Laba visiem,
tokia graži saulutė išlindo pas mus pro dbesėlį
QUOTE(waterloo @ 2011 03 20, 23:43)
GREK aciu labai apraminot, o tas yra neikainojama, kai gyveni pastoviame strese
Didelis dekui
Kolkas echoskopija ir mamograma mums irgi nieko neparode. Tik tie padideje limfmazgiai ir markeris. Dar ranka sutinus. Cia skaiciau apie vaistuka nuo tinimo, kazin ar padetu
nuo tinimo
nėr už ką, tegul tik padeda
O dėl vaistukų, matau, kad čia vaistai kraujotakai, o rankelė tinsta dėl prasto limfos nutekėjimo. Padeda deja, tik mankštos, dar tepdavau kAdelės Karaliūnaitės tepalu "Žilė", pamasažuodavau. Man jau daugiau kaip metai praėję nuo operacijos, o ranka vis dar patinsta, ypač, jei persistengiu su darbais. Perspėk, kad negalima gręžti skalbinių ar kažko, tarkuoti ko nors kieto (kad ir morkų), mušti karbonadų - man tai labiausiai sukelia skausmą ir tinimą.
QUOTE(sume @ 2011 03 22, 15:18)
Bet man įdomu pagal ką jie nustato tų poilsio dienų skaičių? ta pati schema vieniems kartojama kas 2 sav., o kitiems kas 3. Man tai įdomu...
Papildyta:
Mamą kažkaip labai pykinti pradėjo per šią chemoterapiją... keistai taip... nei karto nepykino, nors jautė kažkokį šleikštulį, o dabar jau labai stipriai. Žinau, kad būna po chemoterapijos vėliau pradeda pykinti, o čia per patį lašinimą... ar gali būti tai susiję su kateterio įdurimo vieta? Nes, kai įdūrė, taip ir pasidarė jai silpna, aišku kažkiek gal dar išgąstis prisidėjo, bet ir nebepraėjo taip.
gali būti psichologinis pykinimas, aš važinėju leistis herceptiną, tai kai pamatau, kaip laša kitiems ta "raudona" "bobelinė", iškart pradeda suktis viskas gale gerklės
QUOTE(sume @ 2011 03 22, 18:49)
Oj kaip nemaloniai tada jam tos chemijos praeina...
Mes iš Šiaulių. Zofraną irgi leidžiamą, pirmą dieną 2 ampoles suleidžią, antrą jau pakakdavo 1, bet šiandien irgi jau 2. Nepadeda, nors nevemia ji, bet sakau gal pavėmus pagerėtų... naktį irgi sakė viduriavo porą kartų.
bandykit leist reguliariai - ryte ir vakare, man taip gydytoja patarė, nes pjūvių buvo daug, todėl negalėjom leisti sau vemti, kad neplištų, leidausi ryte ir vakare, šleikštulys buvo, bet stipraus pykinimo išvengėm. Dar papaildomai gerdavau Cerukalio, jei jau labai bloga būdavo.
QUOTE(Wėtra @ 2011 03 22, 19:03)
nepadeda nei loperamidas, nei ąžuolo žievė, nei pelynai...
manąjį pykina pora dienų ir namuose, po chemijos...jį labai atgaivina klevų sula, kaip pats sako: kai išgeriu sulos-akyse prašviesėja....
Aha, sula yra gėris, man irgi labai tiko, dar padėdavo vanduo su medum ir citrinos sultim, ledinukai aštrūs.
Jeigu vis gi suklumpame, geriau prarastume viską negu drąsą, viltį ir pasiryžimą vėl ir vėl bandyti.