Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(ada21lt @ 2011 03 15, 18:12)
Nezinau ar atsakiau i klausima  g.gif

Jei teisingai supratau, taip, atsakei. smile.gif

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 15, 20:20)
Skaičiau ir Leber. Buvau įsidėmėjusi ją iš detalių diskusių su Giurza. Paskui man pasirodė, kad Leber lyg ne visai taip supranta mano mintis, negu sakydavau. Todėl sugrįžau jos paskaityti. Bet pastebėjau, kad komentarų per mažai, kad galėčiau susidaryti aiškesnį vaizdą.

Aš vis dar aiškiai nesuprantu kas tu esi alkoholikui, ar pati juo esi? Nėra kaip pakomentuoti, nes man neaišku iš kokios varpinės tavo pozicija.

QUOTE(Driulka @ 2011 03 15, 20:33)
Aš daugiau tik skaitau. Mano požiūris į MB panašus į Nelabai. Galvoju kad esu kompleksuota, nes ir viešoj erdvėj man rūpi ką apie mane pagalvos. Po Aimėjos kritikos turbūt nebeišlysčiau  biggrin.gif Po leber postu stengiuosi keistis, bet nemoku taip savęs analizuot. Per beveik 2 metus su Jūsu visų pagalba tapau ramesnė, net ir čia išdrysau parašyt.

Sveika išdrįsusi prabilti. 4u.gif
Nusipirk knygą "Keiskis drąsiai", ji paršyta kaip kalendorius, kiekvienai dienai kažkokia mintis ir šiokia tokia užduotis, kaip tą dieną pragyventi keičiantis. Mane ji užvedė ant kelio ir labai padėjo, gal naudinga būtų ir tau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 15, 19:31)
tikrai ne is tos "operos"  schmoll.gif

suratau, tik isvarciau kaip norejau...ai ne cia siap biggrin.gif nekreipk demesio
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 15, 21:09)
O kaip jį priversti tai padaryti?  g.gif

Kaip galima būtų tave priversti gerti, kasdien, po kokį butelį šnapso, aišku be visokių sirišimų, be fizinės prievartos?

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 15, 21:54)
Turėjau omeny ne paprastą žmonių apsipykimą.  schmoll.gif O tuos atvejus, kai išgėręs alkoholio žmogus nebepajėgia savęs suvaldyt – savo kūno reakcijų, atviros agresijos.

Alkoholikas gali ir privalo atsakyti už savo veiksmus ir niekam neįdomu turėtų būti, kad jis girtas, tai jo problema ir, beje, girtumas yra sunkinanti aplinkybė, o ne lengvinanti.

QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 15, 21:56)
O tokie turi valios negerti? Taip realiai.  mastau.gif

Galimybę išmokti būti blaiviu alkoholiku, turi kiekvienas alkoholikas ir ne valia čia groja pirmu smuiku.

QUOTE(minha @ 2011 03 15, 22:04)
einu paskaitineti ir as smile.gif

Ir užplūdo marčių temą alkoholikienės/ ytės/aitės/ ai. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 15, 23:09)
palaukit , bet aset, kad jusu draugas buves alkoholikas ,kuris negeria 10 m  unsure.gif tai cia gal dabartinis draugas jau issiskyrus su ex?

gabyte_g:
a- patėvis alkoholikas
b- ji skiriasi su vyru, kuris nėra alkoholikas
c- dabartinis jos draugas 10 metų blaivus alkoholikas.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 15, 21:00)

Tusinates cia tiek metu. Ir jums n e n u o b o d u?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 16, 00:04)
is to viso isplaukia,kad vien ten nuejimas jau yra savo vidaus parodymas, pripazinimas problemos kitiems, ne tai ,kad jam butu svarbi kitu nuomuone, bet saugo jis savo vidu nuokitu, jei suprantamai pasakiau  unsure.gif Dar taip pagalvojau, jei ir nueitu nenustebciau, jei suorganizuotu buri "bendraminciu" ir nuvarytu po visko i bara  lotuliukas.gif

