QUOTE(nelabai @ 2011 03 13, 14:19)
Viskas OK
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 12, 23:45)
1. Cia jusu izvalgos, bet ne mano keslai. Tai mano principine pozicija nepatarineti, as tik galiu savo pavyzdziais skatinti mastyti, o mastymo rezultatas bus jusu. Nekramtau ir i burna nededu.
2. Tai ne mano zodziu iliustracija, tai jusu sugebejimas suvokti mano zodius. Tai netapatu.
3. Smurtas yra ivairus, tarkim, tevai vercia vaika paklusti, atlikti namu ruosos darbus, kai jis nenori. Dalinai tai yra moraline prievarta, bet motyvai yra geri, vardan vaiko geroves. Kai alkoholiko smurtas nemotyvuotas, besmegenis ir seja blogi.
Augau su liberaliais tevai, kurie suteike man daug laisves, bet niekada ja nepiktnaudziavau.
1. nu aisku,kad ne keslai, tik mano supratimas. Tik va jus pasaket savo pvz as ta varianta jau isbndizau , bandau kita ir tiek
2.Tai as ir sakau, kad taip man jusu zodziai skamba, iliustracija viso to mano suvokimo.
3.O va kaip versti vaikus paklusti? Kokie metodai pateisinami siuo atveju?Ir kaip tada motyvai gali buti geri, iki kokio lygio geri motyvai pateisina prievarta, ir velgi iki kokio lygiop ta prioevarta?
Matot as cia kitaip suvokiu viska,man smurtas yra smurtas. Nezinau daug apie smurta pries vaikus isgerus, nes nei pati to nejutau, nei nemaciau.
Bet jei imkim pvz musima vaiku, saukima ant vaiku, mano nuomone, jokie motyvai to negali pateisinti. Is vis tai daroma is nesusivaldymo, nemokejimo aukleti teigiamai, pacio zmogaus trukumu... ir man jokio skirtumo atrodo ar vaika mus girtas ar blaivus suauges, ta prasme vaikui nuo to nei geriau , nei blogiau...Tik pavojus aisku,kad jei mus girtas gali savo jegu neapskaiciuoti ir padauginti....O siaip manau, bet koks smurtas blogis.
4. O ar buvote paklusni, cia is idomumo, jei nenorite nesakykit? Banndau tam tikras teorijas susiti su praktika
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 13, 14:22)
Taigi, darau išvadą,kad kai alkoholikas pastoviai , kokius 5 m. terorizuoja, muša, žemina žmoną ir vaikus, tai čia jiems pakentėti reikėtų, nes tuo metu jam yra ''meilės trūkumas''.Na palaukti moteriškei dar kokius 5m. kad pas jį žinių, išprusimo atsirastų apie tą meilę.
Man gyvenimas yra vienas, vaikų vaikystė viena, galit čia kalbėti kiek tik nori, bet niekuo neužglaistysi girtuoklio parazitizmo, aš noriu gyventi čia ir dabar, pagaliau aš privalau galvoti apie vaikus, nes jei man kas atsitiktų, vaikais tas girtuoklis nesirūpins.
Idomios jusu mintys
Tai ka paryskinot as taikiau bendrai visiems zmonems, nejau jus niekada savo vyro neiskaudinat ar jusu nieks nera iskaudines? jei ne tai esat labai laiminga.
O kur jus iskaitet ,kad cia moteriai ar vyrui, ar vaikams reiktu kenteti esant terorizavimo atvejams? Jau kelis sykius rasiau, kad is vis del nieko niekam nereikia aukotis, kad jei jautiesi auka tai reikia keistis arba keisti poziuri i aplinka. reikia pradeti nuo saves visada. JUk taip nebuna, kad geras , saunus vyrukas atsikelia viena ryta ir pradeda terorizuoti seima? Prie kiekvienos problemos seimoj prisaideda abu savaip ir vyras ir moteris. Jei moters netenkina esama situacija, tai tik ji gali kazka sau padeti, o jau kaip tai jos reikalas
Kaip ir jus galit elgtis kaip jums atrodo geriusia, betkaip supratau jusu vyras ne girtuoklis ar ne? Tai viskas ir gerai
Dar noreciau prideti, kad pati panasiai kaip jus kazkada piktinausi, teisiau , tokias moteris ,kurios gyvena su pijokais, kurios leidziasi terorizuojamos ir t.t.
Ir niekaip negalejau suprasti, deja, dabar suprantu
nebeliko noro teisti , smerkti ar net stebetis, nes kol pats neesi kazkokioje situacijoje labai lengva apie ja kalbeti.
Ir dar daznai gyvenime taip buna, papuoli i tokia vieta del kurios kazkada labai stebejaisi ar smerkei. Liaudies ismintis sako : "Nespjauk i vandeni , nes paciam reiks gerti"
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 13, 15:57)
Gal, bet būti alkoholiku, jo žmona, vaiku, tėvais ar sese, broliu, draugu, tai nėra viena ir ta pati patirtis, pozicija į problemą taip pat skirtinga, priklausomai nuo statuso.
Sunku suprasti, o juo labiau diskutuoti, kai neaišku iš kurios varpinės nuomonė ar patyrimai.
O ar yra Lietuvoj zmoniu, kurie neturetu giminaiciu ar draugu, kaimynu tarpe alkoholiku?