QUOTE(leber @ 2011 03 18, 00:31)
Konkrečiai apie tavo vyrą, tai kaip ir nieko negaliu pakomentuoti, juk jis temoje nedalyvauja. Tai, kaip tu pieši vyrą ir yra tik tavo nuomonė, sunku pasakyti kokia būtų mano nuomonė, jei pabendraučiau su juo pati.
Šiaip, bendrais bruožais, apie vyrų nenorą išsipasakoti, mano galva vienas iš esminių dalykų yra tai, ką jis pats galvoja apie alkoholizmą, kaip jis supranta problemą. Jei jis pats laiko tai gėda, blogu elgesiu,......tai apie ką jis turėtų išsipasakoti- apie savo gėdą ir dar kam- žmonai. Nemanai, kad tai smūgis vyriškumui, žemiau juosmens?
Dar, kiek pastebėjau, labai didelę rolę vaidina kokios emocijos, pokalbio metu, sukyla pašnekovui. Jei tik padvelkia smerkimu, nors kokia panieka, ar poza "tu nesupranti"- atviram pokalbiui galas- vyrai akimirksniu užsimeta pozą, tipo "viską aš čia kontroliuoju, viskas čia man gerai". Vėlgi, na koks vyras taip jau trokšta negalėti kažko kontroliuoti, juk jis vyras?
Kas dar iš bendrų bruožų
Va, dar vienas momentas. Jei šeima turėjo pykčių, kaltinimų, moralizavimų, reikalavimų.....dėl gėrimo etapą. Tai ar labai keista, kad vyras nenori atvirauti? Tegul žmona ir pakeitusi savo poziciją, bet gi jai garantinis ant kaktos nepriklijuotas.
Tiesą pasakius, tik prašau nesupykti.
Jei mudvi bendrautume gyvai, aš visaip vengčiau pokalbių apie alkoholį su tavim. Ne dėl to, jog tavo pozicija man būtų nepriimtina, geras tavo nusistatymas- abstinencija. Bet supranti, man mano pozicija labiau patinka ir jei tu nors kartą, man šito neprašant, pabandytum įpiršti savąją- tai būtų paskutinis pokalbis ta tema su tavimi.
Papildyta
Ot pataikiau.
Jau sakiau, jog aš vartoju alkoholį. Tai va, šiandien yra 17 diena, kai nevartoju, viso nevartosiu 43 dienas, gali būti, kad po to dar tris savaites, o gal ir dar tris. Tai nieko bendro neturi su alkoholiu, tikslai kiti. Nematau, nejaučiu jokios problemos ir žinau, kad abstinente netapsiu, gersiu tai kas man skanu. Ir kas iš to?
Prasiau pakomentuoti mane ne vyra is paskutiniu musu susirasymu, tik citatos patingejau ieskoti
O apie atviruma, del gerimo, tai mes esam su vyru snekeje ir jis pilnai pripazysta ,kad turi problema. dar seniau sakydavo ,kaip ir cia kai kas skanu, atpalaiduoja ir t.t.Perskaite Carra sako viskam pritariu, bet vistiek geria ir sako nebezinu del ko geriu, alaus skonis kaip s,....burnoj....
As siaip gyvai ir nediskutuoju su nieko apie alkoholi, paskakau savo nuomuone jei klausia ko as negeriu ir tuuom viskas baigiasi, nes beprasmiska
Cia tik idomu paklausinet juk ir i tema, sakau gal atrasiu kokiu kitu pasiteisinimu , gal ka savo situacijai pritaikysiu
ne kaip skanu atpalaiduoja, nuima stresa bla bla bla...nieko naujo kol kas
Nieko is to siaip idomu
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 00:39)
Aha, dar reikia neleisti alkoholiko į parduotuvę, nes gi ten yra alko skyriai, dar pridengti akis einant pro kavinę, restoraną, larioką......bliam ir į koncertą ar oprehauzą jam negalima, taigis ten per pertrauką....
Alkoholikas turi išmokti būti blaivus matydamas ir net užuosdamas alkoholį, arba neišmokti ir toliau sau gerti.
As tai stengiuosi del vaiku ir saves ne del vyro. Man atrodo mazu maziausia nesuvokiama vartoti alkoholi ir rodyti toki pvz vaikams, paskui paauglystei aiskinti,kad narkotikai yra blogai ir jus vaikai nevartokit, o as jau ka vistiek sena nebepataisoma...
nu ir t.t. cia taip is tevu girdedavau panasius zodzius...
Papildyta:
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 18, 00:47)
Čakros užsidaro, supranti? epilepsija buvo, nes nbeatsidarė...
Klausimeli, sioje vitoje nesutinku su jumis, alkoholis pazeidzia smegenis, nervine sistema, organizma. Vystosi ne tik kepenu ceroze, bet ir asmenybes pakitimai, taip vadinama "degradacija", zmogaus gyvenimo poreikiai tampa, kaip cia pasakius, primityvus...
nu va dar vienas nuostabiai aiskus alkoholio zalos paaiskinimas, ar siataip save verta ardyti vien del to kad skanu, nebera skanesniu saugesniu dalyku?
