Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

Pabandysiu isiterpti, nors visa laika, pas jus uzejusi tik skaitau, o dabar ne kurie labai tersia eteri...

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 14:13)
Sakykit, ar didelis skirtumas nuo kurio agresyvaus žmogaus jo priepuolio metu bėgt – nuo psichinio ar nuo alkoholiko?  g.gif
O valyt vėmalus kurio sunkiau? Kurio siusiukus, kakučius iš kilimo ar sofų išvalyt lengviau?
Kada geriau lipt per langą  į savus namus, kai neįsileidžia, – kai neįsileidžia psichinis ar kai alkoholikas?
Kai grįžti namo, nežinodamas, ar tie namai nebus padegti – ar geriau būna žinant, kad tai padarė alkoholikas ar kai tai padaro žmogus, kuriam liga dar nediagnozuota. O ir diagnozavus vaistų jai, kad kažką iš esmės pakeistų, nėra.

Bijau, kad tikrai čia gali būti „kinų kalba“. Bet bandau vis dėlto.  smile.gif

Tokio garbingo amziaus poniai dar kyla tokiu paprastu klausimu...hmmm
As jums galiu atsakyti i si klausima elementriai, jeigu norite, kad diagnozuotu psichine (kaip ir bet kokia kita) liga, reikia nuvezti pas gyd., sumoketi ir su receptuku i vaistine arba ligoni tarp 4 minkstu sienu.Tokiu zmogumi turi psirupinti kazks kitas.
Antruoju atveju, t.y. alkoholikas viska turi daryti pats, jeigu nenores, jam kiti padeti per jega negales.

P.S. Manes galite nekomentuoti.....nesivarginkite 4u.gif
Atsakyti
merginos, taigi galima pasinaudoti funkcija "ignoruoti dalyvi". Ir jo postu daugiau nebematysite. Paprastai, nesulauke reakcijos, provokatoriai pasitraukia unsure.gif

Padeti galima tam alkoholikui, kuris tos pagalbos iesko ir stengiasi pasveikti. O tie kurie "geriau, geriu, gersiu ir zinau kur dar gaut" - neprazus irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 16, 16:27)
taigi galima pasinaudoti funkcija "ignoruoti dalyvi". Ir jo postu daugiau nebematysite. Paprastai, nesulauke reakcijos, provokatoriai pasitraukia unsure.gif

Deja, ne visada nekreipimo dėmesio teorija pasitvirtina. Kiek aš bandžiau nereaguoti į kai kurių tuos pačius ir tuos pačius klausimus, bet yra žmonių net į kitą temą atsiveja: tu atsakysi man ar ne? doh.gif
Tiesiog kartais tenka bandyt įvairius būdus – ir atsakinėt, ir ne. Laikas paskui sudėlioja viską į savo vietas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 16, 15:37)
Tai visa tai kas turi daryti alkoholikas ar jo artimasis?

Kadangi alkoholiko mes labai paveikti negalime (juk dažnas atsakymas: “ar aš geriu“ arba “už savo geriu“), tai keisti galime mes savo gyvenimą. Tiesiog išmokt gyventi (jei dar įmanoma ištverti) šalia žmogaus, turinčio priklausomybę. Rasti įdomių sričių, kur galėtum nukreipti dėmesį.

Žinai, Aimėja, aš pasakysiu, ką aš darau, kai tenka būti šalia alkoholiko. Mane ir daug metų alkoholikai veikdavo (na, bent jau gatviniai ir besikabinėjantys per balius). Aš nežinojau, kaip su jais elgtis, net nežinojau, kad žmogus gali „nušokti nuo proto“. Kol teko artimiau ir pabūt, ir panakvot.
Kai man pirmą sykį vyras šnipštelėjo: tu atsargiau, pvz., politikuok su juo (išgėrusiu), nes jis gali nesusivaldyti (žodžiu, atsitikti kažkas baisaus), aš nesupratau. Paskui pamačiau nesusivaldymo priepuolių ir ėmiau vengti temų, kurios tą žmogų ypač sujaudina. Dabar bendraujame paprasčiau, išklausau, ką žmogus pasakoja, atsakau: aha, mha... smile.gif Aišku, visais gyvenimo atvejais taip neišsisisuksi, bet jei nors kiek temų galima neliest, tai jau geriau.
Ir įmanomas būdas bendrauti, apeit aštrius kampus, atsiranda per laiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vienas*klausimėlis: 16 kovo 2011 - 16:28
QUOTE(giurza @ 2011 03 16, 01:13)
Noriu patikslinti: tavo zodziai "is to viso isplaukia,kad vien ten nuejimas jau yra savo vidaus parodymas, pripazinimas problemos kitiems, ne tai ,kad jam butu svarbi kitu nuomone, bet saugo jis savo vidu nuo kitu" - tai isvada, suformuluota is pokalbiu su jo, ar tai tik tavo nuomone?
Atleisk, bet teigti, kad jam nesvarbi kitu nuomone, ir cia pat sakyti, kad jis negali/nenori pripazinti kitiems savo problemos - yra nesuderinami dalykai...Todel ir klausiu: tai jo zodziai ar tavo speliojimai apie jo elgesio priezastis?
O nuvaryti po AA susirinkimo i bara... g.gif
As jau rasiau, kad didziausias noras isgerti man atsiranda butent po AA susirinkimu verysad.gif As kompaniju i bara neorganizuoju, nes nenoriu gundyti kitu AA nariu, bet pora kartu tiesiai po susirinkimo variau i parduotuve pirkti butelio verysad.gif

