Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(sume @ 2011 03 22, 15:30)
Na aišku tada...
Papildyta:

tik va mamai tai dabar nekaip... nors visad viskas būdavo tvarkoje per lašinimus. Blogai labai jaučiasi.. burna pastoviai pilna seilių, nieko valgyti nenori, viskas šlykštu, tik tiek, kad dar nevemia
Papildyta:

tas psichologinis tai spėju irgi prisidėjo  unsure.gif mama per tv filmą pamatė lašalinę ir išbėgo iš kambario iškart, nes supykino irgi

Psichologinis pykinimas išlieka net metus.Dabar nuo chemo vemti nereikia, bet veliasi tirštos seilės. Tai trečią dieną po chemo ,atsigėrusi vandens, pati sukėliau pykinimą ir išsivaliau skrandį po to pasidarė geriau.Turbūt išploviau toksinus.
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 03 22, 15:51)
Šiandien vyrą palikau penktai...pirmas dvi ištisai pravėmė, sekančias -baisiai pykino, nepadeda nei Zofranas (perkam leidžiamus-sesutės taip patarė), beje, pastoviai viduriuoja-nuo chemo. iki chemo-ką tik kas pasako, tą geriam-niekas nesustabdo...
Sume-jūs ne iš KLP?

Oj kaip nemaloniai tada jam tos chemijos praeina... verysad.gif
Mes iš Šiaulių. Zofraną irgi leidžiamą, pirmą dieną 2 ampoles suleidžią, antrą jau pakakdavo 1, bet šiandien irgi jau 2. Nepadeda, nors nevemia ji, bet sakau gal pavėmus pagerėtų... naktį irgi sakė viduriavo porą kartų.
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 03 22, 16:51)
... beje, pastoviai viduriuoja-nuo chemo. iki chemo-ką tik kas pasako, tą geriam-niekas nesustabdo...
Sume-jūs ne iš KLP?

Mano mamytė labai viduriuodavo po chemijų. Jai padėdavo Loperamidas. Dar virdavau ąžuolų žievės nuovirus.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 03 22, 18:23)
Psichologinis pykinimas išlieka net metus.Dabar nuo chemo vemti nereikia, bet veliasi tirštos seilės. Tai trečią dieną po chemo ,atsigėrusi vandens, pati sukėliau pykinimą ir išsivaliau skrandį po to pasidarė geriau.Turbūt išploviau toksinus.

Bet blogai, kad ji dabar nieko nevalgo, baisiausiai pykina apie tą maistą pagalvojus, tai kai jau nešė vakarienė, mačiau, kad vos susilaikė.
Nu vežiau pasukų, kefyro, nes prašė, kad atsigaivintų, dar obuolių, gal šiek tiek pakramtys, mėtinių saldainių, ir vandenuko geria. Daugiau nebesugalvojom, nes nieko nenori.
Tikimės, kad kai paleis namo nebepykins...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 03 22, 17:51)
Mano mamytė labai viduriuodavo po chemijų. Jai padėdavo Loperamidas. Dar virdavau ąžuolų žievės nuovirus.

nepadeda nei loperamidas, nei ąžuolo žievė, nei pelynai...
manąjį pykina pora dienų ir namuose, po chemijos...jį labai atgaivina klevų sula, kaip pats sako: kai išgeriu sulos-akyse prašviesėja....
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 03 22, 19:03)
manąjį pykina pora dienų ir namuose, po chemijos...jį labai atgaivina klevų sula, kaip pats sako: kai išgeriu sulos-akyse prašviesėja....

tai va šiandien taip mamai nuo pasukų prašviesėjo akys, bet neilgam
Atsakyti
laba diena norejau pasiteirauti gal kasnors susidurete su prostatos veziu ir galetu paaiskinti ka reiskia diagnoze Ca prostatae st. II T1c NXMX cat. cl. 2
PSA 3,49NG/ML
TRUS prostatos biopsija: bioptatuose III ir IV- gerai diferencijuota adenokarcinoma, gleason 3+3, plitimas 20proc ir 5proc

Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Laba visiem,
tokia graži saulutė išlindo pas mus pro dbesėlį bigsmile.gif

QUOTE(waterloo @ 2011 03 20, 23:43)
GREK aciu labai apraminot, o tas yra neikainojama, kai gyveni pastoviame strese  unsure.gif Didelis dekui  aciuks.gif Kolkas echoskopija ir mamograma mums irgi nieko neparode. Tik tie padideje limfmazgiai ir markeris. Dar ranka sutinus. Cia skaiciau apie vaistuka nuo tinimo, kazin ar padetu  unsure.gif nuo tinimo

nėr už ką, tegul tik padeda smile.gif O dėl vaistukų, matau, kad čia vaistai kraujotakai, o rankelė tinsta dėl prasto limfos nutekėjimo. Padeda deja, tik mankštos, dar tepdavau kAdelės Karaliūnaitės tepalu "Žilė", pamasažuodavau. Man jau daugiau kaip metai praėję nuo operacijos, o ranka vis dar patinsta, ypač, jei persistengiu su darbais. Perspėk, kad negalima gręžti skalbinių ar kažko, tarkuoti ko nors kieto (kad ir morkų), mušti karbonadų - man tai labiausiai sukelia skausmą ir tinimą.

