Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 13, 16:39)

Būkim išmintingi. Čia internetas. Gal mokykimės bendrauti ramiauwub.gif

O jūs į viską kas jums nepatinka, atsakote taip g.gif

Leber, praeitoje temoje klausei, kodėl neklausiau jei nesupratau. Tiesiog nenorėjau spontaniškai pulti paskaičius kelis postus. Giurzą įdomu skaityti (nesvarbu ar jai pritari ar ne) todėl, kad ji rašo ne paskaičius kelis puslapius atgal. O susidarius bandrą vaizdą ir pakankamai platų. Tai vat, išlaukiau pakankamai ir supratau, nereikėjo nei bereikalningų diskusijų, nei klausimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 13, 16:39)
Kažkaip nemokate skaityti tai, kas parašyta. Net šypsenėlių nemokate perskaityti, o jos didelę informaciją neša.  smile.gif Tiesiog perskaitote taip, kaip jums patinka.  doh.gif
Gal praleiskite mano komentarus, jeigu jau mano žinutės kitiems jus taip erzina.

Fėja pakankamai blaivus ir mąstantis žmogus, palikit mano komentarus jai. Kol kas ji labai tinkamai ir blaiviai į mano žinutes reagavo ir nekėlė audros vandens stiklinėje. Beje, ir komentuodavo mano mintis nepaprastai adekvačiai (nespėjau to anksčiau jai pasakyti).
Vien dėl tos priežastis aš manau, kad Fėja išsikapstys (o jau ir beveik išsikapstė, nors pati sako, kad yra tik kelio viduryte, bet, manau, jau tikrai gerokai toliau pažengusi), ir ji sugebės (jau ir sugeba) ne tik neužsikabliuoti už savo alkoholiko, bet ir už kitų žmonių.

Būkim išmintingi. Čia internetas. Gal mokykimės bendrauti ramiauwub.gif

Na ne viena aš tą pastebėjau....Ar jūs norit pasakyt, kad mes VISOS jus ne taip interpretuojam? Kaip jus sakot, taip mes ir suprantam. Bet nekalbėkim apie FĖJOS papus. smile.gif Iš viso mano posto jūs išsirinkot patį neskausmingiausią komentarą ir jį pakomentavot....Kodėl? Ar kiti mano postai jums kažkuo nepatiko nes truputį prisiliečiau prie esmės?
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 13, 16:21)
Šiaip tai čia interpretacija, jeigu ką....Tiesiog man tokia mozaika apie Jus susidėliojo.

Tai vat kad interpretacija. smile.gif Ir ta interpretacija jūsų.

Labai teisingai Ada yra pastebėjusi apie tuos šešis žmones. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2011 03 13, 16:45)
O jūs į viską kas jums nepatinka, atsakote taip  g.gif

Kaip suprantu, ramybė jums yra svetimas iš nepageidautinas dalykas. g.gif

Ir sunku suprasti jūsų tokį pasisakymą, kai aš taip plačiai atsakinėju.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 13, 16:44)

Fėja pakankamai blaivus ir mąstantis žmogus, palikit mano komentarus jai. Kol kas ji labai tinkamai ir blaiviai į mano žinutes reagavo ir nekėlė audros vandens stiklinėje. Beje, ir komentuodavo mano mintis nepaprastai adekvačiai (nespėjau to anksčiau jai pasakyti).
Vien dėl tos priežastis aš manau, kad Fėja išsikapstys (o jau ir beveik išsikapstė, nors pati sako, kad yra tik kelio viduryte, bet, manau, jau tikrai gerokai toliau pažengusi), ir ji sugebės (jau ir sugeba) ne tik neužsikabliuoti už savo alkoholiko, bet ir už kitų žmonių.

Issikapste is kur??????? Nuosirdziai prasau plataus paaiskinimo
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 13, 16:47)
Iš viso mano posto jūs išsirinkot patį neskausmingiausią komentarą ir jį pakomentavot....Kodėl?

