QUOTE(ada21lt @ 2011 03 17, 21:32)
Leber labai domina pamastymai , jei gali parasyk.
Papildyta:
ir beveik visos vistiek cia vartoja ta alkoholi....
Taip pagalvojau, pasidarykit ekspermeta (jei norit aisku) isbukit metus be alkoholio , nu ar bent maziau kakiek pvz menesi, koks bus jausmas, ar isbutumet vien del minties,kad jau paskui galesiu ar del to ,kad nereikia, nera poreikio?
Juk beveik visus gerimo motyvus sako tie patys ,jusu vdinami alkoholikai , kurios cia kai kurios issake
Man nelogiska mintis: geriu nors neesu priklausoma, jei noreciau galeciau negrti , bet geriu
Begu sleptis
Konkrečiai apie tavo vyrą, tai kaip ir nieko negaliu pakomentuoti, juk jis temoje nedalyvauja. Tai, kaip tu pieši vyrą ir yra tik tavo nuomonė, sunku pasakyti kokia būtų mano nuomonė, jei pabendraučiau su juo pati.
Šiaip, bendrais bruožais, apie vyrų nenorą išsipasakoti, mano galva vienas iš esminių dalykų yra tai, ką jis pats galvoja apie alkoholizmą, kaip jis supranta problemą. Jei jis pats laiko tai gėda, blogu elgesiu,......tai apie ką jis turėtų išsipasakoti- apie savo gėdą ir dar kam- žmonai. Nemanai, kad tai smūgis vyriškumui, žemiau juosmens?
Dar, kiek pastebėjau, labai didelę rolę vaidina kokios emocijos, pokalbio metu, sukyla pašnekovui. Jei tik padvelkia smerkimu, nors kokia panieka, ar poza "tu nesupranti"- atviram pokalbiui galas- vyrai akimirksniu užsimeta pozą, tipo "viską aš čia kontroliuoju, viskas čia man gerai". Vėlgi, na koks vyras taip jau trokšta negalėti kažko kontroliuoti, juk jis vyras?
Kas dar iš bendrų bruožų
Va, dar vienas momentas. Jei šeima turėjo pykčių, kaltinimų, moralizavimų, reikalavimų.....dėl gėrimo etapą. Tai ar labai keista, kad vyras nenori atvirauti? Tegul žmona ir pakeitusi savo poziciją, bet gi jai garantinis ant kaktos nepriklijuotas.
Tiesą pasakius, tik prašau nesupykti.
Jei mudvi bendrautume gyvai, aš visaip vengčiau pokalbių apie alkoholį su tavim. Ne dėl to, jog tavo pozicija man būtų nepriimtina, geras tavo nusistatymas- abstinencija. Bet supranti, man mano pozicija labiau patinka ir jei tu nors kartą, man šito neprašant, pabandytum įpiršti savąją- tai būtų paskutinis pokalbis ta tema su tavimi.
Papildyta
Ot pataikiau.
Jau sakiau, jog aš vartoju alkoholį. Tai va, šiandien yra 17 diena, kai nevartoju, viso nevartosiu 43 dienas, gali būti, kad po to dar tris savaites, o gal ir dar tris. Tai nieko bendro neturi su alkoholiu, tikslai kiti. Nematau, nejaučiu jokios problemos ir žinau, kad abstinente netapsiu, gersiu tai kas man skanu. Ir kas iš to?
"Prieš kažką smerkiant,užsidėk jo batus ir praeik jo kelią, paragauk jo ašarų, pajusk jo skausmą...Užkliūk už kekvieno akmens, už kurio jis buvo užkliuvęs...Ir tik po to kalbėk,kad tu žinai kaip reikia teisingai gyventi..."
Gyvenime 10 procentų priklauso nuo to, ką darote, ir 90 procentų - kaip į viską reaguojate. (Irving Berlin)