Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 17, 22:53)
drinks_cheers.gif
o kam tas alkoholis?  ax.gif  mielai pasidaryciau sulciu koktili, su kokoso sirupu ir apelsino skiltele  rolleyes.gif o dar visom nagus nulakuosiu, nes man tai patyyyynka nail.gif

O be kokoso galima? lotuliukas.gif
Ir be nagu lakavimo - nes man ziauriai nepatinka sedeti ir laukti, kol nagai isdzius! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 17, 21:32)
Leber labai domina pamastymai , jei gali  parasyk.

Papildyta:

g.gif  g.gif  g.gif
ir beveik visos vistiek cia vartoja ta alkoholi....
Taip pagalvojau, pasidarykit ekspermeta (jei norit aisku) isbukit metus be alkoholio , nu ar bent maziau kakiek pvz menesi, koks bus jausmas, ar isbutumet vien del minties,kad jau paskui galesiu ar del to ,kad nereikia, nera poreikio?
Juk beveik visus gerimo motyvus sako tie patys ,jusu vdinami alkoholikai , kurios cia kai kurios issake  g.gif
Man nelogiska mintis: geriu nors neesu priklausoma, jei noreciau galeciau negrti , bet geriu  bigsmile.gif

Begu sleptis  pomidorai2.gif

Konkrečiai apie tavo vyrą, tai kaip ir nieko negaliu pakomentuoti, juk jis temoje nedalyvauja. Tai, kaip tu pieši vyrą ir yra tik tavo nuomonė, sunku pasakyti kokia būtų mano nuomonė, jei pabendraučiau su juo pati.

Šiaip, bendrais bruožais, apie vyrų nenorą išsipasakoti, mano galva vienas iš esminių dalykų yra tai, ką jis pats galvoja apie alkoholizmą, kaip jis supranta problemą. Jei jis pats laiko tai gėda, blogu elgesiu,......tai apie ką jis turėtų išsipasakoti- apie savo gėdą ir dar kam- žmonai. Nemanai, kad tai smūgis vyriškumui, žemiau juosmens?

Dar, kiek pastebėjau, labai didelę rolę vaidina kokios emocijos, pokalbio metu, sukyla pašnekovui. Jei tik padvelkia smerkimu, nors kokia panieka, ar poza "tu nesupranti"- atviram pokalbiui galas- vyrai akimirksniu užsimeta pozą, tipo "viską aš čia kontroliuoju, viskas čia man gerai". Vėlgi, na koks vyras taip jau trokšta negalėti kažko kontroliuoti, juk jis vyras?

Kas dar iš bendrų bruožų g.gif Va, dar vienas momentas. Jei šeima turėjo pykčių, kaltinimų, moralizavimų, reikalavimų.....dėl gėrimo etapą. Tai ar labai keista, kad vyras nenori atvirauti? Tegul žmona ir pakeitusi savo poziciją, bet gi jai garantinis ant kaktos nepriklijuotas.

Tiesą pasakius, tik prašau nesupykti. notworthy.gif Jei mudvi bendrautume gyvai, aš visaip vengčiau pokalbių apie alkoholį su tavim. Ne dėl to, jog tavo pozicija man būtų nepriimtina, geras tavo nusistatymas- abstinencija. Bet supranti, man mano pozicija labiau patinka ir jei tu nors kartą, man šito neprašant, pabandytum įpiršti savąją- tai būtų paskutinis pokalbis ta tema su tavimi.

Papildyta
Ot pataikiau. biggrin.gif
Jau sakiau, jog aš vartoju alkoholį. Tai va, šiandien yra 17 diena, kai nevartoju, viso nevartosiu 43 dienas, gali būti, kad po to dar tris savaites, o gal ir dar tris. Tai nieko bendro neturi su alkoholiu, tikslai kiti. Nematau, nejaučiu jokios problemos ir žinau, kad abstinente netapsiu, gersiu tai kas man skanu. Ir kas iš to?

Atsakyti
QUOTE(Blusiukė @ 2011 03 17, 23:48)
Manot tik išsiblaiviusio agresija gali parodyti, kad smegenų centrai jau pažeisti? Klystat ir net labai. Mano a.a. dėdė išsiblaivęs budavo labai ramus ir geras, atsiprašydavo už tai ką prikrėtė girtas, o užgerdavo "pažangiausiam" alkoholizmo etape grubiai 4-8 d. per mėn. Tada būdavo visko ir rekimų, ir peštynių ir indų/langų/mašinų daužymo, ir miegojimu kieme ant suolelio, ir savęs gailėjimosi, ir ramaus sėdėjimo, ir dar daug visko. Blaivus visada būdavo tylus ir ramus. Bet pasirodo smegenu centrai jau buvo pažeisti, pastebeta buvo, kai lygioj vietoj ištiko epilepsijos priepolis. Paskui tie priepoliai pasidarė kasdienybė...

