Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(leber @ 2011 03 17, 00:24)
Savotiškai tu tas žinias renki, mano manymu. Kaip tai nepastebėjau klausimų, praktiškai vien tavo teiginiai.  g.gif  Aišku, gal tik aš nepastebėjau, tada persiprašau.

Bet juk ir teiginius gi kiekvienas skirtingai priima. Vienas, jeigu tinka (pvz., Adai), jis pasinaudoja. Kitam, kuriam netinka, praleidžia. mastau.gif
O iš to, kaip žmonės reagavo, aš irgi susidariau kažkokį pilnesnį vaizdą. Ne tik apie tai, kas man rūpi. Pamačiau, su kokiomis skirtingomis problemomis žmonės susiduria. Taigi ir žodis „alkoholikas“ skirtingiems žmonėms skirtingas emocijas sukelia.
Ir kas įdomiausia, kad aš ne iškart susivokiau, dėl kokios priežasties taip ilgai sėdžiu šioje temoje. Tik paskui, gavusi pakankamai papildomų žinių, kurių net lyg neieškojau, atsirinkau. Iš tiesų aš buvau užėjusi tik trumpam – jeigu reikia žmonėm – prašom, jeigu nereikia – einu sau.
Va, vieniem reikėjo, kitiem nereikėjo. Ir žmonės juk skirtingi. Ir alkoholizmo padariniai skirtingi, ir priklausomybė pasireiškia skirtingai. Taigi sakyti, jei jau alkoholikas, tai būtinai, pvz., varantis mušantis žmoną ar varantis ją iš namų, juk ne visada gi taip yra, ar ne? Taigi ir buvimas su juo irgi skirtingas. Kas vienam pataisoma, kitam gal šiandien jau ir ne (nors dar vakar buvo galima, bet vakarykščios dienos nesugrąžinsi). Svarbu pačiam šalia būnant nesužlugti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 11:09)
Va, vieniem reikėjo, kitiem nereikėjo. Ir žmonės juk skirtingi. Ir alkoholizmo padariniai skirtingi, ir priklausomybė pasireiškia skirtingai. Taigi sakyti, jei jau alkoholikas, tai būtinai, pvz., varantis mušantis žmoną ar varantis ją iš namų, juk ne visada gi taip yra, ar ne? Taigi ir buvimas su juo irgi skirtingas. Kas vienam pataisoma, kitam gal šiandien jau ir ne (nors dar vakar buvo galima, bet vakarykščios dienos nesugrąžinsi). Svarbu pačiam šalia būnant nesužlugti. g.gif

Teisingai, žmonės skirtingi, tik jus plėtojat mintį, kad jei jau vienas girtas nesimuša, tai ir nesimuš....Ar tikrai? Nepamirškim, kad tai nuodai, žalojantys žmogaus organizmą. Jis degraduoja, pamažu, palaipsniui, viskas jame ardoma, ne tik fizinė sveikata, bet ir psichinė būklė, kitaip tariant atrofuojasi net smegeninė, apie kažkokią moralę, dorovę, vertybes jau net nebešneku, užpiltoms smegenims tai nieko verti terminai.
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 17, 12:10)
Teisingai, žmonės skirtingi, tik jus plėtojat mintį, kad jei jau vienas girtas nesimuša, tai ir nesimuš....Ar tikrai? Nepamirškim, kad tai nuodai, žalojantys žmogaus organizmą. Jis degraduoja, pamažu, palaipsniui, viskas jame ardoma, ne tik fizinė sveikata, bet ir psichinė būklė, kitaip tariant atrofuojasi net smegeninė, apie kažkokią moralę, dorovę, vertybes jau net nebešneku, užpiltoms smegenims tai nieko verti terminai.

