Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 12:56)
Įdomu. O aš kaip tik galvojau, kad turėtų padėti.  g.gif Betgi, jei sakai „dažniausiai“, tai gali būti ir kitaip (jis gali norėti, kad aplinkiniai, artimieji, negertų). Bet turėsiu omeny, kad alkoholikui nesmagu, jog kažkas atkreipia dėmesį, jog jis alkoholikas.  ok.gif

Dabar jau aš nesupratau.  blink.gif Kažkaip, matyt, ne taip žodžius dėlioju.  blush2.gif
Papildyta:

Ne, tai norėti alkoholikas gali, gali netgi to reikalauti ir net pageidaudi, kad alkoholio kaip po tokio išvis ant svieto nebeliktų. Jam gi būtų taip patogu. Ale šuns balsas į dangų tai neina, dažniausiai.

Gal aš kažkaip nesuskaičiau, bet man tai susimakalavo, persiprašau. Ar labai būtų sunku pakartotinai įvardyti, vienu žodžiu, tipo- vaikas, vyras, draugas/ė, kaimynas...... ax.gif
Aišku, jei norisi sulaukti komentarų į temą, o ne bendrąja prasme.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 14:15)
Gal aš kažkaip nesuskaičiau, bet man tai susimakalavo, persiprašau. Ar labai būtų sunku pakartotinai įvardyti, vienu žodžiu, tipo- vaikas, vyras, draugas/ė, kaimynas...... ax.gif
Aišku, jei norisi sulaukti komentarų į temą, o ne bendrąja prasme.

Bandžiau keliskart tikslint. Nepavyko. Kažkaip viskas per banalu gaunasi, kai rašai (vat jei būtų ką automobiliu užmušęs, kalėjime sėdėjęs, tai gal ir būtų kitiems aiškiau; o čia tik paprastas alkoholikėlis irnesakyk.gif ). Kad tik tokios problemos tebūtų. Kaip nors išsispręsim. Paskaitysiu temą gal visą ir rasiu gal ką naudingo.
Ačiū, nesigilinkit, nevarkit. Viskas gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramaškė @ 2011 03 18, 00:18)
Sveikos merginos  smile.gif
Giurza, norėjau pasiklausti dėl to anonimiškumo priklausomybių centre. Kai skambinau pasiteirauti, man atsakė, kad vis tiek reikia su savimi turėti asmens dokumentą. O tada jau užves kortelę su kodais. O kam tada tas dokumentas ?

My Webpage Dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo, neatskleidžiant asmens tapatybės:
6. Pacientas, atvykdamas į konsultaciją, privalo būti tvarkingas, pateikti asmens dokumentą,
nebūti apsvaigęs ar ryškioje abstinencijos, prodrominėse psichozės būklėse, reikalaujančiose
neatidėliotinos medicinos pagalbos, neturėti somatinių sutrikimų. Jei pacientas apsvaigęs,
ryškioje abstinencijos ar prodrominėse psichozės būklėse, turi somatinių sutrikimų ar yra
būtinosios pagalbos indikacijos, taip pat, jei jau yra įtrauktas į VPLC priežiūros grupę (įskaitą),
pacientui nesuteikiama teisė gauti sveikatos priežiūros paslaugas, neatskleidžiant asmens
tapatybės, ir paslaugos teikiamos įprasta tvarka.

