atsakau i buvusi posta, abejoju, kad galeciau gyventi su idealiu vyru, nes turbut jau nebegaleciau, vis butu kokios nors abejones ir dvejones.
QUOTE(proksi @ 2011 03 12, 20:39)
atsakau i buvusi posta, abejoju, kad galeciau gyventi su idealiu vyru, nes turbut jau nebegaleciau, vis butu kokios nors abejones ir dvejones.
Nu tai tu supranti, kaip tu užknisi su savo abejonėm, dvejonėm, mane, ką mane ir aniuolą užknistum.
nu ir tempai cia bandysiu atsakyti i klausima apie Meile, o paskui jau vysiuos toliau
As jums net labai dekinga ,kad is musu diskusijos iskilo klausimas apie meile aisku cia viska surasyti butu utopija, bet pameginti nusakyti bendrais bruozais galima. Kaip sake vienas zmogus cia kazkur forume , jei nesugebi kazko paasiskinti mazam vaikui , reiskia apie ta dalyka ne ka nusimanau
Taigi mano Meiles interpretacija:
Man Meile,pirmiausia yra energija, kuri kai uzlieja jauti be galo daug gerio, jauti dziaugsma, laime, ramybe vidine...Meile pulsuoja, ji nebuna visada vienoda, kartais jos beveik nejauti, tada uzplusta nerimas, baime, pyktis ir visi kiti negatyvai....Bet uztenka pamatyti Mylimojo akis, vaiku sypsenas, kartais net saulelydi ar prazydusi zieda ir vel uzplusta gerio banga. Fiziskai kartais net galima jausti kaip siluma sirdies plote ar net salduma burnoj.
Meile nepaklusta proto balsui, sako sirdizia neisakysi, taip ir yra, negali sugalvojus nebemylet arba isimyleti, ta Teisingaji....Yra toks posakis, jau geriau justi skausma mylint, nei nejusti meiles visai, kam visai pritariu.
Man atsakomybe, rupinimasis kitais ir pareiga atskiri nuo Meiles dalykai. Taip rupi arimieji, bet man rupi ir svetimi zmones, jei reikia ir galiu jiems padedu, is pareigos ne is meiles einu i darba ir t.t.
Kai uzplusta Meile, norisi daryti gera, norisi kurti. Tai taip pat ir labai stipri energija, nieko tiek daug neimanoma padaryti kaip is Meiles....
Taigi , o kad jau pavasaris Meiles metas, kazkodel taip sakoma, tai visom ir linkiu myleti ir buti mylimoms
As jums net labai dekinga ,kad is musu diskusijos iskilo klausimas apie meile aisku cia viska surasyti butu utopija, bet pameginti nusakyti bendrais bruozais galima. Kaip sake vienas zmogus cia kazkur forume , jei nesugebi kazko paasiskinti mazam vaikui , reiskia apie ta dalyka ne ka nusimanau
Taigi mano Meiles interpretacija:
Man Meile,pirmiausia yra energija, kuri kai uzlieja jauti be galo daug gerio, jauti dziaugsma, laime, ramybe vidine...Meile pulsuoja, ji nebuna visada vienoda, kartais jos beveik nejauti, tada uzplusta nerimas, baime, pyktis ir visi kiti negatyvai....Bet uztenka pamatyti Mylimojo akis, vaiku sypsenas, kartais net saulelydi ar prazydusi zieda ir vel uzplusta gerio banga. Fiziskai kartais net galima jausti kaip siluma sirdies plote ar net salduma burnoj.
Meile nepaklusta proto balsui, sako sirdizia neisakysi, taip ir yra, negali sugalvojus nebemylet arba isimyleti, ta Teisingaji....Yra toks posakis, jau geriau justi skausma mylint, nei nejusti meiles visai, kam visai pritariu.
Man atsakomybe, rupinimasis kitais ir pareiga atskiri nuo Meiles dalykai. Taip rupi arimieji, bet man rupi ir svetimi zmones, jei reikia ir galiu jiems padedu, is pareigos ne is meiles einu i darba ir t.t.
