Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 18, 11:24)
2. kaip cia dabar ta ada palaiko vyra? ada nebegeria is vis, nes nemato prasmes, nenori, neskanu, nesveika ir t.t. vyras geria, tai jei ada noretu ji palaikyt, tai turetu kartu gert. nes dabar iseina kad nepalaiko.

Taip. Ada negeria išvis dėl įsitikinimo. Bet problemos priežasties paskatino ieškoti būtent ta liga (aišku, yra ir kitų priežasčių, bet čia išsiplėsim). Kiekvienam žmogui savos užduotys gyvenime. Kažin, ar ji negertų šiandien, jeigu jos vyras būtų pavyzdžiui, diabetikas? Na, galbūt, diabetas irgi tokia liga, kad norisi ieškoti priežasčių (o šiuo gyvenimu jos neužsibaigia). g.gif
Vat jeigu Ada negertų ir tada, tada galėtume šnekėti, kad tai yra tikrai iš įsitikinimo.
Taip, pripažįstu, kad šiandien ji įsitikinusi. Bet... pakalbėsim po dešimt metų. smile.gif
(Tiesa, Ada, tu patikslink, bet esmė manau, nelabai skirsis.)

Beje, jei mano kasdienis namiškis irgi turėtų alkoholio problemų, tikrai negerčiau (todėl pradžioje, dar anoje temoje, ir sakiau neišplėtodama, kad reikia negerti, jei turi namie alkoholiką).

Jei rimtai, tai aš siekiu atsisakyti daugelio dalykų gyvenime:
1. alkoholio;
2. cukraus;
3. kavos ir arbatžolių arbatos;
4. kepto maisto;
5. persivalgymo ir t. t.

Bet to negaliu padaryti dėl tam tikrų aplinkybių šiandien. Todėl, kad žmogus tobulėja palaipsniui, o ne šuoliais. Nes dažnai, jeigu kažką „drastiškai“ imi taikyti kad ir sau, ilgainiui sugrįžti atgal. Aišku, kažkiek pasipildęs patirtimi. Paskui analizuoji priežastis, kodėl nepavyko, ir tobulini save toliau. Lauki, kada vėl susidarys tinkamos aplinkybės kažko pasiekti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vienas*klausimėlis: 18 kovo 2011 - 11:54
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 08:04)
1.Jei tai vyksta mano namuose, nėra kur išeiti. Na, nebent trumpam į kitą kambarį. Ir kiek ilgai ten būsi.

2.Galima atsiriboti nuo kai kurių giminaičių visiškai. Bet jeigu tai vieno ar kito tėvai, vargu ar tai įmanoma visiškai.

3.Dengdama artimo žmogaus gėdą, aš galiu sulaukti palankaus laiko, kai galėsiu kažką pakeisti. Iki tol nebūtina viešai skalbti savo artimųjų skalbinių. Paskui gali nesinorėti to prisiminti, kai problema išsisprendžia.

4.Tai kuris vis dėlto kaltas dėl pykčio?  mastau.gif

1. O kaip nuosavuoe namuose atsiranda žmonės, kurie elgiasi taip, kaip tau nepatinka. blink.gif

2. Net ir nuo žmonos, vyro, mamos, brolio alkoholikai.... sėkmingai atsiriboja, jei bendravimas su jais apsunkina blaivybę, aišku, jei pats alkoholikas nori būti blaivus. Giminystė- nepasiteisinimas gėrimui. schmoll.gif

3. Tu nieko negalėsi pakeisti, tik save, o alkoholikas- tik save. Ir, alkoholizmo problema neišisisprendžia, t.y. neturi pabaigos, jei jau kartą atsirado, tai ir bus su tuo žmogum visą jo liusį gyvenimą.
Gėda kas: būti alkoholiku ar kas nors kita?

4. Niekas nekaltas, tiesiog gali būti vienas piktas žmogus, gali būti du pikti.....arba nei vieno.
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 18, 12:50)
biggrin.gif man isvis kokia jinai nebe piktute darosi, tokia nors prie zaizdos dek  wub.gif (portugaliskai minha tariasi "minja")

pukuota ir ruzava biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 18, 11:50)
biggrin.gif man isvis kokia jinai nebe piktute darosi, tokia nors prie zaizdos dek  wub.gif (portugaliskai minha tariasi "minja")

Į balių trinasi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 12:52)
1. O kaip nuosavuoe namuose atsiranda žmonės, kurie elgiasi taip, kaip tau nepatinka.  blink.gif

Taip, kaip atsiranda mūsų gyvenime šeimos nariai (arba pirmos eilės giminaičiai): per mūsų gimimą ir per santuoką. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 11:51)
Beje, jei mano kasdienis namiškis irgi turėtų alkoholio problemų, tikrai negerčiau (todėl pradžioje, dar anoje temoje, ir sakiau neišplėtodama, kad reikia negerti, jei turi namie alkoholiką).