Ir skambinau ten duotu tel. (8~5) 216 0014. Atsiliepė nelabai ką daugiau už mane žinantis moteriškas balsas, kažko šalia sėdinčio pasiklausė ir man atsakė, kad jei parašyta, kad reikia, tai matyt, ir reikia doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 13:56)
Aš tikrai perskaitysiu, jei spėsiu nusikopijuoti, nes tai užtruks.  doh.gif
Bet nemanau, ką pakeis šiai minčiai pagrįsti, jei ir perskaitysiu. Nes aš kalbėjau apie ką kita. Apie tai, kad mano vyrui tenka gerti daugiau, nes tada jis atsiduria dėmesio centre (nes aš juk jau ne „sugėrovė“) ir po to dar uošvį vežti nebesilaikantį į stotį. Nes visai su tėvu neišgert, kai niekas daugiau nebegeria, jam kažkaip neišeina, ir čia jau valios aš jam neturiu (t. y. reikėtų kiekvienąkart prieš atvykstant uošviui vyrą „moksliškai apdoroti“, išprašyti, kad jis negertų, o taip galima tik dėl kokio ypatingo įvykio).
Manau, kad anksčiau ar vėliau mes rasime būdą, kaip tai padaryt, nes aš ir anksčiau matydavau anytos signalų, kad gal nebegeriam, bet va, matai, man uošvis irgi lygiai toks pats giminė. Nagi aš vaišinga (užjaučianti ištroškusį) šeimininkė.  biggrin.gif

A šitą kaip suprast blink.gif Tipo dabar girdau ir galvoju kaip čia reiks jo ligą gydyt. blink.gif Nu dabar jau aš nieko nebeįkertu doh.gif Jau visai fantazija atšoko. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 00:31)
Konkrečiai apie tavo vyrą, tai kaip ir nieko negaliu pakomentuoti, juk jis temoje nedalyvauja. Tai, kaip tu pieši vyrą ir yra tik tavo nuomonė, sunku pasakyti kokia būtų mano nuomonė, jei pabendraučiau su juo pati.

Šiaip, bendrais bruožais, apie vyrų nenorą išsipasakoti, mano galva vienas iš esminių dalykų yra tai, ką jis pats galvoja apie alkoholizmą, kaip jis supranta problemą. Jei jis pats laiko tai gėda, blogu elgesiu,......tai apie ką jis turėtų išsipasakoti- apie savo gėdą ir dar kam- žmonai. Nemanai, kad tai smūgis vyriškumui, žemiau juosmens?

Dar, kiek pastebėjau, labai didelę rolę vaidina kokios emocijos, pokalbio metu, sukyla pašnekovui. Jei tik padvelkia smerkimu, nors kokia panieka, ar poza "tu nesupranti"- atviram pokalbiui galas- vyrai akimirksniu užsimeta pozą, tipo "viską aš čia kontroliuoju, viskas čia man gerai". Vėlgi, na koks vyras taip jau trokšta negalėti kažko kontroliuoti, juk jis vyras?

Kas dar iš bendrų bruožų  g.gif Va, dar vienas momentas. Jei šeima turėjo pykčių, kaltinimų, moralizavimų, reikalavimų.....dėl gėrimo etapą. Tai ar labai keista, kad vyras nenori atvirauti? Tegul žmona ir pakeitusi savo poziciją, bet gi jai garantinis ant kaktos nepriklijuotas.

Tiesą pasakius, tik prašau nesupykti. notworthy.gif Jei mudvi bendrautume gyvai, aš visaip vengčiau pokalbių apie alkoholį su tavim. Ne dėl to, jog tavo pozicija man būtų nepriimtina, geras tavo nusistatymas- abstinencija. Bet supranti, man mano pozicija labiau patinka ir jei tu nors kartą, man šito neprašant, pabandytum įpiršti savąją- tai būtų paskutinis pokalbis ta tema su tavimi.

Papildyta
Ot pataikiau.  biggrin.gif
Jau sakiau, jog aš vartoju alkoholį. Tai va, šiandien yra 17 diena, kai nevartoju, viso nevartosiu 43 dienas, gali būti, kad po to dar tris savaites, o gal ir dar tris. Tai nieko bendro neturi su alkoholiu, tikslai kiti. Nematau, nejaučiu jokios problemos ir žinau, kad abstinente netapsiu, gersiu tai kas man skanu. Ir kas iš to?

