Sveiki.
Atsiprasau, jei vis tik kartosiuos, bet perskaiciau visas temas susijusias su terminuotomis darbo sutartimis ir dar labiau pasimeciau.
Mano beda: Terminuota darbo sutartis baigiasi liepos vidury. Pries baigiantis dekretinems atostogos (geguzes 20 d.), parasiau prasyma, isleist mane vaiko prieziuros atostogu iki jam sueis vieneri metai (tai bus 2005 m kovo men). Darbdavys man atostogas vaikui priziureti suteikia tik iki baigsis sutarties terminas (t.y.2004 liepos vidurio)
Skaitydama panasias temas, susidare ispudis, kad vaiko auginimo atostogos man vis tik turi buti suteiktos (neskaitant, kad terminuota darbo sutartis pasibaigs anksciau). Ar teisingai supratau? Paaiskinkit man tundrai, o tai visai pasimeciau.
Darbo inspekcijoj man paaiskino, kad busiu atleista menesis po gimdymo ir taskas. Tipo, derekis su darbdaviu.
Gerb, Viktorija, gal galetumet patart, kur galeciau kreiptis teisininko konsultacijos, kad man viskas butu paaiskinta. Sutinku sumoket uz profesionalo konsultacija, kad tik buciau isitikinus, kad padariau viska, kad pati galeciau augint vaikiuka nors iki metu.
Dekui ir atsiprasau, kad trumpiau nepavyko visko isdestyt.
Sudetinga situacija
Gal pabandyti graziuoju susitarti su darbdaviu?
109 str. reglamentuoja kad Terminuota darbo sutartis gali būti sudaroma tam tikram laikui arba tam tikrų darbų atlikimo laikui, bet ne ilgiau kaip penkeriems metams.
Is kitos puses tave gina 180 str. Atostogos vaikui priziureti, kol jam sueis treji metai.
2 p. Per si atostoų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), isskyrus atvejus, kai imone visiskai likviduojama.
bet paziuresim ka atsakys musu gerb. Teisininke
Gal pabandyti graziuoju susitarti su darbdaviu?
109 str. reglamentuoja kad Terminuota darbo sutartis gali būti sudaroma tam tikram laikui arba tam tikrų darbų atlikimo laikui, bet ne ilgiau kaip penkeriems metams.
Is kitos puses tave gina 180 str. Atostogos vaikui priziureti, kol jam sueis treji metai.
2 p. Per si atostoų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), isskyrus atvejus, kai imone visiskai likviduojama.
bet paziuresim ka atsakys musu gerb. Teisininke
QUOTE (Libra @ 2004 06 11, 08:57) |
Gal pabandyti graziuoju susitarti su darbdaviu? 109 str. reglamentuoja kad Terminuota darbo sutartis gali būti sudaroma tam tikram laikui arba tam tikrų darbų atlikimo laikui, bet ne ilgiau kaip penkeriems metams. Is kitos puses tave gina 180 str. Atostogos vaikui priziureti, kol jam sueis treji metai. |
Darbdavys neatrodo geranoriskai nusiteikes
O musu teisinej sistemoj, eilinis zmogelis (cia as apie save ) isvis gali galva nutrukt. Tuo labiau, kad kiekvienas istatymus aiskina kaip kam patogiau. Siuo atveju noreciau, kad istatymas butu perskaitytas, taip kaip patogiau man
jau buvo apie tai kalbeta ir nuo to momento, kai tu pateiki darbdaviui pazyma apie nestuma, jisai taves atleisti negali iki vaikui sueis treji metai ( cia jei esi vaiko auginimo atostogose). Ar sutartis yra terminuota, ar neterminuota neturi jokios reiksmes.
QUOTE (Silvute @ 2004 06 11, 20:00) |
kai tu pateiki darbdaviui pazyma apie nestuma, jisai taves atleisti negali iki vaikui sueis treji metai ( cia jei esi vaiko auginimo atostogose). Ar sutartis yra terminuota, ar neterminuota neturi jokios reiksmes. |
Esme tame, kad mane isleido vaiko prieziuros atostogu tik iki baigsis sutarties laikas. Tuo metu mano maziui bus 4 men. Ir taskas. DArbo inspekcijoj (ar kaip ten ji vadinasi), man paaiskino, kad darbdavys teisus, kad, tipo, jis turi teise mane atleist menesis po gimdymo, ar tai po dekretiniu pabaigos ( dabar negaleciau prisiekt, kuris variantas ). Todel dabar bandau tiksliai issiaiskint, ar dirbant pagal terminuota sutarti, ta istatymo dalis, kur kalbama apie negalejima atleist iki vaikui sueis treji metai, man galioja? Siai dienai as dar vaiko prieziuros atostogose ( gaila, bet nebeilgai )
LR Darbo kodekso 132 str.
