QUOTE(something else @ 2011 03 24, 14:24)
pakonsultuokite, prašau, dėl pomidronato ir konkrečiai Zometos šalutinio poveikio - ko tikėtis? Panašiai kaip po chemoterapijos ar švelniau? Gal yra žinančių, kur galima įsigyti Zometos bent kiek pigiau?
Kitas klausimas - patologiniai slankstelių lūžiai. Gydytoja rekomendavo pirmiausia įsigyti korsetą. Gal yra turinčių patirties ir patarimų, ko dar imtis?
Sveikute
, ir aš paklausiu, kaip laikotės, nes tikrai retai beužsuki, o prisimenu tave su mamyte dažnai....
Mano mamytė vartojo Zometą - jokių šalutinių poveikių nejautė visiškai. Tik dažniau tikrindavosi kalcio kiekį organizme ir vartojo tarpas nuo tarpo kalcį. Taip bent jau mums rekomenduodavo gydytoja. Kai aš domėjausi užsienio kainomis , tai Zometos buvo beveik panašios, tai pirkdavau Savo mieste - tiesiog perėjau per visas vaistines - susižinojau kur pigiau, nes skyrėsi vos ne keliais šimtais iš pradžių. Paprastai vaistinės neturėdavo - reikdavo užsisakyti, o kitą dieną jau pristatydavo. Dabar gal ir pigiau jau yra. Didžiausia bėda , kad jo nekompensuoja, o tikrai daug kam reikalingas vaistukas. Gal užsieny yra jis kompensuojamas
?...
Pamidronatas visai toks pats - tik laša daug ilgiau. Ir didžioji dalis ligoniukų lašinasi Pamidronatą, kiek teko susitikti per procedūras visas. Kas čia beįpirks šiais laikais. Ir svarbu susilašinti reikiamą kiekį . Veikimas prasideda tik po antros , trečios ampulės.
Korsetą ir mums rekomendavo įsigyti iškart . Kol mamytei švitino nugarytę (ji gulėjo ligoninėje per švitinimus), gydytoja radiologė iškvietė tokią moterį, kuro išmatavo mamtę ir , kai baigėsi švitinimai, į ligoninę pristatė korsetą. Mokėti nereikėjo
. Namo grįžome jau su juo. Mamytei labai padėdavo, ypatingai kelionėse ir eilėse , kai reikdavo laukti prie gydytojo kabineto. Tiesa, vasarą su juo būdavo, per karšta, tai aš iš padėvėtų pirkau dar vieną - tokį plonesnį ir jį perdariau, kai ir tas tikras...
Rekomendacijos buvo - dažnai keisti padėtį, jei yra galimybė laikas nuo laiko išsitiesti ant tiesaus pagrindo, kad išsilygintų stuburo slanksteliai, nedaryti staigių judesių, nekelti sunkių daiktų, nedaryti fizinių pratimų stuburui . Daugiau, kaip ir nieko. Jei kartais prisiminčiau dar ką - parašysiu.
O šiaip laikykitės, mergaitės.
Svarbiausia, kad turite viena kitą ir laiko ....