Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 16, 21:49)
Nu ir prikudakavot čia.... blink.gif tik atsitrauk minutei, jau daugiau kaip pusė temos pavarėt.... blink.gif

tai ne ..mes rimtos moteros ir rimtai diskutuojam.
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 03 16, 21:35)
Alkoholikas - visa gyvenima liks alkoholiku ir jam bus negalima nei laso alkoholio,nei saldainio su alkoholiu,netgi burnos skalavimo skyscio teks atsisakyti ir viso ko,kame yra nors miligramas alkoholio.

Tiesa, esu girdėjusi vieno išminčiaus žodžius, kad „spiritiniai gėrimai negalimi net gydymo tikslais“.

O kaip to išvengti nusprendusiam negerti? Juk negi gali atkristi nuo saldainio? Negi tada parduotuvėje turi vaikščioti su lupa. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 17:18)
Aš nežinojau, kaip su jais elgtis, net nežinojau, kad žmogus gali „nušokti nuo proto“. Kol teko artimiau ir pabūt, ir panakvot.

nu zinot, pabut per baliu, pernakvot per kieno nors vesele.. galit palinkcioti galva kai peza gatavas salia atsisedes, nesigincyti su juo, patyleti, ryte issiskirstot kas sau kur ir ramu. visiskai kitas dalykas kasdien su juo gyventi.

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 21:09)
Tai kad aš tiesiogiai susiduriu. Ne kasdien, bet tiesiogiai. Nes nemanau, kad tik vyras ar savi tėvai tai jau yra tiesiogiai. Bet ir vyro tėvai, manau, irgi yra tiesioginiai? Ar jūs manote, kad tokio kontakto išvengnti galima? Net jeigu gyveni kitame mieste, tai vis tiek lankaisi, nakvoji? Kvieties pas save. Irgi su nakvyne.

po sito ilgo jusu posto siek tiek aiskiau, jau po truputi manau mokotes kalbeti biggrin.gif ne kazkokiom paslaptingom pasakeciom, posakiais ir patarlem, o normaliai, is patirties. arciau dusios patapos. reiskiat bijot, kad gal kada nors kam nors, anukui ar siaip artimajam, del genu paveldimumo ar siaip sau pasireiks si liga. na bet pripazinkit, kvaila laukti tokio dalyko. gali juk ir bet kokia kita liga pasireiksti, gali einant gatve masina nutrenkti, gali pargriuti, trenkti galva i saligatvi ir baloje nuskesti (apsaugok Dieve). nuo to niekas nesam apsaugoti... nebet, jus is tu zmoniu, kurie jau dabar perkasi miegmaisius, turi konservu deze, zibintuveli su milijonu batareiku ir atsargini radijo rysi, vdrug trecias pasaulinis uzeitu (tik nepradekit apie tai, jog jis jau atejo ir pan). tuomet turetumete lygiai taip pat dometis, rinkti info ir apie visas kitas ligas, apie priklausomybe rukymui, narkotikams, apie losejus, apie daug daug pavoju tykanciu. bet o kam? labai apsunkinat sau gyvenima......
Atsakyti
del paveldimumo, tai yra ivairiu teoriju.. kad jei mama alkoholike, tai is 4 dukru viena bus alkoholike..na, ir siaip moters lengviau palauzia alkoholis..l
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minha: 16 kovo 2011 - 21:01
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 20:51)
Tiesa, esu girdėjusi vieno išminčiaus žodžius, kad „spiritiniai gėrimai negalimi net gydymo tikslais“.

O kaip to išvengti nusprendusiam negerti? Juk negi gali atkristi nuo saldainio? Negi tada parduotuvėje turi vaikščioti su lupa.  doh.gif

Na tetis mano su lupa nevaiksto,bet va 11 metu ne laso tikraja to zodzio prasme biggrin.gif Ir zinokit nu nenuskriaustas, ir valgo ir atsigeria ir pasmalyziauja.
Kaip tik vakar ar uzvakar nzn,atejes sako:"nu tu *****,kaip noriu giros,ale visose alkoholis.Gurksni paragavau ir isspjoviau,burnoj kartu, fe..." Ir dar pridejo komentara,ot zmones pratina doh.gif O as ir sakau, ne zmones - vaikus doh.gif Jis pas mus viska uosto biggrin.gif Pasiima saldaini,pauosto ir man atiduoda,arba mamai.Pradzioj nesuprasdavau, sakau ko pats nevalgai?Sako su alkoholiu.Paragavau,sakau kad nesijaucia bigsmile.gif Pasiimu popieriuka - akurat bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 03 16, 21:35)
Is kitos puses, vezys irgi sako paveldimas,psihines ligos, bet kaip joms pasiruosti?Tu nezinai kada,kaip kur ims ir uzklups...O viso pasaulio patarimu neaprepsi,tol kol pats tiesiogiai akis i aki nesusidursi su problema.Ir visos ligos yra individualios.Kas tinka vienam,netiks kitam.Aisku gerai,kai ziniu bagaza turi,zinai kur konkreaciai kreiptis ir pan.