Ar aš turėčiau paklodes cituoti, jeigu man įdomi viena ar kita mintis? Ilgus komentarus mes perskaitome, bet išsirenkame mintį, kuri pasirodo mums įdomi. Aš taip darau. Visi čia daro tą patį.
Aš nesu koks apmokamas lektorius, kad atsakinėčiau į rašteliu pateikiamus klausimus. O ir lektorius atsakinėja tik į tiek, pagal tai kiek turi laiko (paprastai ne daugiau kaip dvi valandas, nepriklausomai kiek tų klausimų būtų). Beje, ir lektorius nesu.
Tiesiog yra pokalbių svetainė, tema yra apie alkoholikus (ir jų artimuosius!). Jų kiekvienoje giminėje esama. Taigi aš esu (kaip Ada ir visos kitos) čia laiku ir savo vietoje.
Ramybės jums ir gerų minčių mergaitės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 13, 16:52)
Tai vat kad interpretacija.  smile.gif Ir ta interpretacija jūsų.

Labai teisingai Ada yra pastebėjusi apie tuos šešis žmones.  smile.gif
Papildyta:

Kaip suprantu, ramybė jums yra svetimas iš nepageidautinas dalykas.  g.gif

Ir sunku suprasti jūsų tokį pasisakymą, kai aš taip plačiai atsakinėju.

Ponia mes esam labai ramios, bent jau aš tai tikrai. Tiesiog ramybės įsikūnijimas. biggrin.gif Tiesiog kodėl jūs bėgat nuo tai kas jums nemalonu? Jei jau atėjot į tokią sunkią temą, tai prašom atsakinėti į visus klausimus kurie jums užduodami. Mes visos jau čia iki nuogumo išsirengusios, žinom visus skaudulius, visus pasiteisinimus, pasisėdėjimus krūmuose, nesibodim pasirodyti silpnos, egoistiškos, savanaudės, žodžiu visame gražume, tai vat jei norit būti su mumis lygi, taip taip, teisingai perskaitėt - LYGI, nusileiskit iš savo aukštumų iki mūsų vargšių lygio. Apnuoginkit savo sielos kertelę, pasirodykit bent kiek žmogiška, gal ir kalbėti su jumis pradėsime kitaip ir reaguosime į jus kitaip.
Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2011 03 13, 16:55)
Issikapste is kur??????? Nuosirdziai prasau plataus paaiskinimo

Toje žinutėje, kurią citavot, ir yra paaiškinimas. Vargu ar aš galiu dar kuo padėti.
Papildyta:
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 13, 17:06)
tai prašom atsakinėti į visus klausimus kurie jums užduodami.

Miela, Žiema! 4u.gif Čia pokalbių svetainė. Apie „visus klausimus“ aš jau atsakiau palyginimu su lektoriumi.
Aš ne pirmame forume dalyvauju. Jau spėjau šiame padalyvauti ir vienoje kitoje temoje. Ir tose temose į mano žinutes buvo reaguota ne į kiekvieną, nors kalbėjau apie konkrečius dalykus. Manau, kad visai suprantama, kad pašnekovas pasirenka, kas jam įdomiau. Tai natūralu juk.
Ir laiko kiekvienas turime ribotai.

Dar, beje, aš čia tik trys dienos šioje temoje. Manau, kad per laiką išsiaiškinsime daugelį dalykų. Aišku, jeigu jums reikia „čia ir dabar“, tai tikrai, gal ir esu supermama, bet tikrai ne superžmogus. cool.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 13, 13:39)
Kaip psichologai sako, kai susitinka 2 zmones, susitinka is tiesu 6:tokie kokie jie yra, tokie ,kokius mato save ir tokie ,kokius mato kiti. taigi ir visas situacijas, kurias matom is sono atrodo vienaip, kurias is vidaus kitaip....

Va čia ta mintis, kuri man labai patiko. Labai ačiū, Ada! 4u.gif
Atsakyti

Kaip suprantu, ramybė jums yra svetimas iš nepageidautinas dalykas.  g.gif

Kur jau čia man nesubrendėlei irnesakyk.gif aš gi tik su šautuvu stoviu, ir dar netikinti, tai kokia jau čia ramybė irnesakyk.gif

Yra toks dalykas, jei aš šneku ir matau, kad aplinkui DAUGUMA (t.y. visi išskyrus vieną) mane neteisingai supranta ir interpretuoja, tai gal kažkaip ne taip šneku ir jei NORIU, kad mane suprastų kalbu aiškiau, ar jų suprantama šneka g.gif Na nebent, tai paglosto savimeilę, ir pranašumo prieš kitus pojūtį. Ir aišku, jeigu šnekama bele pašnekėt, tai tada šitai negalioja...
Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2011 03 13, 14:19)
Viskas OK 4u.gif

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 12, 23:45)
1. Cia jusu izvalgos, bet ne mano keslai. Tai mano principine pozicija nepatarineti, as tik galiu savo pavyzdziais skatinti mastyti, o mastymo rezultatas bus jusu. Nekramtau ir i burna nededu.

