Ačiū labai už pasiūlymus , bet jau šiandien sakė ėjo į lauką be striukės, gal po truputi bus geriau
QUOTE(A. Oželis @ 2011 05 09, 11:15)
Mano pamąstymas: jei žmonės nesielgtų taip neatsakingai su Ligonių kasų lėšomis ir kitų piliečių mokamais mokesčiais, tai PET`ui gal seniai būtų rasta lėšų. Manau, kad ligoniai gauna kompensaciją už Megace. Manau, kad jie gerai pagalvotų prieš pirkdami, jei už juos reikėtų sumokėti iš savo kišenės. Puslapis vaistai . lt nurodo, kad esant 100% kompensacijai, Megace kainuoja 470 Lt. Keturi penki buteliukai x 470 Lt = +/- 2000 Lt.
Man žinomas atvejas, kai ligoniui buvo išrašytas Filgrastimas tris kartus po penkias ampules. Iš viso penkiolika ampulių, iš kurių penkios buvo stipresnio (kur daugiau ten tų veikimo vienetų). Taip, žmogus pirko (gavo už dyką, kitais žodžiais), bet nesileido. Paskaičiuokite. O paskui pykstame, kad ligonių kasos ne viską kompensuoja.
Man žinomas atvejas, kai ligoniui buvo išrašytas Filgrastimas tris kartus po penkias ampules. Iš viso penkiolika ampulių, iš kurių penkios buvo stipresnio (kur daugiau ten tų veikimo vienetų). Taip, žmogus pirko (gavo už dyką, kitais žodžiais), bet nesileido. Paskaičiuokite. O paskui pykstame, kad ligonių kasos ne viską kompensuoja.
Tik nereikia....neapeliuokit į paprastų žmogučių sąžinę; ką patys gydytojai išdarinėja: mano vyras gulėjo diagnostikoj, gaudavo nusprogusę tabletėlę, o istorijos išraše parašyta, kad gavo po tris tabletes ir leidžiamų-įdomu, kur tie vaistai, kompensuojami ligonių kasų, nuėjo? kam jie taupomi?Čia Klaipėdos Universitetinė, beje, išrašą išduoda po kelių dienų po išrašymo iš ligoninės Jau kaip pykstu ant tos ligoninės, tai nors dabar atbambėjau
Mano Žmogutis šiandien atsistojo ant kojų (iš po kepenų operacijos)
QUOTE(Wėtra @ 2011 05 09, 22:49)
Tik nereikia....neapeliuokit į paprastų žmogučių sąžinę; ką patys gydytojai išdarinėja: mano vyras gulėjo diagnostikoj, gaudavo nusprogusę tabletėlę, o istorijos išraše parašyta, kad gavo po tris tabletes ir leidžiamų-įdomu, kur tie vaistai, kompensuojami ligonių kasų, nuėjo?
Keistai čia viskas pas jus. Kai nuo savęs pradėsim, kai viską patys padarysim, kad patiems gėda nebūtų prieš pačius save, ot tada galėsim prikaišioti kitus - gydytojus, auksinius tualetus...
Papildyta:
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 05 09, 15:38)
N.Ozeli, jeigu bobute turetu kiausinius, ji vadintus - diedukas. Cia del pirkimo ir ismetimo.
Klystate. Jeigu bobutė turetų kiaušinius, ji vadintųs tiesiog boba su kiaušiais. Labai jau man kažką primintų...
QUOTE(A. Oželis @ 2011 05 09, 23:21)
Keistai čia viskas pas jus. Kai nuo savęs pradėsim, kai viską patys padarysim, kad patiems gėda nebūtų prieš pačius save, ot tada galėsim prikaišioti kitus - gydytojus, auksinius tualetus...
Papildyta:
Klystate. Jeigu bobutė turetų kiaušinius, ji vadintųs tiesiog boba su kiaušiais. Labai jau man kažką primintų...
Papildyta:
Deja, net ir žuvis genda nuo galvos...
QUOTE(A. Oželis @ 2011 05 09, 22:21)
Papildyta:
Papildyta:
eikit alaus pagerkit, mat atsirado Tadas Blinda - svieto lygintiojas Nr2. Jus gal nematot kokia korupcija visame pasaulyje, neskaitot apie FIFA nupirktus teisejus, apie nupirktus balsus olimpiadai, apie sugalvotas priezastis uzpult kita sali, ir tt., apie finansines piramides, apie ispustas naftos kainas. Net vaikai zino kad pvz. dviraciu sportas - apsoliutus dopingas. O jis cia apie 4-5 buteliukus kokio brudo svaiscioja.
Jus pradekit nuo saves, pradekit, bet deje rezultatas - kaip skruzde pries traukini.
Labanakt
QUOTE(A. Oželis @ 2011 05 09, 23:21)
Keistai čia viskas pas jus.
Pastebėjot...
Bent tokiose temose, reiktų atsigręžti pirmiau į save, ir priėjus prie veidrodžio nebijoti pasisveikinti su savo siela. Ir sąžine.
Garbė, labai supaprastintas žodis iki savigarbos... Kuri prasideda ir baigiasi asmeniniu orumu, kaip aš atrodysiu prieš minią žmonių, kuriems visai tu net nerūpi.
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 05 10, 00:39)
Jus gal nematot kokia korupcija visame pasaulyje, neskaitot apie FIFA nupirktus teisejus, apie nupirktus balsus olimpiadai, apie sugalvotas priezastis uzpult kita sali, ir tt., apie finansines piramides, apie ispustas naftos kainas. Net vaikai zino kad pvz. dviraciu sportas - apsoliutus dopingas.
