QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 09:28)
Na, jeigu komentavimas bus toks, kad žmogus, neturintis tam tikros kasdieninės patirties, negali suvokt, kas tai yra per liga, tai mes veltui gaišime laiką. Nes tada išeina, kad žmogus nepajėgus išmanyt, kas yra aukšta temperatūra, jeigu jis sirgęs gripu, o ne angina.
Ne, klausiau ne dėl to. Tiesiog kai išsakoma problema, vienaip pakomentuočiau kai alkoholikas vyras, kitaip, jei alkoholikas vaikas, dar kitaip, kai alkoholikas tėvas ar brolis.....
Problema viena ir ta pati, bet šalia esančio statusas jam suteikia skirtingas galimybes. Jei žmona gali išsiskirti su vyru, tai gi motinai toks patarimas bevertis, nu nepaduos ji skyryboms su vaiku.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 13:13)
Sakykit, ar didelis skirtumas nuo kurio agresyvaus žmogaus jo priepuolio metu bėgt nuo psichinio ar nuo alkoholiko?
O valyt vėmalus kurio sunkiau? Kurio siusiukus, kakučius iš kilimo ar sofų išvalyt lengviau?
Kada geriau lipt per langą į savus namus, kai neįsileidžia, kai neįsileidžia psichinis ar kai alkoholikas?
Kai grįžti namo, nežinodamas, ar tie namai nebus padegti ar geriau būna žinant, kad tai padarė alkoholikas ar kai tai padaro žmogus, kuriam liga dar nediagnozuota. O ir diagnozavus
vaistų jai, kad kažką iš esmės pakeistų,
nėra.
Pačiuose veiksmuose skirtumo nėra. Bet, tarkim, jei taip paimt ir nevalyti vėmalų. Psichinis ligonis iš to kaži ar ko išmoks, o vat alkoholikas pamoką gauti gali. Kai išvalome po psichinio ligonio- tiesiog susitvarkome, o kai išvalome po alkoholiko- atimame iš jo galimybę suvokti ir savo kailiu patirti, kad jis pats yra atsakingas už savo problemą ir pasekmes.
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 16, 16:20)
ir kokia diagnoze?
Jokios, aš ne gydytoja.
Pamąsčiau sau į ką, tavo vietoje, atkreipčiau dėmesį.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 18:38)
Tai kaip tada su ignoru alkoholikui? Irgi išjungt?
Taip. Tik ne ignorą alkoholikui, kaip žmogui, o ignorą prisidarytom problemom, per gėrimą. Kas geria, tas, vienareikšmiškai ir atsako už pasekmes, pageidautina, savo subinyte.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 20:09)
Tiesiog svarbi data, todėl šiaip jau alkoholis turėtų būti būtinas.
Bet dabar man iškilo klausimas o kas, jei vis dėlto paveldės ir priklausomubė pasirekš netikėtai: pavyzdžiui, neteks mylimo darbo ir pan., t. y. susidarys tos aplinkybės, kuriomis pradedama gerti? Taigi tam turiu ruoštis.
Bet tiesiog man čia netikėtai pasitaikė proga sužinoti dar kai ką. Taigi ir renku žinias apie pačią ligą ir jos eigą, kad paskui nebūtų per vėlu: nemačiau, nežinau, kur žiūrėjau.
Apsurdas.
O kaip tu įsivaizduoji priklausomybės prasidėjimą?
Mano galva, niekaip kitame priklausomybės pradžios nepastebėsi, nes ji prasideda žmogaus jausenose, visai nepriklausomai nuo to, kiek, ko ar kaip tankiai žmogus išgeria. Norint užčiuopti pačią priklausomybės pradžią, žinių apie tai turi turėti pats žmogus, o ne šalia esantis ir tai tas pačiam žmogui yra gan sudėtinga, nes gi liga turi gana stiprią neigimo fazę. Šalia esantys, konstatuoti, jog žmogus priklausomas, gali jau tik išlindus priklausomybės pasekmėms.
Savotiškai tu tas žinias renki, mano manymu. Kaip tai nepastebėjau klausimų, praktiškai vien tavo teiginiai.
Aišku, gal tik aš nepastebėjau, tada persiprašau.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 20:46)
Bet juk negali visą laiką gyventi baime? Suprantu, kažkiek nerimo visada yra. Bet turbūt kažką ir darėte dėl savęs, kad pati sustiprėtumėt, nepasiduotumėt?
Ne, negali, bet tai jau ne alkoholiko, o to bijančio problema, kurią tik jis pats ir gali išspręsti.
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 20:51)
Tiesa, esu girdėjusi vieno išminčiaus žodžius, kad spiritiniai gėrimai negalimi net gydymo tikslais.
O kaip to išvengti nusprendusiam negerti? Juk negi gali atkristi nuo saldainio? Negi tada parduotuvėje turi vaikščioti su lupa.
Kodėl taip baisimasi "tai kaip dabar išvengti alkoholio"
Nu lygiai taip pat, kaip žmogui, sergančiam cukralige- cukraus, arba alergiškam pienui- pieno.
Papildyta:
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 16, 21:51)
mano ziniomis, paveldimas pats
polinkis i priklausomybe. Toliau jau lemia aplinkos faktoriai.
Jep ir tai nebūtinai, tiesiog vieniems išlenda priklausomybė kažkam, o kitiems ne.
"Prieš kažką smerkiant,užsidėk jo batus ir praeik jo kelią, paragauk jo ašarų, pajusk jo skausmą...Užkliūk už kekvieno akmens, už kurio jis buvo užkliuvęs...Ir tik po to kalbėk,kad tu žinai kaip reikia teisingai gyventi..."
Gyvenime 10 procentų priklauso nuo to, ką darote, ir 90 procentų - kaip į viską reaguojate. (Irving Berlin)