QUOTE(sume @ 2011 03 22, 15:18)
Bet man įdomu pagal ką jie nustato tų poilsio dienų skaičių? ta pati schema vieniems kartojama kas 2 sav., o kitiems kas 3. Man tai įdomu...
Papildyta:
Mamą kažkaip labai pykinti pradėjo per šią chemoterapiją... keistai taip... nei karto nepykino, nors jautė kažkokį šleikštulį, o dabar jau labai stipriai. Žinau, kad būna po chemoterapijos vėliau pradeda pykinti, o čia per patį lašinimą... ar gali būti tai susiję su kateterio įdurimo vieta? Nes, kai įdūrė, taip ir pasidarė jai silpna, aišku kažkiek gal dar išgąstis prisidėjo, bet ir nebepraėjo taip.

gali būti psichologinis pykinimas, aš važinėju leistis herceptiną, tai kai pamatau, kaip laša kitiems ta "raudona" "bobelinė", iškart pradeda suktis viskas gale gerklės unsure.gif

QUOTE(sume @ 2011 03 22, 18:49)
Oj kaip nemaloniai tada jam tos chemijos praeina... verysad.gif
Mes iš Šiaulių. Zofraną irgi leidžiamą, pirmą dieną 2 ampoles suleidžią, antrą jau pakakdavo 1, bet šiandien irgi jau 2. Nepadeda, nors nevemia ji, bet sakau gal pavėmus pagerėtų... naktį irgi sakė viduriavo porą kartų.

bandykit leist reguliariai - ryte ir vakare, man taip gydytoja patarė, nes pjūvių buvo daug, todėl negalėjom leisti sau vemti, kad neplištų, leidausi ryte ir vakare, šleikštulys buvo, bet stipraus pykinimo išvengėm. Dar papaildomai gerdavau Cerukalio, jei jau labai bloga būdavo.

QUOTE(Wėtra @ 2011 03 22, 19:03)

Aha, sula yra gėris, man irgi labai tiko, dar padėdavo vanduo su medum ir citrinos sultim, ledinukai aštrūs.
Atsakyti
Kas būna ir ką su tuom reikia daryti, kai pašalinti limfmazgiai pažastyse, jau žinau iš info, pateiktos mūsų forume. O kas būna, kai pašalinami dubens limfmazgiai? Ar tai veikia kojas? Jei taip, kaip tai pasireiškia ir ką su tuom darote? Ačiū, jei atsakysite. Tai patapo itin aktualu...

fiffan, kaip operacija pasisekė (lyg ir kovo 4 turėjo būti)? Ir aplamai, kaip dabar yra? Tikiuosi, kad 3 savaičių neprisijungimas nieko itin blogo nereiškia. Bet vis vien neramu...

Atsakyti
Laba diena visiems 4u.gif

Šiandien gydytoja pasakė mums liūdnoką žinią... Sakė 6 chemoterapijų neužteks, reikės bent 8. Sakė, kad jei nelabai ištvers galima daryti pertrauką, bet kaip supratau tada jau vėl iš naujo 6 g.gif
Po 4 chemijos buvo daryta pilvo echoskopija, židinių nepadaugėjo. Yra pas mamą ant kepenų vienas, bet didelis (pas kitus sakė būna jie tarkim ant visų kepenų išbarstyti). Nors tieks gerai, kad jis nepadidėjo...bet tikėjomės visai kitokių rezultatų. verysad.gif
Kadangi, kai operavo žarnyną, gydytojas užsiminė, kad reikės operuoti ir kepenis. Todėl aš šiandien gydytojai apie tai pasakiau, tai kaip ir nusprendėm, kad reikėtų važiuoti pasikonsultuoti dėl to. tai turbūt po 6 chemijos bandysim nuvykti ir žiūrėsim ką sakys, ar verta, ar išvis tai galima.