Aišku, gali taip būti. Bet kaip žmonių charakteriai būna skirtingi ir žmonės skirtingai reaguoja į tą patį dalyką. Taip ir alkoholikas – juk vienas nusigėręs būna ramus ir eina gult, o kitam energija sukyla ir eina „teisybės ieškot“.
Tiesiog net patys išgeriantys žmonės papasakoja, kad kai išgeria stipriau, tai kaip tik jiems atvirkščiai – jie dar ramint kitus savo „kolegas“ ima.
Žmogaus impulsyvusmas šiaip charakterio dažniau savybė. Su ramesniu tyliau, bet gal kišenė tiek pat kenčia (vis tiek gali pragert namus). mastau.gif
Atsakyti
Labas visoms
Giurza, smagu skaityti "kaip tik man" thumbup.gif Laikysiu kumščius, kad tai tikrai būtų TAU. Šaunuolė. 4u.gif
Aišku, norėtūsi sulaukti ir komentarų, įspūdžių ar naujų pamąstymų.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 09:46)
1. et nelabai suprantu, kaip tai praktiškai pritaikoma?  g.gif Jeigu gyveni su žmogumi, tai vis dėlto kažkaip šeimos bėdas ir gėdas dengi.

2. Labai sunku atsiribot nuo artimo, kuris yra tavo šeimos narys ar artimas giminaitis, ir sakyt, kad manęs ta jo prikliaulinta situacija neliečia.

3. Kai uošvis, pvz., perlenkia kur svečiuose per balių, aš kažkaip jaučiu ne tik gėdą, bet ir atsakomybę kažkokią už jį. Juk tai, kad ir kaip, bet giminietis (kaip ir šeimos narys).  mastau.gif

4. Manau, kad ir, pvz, kelnių nelauktum, kol iš ryto išsiplaus, nes smirdės gi visur. Juk ir guldysi, o tai, kas priteršta, kažkaip nors kiek pakuopsi ar nešvarius skalbinius bent jau į vonią nuneši.  g.gif

1. Dengdama kito žmogaus gėdą (aš sakyčiau problemą), visų pirma prisiimi kažkiek kaltės, kas yra visiškai neteisinga, nes gi:
"Aš NEgaliu pakeisti vyro!
Aš NEsukėliau alkoholizmo!
Aš NEgaliu jo kontroliuoti!
Aš NEgaliu jo išgydyti!"
Antra, savo dengimu neleidi pačiam alkoholikui suvokti problemos visu rimtumu ir pačiam atsakyti už savo gėrimo pasekmes.

2. Jei atidėti į šalį emocijas, vertinti situaciją tik šaltu protu, ar tikrai ir visada alkoholiko prikiaulinimas liečia tave ąsmeniškai? Na tarkim, prisigėrė tavo uošvis, susikabino su žmona. Kaip tave tai ąsmeniškai liečia? Mano galva - niekaip. Tau nepatinka būti toje erdvėje, na tai apsisuki ir išeini. Kitą kartą gali rinktis būti su tuo žmogumi baliuje ar ne.

3. Pasikartosiu, tu gali rinktis su kokiais žmonėmis švesi šventes, o su kokiais ne.

4. Taip, kelnes gal į maišą sukišiu, jei jau smirda, bet tikrai neplausiu. Kodėl turėčiau? Guldyti suaugusį žmogų. blink.gif Kodėl turėčiau vargintis? Ir dar plius, kodėl turėčiau atimti iš alkoholiko galimybę pačiam pajausti savo gėrimo pasekmes?
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 10:09)
Bet juk ir teiginius gi kiekvienas skirtingai priima. Vienas, jeigu tinka (pvz., Adai), jis pasinaudoja. Kitam, kuriam netinka, praleidžia.  mastau.gif
O iš to, kaip žmonės reagavo, aš irgi susidariau kažkokį pilnesnį vaizdą. Ne tik apie tai, kas man rūpi. Pamačiau, su kokiomis skirtingomis problemomis žmonės susiduria. Taigi ir žodis „alkoholikas“ skirtingiems žmonėms skirtingas emocijas sukelia.
Ir kas įdomiausia, kad aš ne iškart susivokiau, dėl kokios priežasties taip ilgai sėdžiu šioje temoje. Tik paskui, gavusi pakankamai papildomų žinių, kurių net lyg neieškojau, atsirinkau. Iš tiesų aš buvau užėjusi tik trumpam – jeigu reikia žmonėm – prašom, jeigu nereikia – einu sau.

