Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 11, 10:20)
Sveiki mielieji  4u.gif
Gydanti gydytoja siulo persipilti krauja, kai kontrolinis kraujo tyrimas (savaite po 4os chemoterapijos) parode hemoglobina 85. Gal kas zinote apie sia procedura? Ar verta paluketi ir jei dar labiau kris (na bus silpna ar pan.) tada darytis cia procedura ar nedvejojant sutikti su gydytojos pasiulymu? Ar hemoglobinas buna nukrites labiausiai savaite po chemijos ar dar gali ir veliau labiau kristi? (tarpai tarp chemiju 3 sav.).
Aciu uz nuomones  4u.gif  rolleyes.gif

Sveika,

Man hemoglobinas po 6tos chemijos buvo 79, taciau apie kraujo tyrima gydytojai nekalbejo,nieko nedare ir nieko neatsitiko. Kritimas buvo palaipsniui, organizmas prisitaike,bet jegu visiskai nera,sunku vaiksciot, kraujui atsistatinejant, pamazu gereja ir savijauta. Priklauso nuo organizmo, bet per 3 savaites hemoglobinas tikrai turetu atsistatinet.

Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 05 10, 17:14)
Toliau tęsiant temą. Gal kas susidūrė. Kai nedarbingumas, artėja prie 120 dienų. Tada viskas? Grupė? O jei grupės nenori pilietė...
O gavus dalinį nedarbingumą, galima toliau tęsti liaudiškai tariant biletenį?
Gal kas nors turi kokią nuorodą, kur pasiskaityt, ir kažką bent pradėt suprast ligų ir darbo labirinte...

Man po 120d. buvo pasiūlyta komisija, be kalbų gavau neįgalumą, nors aš jo nenorėjau (čia manau, nuo šeimos gydytojo priklauso, nes žinau atvejų, kai nedarbingumo pažymėjimas buvo tęsiamas dar), darbe išnaudojau priklausiuias atostogas, vėliau dar 90 d. nedarbingumo, o tada, darbdaviui sutikus tik pažyma (be jokių apmokėjimų), nu čia kaip mamos raštelis, kad negali ateit į mokyklą. Nuo naujų kalendorinių metų vėl galima 90 d. nedarbingumą tęsti.
O gal šiemet jau kitaip kažkas, nes čia mano pernai metų toks gyvenimėlis buvo.
Atsakyti
QUOTE(Agniukas123 @ 2011 05 11, 09:43)
kiek teko susidurt poliklinikose komisija (sudaryta is Sodros atstovo, to skyriaus kuriame gydaisi vedejo ir poliklinikos dyriko pavaduotojos po 4 men. (120 kalend.d.) posedziauja ir sprendzia ar pratest nedarbinguma ar siust i NDNT. Bent mano atveju pratese dar keliems menesiams (nepriestarauja DK nes DK leidzia isimti "jei istatymai ir kiti norminiai teises aktai nenustato kitaip", bet man buvo trauma,

onkologines ligos atveju abejoju ar pratestu.

Matyt siulytu i NDNT. Anyway, dar vienas variantas po 120 d. grizt i darba, ir poto, jei tarkim na chemoterapijos kursas paskiriamas netiketai ar pan. butu like dar 20 Sodros apmokamu ligos dienu...

Bet laikinas nedarbingumas, žinau gali tęstis iki metų. Ne apie darbdavius ir darbo vietas man įdomu. Būtent apie tą komisiją. Kuri arba leidžia tęsti, arba ne, laikiną nedarbingumą.
Nes apmokėjimas yra didesnis, nei išmoka ar pašalpa, už dalinį darbingumą. Darbdaviai be problemų sutinka laikyti darbo vietas. Klausimas, kas apsimoka labiau. Labiau aišku laikinas nedarbingumas.