Prasiau pakomentuoti mane ne vyra is paskutiniu musu susirasymu, tik citatos patingejau ieskoti smile.gif
O apie atviruma, del gerimo, tai mes esam su vyru snekeje ir jis pilnai pripazysta ,kad turi problema. dar seniau sakydavo ,kaip ir cia kai kas skanu, atpalaiduoja ir t.t.Perskaite Carra sako viskam pritariu, bet vistiek geria ir sako nebezinu del ko geriu, alaus skonis kaip s,....burnoj....
As siaip gyvai ir nediskutuoju su nieko apie alkoholi, paskakau savo nuomuone jei klausia ko as negeriu ir tuuom viskas baigiasi, nes beprasmiska doh.gif
Cia tik idomu paklausinet juk ir i tema, sakau gal atrasiu kokiu kitu pasiteisinimu , gal ka savo situacijai pritaikysiu g.gif ne kaip skanu atpalaiduoja, nuima stresa bla bla bla...nieko naujo kol kas
Nieko is to siaip idomu g.gif
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 00:39)
Aha, dar reikia neleisti alkoholiko į parduotuvę, nes gi ten yra alko skyriai, dar pridengti akis einant pro kavinę, restoraną, larioką......bliam ir į koncertą ar oprehauzą jam negalima, taigis ten per pertrauką....

Alkoholikas turi išmokti būti blaivus matydamas ir net užuosdamas alkoholį, arba neišmokti ir toliau sau gerti.

As tai stengiuosi del vaiku ir saves ne del vyro. Man atrodo mazu maziausia nesuvokiama vartoti alkoholi ir rodyti toki pvz vaikams, paskui paauglystei aiskinti,kad narkotikai yra blogai ir jus vaikai nevartokit, o as jau ka vistiek sena nebepataisoma... biggrin.gif nu ir t.t. cia taip is tevu girdedavau panasius zodzius...
Papildyta:
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 18, 00:47)
Čakros užsidaro, supranti? epilepsija buvo, nes nbeatsidarė...  rolleyes.gif

Klausimeli, sioje vitoje nesutinku su jumis, alkoholis pazeidzia smegenis, nervine sistema, organizma. Vystosi ne tik kepenu ceroze, bet ir asmenybes pakitimai, taip vadinama "degradacija", zmogaus gyvenimo poreikiai tampa, kaip cia pasakius, primityvus...

nu va dar vienas nuostabiai aiskus alkoholio zalos paaiskinimas, ar siataip save verta ardyti vien del to kad skanu, nebera skanesniu saugesniu dalyku? g.gif
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 00:59)
lotuliukas.gif
Gerai, tada per iseigines pamastysiu ir pabandysiu atsakyti 4u.gif
Zinai, is tavo pasakojimu jauciu kazkokias paraleles tarp tavo vyro ir saves, kurios gali tau padeti ji geriau suprasti, bet negaliu pagauti minties... Bandysiu is naujo perskaityti ir apgalvoti, "vdrug" prasvieses g.gif

P.S.Manau, kad dabar jau niekas is mergaiciu i tave pomidoru nemetys... lotuliukas.gif
O tu pati pastebejai, kad kai nusileidai is padebesu i zeme ir nustojai sneketi deklaracijom, tavo pasisakymai visai teigiamai priimami,nors tu ir nepakeitei savo nuomones apie alkoholio zala visuomenei? (cia ne pasityciojimas, as tikrai dziaugiuosi, kad tu supratai, kaip is esmes tas pacias mintis galima destyti nekeliant pasipriesinimo bangos smile.gif ).