Taip, žmonės skirtingi, bet ateiti į temą kurioje diduma diskutuojančių yra alkoholikų žmonos, vaikai ir pareikšti, kad alkoholiką privalu globoti, saugoti, juo rūpintis, prie jo taikytis- persiprašau, kitokios reakcijos kaip priešiška, mano galva, nebuvo reikalo ir tikėtis.
Visai kitaip tie patys teiginiai skamba, kai, tarkim, mama išsako savo nuomonę apie alkoholiką savo vaiką.
Dar kitaip tie patys teiginiai nuskambėtų iš pačio alkoholiko lūpų ir atatinkama reakcija būtų.
Pasikartosiu, problema ta pati, bet varpinės skirtingos, skirtingos ir galimybės alkoholiko atžvilgiu, priklausomai nuo to, kas esi tam alkoholikui.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 17, 14:32)
Taip, žmonės skirtingi, bet ateiti į temą kurioje diduma diskutuojančių yra alkoholikų žmonos, vaikai ir pareikšti, kad alkoholiką privalu globoti, saugoti, juo rūpintis, prie jo taikytis- persiprašau, kitokios reakcijos kaip priešiška, mano galva, nebuvo reikalo ir tikėtis.
Visai kitaip tie patys teiginiai skamba, kai, tarkim, mama išsako savo nuomonę apie alkoholiką savo vaiką.
Dar kitaip tie patys teiginiai nuskambėtų iš pačio alkoholiko lūpų ir atatinkama reakcija būtų.
Pasikartosiu, problema ta pati, bet varpinės skirtingos, skirtingos ir galimybės alkoholiko atžvilgiu, priklausomai nuo to, kas esi tam alkoholikui.

Būtent thumbup.gif

Jei alkoholikas būtų mano sūnus, sėdėčiau ausis suglaudus ir tylėčiau, nes jis mano sūnus, neturiu kito pasirinkimo, savo vaiko išsižadėti jokiu būdu negalėčiau, bet jokiu būdu negalvočiau, kad kažkas privalo jį glostyti, prižiūrėti, kažkas dėl jo aukotis, kad jis turi teisę terorizuoti šeimą ir vaikus, skriausti žmoną.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 17, 00:48)
Kaip tik siandien ir buvau... smile.gif

Sis variantas man yra  thumbup.gif

thumbup.gif valio! kaip smagu girdeti! ir as laikau kumscius 4u.gif
o ne vienai man, manau, smalsu. mes juk cia kurioje temoje plana rezgem, kaip visus suristus vargselius pristatyti i kokia tais istaiga gydytis biggrin.gif tai kas su tuo susije viskas ir idomu. jau nebeplanuoju, kaip savaji kisiu i minesota, ar kur kitur, nes nu konkreti beprasmybe, nenores nebus, ir jis pats juk turi tam ryztis (cia taip pat, kaip kaimyna girdejau draugas zada vezti koduotis. nu ir, kas is to jo nuomone?). savajam esu pasakojus, na, uzsiminus apie minesota, tai tas girdejau net kaimynui kazka pasakojo, kad va reiketu jam (kaimynui) ten gultis. nes manasis gi nera priklausomas cool.gif nors kazkodel manau tas toks atsiskyrimas nuo viso pasaulio menesiui siek tiek gasdina. koki syki prie progos uzsiminsiu, kad galima ir neuzsidarant, ne grupese ir itin slaptai mirksiukas.gif o toliau jau jam paciam rinktis, dometis placiau ar ne.

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 10:17)
Taigi vyro alkoholizmo problemą (jei tokia būtų buvusi) būčiau užkirtusi jau pačioje užuomazgoje.

cia ta prasme, uzkirtusi, tai pamaciusi? ar uzkirtusi, tipo "uzkirtusi tam kelia"? ir kas is to, jei butumet pamaciusi pacioje pradzioje? jis to juk nemato, tai kaip jau taip uzkirtusi butumet? nepamenu, ar skaitet musu visas temas nuo pradziu. jei dar neistryne - perskaitykit. apie visus musu kailiu bandytus budus tam uzkirsti kelia. pasivoliojimas sniege kogero pats veiksmingiausias.