Kai uzplusta Meile, norisi daryti gera, norisi kurti. Tai taip pat ir labai stipri energija, nieko tiek daug neimanoma padaryti kaip is Meiles....
Taigi , o kad jau pavasaris Meiles metas, kazkodel taip sakoma, tai visom ir linkiu myleti ir buti mylimoms
QUOTE(leber @ 2011 03 12, 22:55)
Nu tai tu supranti, kaip tu užknisi su savo abejonėm, dvejonėm, mane, ką mane ir aniuolą užknistum.
Dieve, Dieve asiliuk, kaip as taves pasiilgau
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 12, 23:08)
ooo, pavasariu kvepia, gerai gerai, aciu ir tau to paties
QUOTE(proksi @ 2011 03 12, 23:15)
Dieve, Dieve asiliuk, kaip as taves pasiilgau
Žibutės.... Nu jau visos pasiėmėt po vieną? O dabar galima aš jau priglausiu visas likusias? Aš labai noriuuuu, aš būsiu gera...
O šiaip atėjau pranešt, kad testamento šį kartą tikriausiai jau neprireiks Neliks Fėjos dukrai mano dieds, nu o vynas vistiek sąskrydžiui užslėptas
O šiaip atėjau pranešt, kad testamento šį kartą tikriausiai jau neprireiks Neliks Fėjos dukrai mano dieds, nu o vynas vistiek sąskrydžiui užslėptas
QUOTE(nelabai @ 2011 03 12, 22:15)
Akla meile, besalygine meile vieninteliam vaikui. Daug pasakot. Bet butu malonu, jei netvirtintumet to, ko nesate realybeje patyrusi, ar nesigincytumet su zmonemis, kurie tai, ar kita yra asmeniskai patyre, o jus vadovaujates perskaitytomis knygomis. Sia situacija zinau labai artimai, o po jusu pasakymo tureciau pasijausti negudria, nesuvokiancia realybes.
Mano ankstesne zinute:
Tai cia tik taip sako, kad meiles vedami O ar is tiesu tai buvo meile ar tik kvailumas , bukumas ar siaiip kitos problemos
nu palaukit as gi tos konkrecios situacijos nezinau, as jos konkreciai ir negaliu komentuot, as rasiau is to ka as zinau, daug pvz zinau, kai mamos sako ai as cia is meiles, bet giliau pasikapscius matosi, kad tai visai nemeile: egoizmas, savimeile, puikybe, ziniu trukumas, netgi uzslepta neisisamoninta agresija ir t.t.
Auksciau parasiau savo meils supratima, taigi dar gali buti ,kad ir meile skirtingai zmones supranta. Taigi taip kaip as suprantu meile, tai su ja sugadinti paprasciausiai nieko neimanoma
Nesuprantu jusu passakymo (paryskinau) siaip niekad netvirtinu to ko nepatyriau gyvenime Viskas ka ca rasau, pati patyriau, isgyvenau , ilgai masciau. Apie tuos dalykus taip pat ieskau info profesionalioj literaturoj. Kartais man paprasciau remtis kazkokiu savo srities profesionalu, o ne vien savo patirtim. negaliu gi sakyti va man taip buvo reiskia taip visoms turi buti, bet kai sutampa ir patirtis ir informacija, tada jau gali kazka teigti....
O kodel jus taip iskart : o po jusu pasakymo tureciau pasijausti negudria, nesuvokiancia realybes. labiau atrodo, kad jus taip kazkodel jauciates viduj, nepriklausomai nuo to kas ka sako
QUOTE(Blusiukė @ 2011 03 12, 22:32)
Žibutės.... Nu jau visos pasiėmėt po vieną? O dabar galima aš jau priglausiu visas likusias? Aš labai noriuuuu, aš būsiu gera...