buciau dekinga, as ir pastebejau kazkoki panasuma g.gif Nu vien tai ,kadabu pripazystat savo problema ir dar jis daro viena zingsni i prieki kazko imasi, paskui lyg issigandes 3 zingsnius atgal doh.gif
Dar pagalvojau vyrams juk ngalima rodyti savo emociju verkti ir t.t. taip juos mokinotai jauciu vyrui garbingiau girtam griovy miegoti , nei apsiverkti doh.gif O kai nemoka tu emocijuislieti kaupia viska savy tai gaunasi paskui tokie issikrovimai per snapsa, nes kitaip nemoka..Butu idomu jei koks vyras cia parasytu geriantis biggrin.gif MOterys tai va cia papletkina, pasiguodzia viena kitai, paverkia vis kazkaip issikrauna...O del ko jums svarbu nevartoti alkoholio?
p.s. pastebejau kitoki bendravima,gal ismokau aiskiau paasakyti tai ka noriu blush2.gif bet jauciu uzknisau su savo nuolatiniais klausimais, kodel, nu bet kieno daugiau galiu paklausti jei ne cia bigsmile.gif
Vyras geria nezino kodel, tai sakau gal kas cia apsvies smile.gif nu gal kokia mintis man kils ar pan....
va pacios galiu paklaustio ar neatrodo kvailai pagere zmones per balius ypac jei pati negeriat? Nu man taip viskas aplink keistai pradejo rodytis. Ziuriu seriala Garbes kuopa, ten zusta vaikino zmona, ka tetis sako: as tau tuoj atnesiu kai ka nuo skausmo...nu ir ka atnesa, aisku , buteli doh.gif Eina reklamos per Rusija: tyriausias , svariausias, gyvas vanduo ,kaip musu proteviai vadino doh.gif vodkes reklama.Kur beisijungsi, visur vynas ,konjakas ir kt gerimai, jau nebezinau kaip vaikams aiskinti,kodel visi aplinkui geria. Vaikams sakau,kad alus tai kaka, nuodai, kaip valikliai visokie, jie tai priima, (tetis namie negeria grista prasiblaives) bet kaip paaiskinti,kodel tiek zmoniu visdelto geria doh.gif Vienasdede saldainiais su likeriu vaikus norejo pavaisinti doh.gif
kaip man nemalonu bendrauti su apsvaigusiu zmogum, tai jau ne tas pats zmogus sneka nusisneka, net po keliu tauriu vyno , labai jauciasi....
Papildyta:
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 01:21)
Labai taikliai pastebejai: negaliu buti bejege, todel man kancia ir manikiuras, ir kirpeja, ir kosmetologe, ir masaziste... Aplamai nekenciu, kai su manim kazka daro, o as turiu sedeti/guleti ir niekuo negaliu paveikti ir pagreitinti tu procesu! lotuliukas.gif

cia vel panasu i mano vyra , nu pas kirpeja dar nueina, bet niekur daugiau . pas dantista dar priverciau susitvarke ant zaibo viska ir fsio . Pas joki gydytoja, apie massazus jau nekalbu doh.gif Aky jam buvo istriges metaliukas nuo virinimo , tai savaite pravaiksciojo, kol i greitaja prikalbejau nuvaziuuoti doh.gif
Bet jus labai stipri moteris gal net vyriska labai g.gif
Man, tai kas tik bele darytu ka ar masaza ar manikiura biggrin.gif sedziu kai pabuciuota lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 01:11)
lotuliukas.gif Ale, va kaip tik tokią mintį ir turėjau, kad ada prisikabins....Trejus metus išbuvau be lašo, ragaut pradėjau, rudenį, kai su diedu išsiskyriau. Ir taip, galiu negerti kiek tik širdis geidžia, nejaučiu jokio virpulio pamačiusi butelį, nuėjus į parduotuvę man net mintis nekyla, kad gerai būtų ko atsigėrus, apskritai alkoholio skyrius man neegzistuoja. Aš jo tiesiog nepastebiu.

