Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

proksi, pasakyk, kad ir tu zenytis nori biggrin.gif greit apipesiosim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 17, 22:17)
proksi, pasakyk, kad ir tu zenytis nori biggrin.gif greit apipesiosim biggrin.gif

O ji kiba neapsizenijus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 03 17, 23:22)
O ji kiba neapsizenijus? ax.gif

nea, susiseparavusi, va
Atsakyti
Dariau eksperimentą, be alkoholio išbuvau 2 su trupučiu metų. Kodėl? Susilažinau su ex klasioku, kad galiu dalyvaut vakarėliuose ir negerdama rast ką veikt, gal net būt jų "siela". Lažinomės dėl 3 mėn., gavosi kiek ilgiau biggrin.gif Kodėl dabar vartoju? Man patinka taurė gero, sauso (dažniausiai raudono prancūziško) vyno. Būdama Prancūzijoj nepravažiau ne pro vieną užmatytą vyno daryklėlę su degustacijom, neparagavus vyno. Man skanu. Taip pat megstu tikrą sidrą (bet ne lietuvišką šlamštą), analogiškai yra su alumi (lietuviško deja nemėgstu, išskyrus dėdės). Kas dėl jausmo, tai jausmas normalus, matai, gyvenime nebuvau prisigėrus iki žemės graibymo, tai nežinau to jausmo, o blaivi aš beveik visada. Nuo taurės vyno neapgirstu, bent jau nesijaučiu apgirtusi, tiesa vairuot jau nedrįsčiau, bet čia labiau mano principas.
Atsakiau? Komentarų bus?

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 17, 22:32)
...
ir beveik visos vistiek cia vartoja ta alkoholi....
Taip pagalvojau, pasidarykit ekspermeta (jei norit aisku) isbukit metus be alkoholio , nu ar bent maziau kakiek pvz menesi, koks bus jausmas, ar isbutumet vien del minties,kad jau paskui galesiu ar del to ,kad nereikia, nera poreikio?
Juk beveik visus gerimo motyvus sako tie patys ,jusu vdinami alkoholikai , kurios cia kai kurios issake  g.gif
Man nelogiska mintis: geriu nors neesu priklausoma, jei noreciau galeciau negrti , bet geriu  bigsmile.gif

Begu sleptis  pomidorai2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blusiukė: 17 kovo 2011 - 22:34
Labas vakaras, mergaites:4u:

Aciu visoms, kas pavadino mane saunuole lotuliukas.gif
Bet gerai pagalvojus, keistoka as saunuole...
Ot saunumas - savo rankomis (tiksliau, savo gerkle) isauginti savyje problema, o po to didvyriskai pradeti su ja kovoti g.gif lotuliukas.gif
Juokas pro asaras, taip sakant...

QUOTE(leber @ 2011 03 17, 14:32)
Giurza, smagu skaityti "kaip tik man"  thumbup.gif  Laikysiu kumščius, kad tai tikrai būtų TAU. Šaunuolė.  4u.gif
Aišku, norėtūsi sulaukti ir komentarų, įspūdžių ar naujų pamąstymų.

LEBER, zinoma, bus ir ispudziu, ir komentaru - su kuo gi man jais dalintis, jei ne su jumis smile.gif
O nauju pamastymu sulauksi, jei uzdavinesi klausimus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 17, 19:40)
Jūs * nesupratot apie ką aš... doh.gif 
Man regis tu leber, neteisi sakydama, kad nėra beviltiškų žmonių... irnesakyk.gif

Aš jūsų mintį patvirtinau pirmuoju savo sakiniu. 4u.gif Toliau išplėtojau pagal tai, kas man svarbu.

Bet jeigu išsiblaivęs žmogus nėra agresyvus, tai gal jo smegenų centrai nepažeisti? Aišku, jeigu jis geria nuolatos, tai turbūt sunku nustatyti, ar jau yra negrįžtamų pakitimų, ar ne. Nes alkoholis gali tuo metu blokuoti smegenų centrus, padedančius atstatyti pusiausvyrą. g.gif
Aišku, šalia esančiam to žinoti neužtenka. Tada jau reikia vengti padarinių.
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 17, 22:32)
Taip pagalvojau, pasidarykit ekspermeta (jei norit aisku) isbukit metus be alkoholio , nu ar bent maziau kakiek pvz menesi, koks bus jausmas

Jausmas normalus. Paskutinį kartą išgėriau taurę šampano sausio 26 d.
Atsakyti
Manot tik išsiblaiviusio agresija gali parodyti, kad smegenų centrai jau pažeisti? Klystat ir net labai. Mano a.a. dėdė išsiblaivęs budavo labai ramus ir geras, atsiprašydavo už tai ką prikrėtė girtas, o užgerdavo "pažangiausiam" alkoholizmo etape grubiai 4-8 d. per mėn. Tada būdavo visko ir rekimų, ir peštynių ir indų/langų/mašinų daužymo, ir miegojimu kieme ant suolelio, ir savęs gailėjimosi, ir ramaus sėdėjimo, ir dar daug visko. Blaivus visada būdavo tylus ir ramus. Bet pasirodo smegenu centrai jau buvo pažeisti, pastebeta buvo, kai lygioj vietoj ištiko epilepsijos priepolis. Paskui tie priepoliai pasidarė kasdienybė...