2. Tai ne mano zodziu iliustracija, tai jusu sugebejimas suvokti mano zodius. Tai netapatu.

3. Smurtas yra ivairus, tarkim, tevai vercia vaika paklusti, atlikti namu ruosos darbus, kai jis nenori. Dalinai tai yra moraline prievarta, bet motyvai yra geri, vardan vaiko geroves. Kai alkoholiko smurtas nemotyvuotas, besmegenis ir seja blogi.

Augau su liberaliais tevai, kurie suteike man daug laisves, bet niekada ja nepiktnaudziavau.

1. nu aisku,kad ne keslai, tik mano supratimas. Tik va jus pasaket savo pvz as ta varianta jau isbndizau , bandau kita ir tiek 4u.gif
2.Tai as ir sakau, kad taip man jusu zodziai skamba, iliustracija viso to mano suvokimo.
3.O va kaip versti vaikus paklusti? Kokie metodai pateisinami siuo atveju?Ir kaip tada motyvai gali buti geri, iki kokio lygio geri motyvai pateisina prievarta, ir velgi iki kokio lygiop ta prioevarta?
Matot as cia kitaip suvokiu viska,man smurtas yra smurtas. Nezinau daug apie smurta pries vaikus isgerus, nes nei pati to nejutau, nei nemaciau.
Bet jei imkim pvz musima vaiku, saukima ant vaiku, mano nuomone, jokie motyvai to negali pateisinti. Is vis tai daroma is nesusivaldymo, nemokejimo aukleti teigiamai, pacio zmogaus trukumu... ir man jokio skirtumo atrodo ar vaika mus girtas ar blaivus suauges, ta prasme vaikui nuo to nei geriau , nei blogiau...Tik pavojus aisku,kad jei mus girtas gali savo jegu neapskaiciuoti ir padauginti....O siaip manau, bet koks smurtas blogis.

4. O ar buvote paklusni, cia is idomumo, jei nenorite nesakykit? Banndau tam tikras teorijas susiti su praktika 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 13, 14:22)
Taigi, darau išvadą,kad kai alkoholikas pastoviai , kokius 5 m. terorizuoja, muša, žemina žmoną ir vaikus, tai čia jiems pakentėti reikėtų, nes tuo metu jam yra ''meilės trūkumas''.Na palaukti moteriškei dar kokius  5m. kad pas jį žinių, išprusimo atsirastų apie tą meilę.

Man gyvenimas yra vienas, vaikų vaikystė viena, galit čia kalbėti kiek tik nori, bet niekuo neužglaistysi girtuoklio parazitizmo, aš noriu gyventi čia ir dabar, pagaliau aš privalau galvoti apie vaikus, nes jei man kas atsitiktų, vaikais tas girtuoklis nesirūpins.

Idomios jusu mintys g.gif Tai ka paryskinot as taikiau bendrai visiems zmonems, nejau jus niekada savo vyro neiskaudinat ar jusu nieks nera iskaudines? jei ne tai esat labai laiminga.
O kur jus iskaitet ,kad cia moteriai ar vyrui, ar vaikams reiktu kenteti esant terorizavimo atvejams? Jau kelis sykius rasiau, kad is vis del nieko niekam nereikia aukotis, kad jei jautiesi auka tai reikia keistis arba keisti poziuri i aplinka. reikia pradeti nuo saves visada. JUk taip nebuna, kad geras , saunus vyrukas atsikelia viena ryta ir pradeda terorizuoti seima? Prie kiekvienos problemos seimoj prisaideda abu savaip ir vyras ir moteris. Jei moters netenkina esama situacija, tai tik ji gali kazka sau padeti, o jau kaip tai jos reikalas 4u.gif
Kaip ir jus galit elgtis kaip jums atrodo geriusia, betkaip supratau jusu vyras ne girtuoklis ar ne? Tai viskas ir gerai 4u.gif
Dar noreciau prideti, kad pati panasiai kaip jus kazkada piktinausi, teisiau , tokias moteris ,kurios gyvena su pijokais, kurios leidziasi terorizuojamos ir t.t.
Ir niekaip negalejau suprasti, deja, dabar suprantu verysad.gif nebeliko noro teisti , smerkti ar net stebetis, nes kol pats neesi kazkokioje situacijoje labai lengva apie ja kalbeti.
Ir dar daznai gyvenime taip buna, papuoli i tokia vieta del kurios kazkada labai stebejaisi ar smerkei. Liaudies ismintis sako : "Nespjauk i vandeni , nes paciam reiks gerti" mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 13, 15:57)
Gal, bet būti alkoholiku, jo žmona, vaiku, tėvais ar sese, broliu, draugu, tai nėra viena ir ta pati patirtis, pozicija į problemą taip pat skirtinga, priklausomai nuo statuso.
Sunku suprasti, o juo labiau diskutuoti, kai neaišku iš kurios varpinės nuomonė ar patyrimai.