Na ir gerai, kad tau jau geriau
Dziaukis gyvenimu ir TB
O vyna pasaugok, pati (be musu kompanijos) negerk
QUOTE(Moonte @ 2011 03 12, 22:32)
Jauciuosi kalta, kad ilindau i tema su savo blevizgom. Na bet klausimelis pasizymejo, kodel gi ir man nepripedyti. Nors laikas ir saika zinoti, palikti tema tikrom jos valdovem.
...........................
Jus is manes patarimo ngegausit. Tai privalo buti jusu, ar kitos pasirinkimas, savo padariau. Bet kokiu atveju stengciausi nutraukti smurto rata itakojanti vaiko samone, kuna.
Kalbejau apie veiksmo matyvus ir paskemes, tai yra siamo dvyniai ju atskirti viena nuo kito negalima, nes jie abu itakoja isvadas, veiksmo vertinima.
Nemanau, kad tas sarasiukas reikalingas, nes musu vertinimo kriterijai skirtingi, nei jie ka pakeis, nei pades diskusijai.
O man visas jasumu spektras i kuri ieina ir pergyvenimas ir pareiga, atsakomybe uz juos. Nes zmones kuriem esu abejinga man nekialia tokius jausmus.
Neieskokite, nesurasite, jus manote, kad zmonija nebande susisteminti meiles jausmo
...........................
Jus is manes patarimo ngegausit. Tai privalo buti jusu, ar kitos pasirinkimas, savo padariau. Bet kokiu atveju stengciausi nutraukti smurto rata itakojanti vaiko samone, kuna.
Kalbejau apie veiksmo matyvus ir paskemes, tai yra siamo dvyniai ju atskirti viena nuo kito negalima, nes jie abu itakoja isvadas, veiksmo vertinima.
Nemanau, kad tas sarasiukas reikalingas, nes musu vertinimo kriterijai skirtingi, nei jie ka pakeis, nei pades diskusijai.
O man visas jasumu spektras i kuri ieina ir pergyvenimas ir pareiga, atsakomybe uz juos. Nes zmones kuriem esu abejinga man nekialia tokius jausmus.
Neieskokite, nesurasite, jus manote, kad zmonija nebande susisteminti meiles jausmo
Keistai jus cia, as kazkaip galvojau,kad cia viesa erdve...
.............................
Kad jau jusu klausimuose slypi patarimai, tik norejau, kad juos parasytumet teigiamaja forma, kad butu galima diskutuot, juk nepulsiu jais vadovautis aklai
Taip, stengiuosi is tokio rato iseiti, bet ne taip tai lengva.
Jusu zodziu iliustracija :
sedziu as baloj, nugriuvus, jus einat pro saly ir sakot, ai as tai nesedeciau toj baloj, taigi taip pavojinga, persalsit, prasau pagalbos, o jus , nu tai jau cia jusu paciu reikalas
Kalbejom apie smurta pries vaikus, kaip tai susije su motyvu ir pasekme? Ar yra skirtumas musant vaika, nuo motyvu, pasekme tai ta pati kiek as suprantu, vaikas pazemintas, jauciasi blogai
O man atrodo reikalingas del aiskumo, kas, ka turi omeny, nes kartais galima nesusisneket vien del skirtingo savoku suvokimo...
Jums kaip matau paryskinti dalykai svarbiausi? Ar labai suklysiu, jei pasakysiu, kad augote su gan grieztais tevais ir buvot labai paklusnus vaikas?
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 12, 22:35)
nu palaukit as gi tos konkrecios situacijos nezinau, as jos konkreciai ir negaliu komentuot
Taip, jus konkrecios situacijos nezinot, o as pasakaiu konkrecia, man zinoma situacija, kuri mane dalinai liecia, kurios pasekmes ant mano peciu dalinai guli ir pan. Bet jus ja emete ir pakomentavote. Butent ja. Todel as ir sureagavau.
Be abejo gyvenime situaciju ir priezasciu yra ivairiu.
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 12, 23:08)
Keistai jus cia, as kazkaip galvojau,kad cia viesa erdve...
