QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 18, 16:36)
Klausimeli,o Jus nenorit gyvent savo gyvenimo? Nes man susidaro ispudis, kad po sunkaus ligonio slaugos tiesiog kabinejates prie artimuju ir bandote juos "slaugyti". Nera tie alkoholikai ligoniai,reikalingi Jusu atsidavimo, demesio ir prieziuros. jie jau dideli suauge berniukai ir puikiai zino kuom tai gali baigtis, ir puikiai gali atsakyti uz pasekmes. Nugi vyras pats turi apsisprest ar gers ir kiek su tevu gers. Ir jo tevas turi pats apsispresti. Nu kas cia per paauklejimai. Ir visos tos kalbos, kad "sustabdyciau", "sukontroliuociau", jeigu vyrui/sunui grestu priklausomybe. Nifiga Jus nesuvaldytumet ir nesukontroliuotumes. Suvaldyt ir sukontroliuot galite tik savo gyvenima.
Palaukit. Bet kas tada yra šeima. Jeigu jau kažkokios pašalinės aplinkybės lemia, kad vyras tampa alkoholiku, tai gal ir nesulaikysiu. Bet jeigu dar valdoma, manau, kad bendraujant, kasdien matantis, galima. Juk tai mylimas vyras. Man ne tas pats, ar jis padarys avariją, kai važiuos išgėręs (na, čia aš, sako, neviršijau normos), ar net pats užsimuš. Juk net reklama per TV veikia žmogų, o kaip nepaveiksi per pokalbius artimo?
Bet reikia žinot pakankamai argumentų, kuriais galima būtų paveikti. Vien sakyt, kad negerai sėst už vairo, kad ir lengvai išgėrus, maniškio nebeveikia (sako, po kelių valandų jau neutralizuojasi). Na, netikiu, nors tu ką.
Manęs tu net surištos nepriversi vairuoti, o mano vyro tai neveikia. Nieko tokio, susitvarkysiu, sako. Taigi kažką, kol dar galima, reikia sakyti? Kol nereikia lėkt paskui mašiną?
Ir dėl situacijos valdymo tai aš juk matau savo anytos pavyzdį, ji kažkaip tai išbalansuoja (ar subalansuoja). Ji pradeda jį krapštyt namo, kai dar gėrimas nebūna tiek įsisiūbavęs. Bet jai gyvenime sunku. Ir šalia jos būt sunku. Nes tai tikrai valdinga ir labai valinga moteris. Tiesa, į senatvę ji ramesnė. Nes gal ir uošvis mažiau progų turi gert (juk ne darbe
).
Vadinasi, gal nėra taip, kad tas alkoholizmas visai nevaldomas?
O apie slaugymą, tai aš kalbėjau apie tikrą senatvinį (dėl nusenimo) slaugymą. Bet su papildoma problema, kuri yra alkoholis.