Mamai tai nuotaiką visai sugadino šiandieninės žinios. Galvojo, kad tik vieną beliko atkentėti, o čia pasirodo dar neaišku kiek. Sakė nebeištversiu. Dėl operacijos irgi baisiausiai nusiminė. Irgi sakė nebeištvers. Nenori operacijų. doh.gif visada galvojau, na ir ji sakydavo, kad yra labai ištverminga ( neidavo pas gydytojus, pakentėdavo), o kai tikrai jau prispyrė bėda, tai jokios ištvermės nebesimato. kažkur dingo matyt, o greičiausiai ir nebuvo.
O ką man daryti? nenoriu aš klausytis tų-nebeištversiu arba nu gaal ištversiu dar kaip nors tą chemiją... ir ištveria juk, taip jau nuo 2 ar 3 lašinimo šnekėjo.
Atrodo nors imčiau ir aš ten atkentėčiau tuos visus lašinimus už ją...
moterys po 5 operacijas atkentėjusios, o čia buvo jos tik 1. Aišku buvo be galo sunku atsigauti...netgi labai... nusilpusi buvo tikrai. Kepenų operacija irgi turbūt nei kiek nelengvesnė.
Gal galit kas nors patarti, ką mums daryti. Ar verta tas kepenis operuoti, nors tik gruodžio mėn turėjo operaciją žarnyne. Ką dėl tų chemijų daryti? bandyti atlaikyti tas 8 ar dar kažkiek unsure.gif ar daryti pertrauką ir vėl iš naujo?
Gal tikrai per daug tiek chemijų, visai organizmą nualins, dar kad susilašintų greitai, o dabar po 2 paras ligoninėj...

Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 23, 10:37)

Šiandien gydytoja pasakė mums liūdnoką žinią... Sakė 6 chemoterapijų neužteks, reikės bent 8. Sakė, kad jei nelabai ištvers galima daryti pertrauką, bet kaip supratau tada jau vėl iš naujo 6  g.gif

na, FOLFOX gali buti skiriamas, kiek prisimenu, iki 12 kartu is eiles. 6-8 kartai - visiskas standartas. del to "po pauzes vel 6 is naujo" - nedarykit ankstyvu isvadu, geriau pasiklauskit tiksliai, kaip yra. nes cia jau kaip is degtuko vezima skaldyt... tik sau nuotaika gadinates be reikalo.

is tiesu, mama apeme jausmai - labai normalus. chemoterapijos pabaigos lauki kaip isganymo, norisi poilsio ir kad visi nuo taves atsiknistu, o cia - vel perspektyvoje chemoterapijos tesinys ir operacija... nenuostabu, kad mama nusimine.

bet prisimink, kad ir pradzioje ji buvo labai nusiminusi, o paskui jos nuotaika pasitaise - greiciausiai, pirmas sokas praeis ir vel savijauta pageres. tiesiog reikia laiko susitaikyti su mintimi, kad gydymas tesiasi.

liudeti, pykti, nusivilti - normalu. priimkite kiekviena jausma, kai jis ateina, leiskite mamai isgyventi visus jausmus. tai neisvengiama, toks gyvenimas.

ateityje, pasibaigus gydymui, prasides kiti procesai. dabar svarbiausia susitaikyti su diagnoze ir istverti, isgyventi gydyma. o paskui reikes gyventi toliau - ir is pradziu atrodo, o kaip as pakeisiu savo gyvenima, gyvensiu graziau, svariau, sveikiau, tvarkingiau ir tt. nieko panasaus - tenka susitaikyti su tuo, kad kasdienybes smulkmenos ir yra tas tavo gyvenimas. ir uzsiimti tom smulkmenom, nuolat islaikant gilumoje savo laikinumo suvokima... tai ne taip lengva, kaip atrodo...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 03 22, 20:55)
Kas būna ir ką su tuom reikia daryti, kai pašalinti limfmazgiai pažastyse, jau žinau iš info, pateiktos mūsų forume. O kas būna, kai pašalinami dubens limfmazgiai? Ar tai veikia kojas? Jei taip, kaip tai pasireiškia ir ką su tuom darote? Ačiū, jei atsakysite. Tai patapo itin aktualu...

vi, galvoju, kad gali taip pat būt problemų su limfos nutekėjimu ir kojose, tik va su kojom tai jau sudėtingiau, pagulinėt, manau, teks dažniau, pamankštint.

Sume, manau normalu, kad mama ir jūs nusiminėt, net juokinga, kaip dabar pagalvju, kaip aš laukiau paskutinės chemijos ax.gif Dėl operacijos, negaliu nieko patart, nesusidūriau su šiuo reikalu. Gal kas patars, gal papildoma konsultacija kažkiek paaiškins tolimesnę gydymo eigą. Sėkmės jum abiem smile.gif
Atsakyti