1. Kad jau jusu klausimuose slypi patarimai, tik norejau, kad juos parasytumet teigiamaja forma, kad butu galima diskutuot, juk nepulsiu jais vadovautis aklai
2. Jusu zodziu iliustracija :
sedziu as baloj, nugriuvus, jus einat pro saly ir sakot, ai as tai nesedeciau toj baloj, taigi taip pavojinga, persalsit, prasau pagalbos, o jus , nu tai jau cia jusu paciu reikalas
3.Kalbejom apie smurta pries vaikus, kaip tai susije su motyvu ir pasekme? Ar yra skirtumas musant vaika, nuo motyvu, pasekme tai ta pati kiek as suprantu, vaikas pazemintas, jauciasi blogai
O man atrodo reikalingas del aiskumo, kas, ka turi omeny, nes kartais galima nesusisneket vien del skirtingo savoku suvokimo...
Jums kaip matau paryskinti dalykai svarbiausi? Ar labai suklysiu, jei pasakysiu, kad augote su gan grieztais tevais ir buvot labai paklusnus vaikas?
1. Kad jau jusu klausimuose slypi patarimai, tik norejau, kad juos parasytumet teigiamaja forma, kad butu galima diskutuot, juk nepulsiu jais vadovautis aklai
2. Jusu zodziu iliustracija :
3.Kalbejom apie smurta pries vaikus, kaip tai susije su motyvu ir pasekme? Ar yra skirtumas musant vaika, nuo motyvu, pasekme tai ta pati kiek as suprantu, vaikas pazemintas, jauciasi blogai
1. Cia jusu izvalgos, bet ne mano keslai. Tai mano principine pozicija nepatarineti, as tik galiu savo pavyzdziais skatinti mastyti, o mastymo rezultatas bus jusu. Nekramtau ir i burna nededu.
2. Tai ne mano zodziu iliustracija, tai jusu sugebejimas suvokti mano zodius. Tai netapatu.
3. Smurtas yra ivairus, tarkim, tevai vercia vaika paklusti, atlikti namu ruosos darbus, kai jis nenori. Dalinai tai yra moraline prievarta, bet motyvai yra geri, vardan vaiko geroves. Kai alkoholiko smurtas nemotyvuotas, besmegenis ir seja blogi.
Augau su liberaliais tevai, kurie suteike man daug laisves, bet niekada ja nepiktnaudziavau.
QUOTE(giurza @ 2011 03 12, 19:51)
Pasidalinsiu, jei isduosi paslapti (jau klausiau, bet tu neatsakei)
Na kada mane taip pavadino? Ir kaip as toki komplimenta praleidau?
Jei rimtai - tu gi irgi ne prie kiekvieno isgeriancio prieini, reiskia, irgi matai, ar jis problematiskas ar ne...
Zinoma, ne tik gerimo daznumas/kiekis nurodo i priklausomybes buvima, bet, pvz.,
jei zmona su vyru kiekviena vakariene draugiskai isgeria dviese buteli degtines, o kiekviena sestadieni sukviecia baliu ir baliavoja iki sekmadienio vakaro, o pirmadieni vaziuoja i darba taksu, nes abu negali sesti prie vairo, tai ar reikia dar irodymu, kad jie turi problemas? Tai mano gana artimi pazystami, labai garbinga ir pasiturincia seima, vaikai uzauginti, ir dabar jie gyvena "savo malonumui" (ir apie alkoholikus sneka su panieka).
Arba kitas, ne toks akivaizdus pavyzdis: einame i oficialu pobuvi, kur ant stalu stoves tik vynas. Bendradarbis siulo: uzsukame i kavine isgerti 100 g konjako, kad nuobodu nebutu...
Dar vienas: drauge jau N metu isgeria po taurele per PMS ir mmm metu - kad lengviau praeitu. Tik panasu, kad tas PMS ir mmm pas ja jau be pertraukos buna, nes kaip nepaskambinsi vakare - jinai ne visai blaivi... Paklausi, kokia proga, atsakymas: aj, tu gi zinai, PMS man...