Kas tą komisiją sukviečia, gal žinote? Šeimos gydytojas?
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2011 05 11, 15:46)
Man po 120d. buvo pasiūlyta komisija, be kalbų gavau neįgalumą, nors aš jo nenorėjau (čia manau, nuo šeimos gydytojo priklauso, nes žinau atvejų, kai nedarbingumo pažymėjimas buvo tęsiamas dar),

Aišku. Viskas aišku smile.gif

Papildyta:)

Pasirodo pats šeimos gydytojas jau susirūpino, ir skambino poniai pilietei, ką jin toliau galvoja daryti. Buvo paprašyta tęsti kas pradėta. Nu lauksim. Duos Dievas, viskas bus gerai.

Tiesa, ar aš skaičiuot nemoku, ar tiesiog Sodroj viskas vyksta greičiau, nei realybėj... Na, pasveikti, kuo greičiau, visi nori. Bet ar tas 120 dienų limitas, yra logiškas?

Nes galim paskaičiuot klasikinį moterišką atvejį, kai operuojama krūtis. Lovadieniai skyriuj, diena parvažiuot namo, reabilitacija, parvažiavimui diena, nu iki penkių galima užtemt, kol susirandi kas skirs chemiją, tada chemija, ir bent jau savaitė, po paskutinės amo atgavimui, kad bent galėtum paeit. Tai su 6 chemijų ciklu, aš gaunu

8+1+18+1+105+7 lygu...140 dienų.

Ir tai jau visas limitas? O jei žaizda prasčiau gijo, o jei chemija reikėjo užvėlint, nes kraujas svyravo... Ir dar begalė jei.
Turėtų būti galimybė išlygoms...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea: 11 gegužės 2011 - 15:05
Mamai pagėrus kelias dienas Xelodos iškart pradėjo darytis silpna. Turbūt tai šalutiniai poveikiai: galvos svaigimas, silpnumas, jėgų neturėjimas, pykinimas, galūnių nejautra... Bet šiandien dar ir šoną pradėjo skaudėti, bet ne ištisai, o tam tikrose pozose. g.gif kartais nuduria dar. g.gif gal tai taip pat xeloda kažką ten veikia... O gal kepenys pradėjo streikuoti? Gal kraujas nusilpo?
Gal galit parašyti, kokius tyrimus daro nustatyti kepenų veiklai?
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 05 11, 15:47)
Tiesa, ar aš skaičiuot nemoku, ar tiesiog Sodroj viskas vyksta greičiau, nei realybėj... Na, pasveikti, kuo greičiau, visi nori. Bet ar tas 120 dienų limitas, yra logiškas?

Nes galim paskaičiuot klasikinį moterišką atvejį, kai operuojama krūtis. Lovadieniai skyriuj, diena parvažiuot namo, reabilitacija, parvažiavimui diena, nu iki penkių galima užtemt, kol susirandi kas skirs chemiją, tada chemija, ir bent jau savaitė, po paskutinės amo atgavimui, kad bent galėtum paeit. Tai su 6 chemijų ciklu, aš gaunu

8+1+18+1+105+7 lygu...140 dienų.

Ir tai jau visas limitas? O jei žaizda prasčiau gijo, o jei chemija reikėjo užvėlint, nes kraujas svyravo... Ir dar begalė jei.
Turėtų būti galimybė išlygoms...

logiškumo, tai aišku, kad čia nėra, kai išnaudojau limitą nedarbingumo, mano chemijos dar tik buvo įpusėję. Operacija, sanatorija, atsakymų laukimas, chemijos paskyrimas smile.gif O kur dar herceptinas visus metus po chemijų ir spindulių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 05 11, 18:49)
logiškumo, tai aišku, kad čia nėra, kai išnaudojau limitą nedarbingumo, mano chemijos dar tik buvo įpusėję. Operacija, sanatorija, atsakymų laukimas, chemijos paskyrimas smile.gif O kur dar herceptinas visus metus po chemijų ir spindulių smile.gif

