proksi, pasakyk, kad ir tu zenytis nori greit apipesiosim
QUOTE(minha @ 2011 03 17, 22:17)
proksi, pasakyk, kad ir tu zenytis nori greit apipesiosim
O ji kiba neapsizenijus?
Dariau eksperimentą, be alkoholio išbuvau 2 su trupučiu metų. Kodėl? Susilažinau su ex klasioku, kad galiu dalyvaut vakarėliuose ir negerdama rast ką veikt, gal net būt jų "siela". Lažinomės dėl 3 mėn., gavosi kiek ilgiau Kodėl dabar vartoju? Man patinka taurė gero, sauso (dažniausiai raudono prancūziško) vyno. Būdama Prancūzijoj nepravažiau ne pro vieną užmatytą vyno daryklėlę su degustacijom, neparagavus vyno. Man skanu. Taip pat megstu tikrą sidrą (bet ne lietuvišką šlamštą), analogiškai yra su alumi (lietuviško deja nemėgstu, išskyrus dėdės). Kas dėl jausmo, tai jausmas normalus, matai, gyvenime nebuvau prisigėrus iki žemės graibymo, tai nežinau to jausmo, o blaivi aš beveik visada. Nuo taurės vyno neapgirstu, bent jau nesijaučiu apgirtusi, tiesa vairuot jau nedrįsčiau, bet čia labiau mano principas.
Atsakiau? Komentarų bus?
Atsakiau? Komentarų bus?
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 17, 22:32)
...
ir beveik visos vistiek cia vartoja ta alkoholi....
Taip pagalvojau, pasidarykit ekspermeta (jei norit aisku) isbukit metus be alkoholio , nu ar bent maziau kakiek pvz menesi, koks bus jausmas, ar isbutumet vien del minties,kad jau paskui galesiu ar del to ,kad nereikia, nera poreikio?
Juk beveik visus gerimo motyvus sako tie patys ,jusu vdinami alkoholikai , kurios cia kai kurios issake
Man nelogiska mintis: geriu nors neesu priklausoma, jei noreciau galeciau negrti , bet geriu
Begu sleptis
ir beveik visos vistiek cia vartoja ta alkoholi....
Taip pagalvojau, pasidarykit ekspermeta (jei norit aisku) isbukit metus be alkoholio , nu ar bent maziau kakiek pvz menesi, koks bus jausmas, ar isbutumet vien del minties,kad jau paskui galesiu ar del to ,kad nereikia, nera poreikio?
Juk beveik visus gerimo motyvus sako tie patys ,jusu vdinami alkoholikai , kurios cia kai kurios issake
Man nelogiska mintis: geriu nors neesu priklausoma, jei noreciau galeciau negrti , bet geriu
Begu sleptis
Labas vakaras, mergaites:4u:
Aciu visoms, kas pavadino mane saunuole
Bet gerai pagalvojus, keistoka as saunuole...
Ot saunumas - savo rankomis (tiksliau, savo gerkle) isauginti savyje problema, o po to didvyriskai pradeti su ja kovoti
Juokas pro asaras, taip sakant...
LEBER, zinoma, bus ir ispudziu, ir komentaru - su kuo gi man jais dalintis, jei ne su jumis
O nauju pamastymu sulauksi, jei uzdavinesi klausimus
Ot saunumas - savo rankomis (tiksliau, savo gerkle) isauginti savyje problema, o po to didvyriskai pradeti su ja kovoti
QUOTE(leber @ 2011 03 17, 14:32)
Giurza, smagu skaityti "kaip tik man" Laikysiu kumščius, kad tai tikrai būtų TAU. Šaunuolė.
Aišku, norėtūsi sulaukti ir komentarų, įspūdžių ar naujų pamąstymų.
Aišku, norėtūsi sulaukti ir komentarų, įspūdžių ar naujų pamąstymų.
LEBER, zinoma, bus ir ispudziu, ir komentaru - su kuo gi man jais dalintis, jei ne su jumis
O nauju pamastymu sulauksi, jei uzdavinesi klausimus
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 17, 19:40)
Jūs * nesupratot apie ką aš...
Man regis tu leber, neteisi sakydama, kad nėra beviltiškų žmonių...
Man regis tu leber, neteisi sakydama, kad nėra beviltiškų žmonių...
Aš jūsų mintį patvirtinau pirmuoju savo sakiniu. Toliau išplėtojau pagal tai, kas man svarbu.
Bet jeigu išsiblaivęs žmogus nėra agresyvus, tai gal jo smegenų centrai nepažeisti? Aišku, jeigu jis geria nuolatos, tai turbūt sunku nustatyti, ar jau yra negrįžtamų pakitimų, ar ne. Nes alkoholis gali tuo metu blokuoti smegenų centrus, padedančius atstatyti pusiausvyrą.
Aišku, šalia esančiam to žinoti neužtenka. Tada jau reikia vengti padarinių.
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 17, 22:32)
Taip pagalvojau, pasidarykit ekspermeta (jei norit aisku) isbukit metus be alkoholio , nu ar bent maziau kakiek pvz menesi, koks bus jausmas
Jausmas normalus. Paskutinį kartą išgėriau taurę šampano sausio 26 d.