o kodel butent po skirybu pradejai ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 18, 01:11)
lotuliukas.gif Ale, va kaip tik tokią mintį ir turėjau, kad ada prisikabins....Trejus metus išbuvau be lašo, ragaut pradėjau, rudenį, kai su diedu išsiskyriau. Ir taip, galiu negerti kiek tik širdis geidžia, nejaučiu jokio virpulio pamačiusi butelį, nuėjus į parduotuvę man net mintis nekyla, kad gerai būtų ko atsigėrus, apskritai alkoholio skyrius man neegzistuoja. Aš jo tiesiog nepastebiu.

o kodel butent po skirybu pradejai ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 18, 11:10)
grazus sitas zodis smile.gif man tu ne tokia pikta atrodai, kai zinau sio zodzio reiksme biggrin.gif
Papildyta:

1. oi aciu biggrin.gif geriau ant dusios is kart paliko  blush2.gif
2.  hihihi.gif niekam cia nebutina zinoti tikrojo amziaus, mano klasioke simet sves pvz jau trecia 25-taji gimtadieni  biggrin.gif
mano bendradarbis vienas galvojo, kad man 20 biggrin.gif o kai einant pas drauge sampano uzsukau nusipirkt, dokumento paprase biggrin.gif

irnesakyk.gif manes visada praso dokumento lotuliukas.gif Isskyrus pardavejos,kurios mane jau zino ir kur daznai lankausi.I kluba be paso niekaip lotuliukas.gif Juokias visi pastoviai,sako tik paso nepamirsk,o tai paskui liksim be klubo,bo taves neileis lotuliukas.gif Papraso, paskui atsipraso ir pagiria,kad labai jaunai atrodau lotuliukas.gif
Kartais uzknisa,ale gal geriau tegu papraso manes,nei penkiolikiniui parduoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žvelsa @ 2011 03 18, 14:51)
A šitą kaip suprast  blink.gif Tipo dabar girdau ir galvoju kaip čia reiks jo ligą gydyt.  blink.gif Nu dabar jau aš nieko nebeįkertu  doh.gif Jau visai fantazija atšoko.  blink.gif

Na, aš ten lengvai save ironizavau. ax.gif Mat jei dėl savęs gėrimą išpilt, tai aš galiu, ir nesunkiai. Bet va kai kitas geria sako, kad „jis negeria“, tai man kitaip neišeina, kaip tik įpilt ir neauklėt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 12:51)
Taip. Ada negeria išvis dėl įsitikinimo. Bet problemos priežasties paskatino ieškoti būtent ta liga (aišku, yra ir kitų priežasčių, bet čia išsiplėsim). Kiekvienam žmogui savos užduotys gyvenime. Kažin, ar ji negertų šiandien, jeigu jos vyras būtų pavyzdžiui, diabetikas? Na, galbūt, diabetas irgi tokia liga, kad norisi ieškoti priežasčių (o šiuo gyvenimu jos neužsibaigia). g.gif
Vat jeigu Ada negertų ir tada, tada galėtume šnekėti, kad tai yra tikrai iš įsitikinimo.
Taip, pripažįstu, kad šiandien ji įsitikinusi. Bet... pakalbėsim po dešimt metų.  smile.gif
(Tiesa, Ada, tu patikslink, bet esmė manau, nelabai skirsis.)

Beje, jei mano kasdienis namiškis irgi turėtų alkoholio problemų, tikrai negerčiau (todėl pradžioje, dar anoje temoje, ir sakiau neišplėtodama, kad reikia negerti, jei turi namie alkoholiką).

Jei rimtai, tai aš siekiu atsisakyti daugelio dalykų gyvenime:
1. alkoholio;
2. cukraus;
3. kavos ir arbatžolių arbatos;
4. kepto maisto;
5. persivalgymo ir t. t.

