QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 21:09)
Man kur kas svarbiau genetinis paveldimumas. Nors Ada sakė, kad tokio nėra (kad čia tik nusidėjimas), bet aš manau, kad mediciniškai žiūrint vis dėl to jis yra. Ir vienos čia pateiktos nuorodos straipsnyje buvo gydytojo teiginys, kad paveldimumas yra. Tų minčių ir aš anksčiau turėjau. Aišku, stengiausi nekreipt labai į jas dėmesio, nes maniau, kad gali ir nepaveldėti.
Bet dabar man iškilo klausimas o kas, jei vis dėlto paveldės ir priklausomubė pasirekš netikėtai: pavyzdžiui, neteks mylimo darbo ir pan., t. y. susidarys tos aplinkybės, kuriomis pradedama gerti? Taigi tam turiu ruoštis. O kad pasiruoščiau, turiu gerai pažinti ligą (ar priklausomybę, nesvarbu, kaip pavadintumėm)....
Nu kiek zinau oficialus mokslas nera atrades jokio geno kuris perduotu alkoholizma
jei klystu kazkas gal duos kokia nuoruoda,kur tai paskelbta
Man gydytoja pas kuria lankausi pasake labai svarbiusa zodzius:tai kas yra tavi vaikui ne taip pavojinga kaip tai,kad tu del to jaudiniesi tiek daug.
Ka pabraukiau, tai jusu mintis, kuriomis galite vaikui sukurti jo ateiti.Ar suprantamai kalbu?
Mes kiekvienas sau kuriame savo gyvenima savo mintimis ir niekas kitas musu gyvenimo paveikti negali isskyrus tevus, tevu mintys labai stiprios ir tiesiogiai gali programuoti vaiku gyvenima, ypac jei vaikas silpnesnis.
Is cia gal ir kyla paveldimumo teorijos, tevai daznai perduoda tam tikras programas, aziurekit taip giminese kartojasi karta is kartos tos pacios bedos, pvz neturtas, nelaimingos moterys, neistikimybe tokiems dalykams juk genu neieskotumet?
ir gerimas kartojasi is kartos i karta....
Dar visame tame tas terminas saikingas alkoholio vartojimas kisa viskam koja
Sako alkoholikai tevai perduoda vaikams gerimo problema, o kiek tu "saikingu" gerenciuju ja perduoda
kaip carelos tetis teisingai pastebejo : pratina gerti zmones nuo vaikystes, tai tiesiog visuotinis smegenu plovimas. Dabar matau viska blaiviai ir platesniu mastu , ir taip viskas aiskiai matosi....
O mano mineta knyga,kuria taip uzsipuole merginos suteike man galutini aiskuma. Ten nelabai daug ko naujo, bet visa ta info pirma kart buvo sutraukta i viena ir taip pateikta, tai unikali informacija. Be to tas zmogus pats kentejo nuo priklausomybiu ir tai ka jis atrado tai per asmeninius ieskojimus
(ir vel metys pomidorus
)
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2011 03 16, 22:16)
Atejo i jusu tema naujokas. Reiskia jam tema ne svetima. raso protingai,neissaukianciai,su draugiskais gestais-zenkliukais.Man net sirdele suskaudo,kaip jis priimamas,lyg cia butu asmenine sventove,i kuria kitatikis negali ieiti.
TEMA juk daug kam aktuali, odiskutuoti privaloma mandagiau ir tolerantiskiau....mane gyvenimas ismokino,kad ir patyleti galima,jei matai,kad nuomones nesutaps...Tegul sau eina pro saly....
Rasau ne tam,kad isivelti i diskusijas,bet kad mandagesnes ir atlaidesnes butumet
Uz protingu moteru sindroma,
o nePMS
viskam labai pritariu , kazkaip jei cia patenki kazkodel turi irodyti,kad gyveni su alkoholiku....
O kartais gal is sono geriau kasd pasimatys , nei toj kosej pasimalus. taip pagyvenes turi patirties, kaip gyventi. Bet ar i tai norim koncentruotis, as pvz noreciau daugiau info kaip susikurti grazu , harmoninga gyvenima. Kaip as kaip moterois turiu elgtis ir t.t
Jei cia kazkas uzeina tai gal nebereikalo ...