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms.
Taigi, tavo atveju tikrai geriausia tartis su darbdaviu, kad nenutrauktų darbo sutarties iki vaikui sueis 1 metai. Jam tai nieko nekainuoja, išskyrus tai, kad yra rizika, kad tu atsisakysi savanoriškai išeiti iš darbo, po to kai baigsis atostogos.
Sėkmės tariantis su darbdaviu
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms.
Taigi, tavo atveju tikrai geriausia tartis su darbdaviu, kad nenutrauktų darbo sutarties iki vaikui sueis 1 metai. Jam tai nieko nekainuoja, išskyrus tai, kad yra rizika, kad tu atsisakysi savanoriškai išeiti iš darbo, po to kai baigsis atostogos.
Sėkmės tariantis su darbdaviu
Tikrai painu Bet manau jog darbo inspekcija siuo atveju vadovaujasi sia LR Darbo kodekso nuostata: "Nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicininė pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, darbo sutartis negali būti nutraukta".
Taciau daznai ta pati teisini santyki skirtingi teisininkai aiskina skirtingai. "Tiesa" kartais paaiskeja tik sulaukus teismo sprendimo.
Taciau daznai ta pati teisini santyki skirtingi teisininkai aiskina skirtingai. "Tiesa" kartais paaiskeja tik sulaukus teismo sprendimo.
Realiai darbdavys neturi teises atsisakyti isleisti i vaiko prieziuros atostogas. Reikia rasyti prasyma isleisti iki 3 metu. Jei darbdavys savo isakymu isleis trumpesniam terminui - per menesi nuo tokio isakymo skusti ji teismui. Na o teisme, kaip Dievas duos. Labai priklausys nuo teimo poziurio
QUOTE (a79 @ 2004 06 12, 09:51) |
Esme tame, kad mane isleido vaiko prieziuros atostogu tik iki baigsis sutarties laikas. Tuo metu mano maziui bus 4 men. Ir taskas. DArbo inspekcijoj (ar kaip ten ji vadinasi), man paaiskino, kad darbdavys teisus, kad, tipo, jis turi teise mane atleist menesis po gimdymo, ar tai po dekretiniu pabaigos ( dabar negaleciau prisiekt, kuris variantas ). Todel dabar bandau tiksliai issiaiskint, ar dirbant pagal terminuota sutarti, ta istatymo dalis, kur kalbama apie negalejima atleist iki vaikui sueis treji metai, man galioja? Siai dienai as dar vaiko prieziuros atostogose ( gaila, bet nebeilgai ) |
O kam tu pasirasiai iki kol baigsisi sutartis?realiai pateikus pazyma atleisti negali,bet va tave suklaidino..manau jau nieko nepakeisi nes pati pasirasei sutikima iseiti iki baigsisi sutarties galiojimo terminas Ir man atrodo dabar negali buti terminuotos darbo sutartys nuo praeitu metu jos lygtais panaikintos
QUOTE (Smilte @ 2004 07 25, 21:55) |
O kam tu pasirasiai iki kol baigsisi sutartis?realiai pateikus pazyma atleisti negali,bet va tave suklaidino..manau jau nieko nepakeisi nes pati pasirasei sutikima iseiti iki baigsisi sutarties galiojimo terminas Ir man atrodo dabar negali buti terminuotos darbo sutartys nuo praeitu metu jos lygtais panaikintos |
Terminutoos darbo sutartys tikrai nepanaikintos
Bet as manau, kad tave tikrai suklaidino ir tu pati pasirasei sau nuosprendi
Patarciau kreiptis i teisma, kadangi su Darbo santykiais susijusios bylos nekainuoja.
QUOTE (Lune @ 2004 07 26, 09:45) |
Terminutoos darbo sutartys tikrai nepanaikintos Bet as manau, kad tave tikrai suklaidino ir tu pati pasirasei sau nuosprendi Patarciau kreiptis i teisma, kadangi su Darbo santykiais susijusios bylos nekainuoja. |
Na pamenu kad praeitais metai berods kovo menesi panaikino