Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 14:13)
Sakykit, ar didelis skirtumas nuo kurio agresyvaus žmogaus jo priepuolio metu bėgt – nuo psichinio ar nuo alkoholiko?  g.gif
O valyt vėmalus kurio sunkiau? Kurio siusiukus, kakučius iš kilimo ar sofų išvalyt lengviau?
Kada geriau lipt per langą  į savus namus, kai neįsileidžia, – kai neįsileidžia psichinis ar kai alkoholikas?
Kai grįžti namo, nežinodamas, ar tie namai nebus padegti – ar geriau būna žinant, kad tai padarė alkoholikas ar kai tai padaro žmogus, kuriam liga dar nediagnozuota. O ir diagnozavus vaistų jai, kad kažką iš esmės pakeistų, nėra.

Bijau, kad tikrai čia gali būti „kinų kalba“. Bet bandau vis dėlto.  smile.gif

negaliu atsakyti, nes neslaugiau psichinio ligonio. as sakau, kad valytis, begti, kenteti ir visos kitos bedos, sunkiau yra gyvenant su alkoholiku. jus sakysit, kad su psichiniu. kodel neieskot temos psichikos ligoniu artimiesiems? su alkoholikais jus neturit nieko bendra. dar karta klausiu, tai kodel jus cia?

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 14:17)
Tai kad aš eisiu tik po jūsų.  ax.gif Gi jūs sakėte, kad alkoholikas gali negerti.  smile.gif Aš pasižiūrėsiu, kaip jūs jam pasakysit.  mirksiukas.gif

as ne JUS, as cia jauniausia biggrin.gif ne as sakiau. kokiam alkoholikui jus noretumete pasakyti "negerk", jeigu jus neturit artimuju tarpe alkoholiko? nu koks jums skirtumas leiskit paklaust dabar, kaip jus susijusi su musu tema? niekaip nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 16, 14:19)
man atrodo klausimelis krito is auksto medzio ir labai galvele susitrenke  g.gif

O man atrodo, kad Minha „krito is auksto medzio ir labai galvele susitrenke “.

Tai kas bus teisėjas? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 13:57)

Nemanau kad mes susisnekesim, tai i tolimesne diskusija nesivelsiu 4u.gif
QUOTE(alfija @ 2011 03 16, 14:07)
taigi aš gražiai, lietuviškai. Na gerai, pasitaisau- pasturgalin biggrin.gif

mano dukra tai vadina "rura".biggrin.gif
Atsakyti
simka, atsirado mat jaunikle : tu man rodos proksi pamirsti smile.gif
Atsakyti
kazkaip pagalvojau, kad gal proksi, bet suabejojau. nika dar, pagal ta skaiciuka prie vardo biggrin.gif nu, susitiksim pamatysim cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 14:24)
O man atrodo, kad Minha „krito is auksto medzio ir labai galvele susitrenke “.

Tai kas bus teisėjas?  cool.gif

man atrodo, kad jus blogos nuotaikos ir dabar cia liejate pykti be pagrindo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 16, 14:22)
kodel neieskot temos psichikos ligoniu artimiesiems? su alkoholikais jus neturit nieko bendra. dar karta klausiu, tai kodel jus cia?

Turiu rūpesčio ir su vienais, ir su kitais. Anas bėdas labiau žinau, dabar labiau domiuosi šitom. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2011 03 16, 14:24)

mano dukra tai vadina "rura".biggrin.gif

pamenu pirmoj klasėj mokytojos klausiau kas tas yr rūra biggrin.gif ir mokytojai nespėjus nieko atsakyt suoliokas garsiai užbaubė- subinė biggrin.gif . Bet man tuo metu aiškiau nepasidarė. abu iš klasės išvarė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 14:22)
Gal tik ligos pradžioj, kai dar liga kiek kontroliuojama.

jei gydosi - liga visada kontroliuojama.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 14:34)
Turiu rūpesčio ir su vienais, ir su kitais. Anas bėdas labiau žinau, dabar labiau domiuosi šitom.  4u.gif

tai dar karta - kaip jus susijusi su alkoholikais? tevai ne alkoholikai, vyras ne alkoholikas, sunus nei nepanasu kad kada nors tokiu bus, negeria nei laso, broliai seserys? jei jus su alkoholiu susijusi tik tiek, kad norit apsviesti visuomene ir visus geriancius atvesti i doros kelia, tai su musu tema tikrai neturit nieko bendra. konkretus klausimas - kas is jusu artimuju yra priklausomas nuo alkoholio? laukiu konkretaus atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 16, 14:22)
Tas pats ir su pradedančiuoju alkoholiku. Tik tol, kol priklausomybė neįsisiūbavusi.

Tai va tamstele apie tai ir kalba visa eina. Kad šimtai tų kur dabar jau prasigėrę, turėjo galimybė, turėjo šansą, sustoti ir negerti, nes ta priklausomybė dar buvo neįsisiūbavusi , kaip pati sakai. Bet esmė tame, kad jie nei nemanė taip daryti dėl daugelio priežasčių-auklėjimas, nu kaip vyras dabar čerkos negers, nesveikas, nu kam dabar pręsti bėdą, jei galima vietoj to prisigerti, nu kam man čia vaiku rūpintis, yra boba pasirūpins, kai žmogus lengvabūdiškai kilnojo taurę po taurės, ir net nemaė sustoti, nes be gėrimo jis neisivaizduoja gyvenimo, nemato prasmės. O kiek dar žmonių būtų netapę alkoholikais jei būtų nematę pavyzdžio šeimose, kur geriama, kur balius tik su bonke, kur tėvas mamą muša, kur boba klusniai turi tylėti ir girtui prisidirbus pasekmes srėbti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 16, 14:26)
man atrodo, kad jus blogos nuotaikos ir dabar cia liejate pykti be pagrindo biggrin.gif

Negaliu patvirtinti to, ką sukūrė jūsų vaizduotė. g.gif
Aš šypsaus. Kuo piktesni komentarai liejasi, tuo labiau šypsaus. Nes:

tikrai šypseną kelia diskusijos, kai aptarinėjama, kurio žmogaus danties skausmas didesnis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 16, 14:37)
laukiu konkretaus atsakymo.

Nebus. Lauk kiek nori. irnesakyk.gif
Atsakyti