Na, manau, kad reikia domėtis ligomis, kurioms yra giminėje sunkiausios. O tokių paprastai nebūna daug. Nemanau, kad reikia labai ruoštis gripui, bet net ir per jo epidemiją mes, jei tik galime, mažiau landžiojame į sambūrius žmonių, net kai kurie ir tas kaukes užsideda.
Būdama jaunesnė ir aš nelabai galvojau apie paveldimas ligas. Bet dabar matau, kad sūnui kiekviena mano neišspręsta fizinė problema reiškiasi, bet gerokai jaunesniame amžiuje.
Taip, suprantu, kad per praktiką, ir būtent tos srities, mes daugiausia žinių ir gebėjimo suvaldyti įgauname. Bet manau, kad su alkoholį perdozuojančiais vis tiek mes visi susiduriame. Vienas daugiau, kitas mažiau.
Pavyzdžiui, pažįstama pasakojo, kaip labai niekindavo tuos, kurie guli gatvėje. Ir paskui pati padaugino. Teko pagulėt (na, ne gatvėje žinoma), kol atsigavo. Bet nuo laiko ji pradėjo žiūrėt su užuojauta į tuos, kurie gatvėje. Sako, suprantu dabar, kaip jaučiasi apsinuodijęs alkoholiu žmogus.
Na, nepulsiu aš surinkinėt visų patvoriuos, gal ir nepajėgčiau (nors kažkodėl jaučiu gėdos jausmą, kaip vis dar šiokį tokį nedavusi cento ubagui), bet jeigu turėsiu užuojautos daugiau, gal ir man bus geriau. Be nereikalingos įtampos. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 16, 21:49)
Nu ir prikudakavot čia.... blink.gif tik atsitrauk minutei, jau daugiau kaip pusė temos pavarėt.... blink.gif

nu bet rimtai, ir as sakau. vos speju cia gaudytis. isijungiau siandien kompa per klaida, tai dienos kaip nebuta, kol cia pasivijau visas.

su tais genais - pazistu viena pora. pusbrolis ir pussesere. taip, pora. jau garbingi zmones, nu va isimylejo jaunystej, ir nors tu ka. turi vaiku ar 3 ar 4, anukiu pilnus aruodus, anukes jau panos, ir visi sveiki gyvi. o gi kraujomaisa gryna. ir zinok dabar, ar atsilieps tai kokiai 6-7 kartai. gal gims koks su negalia (tfu tfu tfu). bet ir zinok, ar kalta bus kraujomaisa? o gal trecioje kartoje kur nors buvo narkomanas kieno nors giminej. o gal alkoholikas pusbrolis. o gal igimta genetine psichikos liga is vyro puses. nezinosi tikrai, kuri taurele paskutine. sunkiai prognozuojami tokie dalykai. jei turit daug laisvo laiko ir sventos kantrybes tai galit dometis ta liga, dar kokiais nors pavojais, niekas nedraudzia, tik nemanau, kad turit teise aiskinti moterims, daug metu gyvenancioms su alkoholikais, mylincioms juos (o ne per baliu netycia susodintoms prie vieno stalo) kaip jos turetu jaustis/elgtis.
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 03 16, 22:07)
Na tetis mano su lupa nevaiksto,bet va 11 metu ne laso tikraja to zodzio prasme biggrin.gif  Ir zinokit nu nenuskriaustas, ir valgo ir atsigeria ir pasmalyziauja.
Kaip tik vakar ar uzvakar nzn,atejes sako:"nu tu *****,kaip noriu giros,ale visose alkoholis.Gurksni paragavau ir isspjoviau,burnoj kartu, fe..." Ir dar pridejo komentara,ot zmones pratina doh.gif  O as ir sakau, ne zmones - vaikus doh.gif Jis pas mus viska uosto biggrin.gif  Pasiima saldaini,pauosto ir man atiduoda,arba mamai.Pradzioj nesuprasdavau, sakau ko pats nevalgai?Sako su alkoholiu.Paragavau,sakau kad nesijaucia bigsmile.gif  Pasiimu popieriuka - akurat bigsmile.gif