Noriu patikslinti: tavo zodziai "is to viso isplaukia,kad vien ten nuejimas jau yra savo vidaus parodymas, pripazinimas problemos kitiems, ne tai ,kad jam butu svarbi kitu nuomone, bet saugo jis savo vidu nuo kitu" - tai isvada, suformuluota is pokalbiu su jo, ar tai tik tavo nuomone?
Atleisk, bet teigti, kad jam nesvarbi kitu nuomone, ir cia pat sakyti, kad jis negali/nenori pripazinti kitiems savo problemos - yra nesuderinami dalykai...
Todel ir klausiu: tai jo zodziai ar tavo speliojimai apie jo elgesio priezastis?
O nuvaryti po AA susirinkimo i bara... g.gif
As jau rasiau, kad didziausias noras isgerti man atsiranda butent po AA susirinkimu verysad.gif As kompaniju i bara neorganizuoju, nes nenoriu gundyti kitu AA nariu, bet pora kartu tiesiai po susirinkimo variau i parduotuve pirkti butelio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 16, 00:13)
nepritariu si karta tau, gali iskaudinti, ir dar kaip...apibudinu placiai - kiekvienas zmogus isdrebtas is kitokio molio, turi savo pasaulejauta, isitikinimus, religija. Yra dalyku, kuri gyvenime sventi. Tai va, kai isileidi kazka i savo sventove, o tas zmogus padaro ten savo tvarka, ir dar issijuokia, tada labai skauda, patikek, laaaaabai...ne visi mokam atskirti pelus nuo grudu, nevisada pamilstam tuos zmones, kuriuos reiktu myleti, kartais prisileidziam perdaug arti ir per daug giliai...

pries kelis metus vaiku Eurovizijoj laimejo Gruzijos daina, kur bites dainuoja zur zur zai, o man vis skamba antra diena galvoj GIUR zur zur zur ZAi zur zur zai  lotuliukas.gif  paleisk mano mintis  biggrin.gif

tu tik vaidini giuvate, is tikruju esi bitakas  su geluonimi user posted image  hihihi.gif

FEJA, "kai isileidi kazka i savo sventove", tai tas zmogus jau ne svetimas...
Nors pradejai nuo to, kad nepritari, pati patvirtinai mano zodzius, kad iskaudinti gali tik tas zmogus, kuri isileidai i savo sirdi...
O kad isileidziam netinkamus - cia jau kita kalba verysad.gif

Atsimenu ta daina, aciu uz palyginima lotuliukas.gif
Gyvate tikrai tik vaidinu lotuliukas.gif , is tikruju tapatinu save su kate - nepriklausomybes ir laisves isikunijimu... MIAU smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 16, 00:58)
Galimybę išmokti būti blaiviu alkoholiku, turi kiekvienas alkoholikas ir ne valia čia groja pirmu smuiku.

o kas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 15, 10:47)
Vis tiek nieko gero iš to nebus.  verysad.gif

Uždaviau klausimą:
QUOTE(flamenko @ 2011 03 15, 11:03)
Pati nesiteikėte atsakyti nei į vieną pateiktą konkrečiai jums konkretų klausimą.
Surizikuosiu ir paklausiu dar vieno konkretaus klausimo konkrečiai jūsų ir norėčiau konkretaus atsakymo- o ko gero jūs norėtumėte iš šios temos? Konkrečiai, nepilstydama iš tuščio į kiaurą, nekaltindama, nepozuodama kaip paauglė "ach tu man šitaip pasakei, tai aš dabar neatsakinėsiu" "tu mane įžeidei, tai dabar aš neatsakinėsiu", tiesiog atsakykite į klausimą.

Gavau atsakymą:
QUOTE(Vienas*klausimėlis @ 2011 03 15, 21:47)
Ką daryt, kad vis atsakinėju ir atsakinėju, o visvien nepavyksta (nežinant konkrečių žmogaus gyvenimo detalių) atsakyt taip, kaip žmogus norėtų?