Tiksliau, jam labai mazai svarbi kitu nuomuone apie ji ta zinau is gyvenimo netrumpo su juo. Jis nedarys nieko del to, kad pvz ka kiti pagalvos. BET jam svarbu slepti savo vidu,kas vyksta su juo. Jis nenori parodyti kas jo viduje, bet jam dzin kokias kiti isvadas pasidarys is to ka mato. Nezinau ar aiskiau pasakiau. Mes daug tomis temomis esam kalbeje, nu per tiek metu siaip ne taip pasitaiko dienu kai atviriau jis gali pasneketi biggrin.gif
Jis labai nemegsta zmoniu,kurie nori pasirodyti geresni nei yra. Pvz sneka kazka aukstom materiom ,o pats tuo negyvena. Pvz aiskina apie dvasines vertybes ir kita diena prisigeria sriubciodamas brangu vyneli...Del to ir parasiau apie bara jis galetu pratestuoti ta zmoniu nuosirdu pasiryzima gyventi blaiviai ir jei tenai pajustu falsa , apsimestini blaivybes propagavima ar kazka panasaus nenustebciau jei taip pasielgtu biggrin.gif (sunku cia zmogu apibudinti keliais sakiniais)
Bet AA siaip ar taip man atkrenta, jam juo labiau, vien del ju skleidziamos informacijos apie tai kad alkoholikas nepagydomas ligonis ir toks kaip nuzemintas vergas pries buteli liks visa gyvenima. Pritariu tam ,kad reikia buti visai blaiviu visada , bet ta vidine busena ,jei tu jautiesi tarsi kazko tau vis del to truksta , esi kazkoks prastesnis uz kitus, man tai nepatinka...
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2011 03 16, 00:35)
Jei teisingai supratau, taip, atsakei.  smile.gif

ir kokia diagnoze? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 16, 17:20)
Bet AA siaip ar taip man atkrenta, jam juo labiau, vien del ju skleidziamos informacijos apie tai kad alkoholikas nepagydomas ligonis ir toks kaip nuzemintas vergas pries buteli liks visa gyvenima. Pritariu tam ,kad reikia buti visai blaiviu visada , bet ta vidine busena ,jei tu jautiesi tarsi kazko tau vis del to truksta , esi kazkoks prastesnis uz kitus, man tai nepatinka...

Ada, jeigu tu įvairiais dalykais domiesi, tai ir tavo vyras gal nėra toks svetimas tokiems dalykams? Tai jeigu tu jį palaikai ir supranti, tai jam tikrai ne neišgydoma. Na, tiksliau gali jis tą priklausomybę turėt visą gyvenimą, bet jei kažkada ims negerti, nes alkoholio lašas bet kam nuodai, tai ir nebeteks gydytis. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 16, 00:13)
pries kelis metus vaiku Eurovizijoj laimejo Gruzijos daina, kur bites dainuoja zur zur zai, o man vis skamba antra diena galvoj GIUR zur zur zur ZAi zur zur zai  lotuliukas.gif 

Man ir šiomis dienomis Vienos valsas skambėjo galvoje. Mačiau per TV „Vienos kraują“, tai ir „prisisegė. Bet melodija buvo rami, tai man netrukdė. smile.gif
Jei kartais trukdo kokia, stengiuosi pakesti kita, ramesne.

Šiaip tai minčių spiečius galvoje tie melodijų prisisegimai. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(žvelsa @ 2011 03 16, 14:43)
Va taip būna su pijokais, o kaip būna su psichiniais aš nežinau, todėl ir lygint negaliu. Tik norėtus paklaust ar ir dėl psichinių ligonių ligos kaltos žmonos?  g.gif

Na, jeigu žmogus peršąla, kad neapsirengia, tai jis ir žino priežastį. Gripo priežastį rasti sunkiu (nuo kažko užsikrėtėme). Šiaip visos sunkios ligos (ir vėžys, ir alhoholizmas, ir nervų, ir diabetas) turi priežastis. Ir reikia jų ieškoti. Kai ką apie jas yra sakiusi Ada.
Medicina tai aiškina paveldimumu, genais. Ir dėl diabeto gal save galima kažkuo kaltinti. Bet jei jau susergi ar kas iš artimųjų suserga, tai ar bus geriau, kažką kaltinant? Pakeisti kažką galima net ir neiškant kol kas priežasčių, o bandant kaip nors susidoroti su pasekmėmis.
Kaip ten sako: kelią nueis einantis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 17:18)
Kadangi alkoholiko mes labai paveikti negalime (juk dažnas atsakymas: “ar aš geriu“ arba “už savo geriu“), tai keisti galime mes savo gyvenimą. Tiesiog išmokt gyventi (jei dar įmanoma ištverti) šalia žmogaus, turinčio priklausomybę. Rasti įdomių sričių, kur galėtum nukreipti dėmesį.