Oho, šaunuolis. 4u.gif Pasirodo, įmanoma. g.gif

Atsakyti
Atejo i jusu tema naujokas. Reiskia jam tema ne svetima. raso protingai,neissaukianciai,su draugiskais gestais-zenkliukais.Man net sirdele suskaudo,kaip jis priimamas,lyg cia butu asmenine sventove,i kuria kitatikis negali ieiti. schmoll.gif TEMA juk daug kam aktuali, odiskutuoti privaloma mandagiau ir tolerantiskiau....mane gyvenimas ismokino,kad ir patyleti galima,jei matai,kad nuomones nesutaps...Tegul sau eina pro saly....
Rasau ne tam,kad isivelti i diskusijas,bet kad mandagesnes ir atlaidesnes butumet 4u.gif Uz protingu moteru sindroma,o nePMS
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 21:13)
Na, manau, kad reikia domėtis ligomis, kurioms yra giminėje sunkiausios. O tokių paprastai nebūna daug. Nemanau, kad reikia labai ruoštis gripui, bet net ir per jo epidemiją mes, jei tik galime, mažiau landžiojame į sambūrius žmonių, net kai kurie ir tas kaukes užsideda.
Būdama jaunesnė ir aš nelabai galvojau apie paveldimas ligas. Bet dabar matau, kad sūnui kiekviena mano neišspręsta fizinė problema reiškiasi, bet gerokai jaunesniame amžiuje.
Taip, suprantu, kad per praktiką, ir būtent tos srities, mes daugiausia žinių ir gebėjimo suvaldyti įgauname. Bet manau, kad su alkoholį perdozuojančiais vis tiek mes visi susiduriame. Vienas daugiau, kitas mažiau.
Pavyzdžiui, pažįstama pasakojo, kaip labai niekindavo tuos, kurie guli gatvėje. Ir paskui pati padaugino. Teko pagulėt (na, ne gatvėje žinoma), kol atsigavo. Bet nuo laiko ji pradėjo žiūrėt su užuojauta į tuos, kurie gatvėje. Sako, suprantu dabar, kaip jaučiasi apsinuodijęs alkoholiu žmogus.
Na, nepulsiu aš surinkinėt visų patvoriuos, gal ir nepajėgčiau (nors kažkodėl jaučiu gėdos jausmą, kaip vis dar šiokį tokį nedavusi cento ubagui), bet jeigu turėsiu užuojautos daugiau, gal ir man bus geriau. Be nereikalingos įtampos.  mastau.gif

O ubagas gedos nejaucia,kad neina dirbti,o praso kapeikos?Ir ar jus galite 100 proc zinoti,ar tas ubagas tikrai ubagas?Kam gedytis uz tai, ko negalite zinoti?O gal tas ubagas geriantis?Ir jusu centas prisides prie jo degradavimo?
Taip susiduriam ir susidursim.Ir as jum pasakysiu,jus esate laiminga,nes negalite suprasti,ka reiskia namuose tureti gerianti alkoholika.Linkeciau ir nesuzinoti niekada mirksiukas.gif O dometis reikia viskuo,nesigrezioti atgal ir gyventi siandien,zvelgiant i rytoju,o ne atgal ir grauztis,va to nepadariau, va per mane sunus paveldejo...Nebepakeisit.Dziaukites kad su rankom,kojom,galva ant peciu turi ir valio.O kaip jau jis gyvens,kokios gyvenimo pamokos uzklups,tai jau jo gyvenimas,jo sprendimai ir jo pasirinkimai.Jus uz ji viso gyvenimo problemuneispresit,neapeisit ir neapsaugosit.Ir tai normalu, zmogiska ir realu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carela: 16 kovo 2011 - 21:31
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 21:09)
Man kur kas svarbiau genetinis paveldimumas. Nors Ada sakė, kad tokio nėra (kad čia tik nusidėjimas), bet aš manau, kad mediciniškai žiūrint vis dėl to jis yra. Ir vienos čia pateiktos nuorodos straipsnyje buvo gydytojo teiginys, kad paveldimumas yra. Tų minčių ir aš anksčiau turėjau. Aišku, stengiausi nekreipt labai į jas dėmesio, nes maniau, kad gali ir nepaveldėti.
Bet dabar man iškilo klausimas – o kas, jei vis dėlto paveldės ir priklausomubė pasirekš netikėtai: pavyzdžiui, neteks mylimo darbo ir pan., t. y. susidarys tos aplinkybės, kuriomis pradedama gerti? Taigi tam turiu ruoštis. O kad pasiruoščiau, turiu gerai pažinti ligą (ar priklausomybę, nesvarbu, kaip pavadintumėm)....