Jeigu žmogus ramus ir geras, kai blaivus, tai jo smegenų centrai nepažeisti. Jie tik būna užblokuoti dėl alkoholio poveikio, kai žmogus būna išgėręs. Juk be alkoholio jie atsistato?
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 01:30)
Ir be nagu lakavimo - nes man ziauriai nepatinka sedeti ir laukti, kol nagai isdzius! biggrin.gif

galima ir be to, galim morku sulciu mirksiukas.gif

beje, zinau kodel nemegsti laukti kol isdzius nagai, kaip rusu radijas sako: женщина почти безпомощна, пока у неё невысохли ногти.... negali buti bjege? biggrin.gif (sorry uz gramatines klaidas)
Atsakyti
Šiaip Fėjos mažoji dukdama bande man nudepiliuot galvą, tai manau tavoji irgi galėtų biggrin.gif

QUOTE(proksi @ 2011 03 17, 23:15)
o depiliacijos niekas nedaro ?  tongue.gif

Teta giurza, Jūs nesakykit Fėjai, kad nereik lakavimo, aš ir už save ir už Jus "nagų modeliu" pabūsiu... biggrin.gif

QUOTE(giurza @ 2011 03 18, 00:30)

Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 18, 00:17)
proksi, pasakyk, kad ir tu zenytis nori biggrin.gif greit apipesiosim biggrin.gif

aisku, as simute palaikau siuo klausimu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif P.s. prasyciau uz toki atsakyma man - kokybiskos depiliacijos lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 23:28)
Bet Ada teisingai sako: jeigu namie yra užlūžtantis alkoholikas, gerti nereikėtų. Juk ir dėl debetiko, ir dėl alergiko pasitengiam, kad nedirgintumėm žmogaus.

Aha, dar reikia neleisti alkoholiko į parduotuvę, nes gi ten yra alko skyriai, dar pridengti akis einant pro kavinę, restoraną, larioką......bliam ir į koncertą ar oprehauzą jam negalima, taigis ten per pertrauką....

Alkoholikas turi išmokti būti blaivus matydamas ir net užuosdamas alkoholį, arba neišmokti ir toliau sau gerti.
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 18, 01:27)

aga, su skocium galiu padaryt  biggrin.gif

hmmmm g.gif pageidauciaus su vasku blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Ne nu tai žinoma nepažeisti, o epilepsija šiaip išsivystė... Svarbu geras kai blaivus, tai tada niekas nepažeista. o kai išgėręs tai jo, užsiblokuoja. Aha...

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 18, 00:32)
Jeigu žmogus ramus ir geras, kai blaivus, tai jo smegenų centrai nepažeisti. Jie tik būna užblokuoti dėl alkoholio poveikio, kai žmogus būna išgėręs. Juk be alkoholio jie atsistato?

Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 23:32)

Nebūtinai, tai daugiau priklauso nuo to, ar alkoholis, kaip cheminė medžiaga, sukelia agresiją, ar tiesiog žmogus išgėręs leidžia daugiau sau būti tokiu, koks jis iš tiesų yra, o blaivas tuos savo buožus slepia, neleidžia sau tokiu būti.
Atsakyti
QUOTE(Blusiukė @ 2011 03 18, 01:41)
Ne nu tai žinoma nepažeisti, o epilepsija šiaip išsivystė... Svarbu geras kai blaivus, tai tada niekas nepažeista. o kai išgėręs tai jo, užsiblokuoja. Aha...

Čakros užsidaro, supranti? epilepsija buvo, nes nbeatsidarė... rolleyes.gif

Klausimeli, sioje vitoje nesutinku su jumis, alkoholis pazeidzia smegenis, nervine sistema, organizma. Vystosi ne tik kepenu ceroze, bet ir asmenybes pakitimai, taip vadinama "degradacija", zmogaus gyvenimo poreikiai tampa, kaip cia pasakius, primityvus...
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 17, 22:30)
LEBER, zinoma, bus ir ispudziu, ir komentaru - su kuo gi man jais dalintis, jei ne su jumis smile.gif

O nauju pamastymu sulauksi, jei uzdavinesi klausimus lotuliukas.gif

Kaip miela wub.gif

Ale, ei blink.gif tu į kiek mano klausimų dar esi neatsakius, a? O jai jau naujų padavai doh.gif bliam, aš ne klausimynų automatas, jei ką nail.gif biggrin.gif
Atsakyti