Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

pritariu, giurza
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Šiteik prirašyta, pablūdot. doh.gif

QUOTE(nelabai @ 2011 03 15, 08:31)
idomu kas tie idomesni momentai?

Oi, daugybė įdomių situacijų, minčių, požiūrių, o kiek liuksinių išsireiškimų. Ir viskas iš realių gyvenimų, bent jau man- tai lobis, iš kurio galima mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis. cool.gif Tikriausiai nėra nei vienos temos narės, iš kurios kokio posto ko nors nepasikopinau. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Driulka @ 2011 03 15, 23:03)
Aš nebijau įsižeisti, aš bijau būti įskaudinta.

Įžeisti (DLKŽ) – užgauti garbę, orumą. O įskaudinti (tame pačiame DLKŽ) – suteikti skausmą.

Manyčiau, kad įžeidus įskaudinama (užgavus orumą, įskaudinama). mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(minha @ 2011 03 15, 23:04)
einu paskaitineti ir as smile.gif

Ot reklama padariau biggrin.gif
Na, tau nepakenks (geraja prasme, nesugalvok isizeisti smile.gif ), o vat jei pvz.FEJA ilistu, kai aistros temoj dar vire, ir dalyvems nepatiktu jos komentarai, ja tikrai izeistu iki asaru.
FEJA, tave paminejau irgi geraja prasme smile.gif - tu labai jautrus zmogutis, gaila butu, jei tave izeistu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Vienas*klausimėlis,2011 03 15, 21:39]
O alkoholikas pagydomas? Ir kai jis skeryčiojasi visaip, tai kokiai čia populiariai ligai prilygint galima? mastau.gif
[/quote]
[quote=nelabai,2011 03 15, 21:55]
skeryciotis visaip gali ir ne alkoholikas.
Kartoju-psichinis, nepagydomas ligonis yra-nepagydomas ligonis, kuris negali niekaip pasipriesinti savo ligai. Alkoholikas gali pasipriesinti savo ligai, gali nepilti alkoholio sau i gerkle.
[/quote]
[quote=giurza,2011 03 15, 22:17]
[/quote]
Aciu, NELABAI, uzstojai mane 4u.gif lotuliukas.gif
[/quote]
[quote=nelabai,2011 03 15, 22:24]
Na, tai kad apie tave net nepagalvojau smile.gif . Giurza, juk pati supranti, kad gali negerti. As suprantu, kad tai padaryti sunku. Bet juk imanoma.
[/quote]
Suprantu, kad tu rasei bendrai 4u.gif
Bet sutik: viskas, ka jus rasote apie alkoholikus, musu temoje tiesiogiai liecia tik mane - todel viska ir priimu savo saskaita g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 15, 02:06)
Labas, ADA 4u.gif
ismokau is LEBER dalinti kitu pasipasakojimus i gabaliukus lotuliukas.gif
1.Nepyk, bet "zmogiskos" smile.gif yra ne visos tavo zinutes, o tokios kaip sita - kur matosi zmogus, o ne tik aukstuju tiesu propaguotoja lotuliukas.gif
O ka tu turi omeny "tokiu kaip tu nupususiu"? Nesupratau termino g.gif

2.Na, ne tai kad jinai geriau uz tave moka klausimus pateikti...
Jos klausimai kitokie, realesni gal g.gif  Jei atsimeni, i pirmus tavo klausimus as noriai atsakinejau, nustojau reaguoti tik tada, kai tu bendrom deklaracijom pradejai sneketi...

3.Ne visai taip: as ekstraverte (o tavo vyras panasu kad intravertas?), bendrauju laisvai, esu megstama kompanijose, nes galiu palaikyti bet koki pokalbi, tik neturiu poreikio "issikalbeti", t.y.kalbeti apie save, dalintis savo isgyvenimais, jausmais ir vidiniu pasauliu.

4.Jo, jei jis nemegsta "kur daugiau zmoniu", ateiti i svetimu 10-20-30 zmoniu susirinkima ir jaustis ten laisvai jam sunkoka. Bet, del viso pikto, turek omeny, kad sneketi ji AA susirinkime niekas nevers, galetu ramiai sedeti kamputyje ir tik klausytis.

5. Atrodo, kazkiek supratau tavo nora sviesti kitus... Mano manimu, tai irgi savotiskas budas ieskoti pagalbos sau smile.gif Ar klystu?