Bet to negaliu padaryti dėl tam tikrų aplinkybių šiandien. Todėl, kad žmogus tobulėja palaipsniui, o ne šuoliais. Nes dažnai, jeigu kažką „drastiškai“ imi taikyti kad ir sau, ilgainiui sugrįžti atgal. Aišku, kažkiek pasipildęs patirtimi. Paskui analizuoji priežastis, kodėl nepavyko, ir tobulini save toliau. Lauki, kada vėl susidarys tinkamos aplinkybės kažko pasiekti.

nu nevartoju alkoholio jau apie 7 m. Taip nustoti vartoti butent paskatino vyras, t.y. susipykom labai po vienobaliaus ir man tai buvo kaip saltas dusas apmasciau savo gyvenima, ogi ziuriu ,kad isgere abu labai pykstames, ta buvo pirmos mintys, pagalvojau, kad jei buciau buvusi blaivi nebuciau nesmoniu prisnekejusi ir pridariusi, smulkmenos , bet blaivia mazu maziausiai keistai atrodo. Paskui seke kitos mintys, jei as vis noriu ,kad vyras negertu , tai mazu reiktu man paciai nustoti. Paskui atsirado dar stiirpiasni motyvai, pagalvojau jei pastoociau, juk is kart nesuzinociau ,o jei tuo metu isgerciau, juk galeciau pakenkti vaikeliui ir taip pamazu stiprejo ir stiprejo tie motyvai , o galu gale pamaciau ,kad tai i gera, nors meluociau jei sakyciau,kad visai nenorejau, kartais pagalvodavau apie Bailey su ledukais arba kai dar dirbau budavo tokiu minciu gal isgerti gurksneli vyno g.gif Todel neesu garantuota, kad nebuciau pradejus isgerineti po visu gimdymu ir zindymu, jei ne Carro knyga 4u.gif Ji patvirtino tai ka viduj tik detalemis nujauciau. Taigi pasidare dar viskas aiskiau ir dabar kuo toliau tuo toks aiskesnis vaizdas deliojasi. As dabar kaip cia minimi alkoholikai ,kurie negeria viska studijuoju ,sakitau sudetis, nors siaip problemu tikrai nera alkoholis buna buteliuose arba saldainiuse(kuriu neperku) dar nebent kokiuose padazuose, daugiau kaip ir neesu maciusi unsure.gif
Del to ka paryskinau thumbup.gif As jau kavos atsisakiau , rasiau , cukrus liko kol kas minimaliai rudas. Arbadzoles juk neblogai , nebent turit omeny juoda arbata unsure.gif vaistazoliu kartais isgeriam su vaikais..
mano tolimasisi tikslas pereiti prie zalios mitybos blush2.gif
Gal jums padetu Carro knyga paie mityba, nors vadinasi lengvas budas sulieknieti , bet tai daugiau ivadas i sveika mityba 4u.gif labai teisingai pastebjot negalima drastiskai nutraukti, nes dazniausiai dviguba jega norisi tu dalyku. Jo metodas man butent patinka, del nereikejimo vartoti valios, tik savo samoningumugdymas....
Atsakyti
QUOTE(Ramaškė @ 2011 03 18, 13:47)
My Webpage Dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo, neatskleidžiant asmens tapatybės:
6. Pacientas, atvykdamas į konsultaciją, privalo būti tvarkingas, pateikti asmens dokumentą,
nebūti apsvaigęs ar ryškioje abstinencijos, prodrominėse psichozės būklėse, reikalaujančiose
neatidėliotinos medicinos pagalbos, neturėti somatinių sutrikimų. Jei pacientas apsvaigęs,
ryškioje abstinencijos ar prodrominėse psichozės būklėse, turi somatinių sutrikimų ar yra
būtinosios pagalbos indikacijos, taip pat, jei jau yra įtrauktas į VPLC priežiūros grupę (įskaitą),
pacientui nesuteikiama teisė gauti sveikatos priežiūros paslaugas, neatskleidžiant asmens
tapatybės, ir paslaugos teikiamos įprasta tvarka.