Na, žiūrint koks darbas. Tai pirma.
O antra, apšvieskit, apie herceptiną. Nors, gal nereikia... Gal juokingai nuskambės, bet manau ištisai nedirbti, lašinantis herceptiną, kaip ir nereikia. Juk ne chemija. Tai dienai cvakt, pabėgi iš darbo...
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2011 05 11, 19:42)
Na, žiūrint koks darbas. Tai pirma.
O antra, apšvieskit, apie herceptiną. Nors, gal nereikia... Gal juokingai nuskambės, bet manau ištisai nedirbti, lašinantis herceptiną, kaip ir nereikia. Juk ne chemija. Tai dienai cvakt, pabėgi iš darbo...

taip, ir aš taip darau, parašau prašymą mamadieniui ir lekiu į Kauną, sukapsi, vėl namo, ryt darban. Bet pirmi keturi kartai sulašinus jį, patikėkit manim, buvo geriau nei chemija. Paprastai taip būna vos keliems procentams pacientų, nu ir aš buvau viena iš jų. Be šansų būtų buvę dirbt bet kokį darbą. Bet tik pirmi kartai, dabar jau viskas gerai, tiesiog taip sureagavo mano organizmas.
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 11, 11:20)
Sveiki mielieji  4u.gif
Gydanti gydytoja siulo persipilti krauja, kai kontrolinis kraujo tyrimas (savaite po 4os chemoterapijos) parode hemoglobina 85. Gal kas zinote apie sia procedura? Ar verta paluketi ir jei dar labiau kris (na bus silpna ar pan.) tada darytis cia procedura ar nedvejojant sutikti su gydytojos pasiulymu? Ar hemoglobinas buna nukrites labiausiai savaite po chemijos ar dar gali ir veliau labiau kristi? (tarpai tarp chemiju 3 sav.).
Aciu uz nuomones  4u.gif  rolleyes.gif

Procedura labai paprasta - sulasina krauja,kaip visus kitus vaistus.85 zemas hemoglobinas,bet jeigu kiti kraujo rodykliai nera kritiski, galima ir palaukti,bet geriau ,aisku,apie visa situacija zino gydytoja.O kris ar ne toliau priklauso nuo organizmo ir t.t.
Maistas cia tikrai nepades.
Atsakyti
mamai ka tik buvo antra chemija (antradieni), ar gali po antros jau noreti luptis pirstu oda? kazkaip maniau cia apie gala buna, labai sujautrejo pirstu galiukai.

ar be kremo tepimo daugiau nera kazkokios pagalbos, as jai sakau tepti, tai ji netiki, kad gali padeti?
Atsakyti
Laba diena, as gal kreipiuosi ne ten, bet tesiog nezinau kur reiketu, labai ieskome ryklio kremzliu estrakto, AngioCell Plus extr.fluidum 7,5ml , gal kas nors zinote is kokios parduotuves galima butu ji atsisiusti, nes Lietuvoje jis brangus, labai aciu is anksto
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 05 12, 15:20)
mamai ka tik buvo antra chemija (antradieni), ar gali po antros jau noreti luptis pirstu oda? kazkaip maniau cia apie gala buna, labai sujautrejo pirstu galiukai.

ar be kremo tepimo daugiau nera kazkokios pagalbos, as jai sakau tepti, tai ji netiki, kad gali padeti?

Sveika group.gif
Žinok tikrai gali, juo labiau jei jau pradėjo luptis, vadinasi normalu. O pirštų galiukai jautrės ir toliau...
mums tai niekas nesakė jokios kitos priemonės išskyrus tepti kremu.
Atsakyti
Labas vakaras, jau antradieni vaziuosim i Vilniu, mamyte guldys i ligonine, treciadieni turetu operuoti. biopsija neparode nieko gero, itaria antra stadija... verysad.gif
ar galite pasakyti kiek laiko trunka operacija? ar sunku po jos atsigauti ir tt.
Atsakyti