6.Na ir gerai, kad issiliejai 4u.gif
Matai, ir mergaites geriau tave suprato ir silciau prieme smile.gif

1. tai va tas ir yra kad nupususi aukstuju tiesu propaguotoja suprantat as ir esu tokia , ka rasau tai is savo vidaus unsure.gif as tuom gyvenu , esu daznai gan naivi , optimiste, net nezinau kaip save apibudinti unsure.gif kitaip sakant nelengva man , galeciau paprasciau i viska ziureti , bet va neina...
tai va ir 2. prie to pacio...
3.nezinau, gal netikslu vaizda nupiesiau, bet apie ji labai tiktu apibudinimas
bendrauju laisvai, esu megstama kompanijose, nes galiu palaikyti bet koki pokalbi, tik neturiu poreikio "issikalbeti", t.y.kalbeti apie save, dalintis savo isgyvenimais, jausmais ir vidiniu pasauliu. butent ir jis bendrauja su visais aplinkiniais normaliai , net galima sakyti buna kompaniju siela, linksmas, daug kalba,( bet tuo paciu dideli samburiai nepazystamu zmoniu ji vargina)bet visa tai tik tokia kaip po kauke, viskas apie isorinius dalykus, namuose ramuma, tyla, apie vidu ne dvieju zodziu neispesi. As ka nors daznai suzinau kai kalba pvz telefonu su draugu, o jis uzpyksta,kad pasirodo man sake doh.gif
4. is to viso isplaukia 4. kad vien ten nuejimas jau yra savo vidaus parodymas, pripazinimas problemos kitiems, ne tai ,kad jam butu svarbi kitu nuomuone, bet saugo jis savo vidu nuokitu, jei suprantamai pasakiau unsure.gif Dar taip pagalvojau, jei ir nueitu nenustebciau, jei suorganizuotu buri "bendraminciu" ir nuvarytu po visko i bara lotuliukas.gif
5. cia jo kazkas gal panasu, dainiesi ssavo ziniom info ir tikrini praktikoj , taip pat kiti zmones, tai gal isbande tai kazkuom gali pasidalinti ax.gif
6. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sistina @ 2011 03 15, 13:28)
tai leiskite paklausti  gal galima  slaugos pinigeliu gauti ir uz  alkoholiko slaugyma??

Įdomi mintis. g.gif Kiek žinau, kad jaučiami slaugos pinigėliai dabar duodami tik tada, kai žmogus jau visai „ant patalo“ (o iki tol skęstančiųjų gelbėjimas – jų pačių reikalas). Jei taip yra, kreipkitės į šeimos gydytoją. Jis pasakys, kaip ten yra jūsų atveju.
Arba rašykit peticiją valdžiai. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gabyte_g @ 2011 03 15, 06:03)
alkoholikas tai mano patevis. O ex tai ne,tik gyvenimas kartu nesigavo doh.gif

palaukit , bet aset, kad jusu draugas buves alkoholikas ,kuris negeria 10 m unsure.gif tai cia gal dabartinis draugas jau issiskyrus su ex?
Atsakyti
QUOTE(giurza @ 2011 03 16, 00:33)
DRIULKA,
o izeidimas ir iskaudinimas labai skiriasi?
Patikslinu savo ankstesni issireiskima: kuo tave gali iskaudinti virtualus pasnekovai virtualioje erdveje?
Pasakyti tau ta, ka tu ir pati apie savo situacija zinai? Ne paguosti, o isvadinti kvaila boba? Na ir kas???
As aplamai nesuprantu, kuo (net realiame gyvenime) svetimi zmones gali iskaudinti?
Izeisti - taip, ir svetimi zmones gali izeisti iki asaru, jei esi jautrus ir turi polinki isizeisti, bet iskaudinti...

O jus, panos, kaip manote? Teisi as ar sapalioju?

nepritariu si karta tau, gali iskaudinti, ir dar kaip...apibudinu placiai - kiekvienas zmogus isdrebtas is kitokio molio, turi savo pasaulejauta, isitikinimus, religija. Yra dalyku, kuri gyvenime sventi. Tai va, kai isileidi kazka i savo sventove, o tas zmogus padaro ten savo tvarka, ir dar issijuokia, tada labai skauda, patikek, laaaaabai...ne visi mokam atskirti pelus nuo grudu, nevisada pamilstam tuos zmones, kuriuos reiktu myleti, kartais prisileidziam perdaug arti ir per daug giliai...

