapso, paskui atsiranda kokios problemos, tai kad atsipalaiduoti, nepajunti o jau visom progom randi pasiteisinima isgerti. Tau asmeniskai netaikau siaip bendrai...
Bet va pati parasei, kas yra alkoholis, tai kaip gali toki skysti gerti blink.gif kuris tiek blogo daro doh.gif Arba pati netiki tuom ka parasei arba netiki,kad butent tave taip veiks ...? g.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 18, 17:43)
alkoholis gi nuodazzza
fainuole tu  lotuliukas.gif

ax.gif Dievulėliau, bent vienai ne ragana esu.... blush2.gif minha, kas tau čia per pavasariniai meilumo priepuoliai? lotuliukas.gif Gersma abi pas giurzą? drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar apie tuos zodzius norejau parasyti,kur Leber idejo. Man esme patiko,kazkaip taip visada stengiuosi elgtis, tik va vienas dalykas kai esi viena ar vaikai dideli,kitas kai turi leliukus ant ranku... unsure.gif O siaip ir vaikus auklejant naudoju panase logika prisidirbai pajusk ant savo kailio....
ir dar esme gera, bet viskas surasyta, kazkodel neigimu, siaip dauguma zino ko nereiktu daryti, bet kas paskays kaip reiktu?pvz nesuerzinti , nesupykdyti, nu tai ir taip aisku nesinori pyktis visai, bet kyla tas pyktis ir ka daryti?
Apie kakiukus, sysiukus ar vemmalus belekur nesneku, tokius manau, tikrai izuoliuot kur reiktu, nes jau gresme paciam sau ir bvisuomenei, bet va perejo kazkada vyras molinai sbatais per kambari ir i lova kliunk, ir ka as neslaviau is kart, buvo vakaras nuejom miegoti, o ka ryte jis miega visa diena , ovaiki ka po tuos molynus sliauzios? O jei neliestu tiesiogiai vaiku tikrai palikdavau viska kaip yra , nu ir fiziskai kaip man vyra uz save 2 k sunkesni iki kokios lovos datempt ? nors nei noro niekada nebuvo biggrin.gif
dar Aimejos citata irgi patiko , labai jau gerietis tas alkoholikas, va i mano vyra kazkiek panasus unsure.gif jis nera kaltines kazko kad jis geria, ir yra sakes , kad man su vaikais be jo lengviau gal butu unsure.gif bet va kaip taip nuosirdizia sako
(o gal meluoja rupuze biggrin.gif ) tai kazkap pajunti ta kito skausma ir stengiesi padeti, ...
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 18, 17:50)
ne neturejai , daznai moteris per nestuma, zindyma negeria, paskkui vel praded. siaip sudomino,kad butent pamineja skyrybas, tai kaip suprantu buvo sunkus periodas....Idomu kodel butent tada uzsinorejai, juk siaip zmn ir pradeda problematsikesnius isgerimus  nuo gyvenimo problemu. Is pradziu geriam,kad smagu, idomu isbandyti , paskui jau kazkaip iprtasta, kaip balius be snapso, paskui atsiranda kokios problemos, tai kad atsipalaiduoti, nepajunti o jau visom progom randi pasiteisinima isgerti. Tau asmeniskai netaikau siaip bendrai...
Bet va pati parasei, kas yra alkoholis, tai kaip gali toki skysti gerti blink.gif  kuris tiek blogo daro  doh.gif Arba pati netiki tuom ka parasei arba netiki,kad butent tave taip veiks ...? g.gif

Artiste tu lotuliukas.gif , atsiprašau nesusilaikiau. Skyrybos sunkus periodas? lotuliukas.gif Kai diedas gėrė keletą metų ir aš buvau su kūdikiu ant rankų, va tada buvo sunkus periodas. Bet tuomet ne tik kad negėriau, bet ir rūkyt mečiau (buvau pradėjus). Pagalvojau, kad aš nesinuodysiu dėl durniaus kokio. doh.gif O skyrybos buvo išsivadavimas iš slogučio. Kai mane užklumpa problemos aš kaip niekada būnu blaivi ir stipri, man net minties nebūna, kad gal prisigėrus ir užsimiršus....Ne. Tai ne mano arkliukas.
O dėl gėrimo yra toks dalykas kaip saikas. Viskam reikia saiko, netgi tavo išvedžiojimams. O čia jau tu saiką seniai pametusi. blink.gif
Atsakyti
Nelabai supratau, senas temas jau ištrynė? g.gif Radau tik pora prieš tai.
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 18:05)
ax.gif Dievulėliau, bent vienai ne ragana esu.... blush2.gif minha, kas tau čia per pavasariniai meilumo priepuoliai?  lotuliukas.gif Gersma abi pas giurzą?  drinks_cheers.gif

tai aiskei smile.gif
simka isaiskino, kad turiu buti gera smile.gif
Atsakyti