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 23:34)
...

Bet jeigu išsiblaivęs žmogus nėra agresyvus, tai gal jo smegenų centrai nepažeisti? Aišku, jeigu jis geria nuolatos, tai turbūt sunku nustatyti, ar jau yra negrįžtamų pakitimų, ar ne.  Nes alkoholis gali tuo metu blokuoti smegenų centrus, padedančius atstatyti pusiausvyrą.  g.gif
Aišku, šalia esančiam to žinoti neužtenka. Tada jau reikia vengti padarinių.

Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 17, 15:45)
Siaubas  swoon.gif
Gero psichologo sukurtas tekstas, tik labai stiprus psichologiškai žmogus, o alkoholikų žmonos dažnai būna silpnos, perskaitęs sugebės atsilaikyti. Visas tekstas , aišku, per aplinkui, rėkte rėkia- gailėkit manęs aš vargšiukas.

Sutinku.
Kad tekstas sukurtas psichologo - tai savaime aisku ir normalu (cia gi ne asmeninis laiskas, o AA metodinis kurinys).
Bet... Man tas "laiskas" skamba kaip nurodymu (butent nurodymu, o ne patarimu) zmonai suvestine, o ne nuosirdus kreipimasis i mylima zmona. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 17:20)
o tai tau  biggrin.gif tada as jauniausia taip iseina biggrin.gif piemenka busiu baliuj biggrin.gif ot galesit moterys susirinkusios mokyt mane ir mokyt gyvenimo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
ir susitarkim, ar bus balius su alkoholiu ar be, nes nu kazkaip, pas giurza.. jei su alkoholiu tai gausis kad pasierzint atejom arba isbandyt zmogaus, kaip gydymas sekasi  blush2.gif

SSIIMMAA 4u.gif
vaikeli tu musu biggrin.gif , nepergyvenk del manes lotuliukas.gif
Na ne tokia as silpna, kad mane erzintu geriantys salia zmones... smile.gif
As kompanijose niekada negeriu (nesvarbu, ar man gerimo ar negerimo laikotarpis), seniai ismokau juokais paleisti raginimus isgerti - mano "firminis" atsakymas: "as savo cisterna jau isgeriau", - ir i provokacijas man nusispjauti!
Tai kad galesite gerti sau "i sveikata" kiek tik noresite, as dar ir po namus jus isveziosiu, ir miegoti pagulgysiu (ne karta teko lotuliukas.gif ).
Jei rimtai: priimti galiu nors ir 20 zmoniu, bet nakvyne suteikti (jei nenoresite nakvoti sode palapynese) maksimum 6.
Tarp kitko, pas mus ir pirtele yra... Tikra sibirietiska, tevas pats dare lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 17, 23:30)
Labas vakaras, mergaites:4u:

Aciu visoms, kas pavadino mane saunuole lotuliukas.gif
Bet gerai pagalvojus, keistoka as saunuole...
Ot saunumas - savo rankomis (tiksliau, savo gerkle) isauginti savyje problema, o po to didvyriskai pradeti su ja kovoti g.gif  lotuliukas.gif
Juokas pro asaras, taip sakant...

Sveikos merginos smile.gif
Giurza, norėjau pasiklausti dėl to anonimiškumo priklausomybių centre. Kai skambinau pasiteirauti, man atsakė, kad vis tiek reikia su savimi turėti asmens dokumentą. O tada jau užves kortelę su kodais. O kam tada tas dokumentas ?
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 03 18, 00:08)
lotuliukas.gif  darom bizni a? bigsmile.gif  Tu nagus,as plaukus bigsmile.gif

joa, patvarkysim mes joms nagus ragus ir kanopas biggrin.gif
QUOTE(proksi @ 2011 03 18, 00:15)
o depiliacijos niekas nedaro ?  tongue.gif

aga, su skocium galiu padaryt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *F*E*J*A*: 17 kovo 2011 - 23:27
QUOTE(carela @ 2011 03 17, 23:16)
Kas per daug - tas nesveika. Kitas dalykas,yra skirtumas tarp:
gerti,kad nusigerti,apsvaigti.Nesvarbu del ko,ar del drasos,ar del kompanijos.Esme del ko geri.

Bet Ada teisingai sako: jeigu namie yra užlūžtantis alkoholikas, gerti nereikėtų. Juk ir dėl debetiko, ir dėl alergiko pasitengiam, kad nedirgintumėm žmogaus.
Atsakyti