QUOTE(giurza @ 2011 03 16, 00:47)
FEJA, tave paminejau irgi geraja prasme smile.gif  - tu labai jautrus zmogutis, gaila butu, jei tave izeistu 4u.gif

as supratau, viskas ok 4u.gif ir tokie zmones kaip as turi mokytis, mokausi mylet save, mokausi kontroliuot situacija, pasakyti laiku stop, laiku atsitraukti. Nepatikesi, kartais galiu buti tikra ragana, nes turiu liezuvi be kaulu blush2.gif

pries kelis metus vaiku Eurovizijoj laimejo Gruzijos daina, kur bites dainuoja zur zur zai, o man vis skamba antra diena galvoj GIUR zur zur zur ZAi zur zur zai lotuliukas.gif paleisk mano mintis biggrin.gif

tu tik vaidini giuvate, is tikruju esi bitakas su geluonimi user posted image hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2011 03 15, 12:29)
oi, jau kam kam, bet leber pas mus ir kantrybes ir noro nestinga biggrin.gif

QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2011 03 15, 15:07)
O aš nenoriu nieko nei kopint, nei skaityt iš naujo....Kam? Kol leber bus gyva visada paklaust bus galima, kad ir 100 -ąjį kartą.  lotuliukas.gif

Ane mastau.gif, nu gal ir taip iki mirties. lotuliukas.gif

QUOTE(Aimeja @ 2011 03 15, 15:38)
Pažadu, kad ir  pasibarti su manim bus galima  nail.gif

QUOTE(flamenko @ 2011 03 15, 15:47)
Aha, aš irgi pažadu subinaites paspardyt  cool.gif .

Ne, nu aišku, kaip gi be piranijų, niekaip. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 15 kovo 2011 - 23:38
Labos! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vienas*klausimėlis: 15 kovo 2011 - 23:26
QUOTE(nelabai @ 2011 03 15, 10:48)
gera sioje temoje buti. Cia daug laaaabai skirtingu moteru, bet beveik visas sugebejote suerzinti . Dabar susimasciau-kuo?
1 Na, pirmiausia, tai mane suerzino alkoholiko  lyginimas su nepagydomu psichiniu ligoniu
2ir mums, alkoholikienems irodinejimas, kad jei jau istekejome, tai privalome vergauti ir aukoti savo ir vaiku gyvenimus alkoholikui.
3.Na, o veliau tai manau problema islindo ta, kad jus nesugebejote su ne viena padiskutuoti. Neatsakote i uzduodamus klausimus, kurie paaiskintu jusu teoriju realiu pritaikyma gyvenime.

pasakyciau, naudinga man cia apsilankyti.
Nu palyginimas su nepagydomu psichikos ligoniu,manes nesuerzino.Nugi kiekvienas turim teise i sava poziuri i sia problema. Siaip mediciniskai -tai traktuojama kaip liga.
Mano drauge dirbo sekretoria vienoj firmoj, kur darbininkai uzgerdavo savaitem, paskui atnesdavo bilioteni is gydytojo, liga alkoholizmas doh.gif pravaikstu nera unsure.gif o kai dirba tai dirba nu ir ka tu jiems pasakysi doh.gif
Man asmeniskai alkoholizmas, tai apsileidimas(cia is operos nusidedam mintimis , zodziais , darbais ir apsileidimais biggrin.gif ), gali pykti kas nori ir metyti pomidorais, bet manau idejus pakankamai daug pastangu sia problema galima susitvarkyti. Aisku lengva pasakyti, bet tai tikrai nera nepakeiciama busena.
2. o ko del to erzintis? ar netaip mes elgiames? nu teisybe parase moteriske... unsure.gif ir siaip gyvenime kiek maciau, skiriasi moterys tikrai po daug daug kancios... Pasisaipyti ir piktintis galetu tos ,kurios jau issiskyre biggrin.gif
3.nu siaip man atsake unsure.gif ir net labai daug ir naudingos informacijos suteike. matot merginos cia tokius klausimus iskele nenuosirdzius ir ne realaus atsakymo joms reikejo ar ne taip? daugiau tokie provokaciniai ir noras kad butu tik tam tikras atsakymas, bent man is sono taip pasirode unsure.gif o moteris turi geros patirties, tai klauskit is tiesu kas rupi ir gal gausit naudos(as cia visoms ) 4u.gif
Atsakyti