O jei tavo namiškis, blaivus alkoholikas, pats paprašytų nesielgti kitaip nei tada, kai jis gėrė? Per susiėjimus namuose neatsisakyti alkoholio dėl jo, o švęsti taip, kaip anksčiau?
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 11:56)
Taip, kaip atsiranda mūsų gyvenime šeimos nariai (arba pirmos eilės giminaičiai): per mūsų gimimą ir per santuoką.  smile.gif

Mano vyras sėkmingai nutraukė bendravimą su visais, kurie jam nors kiek kliudė būti blaiviam. Ir žinai, man tai giliai nusišvilpt kokia giminystė juos, ar mane sieja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 18 kovo 2011 - 12:06
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 12:52)
2. Net ir nuo žmonos, vyro, mamos, brolio alkoholikai.... sėkmingai atsiriboja, jei bendravimas su jais apsunkina blaivybę, aišku, jei pats alkoholikas nori būti blaivus. Giminystė- nepasiteisinimas gėrimui.  schmoll.gif

Šioje temoje mes kažkaip užaštriname alkoholiko problemą ir suvienodiname. Bet juk jie yra skirtingi! doh.gif
Vienas retkarčiais nučiuožia nuo proto, kai padaugina, kitas tik šešias dienas per mėnesį būna negirtas. Tai ar tas, kuriam atsijungia protas išgėrus ir žmogus krečia nesamones ir net blaivesnis nemato problemos, nes „už savo geriu“, tai jau nebepriklausomas? Na, nežinau, man tas, kurio protas atsijungia išgėrus, jau yra priklausomas nuo alkoholio. Tik ligos pažengimo laipsnis skiriasi. mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 13:05)
O jei tavo namiškis, blaivus alkoholikas, pats paprašytų nesielgti kitaip nei tada, kai jis gėrė? Per susiėjimus namuose neatsisakyti alkoholio dėl jo, o švęsti taip, kaip anksčiau?

Čia jūs gal patikslinkite savo praktika, nes sunkiau suprantamas klausimas – gal ir ne taip suprantu, ką klausiat. blush2.gif
Jei teisingai supratau, nebegeriantis alkoholikas siūlo kitiems būti laisviems dėl gėrimo? Tai, kaip suprantu, jis jau pajėgia su savo problema tvarkytis. Bet jau, rodos, esu labai neseniai apie sakiusi, gal praslydo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 12:07)
Šioje temoje mes kažkaip užaštriname alkoholiko problemą ir suvienodiname. Bet juk jie yra skirtingi!  doh.gif
Vienas retkarčiais nučiuožia nuo proto, kai padaugina, kitas tik šešias dienas per mėnesį būna negirtas. Tai ar tas, kuriam atsijungia protas išgėrus ir žmogus krečia nesamones ir net blaivesnis nemato problemos, nes „už savo geriu“, tai jau nebepriklausomas? Na, nežinau, man tas, kurio protas atsijungia išgėrus, jau yra priklausomas nuo alkoholio. Tik ligos pažengimo laipsnis skiriasi.  mastau.gif

Pagal gėrimo dažnumą ar pasigėrimo laipsnį, sunku pasakyti. Gali tas, kuris geria kasdien būti alkoholiku, bet gali būti tai jo sąmoningai pasirinktas gyvenimo būdas. Lygiai taip pat ir su tuo, kuris nučiuožia retkarčiais.
Ne gėrimo kiekis, dažnumas ar vartojama alkoholio rūšis nusako priklausomybę.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 13:05)
Mano vyras sėkmingai nutraukė bendravimą su visais, kurie jam nors kiek kliudė būti blaiviam. Ir žinai, man tai giliai nusišvilpt kokia giminystė juos, ar mane sieja.

Taip, tu teisi. Taip įmanoma net ir su artimais giminaičiais. Esmė ta, kad mano problema vis dar, manau, kontroliuojama. T. y. jinai nebuvo tiek aštri arba aš nepastebėjau, kad jau reikia suklust. Tiesiog buvo sudėtingesnių dalykų, kuriuos reikėjo spręsti mano gyvenime (kitas ligonis), tai tik dabar ta bėda atsidenginėja (kai nebėra to kito ligonio ir galiu daugiau dėmesio ir laiko skirti kitiems).
Bet mano atveju, sunku bus atsiriboti, nes nusenęs žmogus ne daiktas. Taip lengvai jo neatsikratysi. Vis vien reikės tą problemą kaip nors spręst, vienaip ar kitaip.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 12:54)
Į balių trinasi.  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Labos 4u.gif
Galva antra diena skauda. Gal kas kavos kartu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 12:12)
Čia jūs gal patikslinkite savo praktika, nes sunkiau suprantamas klausimas – gal ir ne taip suprantu, ką klausiat.  blush2.gif
Jei teisingai supratau, nebegeriantis alkoholikas siūlo kitiems būti laisviems dėl gėrimo? Tai, kaip suprantu, jis jau pajėgia su savo problema tvarkytis. Bet jau, rodos, esu labai neseniai apie sakiusi, gal praslydo?  g.gif

