Dabar pagalvojau, Aimėja, tu tikriausiai, skaitydama tekstą akcentavai geriau taip būtų ar blogiau alkoholikui. Ar klystu?
Man, giliai nusišvilpt, kaip ten jam bus, aš akcentavau geriau ar blogiau taip būtų žmonai.
o tai tau tada as jauniausia taip iseina piemenka busiu baliuj ot galesit moterys susirinkusios mokyt mane ir mokyt gyvenimo
ir susitarkim, ar bus balius su alkoholiu ar be, nes nu kazkaip, pas giurza.. jei su alkoholiu tai gausis kad pasierzint atejom arba isbandyt zmogaus, kaip gydymas sekasi
ir susitarkim, ar bus balius su alkoholiu ar be, nes nu kazkaip, pas giurza.. jei su alkoholiu tai gausis kad pasierzint atejom arba isbandyt zmogaus, kaip gydymas sekasi
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 17:20)
o tai tau tada as jauniausia taip iseina piemenka busiu baliuj ot galesit moterys susirinkusios mokyt mane ir mokyt gyvenimo
Aisku,kad be.... Bus proga pasimokinti kitokiu tradiciju,.....
o tai jei jau taip, tai kiek tai jauniausiai metu?
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 17:20)
Tekstukas gražus, padirbėta prie jo neblogai. Nežinau, kuo remiantis galima teigti, kad 100 proc. čia norėjo pasakyti "leisk man pačiam nusitarkuoti vieną vietą", o ne "aš vargšas ligonis, gailėkit manęs, va kaip aš prieš tą bobą nusižeminu" ir atvirkščiai . Nes juk galima pasakyti:
1. Balionas yra žalias
2. Balionas yra žalias
3. Balionas yra žalias
Kaip perskaitysi- taip ir turėsi. Su tuo tekstu taip pat. Tiesiog jį galima suprasti dvejopai, o gal ir keliariopai. Tai ir akcentuoja kiekvienas "pagal savo sugedimo laipsnį" . O kuris akcentuotojas teisus, kuris klysta- kaip žinoti?
1. Balionas yra žalias
2. Balionas yra žalias
3. Balionas yra žalias
Kaip perskaitysi- taip ir turėsi. Su tuo tekstu taip pat. Tiesiog jį galima suprasti dvejopai, o gal ir keliariopai. Tai ir akcentuoja kiekvienas "pagal savo sugedimo laipsnį" . O kuris akcentuotojas teisus, kuris klysta- kaip žinoti?
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 18:20)
simute o kiek galvojai man metu ? ir kiek gi ada tamstai metu ?
QUOTE(flamenko @ 2011 03 17, 16:40)
Pritariu, suprasti kiekvieną tekstą galima kaip norisi, bet jei moterys pasistengtų nedaryti to, ko jame yra prašomos nedaryti, tai, manau, su laiku tikrai blogiau nepasijustų.
Papildyta:
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 17, 14:59)
Butent
Aimeja, as paryskinau kitus zodzius.
Beje, del palyginimo su diabetu... niekaio negalejau suprasti siu zodziu jie mane erzino! Bet praeita savaite stai koki laiska parasiau savo vyrui: "<...> neignoruok mano siunciamos literaturos, as nebaksnoju tavo ligos i nosi, o skatinu ja labiau pazinti. Kuo daugiau zinosi, tuo greiciau sveiksi, o paskui galesi ir kontroliuot ja. Cia kaip *** diabetas - kai jis ignoruoja savo liga, ji komplikuojasi. Tu juk pyksti kad jis elgiasi neatsakingai. Bet darai ta pati, kai nenori pazinti savo ligos, jos kontroles budu. Tu lygiai taip pat ignoruoji savo liga. Tik *** 12 metu. O tau kiek?"
Tada kitaip supratau ta palyginima. Kalbu tik apie save sekanciu nekomentuosiu, nes nesuprasit mano minciu
Aimeja, as paryskinau kitus zodzius.
