Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 02:13)
Galu gale, jis jos vaiko tevas! Apie tai irgi reikia pagalvoti... O neiseis nieko gero - visada galima isskirti, musu laikais tai ne problema ir ne nuodeme.
Uztat nebekankins senmerges statusas, taps normalia isskiskyrusia moterim...

Dėl tokio (ieškau švelnesnio žodžio, bet nerandu) idiotiško požiūrio merginos ir teka bile tik ištekėt, bile tik diedas šalia, bile tik ne senmergė, bile koks diedas- kad tik būt "normalia" moterim... Kad tik kokia ciocė neapšauktų senmerge... Nesvarbu, kad nelaiminga, ale vat ištekėjusi- reiškia normali moteris.
Ką reiškia "neišeis nieko gero- visada galima išsiskirti", jau dabar- nieko gero. Siūlote susituokti, įsigyti bendro turto, prisigimdyti vaikų, o paskui ašarėlės- ach, aš neturiu kur eiti, ach aš gi nepragyvensiu viena su vaikais....
Atsakyti
QUOTE(flamenko @ 2011 03 18, 08:40)
Dėl tokio (ieškau švelnesnio žodžio, bet nerandu) idiotiško požiūrio merginos ir teka bile tik ištekėt, bile tik diedas šalia, bile tik ne senmergė, bile koks diedas- kad tik būt "normalia" moterim... Kad tik kokia ciocė neapšauktų senmerge... Nesvarbu, kad nelaiminga, ale vat ištekėjusi- reiškia normali moteris.
Ką reiškia "neišeis nieko gero- visada galima išsiskirti", jau dabar- nieko gero. Siūlote susituokti, įsigyti bendro turto, prisigimdyti vaikų, o paskui ašarėlės- ach, aš neturiu kur eiti, ach aš gi nepragyvensiu viena su vaikais....

raiau raiau as zinute, bet veliau istryniau, puikiai atkartojai mano mintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 17, 14:32)
2. Jei atidėti į šalį emocijas, vertinti situaciją tik šaltu protu, ar tikrai ir visada alkoholiko prikiaulinimas liečia tave ąsmeniškai? Na tarkim, prisigėrė tavo uošvis, susikabino su žmona. Kaip tave tai ąsmeniškai liečia? Mano galva - niekaip. Tau nepatinka būti toje erdvėje, na tai apsisuki ir išeini. Kitą kartą gali rinktis būti su tuo žmogumi baliuje ar ne.

Jei tai vyksta mano namuose, nėra kur išeiti. Na, nebent trumpam į kitą kambarį. Ir kiek ilgai ten būsi.
Galima atsiriboti nuo kai kurių giminaičių visiškai. Bet jeigu tai vieno ar kito tėvai, vargu ar tai įmanoma visiškai. Taip, įmanoma būtų, jeigu viską vertintum tik pagal alkoholio vartojimą. Bet paprastai ir alkoholikas turi begalę gerų savybių, todėl tenka ieškoti įvairių problemų sprendimo formų. Aišku, ne iš karto, bet per laiką atrandi jas.
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 17, 14:32)
1. Dengdama kito žmogaus gėdą (aš sakyčiau problemą), visų pirma prisiimi kažkiek kaltės, kas yra visiškai neteisinga

Dengdama artimo žmogaus gėdą, aš galiu sulaukti palankaus laiko, kai galėsiu kažką pakeisti. Iki tol nebūtina viešai skalbti savo artimųjų skalbinių. Paskui gali nesinorėti to prisiminti, kai problema išsisprendžia.
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 17, 15:45)
Siaubas  swoon.gif
Gero psichologo sukurtas tekstas, tik labai stiprus psichologiškai žmogus, o alkoholikų žmonos dažnai būna silpnos, perskaitęs sugebės atsilaikyti. Visas tekstas , aišku, per aplinkui, rėkte rėkia- gailėkit manęs aš vargšiukas.