Žinai, Aimėja, aš pasakysiu, ką aš darau, kai tenka būti šalia alkoholiko. Mane ir daug metų alkoholikai veikdavo (na, bent jau gatviniai ir besikabinėjantys per balius). Aš nežinojau, kaip su jais elgtis, net nežinojau, kad žmogus gali „nušokti nuo proto“. Kol teko artimiau ir pabūt, ir panakvot.
Kai man pirmą sykį vyras šnipštelėjo: tu atsargiau, pvz., politikuok su juo (išgėrusiu), nes jis gali nesusivaldyti (žodžiu, atsitikti kažkas baisaus), aš nesupratau. Paskui pamačiau nesusivaldymo priepuolių ir ėmiau vengti temų, kurios tą žmogų ypač sujaudina. Dabar bendraujame paprasčiau, išklausau, ką žmogus pasakoja, atsakau: aha, mha...  smile.gif Aišku, visais gyvenimo atvejais taip neišsisisuksi, bet jei nors kiek temų galima neliest, tai jau geriau.
Ir įmanomas būdas bendrauti, apeit aštrius kampus, atsiranda per laiką.

Aha, kur jau ne, apeisi tu žmogus aštrius kampus gyvendamas su alkoholiku doh.gif Jei nieko nesakai, tai pats prisikabina. Bepigu kad tik baliuj su pijokais reik bendraut biggrin.gif

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 17:54)
Na, jeigu žmogus peršąla, kad neapsirengia, tai jis ir žino priežastį. Gripo priežastį rasti sunkiu (nuo kažko užsikrėtėme). Šiaip visos sunkios ligos (ir vėžys, ir alhoholizmas, ir nervų, ir diabetas) turi priežastis. Ir reikia jų ieškoti. Kai ką apie jas yra sakiusi Ada.
Medicina tai aiškina paveldimumu, genais. Ir dėl diabeto gal save galima kažkuo kaltinti. Bet jei jau susergi ar kas iš artimųjų suserga, tai ar bus geriau, kažką kaltinant? Pakeisti kažką galima net ir neiškant kol kas priežasčių, o bandant kaip nors susidoroti su pasekmėmis.
Kaip ten sako: kelią nueis einantis.  4u.gif

A ta kodėl žiežula žmona kalta kad vyras geria????? g.gif
Atsakyti
zvelsa, duok jai kelia, nes kitaip jos pezalams nebus galo krasto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 16, 18:15)
zvelsa, duok jai kelia, nes kitaip jos pezalams nebus galo krasto smile.gif

hi.gif
Atsakyti
QUOTE(tyluma7 @ 2011 03 16, 16:16)

Va, tipiškas pavyzdys, kai žmogus net iš kitos temos atsiveja. biggrin.gif Anoje temoje viskas baigėsi homoro gaidele, tai žmogui dar neužteko. doh.gif Net mano komentaro nepajėgė perskaityti, kurį dabar citavo. Mano klausimą kitam priskyrė man. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(žvelsa @ 2011 03 16, 18:12)
Aha, kur jau ne, apeisi tu žmogus aštrius kampus gyvendamas su alkoholiku  doh.gif Jei nieko nesakai, tai pats prisikabina.

Juk žmonės renkasi į klubus pagal savo bėdą. Man irgi savo laiku padėjo klubas. Alkoholikai irgi turi. Juk yra ir žmonoms. Ar lankote?
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 18:27)
Va, tipiškas pavyzdys, kai žmogus net iš kitos temos atsiveja.  biggrin.gif Anoje temoje viskas baigėsi homoro gaidele, tai žmogui dar neužteko.  doh.gif Net mano komentaro nepajėgė perskaityti, kurį dabar citavo. Mano klausimą kitam priskyrė man.  mirksiukas.gif
Papildyta:

Juk žmonės renkasi į klubus pagal savo bėdą. Man irgi savo laiku padėjo klubas. Alkoholikai irgi turi. Juk yra ir žmonoms. Ar lankote?

Nesusireiksminkite... nono.gif Sioje temoje as jau senai, o anoje jums buvo ijungtas ignoras doh.gif

P.S.Atleiskit merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tyluma7 @ 2011 03 16, 19:05)

Tai įsijunkite ir čia užsklandą, kad nematytumėt mano minčių ir dėl paprastų žodžių nesijaudintumėt. smile.gif

Ramybės jums ir va jums balionėlis! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(minha @ 2011 03 16, 18:15)
nes kitaip jos pezalams nebus galo krasto smile.gif

Ramybės ir jums! 4u.gif
Atsakyti