Alkoholikui mokytis būti blaiviam dirbtinai negeriančioje aplinkoje yra bergždžias reikalas. Juk alkoholikas poreikį išgerti turės visą savo gyvenimą, nepiklausomai nuo to blaivus jis bus, ar tenkins savo poreikį- noras išgerti niekur nedings.
Išmokti būti blaiviam alkoholikas turi tokioje aplinkoje, kokia yra.
Beje, dažnai alkoholikas nepatogiai jaučiasi, jei pajaučia, kad aplinka bando taikytis prie jo, t.y. nevartoti dėl to, jog jis yra alkoholikas. Aišku, būna ir kitokių variantų, tipo, reikalavimų, kad aplinka taikytūsi prie alkoholiko, bet tai jau kita kalba.
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 12:18)
Taip, tu teisi. Taip įmanoma net ir su artimais giminaičiais. Esmė ta, kad mano problema vis dar, manau, kontroliuojama. T. y. jinai nebuvo tiek aštri arba aš nepastebėjau, kad jau reikia suklust. Tiesiog buvo sudėtingesnių dalykų, kuriuos reikėjo spręsti mano gyvenime (kitas ligonis), tai tik dabar ta bėda atsidenginėja (kai nebėra to kito ligonio ir galiu daugiau dėmesio ir laiko skirti kitiems).
Bet mano atveju, sunku bus atsiriboti, nes nusenęs žmogus ne daiktas. Taip lengvai jo neatsikratysi. Vis vien reikės tą problemą kaip nors spręst, vienaip ar kitaip.

Nesuprantu, tai kas yra tau tas alkoholikas? Ką tu tikiesi išspręsti?
Atsakyti
3. cia isvis graziausiai. dar karta patarsiu, perskaitykit musu temas, kol/jei dar neistryne. ir apie ta snekedavom. vienas is budu neleisti gerti alkoholikui - isgerti daugiau, kad jam maziau liktu. isbandyta, aptarta - nepadeda.  lotuliukas.gif tai negerkit ir jus, ir jusu vyras, uosviui tuomet teks trigubai, greiciau prigers, greiciau nueis gult ir rami galva, galesit toliau sau baliavoti.

Aš tikrai perskaitysiu, jei spėsiu nusikopijuoti, nes tai užtruks. doh.gif
Bet nemanau, ką pakeis šiai minčiai pagrįsti, jei ir perskaitysiu. Nes aš kalbėjau apie ką kita. Apie tai, kad mano vyrui tenka gerti daugiau, nes tada jis atsiduria dėmesio centre (nes aš juk jau ne „sugėrovė“) ir po to dar uošvį vežti nebesilaikantį į stotį. Nes visai su tėvu neišgert, kai niekas daugiau nebegeria, jam kažkaip neišeina, ir čia jau valios aš jam neturiu (t. y. reikėtų kiekvienąkart prieš atvykstant uošviui vyrą „moksliškai apdoroti“, išprašyti, kad jis negertų, o taip galima tik dėl kokio ypatingo įvykio).
Manau, kad anksčiau ar vėliau mes rasime būdą, kaip tai padaryt, nes aš ir anksčiau matydavau anytos signalų, kad gal nebegeriam, bet va, matai, man uošvis irgi lygiai toks pats giminė. Nagi aš vaišinga (užjaučianti ištroškusį) šeimininkė. biggrin.gif
Žodžiu, reikia laiko, rasti sau priimtinam būdui.
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 13:31)
Alkoholikui mokytis būti blaiviam dirbtinai negeriančioje aplinkoje yra bergždžias reikalas. Juk alkoholikas poreikį išgerti turės visą savo gyvenimą, nepiklausomai nuo to blaivus jis bus, ar tenkins savo poreikį- noras išgerti niekur nedings.
Išmokti būti blaiviam alkoholikas turi tokioje aplinkoje, kokia yra.
Beje, dažnai alkoholikas nepatogiai jaučiasi, jei pajaučia, kad aplinka bando taikytis prie jo, t.y. nevartoti dėl to, jog jis yra alkoholikas. Aišku, būna ir kitokių variantų, tipo, reikalavimų, kad aplinka taikytūsi prie alkoholiko, bet tai jau kita kalba.

Įdomu. O aš kaip tik galvojau, kad turėtų padėti. g.gif Betgi, jei sakai „dažniausiai“, tai gali būti ir kitaip (jis gali norėti, kad aplinkiniai, artimieji, negertų). Bet turėsiu omeny, kad alkoholikui nesmagu, jog kažkas atkreipia dėmesį, jog jis alkoholikas. ok.gif
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 18, 13:31)
Nesuprantu, tai kas yra tau tas alkoholikas? Ką tu tikiesi išspręsti?

Dabar jau aš nesupratau. blink.gif Kažkaip, matyt, ne taip žodžius dėlioju. blush2.gif
Papildyta:
kur cia galima rasti ta gradacija kokia surasyta, pagal ka spresti kieno jis mazesnis?

Tai jau čia kievienas pats turi vidinę galimybę nustatyt, kuris. Jei nepavyksta, tenka pasiskaityt „knygučių“. biggrin.gif
Atsakyti