QUOTE(leber @ 2011 03 17, 15:49)
Nea, tekstas rėkia "leiskit man nusitarkuoti savo subinę".  rolleyes.gif

Va, net tą patį tekstą žmonės priešingai suvokia. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 17, 16:07)
Psichologiškai nuo alkoholiko palūžęs žmogus suprantą tą tekstą visai kitaip, negu tas kuris laisvas. Va čia ir yra visa esmė.
Juk visas ,,laiškas'' rodo, kad viskas vėlgi netiesiogiai perkeliama ant žmonos pečių-NELEISK, MAN IŠPROVOKUOTI TAVO PYKČIO. Kaip gražiai skamba, vėlgi, suteikiama lygtai žmonai teisė vadovauti. Ir kaip tai padaryti? Ogi nepykti ant alkoholiko, kad ir ką jis padarytų.

Tai kuris vis dėlto kaltas dėl pykčio? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Blusiukė @ 2011 03 17, 23:27)
Dariau eksperimentą, be alkoholio išbuvau 2 su trupučiu metų.

Ir aš, negėriau lygiai 3 m., net saldainio su likeriu nevalgiau, visiškai.

Dėl to teksto alkoholiko žmonai.
Kaip geriausia priversti žmogų daryti tai ko tu nori, ogi suteikti jam galimybę mąstyti, kad jis valdo padėtį, nusižeminti prieš jį, sukelti gailestį jam, todėl ten pirmiausia ir sukeliamas gailestis-argi tu pyktum jei aš sirgčiau tuberkulioze, iš kart aišku,kad ne, viskas žmona jau pradeda lydytis, paskui bla bla bla, kaip tu gali to ir to nedaryti, nusižeminimas, aš va toks , ir toks, liga valdo mane, nu kyla gailestis, paskui dar kad tu klausyk ką ta draugija sakys, o kodėl nėra tokių žodžių, kad tu vadovaukis savo galva, savo jausmais, brangioji ypač žiūrėk mūsų vaikų,kad tik jiems geriau būtų, aš suaugęs, nepražūsiu, jie svarbiausia.

Aš skaičiau knygą , gera, Nykstantys pavidalai atrodo vadinasi, man patiko tai, kad ten alkoholikas nieko nereikalauja iš savo žmonos, nieko. Jis supranta savo bėdą, buvo nustojęs gerti, vėl geria, bet jis supranta, kad ji būdama su juo skaudinsis save, jų vaiką, ir jie lieka draugais ir toliau, bet suvokia ABU kad gyventi kartu jie negalės, kad jai per sunku, jie gyvens kiekvienas sau, bendraus, bus draugai, bet ne kartu. Va čia ir aišku, kad alkoholikas pats srėbs viską ką privirė, pats taisys klaidas, pats savimi rūpinsis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 18 kovo 2011 - 08:43
QUOTE(flamenko @ 2011 03 17, 17:40)
Kaip perskaitysi- taip ir turėsi. Su tuo tekstu taip pat. Tiesiog jį galima suprasti dvejopai, o gal ir keliariopai. Tai ir akcentuoja kiekvienas "pagal savo sugedimo laipsnį"  smile.gif . O kuris akcentuotojas teisus, kuris klysta- kaip žinoti?

Tas, kurio sugedimo laipsnis mažesnis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 08:04)
Dengdama artimo žmogaus gėdą, aš galiu sulaukti palankaus laiko, kai galėsiu kažką pakeisti. Iki tol nebūtina viešai skalbti savo artimųjų skalbinių. Paskui gali nesinorėti to prisiminti, kai problema išsisprendžia.

Na akivaizdu, kad kalbat tik is teorijos.
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 18, 08:08)
Aš skaičiau knygą , gera, Nykstantys pavidalai atrodo vadinasi, man patiko tai, kad ten alkoholikas nieko nereikalauja iš savo žmonos, nieko.

Picoult knyga, reiks susirasti.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 03 18, 09:56)
Picoult knyga, reiks susirasti.