Ir skambinau ten duotu tel. (8~5) 216 0014. Atsiliepė nelabai ką daugiau už mane žinantis moteriškas balsas, kažko šalia sėdinčio pasiklausė ir man atsakė, kad jei parašyta, kad reikia, tai matyt, ir reikia  doh.gif .

Atsakykit gi kas nors,as tai tikrai nezinau doh.gif Mam, tu gi viska zinai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 03 18, 16:12)
Atsakykit gi kas nors,as tai tikrai nezinau doh.gif  Mam, tu gi viska zinai biggrin.gif

Giurza pažadėjo vakare atsakyti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 18, 15:30)
O apie atviruma, del gerimo, tai mes esam su vyru snekeje ir jis pilnai pripazysta ,kad turi problema. dar seniau sakydavo ,kaip ir cia kai kas  skanu, atpalaiduoja ir t.t.Perskaite Carra sako viskam pritariu, bet vistiek geria ir sako nebezinu del ko geriu, alaus skonis kaip s,....burnoj....

tetis namie negeria grista prasiblaives

Ada, aš jau pradėjau abejot, ar tavo vyras ne toks pats „alkoholikas“ kaip maniškis. g.gif

Tu čia ir savo vyrą vertini pagal savo matus gal? T. y. jeigu jau išgeria taurę, tai alkoholikas? mirksiukas.gif

Aš, matai, iki šiol skaičiau tavo mintis, kad tavo vyras, na, daugiau negu paprastas mirtingasis padaro. mastau.gif O čia lyg ir ne. Kaip tada jis visą laiką gali grįžti prasiblaivęs tiek, kad vaikai nejaustų?

Papasakosiu atvejį, kaip mano tėvelis metė gert. Labai mylėjo vieną dukterų. Dar ji buvo mažytė. Grįžo iš darbo išgėręs (eilinis sovietinis baliukas). Mano sesė (gal kokių penkerių tada) ėmė lįst po stalu, nes jo išsigando. O jis tik buvo linksmas, na, ir truputį gal kiek atsipalaidavęs šnekėjo. Bet jis nebuvo tiek girtas, kad to nepajustų – jo mylimas vaikas jo girto bijo! Tai jam buvo kaip šaltas dušas. Nuo to sykio jis darbe baliukuose nedalyvaudavo, kažkaip išsisukdavo. Ir matydavau jį kokią taurelę išgeriantį tik per kokį jau didelį giminės balių (tada juk plačiai kviesdavo į vestuves). Na, tiesa, dar naminio obuolių vyno kiek pasidarydavo užvažiavusiems giminaičiams. Bet taurelė ir viskas.
Taigi, kaip matai, maži vaikai jaučia...
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 15:09)
Na, aš ten lengvai save ironizavau.  ax.gif  Mat jei dėl savęs gėrimą išpilt, tai aš galiu, ir nesunkiai. Bet va kai kitas geria sako, kad „jis negeria“, tai man kitaip neišeina, kaip tik įpilt ir neauklėt.  g.gif

Klausimeli,o Jus nenorit gyvent savo gyvenimo? Nes man susidaro ispudis, kad po sunkaus ligonio slaugos tiesiog kabinejates prie artimuju ir bandote juos "slaugyti". Nera tie alkoholikai ligoniai,reikalingi Jusu atsidavimo, demesio ir prieziuros. jie jau dideli suauge berniukai ir puikiai zino kuom tai gali baigtis, ir puikiai gali atsakyti uz pasekmes. Nugi vyras pats turi apsisprest ar gers ir kiek su tevu gers. Ir jo tevas turi pats apsispresti. Nu kas cia per paauklejimai. Ir visos tos kalbos, kad "sustabdyciau", "sukontroliuociau", jeigu vyrui/sunui grestu priklausomybe. Nifiga Jus nesuvaldytumet ir nesukontroliuotumes. Suvaldyt ir sukontroliuot galite tik savo gyvenima.
Atsakyti