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 00:59)
Gerai, tada per iseigines pamastysiu ir pabandysiu atsakyti
Zinai, is tavo pasakojimu jauciu kazkokias paraleles tarp tavo vyro ir saves, kurios gali tau padeti ji geriau suprasti, bet negaliu pagauti minties... Bandysiu is naujo perskaityti ir apgalvoti, "vdrug" prasvieses
P.S.Manau, kad dabar jau niekas is mergaiciu i tave pomidoru nemetys...
O tu pati pastebejai, kad kai nusileidai is padebesu i zeme ir nustojai sneketi deklaracijom, tavo pasisakymai visai teigiamai priimami,nors tu ir nepakeitei savo nuomones apie alkoholio zala visuomenei? (cia ne pasityciojimas, as tikrai dziaugiuosi, kad tu supratai, kaip is esmes tas pacias mintis galima destyti nekeliant pasipriesinimo bangos
).
buciau dekinga, as ir pastebejau kazkoki panasuma
Nu vien tai ,kadabu pripazystat savo problema ir dar jis daro viena zingsni i prieki kazko imasi, paskui lyg issigandes 3 zingsnius atgal
Dar pagalvojau vyrams juk ngalima rodyti savo emociju verkti ir t.t. taip juos mokinotai jauciu vyrui garbingiau girtam griovy miegoti , nei apsiverkti
O kai nemoka tu emocijuislieti kaupia viska savy tai gaunasi paskui tokie issikrovimai per snapsa, nes kitaip nemoka..Butu idomu jei koks vyras cia parasytu geriantis
MOterys tai va cia papletkina, pasiguodzia viena kitai, paverkia vis kazkaip issikrauna...O del ko jums svarbu nevartoti alkoholio?
p.s. pastebejau kitoki bendravima,gal ismokau aiskiau paasakyti tai ka noriu
bet jauciu uzknisau su savo nuolatiniais klausimais, kodel, nu bet kieno daugiau galiu paklausti jei ne cia
Vyras geria nezino kodel, tai sakau gal kas cia apsvies
nu gal kokia mintis man kils ar pan....
va pacios galiu paklaustio ar neatrodo kvailai pagere zmones per balius ypac jei pati negeriat? Nu man taip viskas aplink keistai pradejo rodytis. Ziuriu seriala Garbes kuopa, ten zusta vaikino zmona, ka tetis sako: as tau tuoj atnesiu kai ka nuo skausmo...nu ir ka atnesa, aisku , buteli
Eina reklamos per Rusija: tyriausias , svariausias, gyvas vanduo ,kaip musu proteviai vadino
vodkes reklama.Kur beisijungsi, visur vynas ,konjakas ir kt gerimai, jau nebezinau kaip vaikams aiskinti,kodel visi aplinkui geria. Vaikams sakau,kad alus tai kaka, nuodai, kaip valikliai visokie, jie tai priima, (tetis namie negeria grista prasiblaives) bet kaip paaiskinti,kodel tiek zmoniu visdelto geria
Vienasdede saldainiais su likeriu vaikus norejo pavaisinti
kaip man nemalonu bendrauti su apsvaigusiu zmogum, tai jau ne tas pats zmogus sneka nusisneka, net po keliu tauriu vyno , labai jauciasi....
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 01:21)
Labai taikliai pastebejai: negaliu buti bejege, todel man kancia ir manikiuras, ir kirpeja, ir kosmetologe, ir masaziste... Aplamai nekenciu, kai su manim kazka daro, o as turiu sedeti/guleti ir niekuo negaliu paveikti ir pagreitinti tu procesu!
cia vel panasu i mano vyra , nu pas kirpeja dar nueina, bet niekur daugiau . pas dantista dar priverciau susitvarke ant zaibo viska ir fsio . Pas joki gydytoja, apie massazus jau nekalbu
Aky jam buvo istriges metaliukas nuo virinimo , tai savaite pravaiksciojo, kol i greitaja prikalbejau nuvaziuuoti
Bet jus labai stipri moteris gal net vyriska labai
Man, tai kas tik bele darytu ka ar masaza ar manikiura
sedziu kai pabuciuota
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 01:11)
Ale, va kaip tik tokią mintį ir turėjau, kad ada prisikabins....Trejus metus išbuvau be lašo, ragaut pradėjau, rudenį, kai su diedu išsiskyriau. Ir taip, galiu negerti kiek tik širdis geidžia, nejaučiu jokio virpulio pamačiusi butelį, nuėjus į parduotuvę man net mintis nekyla, kad gerai būtų ko atsigėrus, apskritai alkoholio skyrius man neegzistuoja. Aš jo tiesiog nepastebiu.
o kodel butent po skirybu pradejai ?
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 01:11)
Ale, va kaip tik tokią mintį ir turėjau, kad ada prisikabins....Trejus metus išbuvau be lašo, ragaut pradėjau, rudenį, kai su diedu išsiskyriau. Ir taip, galiu negerti kiek tik širdis geidžia, nejaučiu jokio virpulio pamačiusi butelį, nuėjus į parduotuvę man net mintis nekyla, kad gerai būtų ko atsigėrus, apskritai alkoholio skyrius man neegzistuoja. Aš jo tiesiog nepastebiu.
o kodel butent po skirybu pradejai ?