Taip. Pati knyga ne apie alkoholizmą, visai apie kitką, bet šalia eina ir alkoholiko linija. Labai patiko tų žmonių bendravimas šia tema, sprendimas, ypač alkoholiko požiūris apie savo bėdą, nieko nekaltinti, tiesiog paleisti kitą žmogų, nesuversti savo bėdų jam, būtent per tą dalyką, kas va tame anksčiau minetame laiške ir kalbama-jis nieko neprašo iš žmonos, jis puikiai supranta, kas jai nereikia gyventi su juo, bet meilė niekur nedingsta.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 03 18, 09:56)
Na akivaizdu, kad kalbat tik is teorijos.

Mano teorijos kilusios iš mano praktikos.

Aš kalbėdama viename komentare negaliu apimti visų gyvenimo atvejų. Vienoje žinutėje įvertinu vienas aplinkybes, kitame kitas. Kokias aplinkybes norėtumėte aptarti?
Neatrodo, kad dar būčiau ko nors neaptarusi, kiek dalyvauju šioje temoje. mastau.gif Jei apie ką nors dar nekalbėjome, priminkit. friends.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 18, 10:16)
Taip. Pati knyga ne apie alkoholizmą, visai apie kitką, bet šalia eina ir alkoholiko linija. Labai patiko tų žmonių bendravimas šia tema, sprendimas, ypač alkoholiko požiūris apie savo bėdą, nieko nekaltinti, tiesiog paleisti kitą žmogų, nesuversti savo bėdų jam, būtent per tą dalyką, kas va tame anksčiau minetame laiške ir kalbama-jis nieko neprašo iš žmonos, jis puikiai supranta, kas jai nereikia gyventi su juo, bet meilė niekur nedingsta.

Kaip suprantu tas alkoholikas jau šiek tiek pažengęs. Jau pripažįstantis savo bėdą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 03 18, 08:18)
Kiaula pjausim. ax.gif

Vat kiaule teks jums paciom atvezti - as neturiu g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 09:36)
Mano teorijos kilusios iš mano praktikos.

Praktika - geriantis uosvis, su kuriuo negyvenat? Silpna praktika.
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 09:37)
Vat kiaule teks jums paciom atvezti - as neturiu g.gif  lotuliukas.gif

I masinos gala... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 18, 09:08)
Dėl to teksto alkoholiko žmonai.
Kaip geriausia priversti žmogų daryti tai ko tu nori, ogi suteikti jam galimybę mąstyti, kad jis valdo padėtį, nusižeminti prieš jį, sukelti gailestį jam, todėl ten pirmiausia ir sukeliamas gailestis-argi tu pyktum jei aš sirgčiau tuberkulioze, iš kart aišku,kad ne, viskas žmona jau pradeda lydytis, paskui bla bla bla, kaip tu gali to ir to nedaryti, nusižeminimas, aš va toks , ir toks, liga valdo mane, nu kyla gailestis, paskui dar kad tu klausyk ką ta draugija sakys, o kodėl nėra tokių žodžių, kad tu vadovaukis savo galva, savo jausmais, brangioji ypač žiūrėk mūsų vaikų,kad tik jiems geriau būtų, aš suaugęs, nepražūsiu, jie svarbiausia.

Pritariu.
As irgi taip manau, tik suformuluoti nezinojau kaip. ax.gif
Psichologijoje toks elgesio modelis vadinasi manipuliavimu.

P.S. Labai norisi atsakyti i tavo posta del idiotisko poziurio i senmerges biggrin.gif , bet reikia lekti, jau ir taip veluoju.

Beja, kaip manote, panos, zodi "idiotiskas" klausimelis irgi palaikytu keiksmazodziu? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 03 18, 10:40)
Praktika - geriantis uosvis, su kuriuo negyvenat? Silpna praktika.

Šioje temoje žmonės labai skirtingi, nes vienos moterys jaučia, kad gali daryti įtaką savo išgeriančiam vyrui, kitų problemos gilesnės. Tai ką daryti su tais skirtingais atvejais? Kiekvienas skaitydamas atsirenka savo. Aš negaliu savęs kaltinti, kad mano atvejis jums netinka.
Tema juk yra „mano artimas žmogus – alkoholikas“. Kiekvienas žino, kas jam artimas. smile.gif
Atsakyti