O ar yra Lietuvoj zmoniu, kurie neturetu giminaiciu ar draugu, kaimynu tarpe alkoholiku? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 13, 16:21)
Žinot, kaip aš Jus įsivaizduoju? Štai taip:
1. Jus patirties su alkoholikais neturite, Jums netenka kiekvieną dieną gyventi su tuo. Todėl ir Jūsų kalbos tokios iš "lempos", kad tik šnekėt.

2. Esat labai religinga, netgi davatkiška/fanatiška sakyčiau, sprendžiu iš to, kad jau antrą ar trečią kartą sukritikuojat FEJOS papus  biggrin.gif . Mes ir pirmą kartą užfiksavom Jūsų nepasitenkinimą į tokį neva apsinuoginimą, kam kartotis?

3. Dabar taip pagalvojau, kodėl Jus neginat alkoholikų antrų pusių? Ir man į galvą šovė mintis, kad Jus apskritai neginat JOKIO žmogaus, jus ginat SANTUOKĄ. Kad būtų išsaugota šita institucija jus paaukosit bet kokius žmogaus interesus, net patį žmogų, bet gink dieve, nebus išardyta "ką Dievas sujungė, žmogus teneišskiria".  blink.gif Ar aš teisi?

4. Jūs paaukotumėte ir savo vaikus ar ne? Jus jau ne kartą akcentavote, kad Dievas paaukojo savo sūnų, kad žmonės atsipeikėtų ir t.t. Kažkodėl manau, kad Jus sektumėte savo Kūrėjo pėdomis, verčiau pasmerktumėte savo vaikus kankintis santuokoje, bet nepritartumėte jų skyryboms, nes tai nuodėmė. Šiaip tai čia interpretacija, jeigu ką....Tiesiog man tokia mozaika apie Jus susidėliojo.

O as visai ne taiip viska supratau g.gif kaip tik supratau, kad Klausimelis sake, jog kiekvienas zmogus vertybe, net pijokelis.O elgtis reikia pgl aplinkybes. apie skyrybs, supratau, kad sake - tai paskutinis budas, pries tai ismeginus kitus.
Dar del skyrybu jus klystat, pgl Baznycia - tai nera nuodeme. Nuodeme gyventi su vyru nesusituokus ar tureti nevedybiniu santykiu mintimis ar darbais biggrin.gif
Dar daug salygu yra kai santuoka galima paskelbi negaliojancia...
O siai niekas niekada ir neiskirs to, ka Dievas sujunge .Galima gyvent skyrium, bet Santuoka lieka.Ar zinot kas yra Santuoka pgl Baznycia?
Nors viskuuo tuom nesivadovauju, bet daug geru dalyku yra Baznycios mokyme ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 13, 17:28)
Toje žinutėje, kurią citavot, ir yra paaiškinimas. Vargu ar aš galiu dar kuo padėti.

Ne, toje zinuteje nera paaiskinimo. Bet prasau nebesivarginti ir nebesigilinti. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Labai teisingai Ada yra pastebėjusi apie tuos šešis žmones.  smile.gif

ka as ten rasiau apie 6 zmn g.gif
dar norejau techninio dalyko pakaust. Saket vel perskaitet mano postus ar tam reikia vel visas temas versti psl ar kazkaip kitaip imanoma?

jau radau apie tuos zmones biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 13 kovo 2011 - 17:25