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 10:46)
Bet nelabai suprantu, kaip tai praktiškai pritaikoma?  g.gif Jeigu gyveni su žmogumi, tai vis dėlto kažkaip šeimos bėdas ir gėdas dengi.

taip, eini, gediniesi, galva nuleidus tempi is laiptines i koridoriu, kad nepamatytu kaimynai, nes kaip atrodo, meluoji paskambinus i darba, kad serga, nes prisidarys bedos, sluostai apvemtus tualeto krastus, paskui juk pridzius, bus sunku isvalyti.... vel gi, reiketu paskaityti nuo pradziu viska, kad po truputi pamatytum musu sveikima. kai nebegeda pasiziureti kaimynams i akis, kai vyras prie laiptines pasiremes linguoja, nes juk ne pati linguoji. o jis. nepylei jam atsisedus su leika i gerkle arielkos, nes tu, kaip leber sake NEKALTA, kad vyras geria. nebesluostai privemto kampo, o ryte issiblaiviusiam teski slapiu skurliu per snuki ir lai valosi. (as del visa ko padedavau palei lova kibira, bet tik kad ant kilimo neprivarytu, paskui kvapas ilgiau laikysis). buvo syki balius namie (neplanuotas, JO balius), radau vonioj privemta. nezinau ar jis, ar kas nors is sveciu, bet valesi patys. pasizadejo kad negers iki nauju (kazkuriu, apie menesi visumoj), o jei isgers tai iki velyku plaus tualeta (cia baisiausias darbas namie). isgere. neplove. ir as neploviau. pries ieidama i tulika ikvepdavau, isejusi iskvepdavau. vaidino ereli, o as, kai ateidavo draugai, jokios gedos nejauciau, kad pas mane tulike smirda. pasakydavau kodel, tai syki taip susigedo kad nuleke tekinas blizginti. ir ka, ne man buvo geda. jam buvo geda. nes as NEKALTA, kad jis geria. prisidirba tegul atsako uz pasekmes. jauciu sestu uz vairo girtas tai policijai paskambinciau. ne kaip anksciau lekciau is paskos raktu atimt. nu issipleciau, bet esme pagavai smile.gif syki pusseseres vaikinas su manuoju taip nusilake, kad virtuvej ant zemes uzmigo. uzmetem ranksluosti ant peciu ir nuejom gult kas sau. tas taip ir atsikele kaip gulejo. o kas mums? ar mes kaltos, kad jis i lova nepataike?

QUOTE(leber @ 2011 03 17, 14:32)
"Aš NEgaliu pakeisti vyro!
Aš NEsukėliau alkoholizmo!
Aš NEgaliu jo kontroliuoti!
Aš NEgaliu jo išgydyti!"

ir, visos saunuole mylimiausios gerbiamos alkoholikienes, giliai ikvepiam ir garsiai pasikartojam, jei buvom pamirsusios, ar siaip profilaktiskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 14:52)
, kad virtuvej ant zemes uzmigo. uzmetem ranksluosti ant peciu ir nuejom gult kas sau. tas taip ir atsikele kaip gulejo. o kas mums? ar mes kaltos, kad jis i lova nepataike?

Nu bet ir bjaurumas moteriškių, kaip su tokiom gyvenant negersi mastau.gif
Atsakyti
giurza, ssiimmaa. Jus saunuoles thumbup.gif . Giurza-uz vizita. ssiimmaa-uz pasikeitusi mastyma ir vidine stiprybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 17, 13:51)

Ei, o tai kaip su pasipešioti. protest.gif

QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 13:52)
... o kas mums? ar mes kaltos, kad jis i lova nepataike?