Manot tik išsiblaiviusio agresija gali parodyti, kad smegenų centrai jau pažeisti? Klystat ir net labai. Mano a.a. dėdė išsiblaivęs budavo labai ramus ir geras, atsiprašydavo už tai ką prikrėtė girtas, o užgerdavo "pažangiausiam" alkoholizmo etape grubiai 4-8 d. per mėn. Tada būdavo visko ir rekimų, ir peštynių ir indų/langų/mašinų daužymo, ir miegojimu kieme ant suolelio, ir savęs gailėjimosi, ir ramaus sėdėjimo, ir dar daug visko. Blaivus visada būdavo tylus ir ramus. Bet pasirodo smegenu centrai jau buvo pažeisti, pastebeta buvo, kai lygioj vietoj ištiko epilepsijos priepolis. Paskui tie priepoliai pasidarė kasdienybė...
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 23:34)
...
Bet jeigu išsiblaivęs žmogus nėra agresyvus, tai gal jo smegenų centrai nepažeisti? Aišku, jeigu jis geria nuolatos, tai turbūt sunku nustatyti, ar jau yra negrįžtamų pakitimų, ar ne. Nes alkoholis gali tuo metu blokuoti smegenų centrus, padedančius atstatyti pusiausvyrą.
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 17, 15:45)
Siaubas
Gero psichologo sukurtas tekstas, tik labai stiprus psichologiškai žmogus, o alkoholikų žmonos dažnai būna silpnos, perskaitęs sugebės atsilaikyti. Visas tekstas , aišku, per aplinkui, rėkte rėkia- gailėkit manęs aš vargšiukas.
Gero psichologo sukurtas tekstas, tik labai stiprus psichologiškai žmogus, o alkoholikų žmonos dažnai būna silpnos, perskaitęs sugebės atsilaikyti. Visas tekstas , aišku, per aplinkui, rėkte rėkia- gailėkit manęs aš vargšiukas.
Sutinku.
Kad tekstas sukurtas psichologo - tai savaime aisku ir normalu (cia gi ne asmeninis laiskas, o AA metodinis kurinys).
Bet... Man tas "laiskas" skamba kaip nurodymu (butent nurodymu, o ne patarimu) zmonai suvestine, o ne nuosirdus kreipimasis i mylima zmona.
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 17:20)
o tai tau tada as jauniausia taip iseina piemenka busiu baliuj ot galesit moterys susirinkusios mokyt mane ir mokyt gyvenimo
ir susitarkim, ar bus balius su alkoholiu ar be, nes nu kazkaip, pas giurza.. jei su alkoholiu tai gausis kad pasierzint atejom arba isbandyt zmogaus, kaip gydymas sekasi
ir susitarkim, ar bus balius su alkoholiu ar be, nes nu kazkaip, pas giurza.. jei su alkoholiu tai gausis kad pasierzint atejom arba isbandyt zmogaus, kaip gydymas sekasi
SSIIMMAA
vaikeli tu musu , nepergyvenk del manes
Na ne tokia as silpna, kad mane erzintu geriantys salia zmones...
As kompanijose niekada negeriu (nesvarbu, ar man gerimo ar negerimo laikotarpis), seniai ismokau juokais paleisti raginimus isgerti - mano "firminis" atsakymas: "as savo cisterna jau isgeriau", - ir i provokacijas man nusispjauti!
Tai kad galesite gerti sau "i sveikata" kiek tik noresite, as dar ir po namus jus isveziosiu, ir miegoti pagulgysiu (ne karta teko ).
Jei rimtai: priimti galiu nors ir 20 zmoniu, bet nakvyne suteikti (jei nenoresite nakvoti sode palapynese) maksimum 6.
Tarp kitko, pas mus ir pirtele yra... Tikra sibirietiska, tevas pats dare
QUOTE(giurza @ 2011 03 17, 23:30)
Labas vakaras, mergaites:4u:
Sveikos merginos
Giurza, norėjau pasiklausti dėl to anonimiškumo priklausomybių centre. Kai skambinau pasiteirauti, man atsakė, kad vis tiek reikia su savimi turėti asmens dokumentą. O tada jau užves kortelę su kodais. O kam tada tas dokumentas ?
QUOTE(carela @ 2011 03 18, 00:08)
darom bizni a? Tu nagus,as plaukus
joa, patvarkysim mes joms nagus ragus ir kanopas
QUOTE(proksi @ 2011 03 18, 00:15)
o depiliacijos niekas nedaro ?
aga, su skocium galiu padaryt
QUOTE(carela @ 2011 03 17, 23:16)
Kas per daug - tas nesveika. Kitas dalykas,yra skirtumas tarp:
gerti,kad nusigerti,apsvaigti.Nesvarbu del ko,ar del drasos,ar del kompanijos.Esme del ko geri.
gerti,kad nusigerti,apsvaigti.Nesvarbu del ko,ar del drasos,ar del kompanijos.Esme del ko geri.
Bet Ada teisingai sako: jeigu namie yra užlūžtantis alkoholikas, gerti nereikėtų. Juk ir dėl debetiko, ir dėl alergiko pasitengiam, kad nedirgintumėm žmogaus.