Negaliu apibudinti, kuo man taip aiskiai skyriasi jau priklausomi nuo seip isgerinejanciu, bet viena pastebejau: labiausiai nekencia alkoholiku (o ypac bomzu-alkoholiku) butent zmones, patys jau turintis ta beda, bet laikantys save sveikais
SVARBU: Cia turiu omeny tik savo aplinkos zmones, apie kuriuos tikrai zinau, kad jie neturi asmeniniu priezasciu (tevu/vyru alkoholiku), kad buti tokiais kategoriskais. Turbut, tai savigynos instinktas - as ne toks ir tokiu niekada nebusiu - veikia
Na kada mane taip pavadino? Ir kaip as toki komplimenta praleidau?
Jei rimtai - tu gi irgi ne prie kiekvieno isgeriancio prieini, reiskia, irgi matai, ar jis problematiskas ar ne...
Zinoma, ne tik gerimo daznumas/kiekis nurodo i priklausomybes buvima, bet, pvz.,
jei zmona su vyru kiekviena vakariene draugiskai isgeria dviese buteli degtines, o kiekviena sestadieni sukviecia baliu ir baliavoja iki sekmadienio vakaro, o pirmadieni vaziuoja i darba taksu, nes abu negali sesti prie vairo, tai ar reikia dar irodymu, kad jie turi problemas? Tai mano gana artimi pazystami, labai garbinga ir pasiturincia seima, vaikai uzauginti, ir dabar jie gyvena "savo malonumui" (ir apie alkoholikus sneka su panieka).
Arba kitas, ne toks akivaizdus pavyzdis: einame i oficialu pobuvi, kur ant stalu stoves tik vynas. Bendradarbis siulo: uzsukame i kavine isgerti 100 g konjako, kad nuobodu nebutu...
Dar vienas: drauge jau N metu isgeria po taurele per PMS ir mmm metu - kad lengviau praeitu. Tik panasu, kad tas PMS ir mmm pas ja jau be pertraukos buna, nes kaip nepaskambinsi vakare - jinai ne visai blaivi... Paklausi, kokia proga, atsakymas: aj, tu gi zinai, PMS man...
Negaliu apibudinti, kuo man taip aiskiai skyriasi jau priklausomi nuo seip isgerinejanciu, bet viena pastebejau: labiausiai nekencia alkoholiku (o ypac bomzu-alkoholiku) butent zmones, patys jau turintis ta beda, bet laikantys save sveikais
SVARBU: Cia turiu omeny tik savo aplinkos zmones, apie kuriuos tikrai zinau, kad jie neturi asmeniniu priezasciu (tevu/vyru alkoholiku), kad buti tokiais kategoriskais. Turbut, tai savigynos instinktas - as ne toks ir tokiu niekada nebusiu - veikia
Atsiprašau, kokią paslaptį, apie ką klausei? Nepastebėjau, matyt praleidau.
Tikrai nebeatgaminsiu kurioje vietoje ir kas apdalino tave tokiu komplimentu, persiprašau nepadėsiu atrasti.
Dėl paniekos, neapykantos alkoholikams, tai pritariu. Aš ir ne kartą įsitikinau, jog jei žmogus ne tai, kad šiaip pasako tipo "fe, kaka", o tiesiog virpa ta panieka, neapykanta iš vidaus, tai, kaip taisyklė, anksčiau ar vėliau išlenda pačio problema. Man ir tai panašu į savigyną, tegul dar pačio žmogaus sąmoningai ir nesuvokiamą.
Dėl tavo pateiktų pavyzdžių. O kuo tau kliūna tas kolega? Tai gal jis pvz. vyno nemėgsta, arba reikia jam daug to vyno išgerti, kad nesijaust blaiviam, lyginant su kitais...? Ar yra dar kokių verbalinių/neverbalinių skleidžiamų signalų iš jo tokiais momentais?
Kiti du pavyzdžiai, tai man suprantami. Porelė, mano galva, išsiduoda panieka tokiems patiems, o pmesinė draugė, nu tai negi nesupranti, tai gi prieš, per, po pms.