Nu kiek zinau oficialus mokslas nera atrades jokio geno kuris perduotu alkoholizma g.gif jei klystu kazkas gal duos kokia nuoruoda,kur tai paskelbta ax.gif

Man gydytoja pas kuria lankausi pasake labai svarbiusa zodzius:tai kas yra tavi vaikui ne taip pavojinga kaip tai,kad tu del to jaudiniesi tiek daug.
Ka pabraukiau, tai jusu mintis, kuriomis galite vaikui sukurti jo ateiti.Ar suprantamai kalbu?
Mes kiekvienas sau kuriame savo gyvenima savo mintimis ir niekas kitas musu gyvenimo paveikti negali isskyrus tevus, tevu mintys labai stiprios ir tiesiogiai gali programuoti vaiku gyvenima, ypac jei vaikas silpnesnis.
Is cia gal ir kyla paveldimumo teorijos, tevai daznai perduoda tam tikras programas, aziurekit taip giminese kartojasi karta is kartos tos pacios bedos, pvz neturtas, nelaimingos moterys, neistikimybe tokiems dalykams juk genu neieskotumet? g.gif ir gerimas kartojasi is kartos i karta....
Dar visame tame tas terminas saikingas alkoholio vartojimas kisa viskam koja doh.gif Sako alkoholikai tevai perduoda vaikams gerimo problema, o kiek tu "saikingu" gerenciuju ja perduoda doh.gif
kaip carelos tetis teisingai pastebejo : pratina gerti zmones nuo vaikystes, tai tiesiog visuotinis smegenu plovimas. Dabar matau viska blaiviai ir platesniu mastu , ir taip viskas aiskiai matosi....
O mano mineta knyga,kuria taip uzsipuole merginos suteike man galutini aiskuma. Ten nelabai daug ko naujo, bet visa ta info pirma kart buvo sutraukta i viena ir taip pateikta, tai unikali informacija. Be to tas zmogus pats kentejo nuo priklausomybiu ir tai ka jis atrado tai per asmeninius ieskojimus
(ir vel metys pomidorus biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2011 03 16, 22:16)
Atejo i jusu tema naujokas. Reiskia jam tema ne svetima. raso protingai,neissaukianciai,su draugiskais gestais-zenkliukais.Man net sirdele suskaudo,kaip jis priimamas,lyg cia butu asmenine sventove,i kuria kitatikis negali ieiti. schmoll.gif  TEMA juk daug kam aktuali, odiskutuoti privaloma mandagiau ir tolerantiskiau....mane gyvenimas ismokino,kad ir patyleti galima,jei matai,kad nuomones nesutaps...Tegul sau eina pro saly....
Rasau ne tam,kad isivelti i diskusijas,bet kad mandagesnes ir atlaidesnes butumet 4u.gif Uz protingu moteru sindroma,o nePMS

thumbup.gif
viskam labai pritariu , kazkaip jei cia patenki kazkodel turi irodyti,kad gyveni su alkoholiku.... biggrin.gif
O kartais gal is sono geriau kasd pasimatys , nei toj kosej pasimalus. taip pagyvenes turi patirties, kaip gyventi. Bet ar i tai norim koncentruotis, as pvz noreciau daugiau info kaip susikurti grazu , harmoninga gyvenima. Kaip as kaip moterois turiu elgtis ir t.t
Jei cia kazkas uzeina tai gal nebereikalo ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 03 16, 21:31)
Turesit dar patikslinti klausima del genetikos... Jus bijot del savo vyro?
Mano mama gere. Net budama treciam nestume. likom trys seserys po motinystes teisiu atemimo pas teva. mazoji buvo poros metu.... Neturim priklausomybes ne viena.Jau ir nebebijau,nes jaunelei jau 40 smile.gif

Taip, dėl paveldėjimo iš vyro pusės. Esu pastebėjusi, kad paveldėjimas labiau persiduoda ne per tėvus, bet per senelius. Gal čia yra ir to, kad vaikai, matę tokį tėvų gyvenimą, labiau bjaurisi gėrimu, ir dėlto vengia tokių situacijų. Jiems labiau veikia stabdžiai. Bet va seneliai lyg toliau, nekasdieniniai, ir stabdžių gal tokių nėra.
Bet kodėl kalbu apie genetiką. Pavyzdžiui, „mano pusėje“ (išskyrus tą vieną atvejį), net sudėtingiausiam gyvenimui esant, nepavyksta vyrams nusigerti (ir moterims, aišku). Jie pasakoja, kad viskas baigiasi „ožio lupimu“ (vėmimu). Kažkaip organizmas atmeta. g.gif Taigi genetika vis dėlto yra? Juk žmogus, pavyzdžiui, nori atsijungti, o jam nepavyksta (o ir ačiū Dievui smile.gif ).
Todėl ir sakau – dėl galimo paveldimumo.
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2011 03 16, 22:16)

Ačiū už gerą žodį. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 16, 22:35)
Nu kiek zinau oficialus mokslas nera atrades jokio geno kuris perduotu alkoholizma  g.gif jei klystu kazkas gal duos kokia nuoruoda,kur tai paskelbta  ax.gif

Ada, aš tai perskaičiau anoje temelėje. Ar ne Fėja buvo įdėjusi nuorodą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vienas*klausimėlis: 16 kovo 2011 - 21:41