Beje, del palyginimo su diabetu... niekaio negalejau suprasti siu zodziu jie mane erzino! Bet praeita savaite stai koki laiska parasiau savo vyrui: "<...> neignoruok mano siunciamos literaturos, as nebaksnoju tavo ligos i nosi, o skatinu ja labiau pazinti. Kuo daugiau zinosi, tuo greiciau sveiksi, o paskui galesi ir kontroliuot ja. Cia kaip *** diabetas - kai jis ignoruoja savo liga, ji komplikuojasi. Tu juk pyksti kad jis elgiasi neatsakingai. Bet darai ta pati, kai nenori pazinti savo ligos, jos kontroles budu. Tu lygiai taip pat ignoruoji savo liga. Tik *** 12 metu. O tau kiek?"
Tada kitaip supratau ta palyginima. Kalbu tik apie save sekanciu nekomentuosiu, nes nesuprasit mano minciu
Aš irgi panašiom aplinkybėm sau atradau paralelę ir ne vieną.
Kaip tu sparčiai keitiesi.
Nu jo su tuo palyginimu Fėja pavarė... Realiai, kad jau pažįstu Fėją ir jos šimyną, leisiu sau pastebėt, kad labai pasikeitė nuo tada kai grįžo į darbą. Matyt todėl, kad mažiai mažiau dėmesio reikalauja, bent jau kelionėje į darbą ir atgal, turi laiko sau ir savo mintims. Po vieno pasisėdėjimo MB išsakė: moteriškė su "gerais duomenim" (suprast reikėtų kaip graži ir protinga), bet savęs neįvertina, neišnaudoja savo galimybių, nu nieko gal išmoks Panašu, kad mokosi ir pradeda naudot galimybes... Nes nuo to pasisėdėjimo tikrai pasikeitė į gerą.
QUOTE(leber @ 2011 03 17, 19:20)
...
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 12:32)
Aišku, gali taip būti. Bet kaip žmonių charakteriai būna skirtingi ir žmonės skirtingai reaguoja į tą patį dalyką. Taip ir alkoholikas juk vienas nusigėręs būna ramus ir eina gult, o kitam energija sukyla ir eina teisybės ieškot.
Tiesiog net patys išgeriantys žmonės papasakoja, kad kai išgeria stipriau, tai kaip tik jiems atvirkščiai jie dar ramint kitus savo kolegas ima.
Žmogaus impulsyvusmas šiaip charakterio dažniau savybė. Su ramesniu tyliau, bet gal kišenė tiek pat kenčia (vis tiek gali pragert namus).
Tiesiog net patys išgeriantys žmonės papasakoja, kad kai išgeria stipriau, tai kaip tik jiems atvirkščiai jie dar ramint kitus savo kolegas ima.
Žmogaus impulsyvusmas šiaip charakterio dažniau savybė. Su ramesniu tyliau, bet gal kišenė tiek pat kenčia (vis tiek gali pragert namus).
Jūs nė velnio nesupratot apie ką aš...
Man regis tu leber, neteisi sakydama, kad nėra beviltiškų žmonių...
Oj Teta ŽR, kaip laikotės? kaip servietėlė?
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 17, 19:40)
Jūs nė velnio nesupratot apie ką aš...
QUOTE(Blusiukė @ 2011 03 17, 19:58)
Oj Teta ŽR, kaip laikotės? kaip servietėlė?
Dar čia kas? Dar vienai teta? Gana jau carelos per akis su ta teta. O servetėlė užsienin išvažiuoja... Liksiu našlaitė, reiks kitos servetėlės ieškot. Atsargiai moteros - jūsų vyrai vėl pavojuje.
Pala pala Teta... kaip tai išvažiuoja? O Tu? Nevažiuoji? Neima?
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 17, 20:38)
Dar čia kas? Dar vienai teta? Gana jau carelos per akis su ta teta. O servetėlė užsienin išvažiuoja... Liksiu našlaitė, reiks kitos servetėlės ieškot. Atsargiai moteros - jūsų vyrai vėl pavojuje.