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 17, 15:19)
Ei, o tai kaip su pasipešioti. protest.gif
thumbup.gif  lotuliukas.gif

Viskas, užrišta schmoll.gif , pasenau, pasikeičiau. Vot tep.
Atsakyti
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 17, 09:32)
Nu niekaip as negaliu iskelio isklysti lotuliukas.gif Kaip alkoholike  mokausi atsakyti uz pasekmes - isgerei vakare - smileysex.gif nebebus lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 17, 11:46)
Bet nelabai suprantu, kaip tai praktiškai pritaikoma?  g.gif Jeigu gyveni su žmogumi, tai vis dėlto kažkaip šeimos bėdas ir gėdas dengi. Labai sunku atsiribot nuo artimo, kuris yra tavo šeimos narys ar artimas giminaitis, ir sakyt, kad manęs ta jo prikliaulinta situacija neliečia.

cia yra didziausia klaida! Taip jus talkinat alkoholikui ir padedat jam grimzti i alkoholizmo liuna. Alkoholikas uz savo padarytus darbus privalo ATSAKYTI PATS
------------------------------------------------------------------------
ALKOHOLIKO ŽODIS ŠEIMAI

Aš alkoholikas. Man reikia pagalbos.
Neskaityk man pamokslų, nekaltink ir nebark manęs.
Tu juk nepyktum, jei sirgčiau tuberkulioze ar diabetu.

Alkoholizmas taip pat liga.
Neišpilk man gėrimo; tai nuostoliai, nes aš visada sumanysiu,
kaip juo pasirūpinti. Neleisk man išprovokuoti tavo pykčio.

Jei pulsi mane žodžiais ar veiksmais, tik
patvirtinsi mano blogą nuomonę apie save patį.
Aš ir taip pakankamai nekenčiu savęs.

Mylėdama ir rūpindamasi manimi nedaryk to, ką aš turėčiau padaryti pats.
Jei imsies atsakomybės už mane, paversi mane nevykėliu. Tuo tik sustiprinsi
mano kaltės pojūtį ir tik dar labiau mane niekinsi.

Netikėk mano pažadais. Aš pažadėsiu viską, kad tik nutrūkčiau nuo virvės.
Bet mano liga neleidžia man ištesėti pažadų, nors juos duodamas aš jais tikiu.

Negrasink man tuščiai. Jei kartą ką nusprendei, tvirtai to laikykis.
Ne viskuo tikėk, ką tau sakau; aš galiu meluoti. Tikrovės neigimas yra mano
ligos simptomas. Be to, aš galiu liautis gerbęs tuos, kuriuos lengvai apmulkinu.

Neleisk man atvirai pasinaudoti, vienaip ar kitaip tave išnaudoti.

Meilė negali ilgai tverti jei nėra teisingumo.
Nesistenk manęs dangstyti ar kaip nors kitaip apsaugoti nuo gėrimo pasekmių.

Nemeluok, kad pridengtum mane, neapmokėk mano sąskaitų bei skolų,
neatlik mano įsipareigojimų už mane
. Tai gali nukreipti ar sumažinti būtent tą krizę, kuri pastūmėtų mane ieškoti pagalbos. Kol automatiškai padėsi man
išvengti girtavimo aš ir toliau nesiliausiu neigęs, kad girtauju.

Svarbiausia, būtinai semkis kuo daugiau žinių apie alkoholizmą ir savo
vaidmenį bendraujant su manimi. Lankykis atviruose AA susitikimuose.

Reguliariai vaikščiok į šeimos narių susitikimus,
skaityk literatūrą ir palaikyk ryšį su kitais šeimos bendrijos nariais.

Tik jie padės tau aiškiai suprasti padėtį.

AŠ TAVE MYLIU,
Tavo alkoholikas
-----------------------------------------------------------------------------------------

Tik atsakydamas uz visas savo pasekmes alkoholikas prades gydytis. Kol dangstysi, tol toliau girtaus.
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 17, 15:52)
.... ar mes kaltos, kad jis i lova nepataike?
ir, visos saunuole mylimiausios gerbiamos alkoholikienes, giliai ikvepiam ir garsiai pasikartojam, jei buvom pamirsusios, ar siaip profilaktiskai  4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif SAUNUOLE

Giurza, ir man labai idomu, ir as laukiu ziniu blush2.gif tu taip pat tikra SAUNUOLE 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *F*E*J*A*: 17 kovo 2011 - 14:37
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 17, 16:35)
Viskas, užrišta  schmoll.gif , pasenau, pasikeičiau. Vot tep.

nu netikiu, kad busi balta ir pukuota devil.gif friends.gif
Atsakyti