Kokias jums savo gyvenimo detales turėčiau supasakoti, kad atsakytumėt į klausimą?? Batų dydžio reik? Vyro amžiaus? Kokių detalių?
Jūs, gerbiamoji, šioje temoje tiesiog viduriuojate žodžiais, o naudos iš to jokios- tik smarvė lieka smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Driulka @ 2011 03 15, 21:33)
Po Aimėjos kritikos turbūt nebeišlysčiau  biggrin.gif

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2011 03 15, 23:15)
Jei as jautri asmenybe istveriau Aimejos kritika, tai ir tu istversi biggrin.gif

Nu gal man rimtai dingti? g.gif Tokios jautrios visos.

Man žinokit visai nerūpi alkoholikas, stipriai nerūpi netgi jo žmona (suaugęs žmogus žino ką daro), man visada ir labiausiai tai rūpi vaikai. Tik dėl to ir sėdžiu šioje temoje. O vaikų ateitis ir gyvenimo kokybė priklauso nuo teisingo mamos pasirinkimo-gyventi ar ne su alkoholiku.
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 15, 22:45)
Pilnai sutinku su tavo nuomone apie ZR biggrin.gif
Bet prie ko cia gyvates?! g.gif  lotuliukas.gif

beee.gif
Papildyta:
QUOTE(Linja @ 2011 03 16, 01:00)
Tusinates cia tiek metu. Ir jums n e n u o b o d u?

Man tai ne. biggrin.gif Smagu...čia grįžti kaip namo... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽIEMOS RYTAS: 16 kovo 2011 - 09:04
QUOTE(giurza @ 2011 03 15, 23:33)
DRIULKA,
o izeidimas ir iskaudinimas labai skiriasi?
Patikslinu savo ankstesni issireiskima: kuo tave gali iskaudinti virtualus pasnekovai virtualioje erdveje?
Pasakyti tau ta, ka tu ir pati apie savo situacija zinai? Ne paguosti, o isvadinti kvaila boba? Na ir kas???
As aplamai nesuprantu, kuo (net realiame gyvenime) svetimi zmones gali iskaudinti?
Izeisti - taip, ir svetimi zmones gali izeisti iki asaru, jei esi jautrus ir turi polinki isizeisti, bet iskaudinti...

O jus, panos, kaip manote? Teisi as ar sapalioju?

Nemoku aš paaiškinti, bet man įsižeisti atrodo vaikiškai kaip,kad poniutei ne tą pasakė ir ji purkštauja tipo įsižeidė, nekalba. O įžeisti iki ašarų aš suprantu kaip, įskaudinta, kai save grauži ką padarei kad taip nutiko, galvoji apie tai, vieniu žodžiu skauda širdį.
Nors kai čia paaiškinai gal ir kvailai galvojau.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 03 16, 00:35)
Aš vis dar aiškiai nesuprantu kas tu esi alkoholikui, ar pati juo esi? Nėra kaip pakomentuoti, nes man neaišku iš kokios varpinės tavo pozicija.

Na, jeigu komentavimas bus toks, kad žmogus, neturintis tam tikros kasdieninės patirties, negali suvokt, kas tai yra per liga, tai mes veltui gaišime laiką. Nes tada išeina, kad žmogus nepajėgus išmanyt, kas yra aukšta temperatūra, jeigu jis sirgęs gripu, o ne angina. g.gif

Taip. Šeimoje esame beveik abstinentai. Aš iš prigimties (nuo tiek, kiek save atsimenu) negaliu išgerti vyno per vakarą daugiau kaip šimto gramų. Daugiau man nebesanu ir nebegaliu savęs priversti. Nelabai tolimoje giminėje (mano) turėjome artimą giminaitį „giminės gėdą“. Dabar jis nebegeria. Sako, kad dabar „prilaiko“ sūnus.
Su vyru yra kitaip. Jo „pusėje“ (giminėje) „to gėrio“ esama daugiau ir ryškiau. Todėl jis, turėdamas „gerų pavyzdžių“, gėrimo saugosi. Kaip tai pasireikšdavo jaunystėjė? Ogi taip: jei su draugais būna kasdieniniai nugėrimai (kad ir alaus), jis vieną dieną geria, kitą griežtai ne. Kadangi gėrimo kiekis tą pirmąją dieną būdavo irgi atitinkamai nedidelis, tai tą antrąją nelabai ir būdavo nuo ko „gydytis“. Bet jis sakydavo aiškų „ne“, nesvarbu kompanija, autoritetai ar kitos „privalomos aplinkybės“. Jis turėjo vieną savo artimą giminaitį, kuris iki trisdešimties metų negėrė nė lašo (!). Paskui jis užsiėmė „chaltūromis“ ir dabar jis jau nebeturi nei šeimos, nei namų. Tiksliau, namuose jis gyvena vienas, bet jie užrašyti, siekiant išsaugoti jam pastogę, kitiems giminaičiams (todėl mintyse sureagavau į vieną čia pasakotą atvejį, kai žmona jaučiasi žygdarbį padariusi, kad paliko vyrui namus doh.gif ; duok Dieve, kad ši dovana vis dar sėkminga).
Mūsų sūnus negeria išvis. Didelis, bet dar nesavarankiškas. Ir pyksta, kai mes per šventes išgeriame. Paaiškinimai, kad „mes gi nedaug“, „taip įprasta“, jam negalioja. Jis alkoholiui (kaip ir rūkymui) jaučia pasibjaurėjimą. Pastaruosius dvejus metus dėl šventos ramybės net per Naujuosius negėrėme (buvome vieni). Ačiū Adai, to komplekso, kad „gal negerai negerti visiškai“, baigiu atsikratyti. Dabar laukia sūnaus svarbus gimtadienis. Panašu, kad mudu su juo kelsime sulčių taurę – teks dar greičiausiai taikytis prie artimų atvykusių giminaičių; nors jau pradedu manyt, kad gal ir to neverta. Šiuo požiūriu, man vienodai, ką pagalvos geriantis giminaitis (vienas toks jau buvo, kai neišgėriau su juo „iki dugno“, po baliaus net demonstratyviai neatsisveikino).
Alkoholis mūsų namuose kartais dėl progų perkamas, bet, progai pasibaigus, dar laikomas kiek, paskui liejamas lauk. Kad jį „būtina“ išgerti, man negalioja. Jau greičiau maisto, kad nesugestų, perteklių suvalgysiu, bet alkoholio ne. schmoll.gif
Tai tiek tos priešistorijos.

BET...

Nėščia būdama išgėriau šešis „Bielyj aist“ butelius, po šaukštą. Tokia buvo gydytojų metodika. Brendis man išvis neskanus, bet buvo liepta gerti „kaip vaistus“. Teigta, kad per placentą nepersiduoda. Gyvenimas parodys... g.gif
Sūnus negeria, kaip sakiau. Bet nepaisant to „Gandro“, jis turi galimą genetinį paveldimumą. Vaikams nepersiduoda, bet va anūkams... g.gif
Tai reiškia, kad mes dar turime ir senelį. smile.gif Kuris gali net bandyt vestuves, būdamas svečias, išardyt, nes „piršlys buvo pakartas neteisingai“ doh.gif Ir jis gali būti visiškai nuoširdžiai... teisėju cool.gif . Žodžiu, kai paplaukia, žmogus nebeskiria realaus gyvenimo nuo žaidimo. Viena, jam taip būna nedažnai dėka žmonos. O tai valdinga moteris. showoff.gif

Tai va. Dabar mano „rašliavą“ galima ištrinti. biggrin.gif

Su man žinomomis ligomis lyginau dėl didelės patirties, bet gaila, kad tokia patirtis nemažai daliai žmonių čia yra „kinų kalba“. Pasistengsiu, kiek įmanoma, jos nevartoti. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(flamenko @ 2011 03 16, 08:57)
Jūs, gerbiamoji, šioje temoje tiesiog viduriuojate žodžiais, o naudos iš to jokios- tik smarvė lieka smile.gif.

Keista, bet visai nuo šių žodžių neįsiskaudinau. g.gif Matyt, aklimatizavausi. biggrin.gif
Atsakyti