O jis cia apie 4-5 buteliukus kokio brudo svaiscioja.
Jus pradekit nuo saves, pradekit, bet deje rezultatas - kaip skruzde pries traukini.
O jis cia apie 4-5 buteliukus kokio brudo svaiscioja.
Iki Fifos nuo mano kiemo, gan toli...
Koks skirtumas, kas vagia, kiek vagia, kas ką papirkinėja, užlindinėja ir apgaudinėja.
Kalbam apie sąmoningumą. Ir gėdą, kai turi vaistų šaldytuviuko lentynėlėj, ir kaupi juos. Šimtu procentų pakompensuotus.
Negi dabar tyliai kikensi, kad va, Grėblys ir Akėčia Padargai, tai už šantažo būdu išviliotus pinigus pasistatė namą, o aš tai bent ligonių kasas apipisau. Nu bent tiek... Daugiau niekam gudrumo neužteko...
Toliau tęsiant temą. Gal kas susidūrė. Kai nedarbingumas, artėja prie 120 dienų. Tada viskas? Grupė? O jei grupės nenori pilietė...
O gavus dalinį nedarbingumą, galima toliau tęsti liaudiškai tariant biletenį?
Gal kas nors turi kokią nuorodą, kur pasiskaityt, ir kažką bent pradėt suprast ligų ir darbo labirinte...
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 05 10, 00:39)
O kokią išeitį siūlote moti ranka ir paburbėti forume, nes vis tiek esame skruzdėlės prieš traukinį? Žmogus esi tuo, kuo jautiesi esąs.
QUOTE(suntea @ 2011 05 10, 17:14)
Gal kas nors turi kokią nuorodą, kur pasiskaityt, ir kažką bent pradėt suprast ligų ir darbo labirinte...
Čia ir atitinkamai čia. Bet lengviausias kelias, matyt, būtų pasiskambinti SoDros konsultantams ir paprašyti paaiškinti be visokių vingrybių.
Ambre, ne taip seniai kalbėjome apie skausmo blokadą ir jos poveikį. Praėjusią savaitę KMUK gyd. anesteziologas E. Gaučas atliko mamai dar vieną procedūrą. Šįkart (ir apskritai pirmąkart), dėkui D., ji davė rezultatų. Negaliu nė apsakyti, koks palengvėjimas.
QUOTE(suntea @ 2011 05 10, 17:14)
Pastebėjot...
Bent tokiose temose, reiktų atsigręžti pirmiau į save, ir priėjus prie veidrodžio nebijoti pasisveikinti su savo siela. Ir sąžine.
Garbė, labai supaprastintas žodis iki savigarbos... Kuri prasideda ir baigiasi asmeniniu orumu, kaip aš atrodysiu prieš minią žmonių, kuriems visai tu net nerūpi.
Koks skirtumas, kas vagia, kiek vagia, kas ką papirkinėja, užlindinėja ir apgaudinėja.
Kalbam apie sąmoningumą. Ir gėdą, kai turi vaistų šaldytuviuko lentynėlėj, ir kaupi juos. Šimtu procentų pakompensuotus.
Negi dabar tyliai kikensi, kad va, Grėblys ir Akėčia Padargai, tai už šantažo būdu išviliotus pinigus pasistatė namą, o aš tai bent ligonių kasas apipisau. Nu bent tiek... Daugiau niekam gudrumo neužteko...
Toliau tęsiant temą. Gal kas susidūrė. Kai nedarbingumas, artėja prie 120 dienų. Tada viskas? Grupė? O jei grupės nenori pilietė...
Per metus galima 120 k.d. o pasku duoda grupę, o paskui jei nori žmogus eina dirbti arba gali imti nemokamas atostogas per metus galima 3 mėnesius.
DK 133 straipsnio 2 dalis:
"Darbuotojams, tapusiems laikinai nedarbingiems ne dėl šio straipsnio 1 dalyje nustatytų priežasčių, darbo vieta ir pareigos paliekamos, jeigu jie dėl laikinojo nedarbingumo neatvyksta į darbą ne daugiau kaip šimtą dvidešimt dienų iš eilės arba ne daugiau kaip šimtą keturiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, jei įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai nenustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką." Del paskutiniosios islygos: kiek teko susidurt poliklinikose komisija (sudaryta is Sodros atstovo, to skyriaus kuriame gydaisi vedejo ir poliklinikos dyriko pavaduotojos po 4 men. (120 kalend.d.) posedziauja ir sprendzia ar pratest nedarbinguma ar siust i NDNT. Bent mano atveju pratese dar keliems menesiams (nepriestarauja DK nes DK leidzia isimti "jei istatymai ir kiti norminiai teises aktai nenustato kitaip", bet man buvo trauma, onkologines ligos atveju abejoju ar pratestu. Matyt siulytu i NDNT. Anyway, dar vienas variantas po 120 d. grizt i darba, ir poto, jei tarkim na chemoterapijos kursas paskiriamas netiketai ar pan. butu like dar 20 Sodros apmokamu ligos dienu...
Papildyta:
Dar imetu viena nuoroda:
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atkreipti demesi i V skyriu "Laikinojo nedarbingumo trukme".
"Darbuotojams, tapusiems laikinai nedarbingiems ne dėl šio straipsnio 1 dalyje nustatytų priežasčių, darbo vieta ir pareigos paliekamos, jeigu jie dėl laikinojo nedarbingumo neatvyksta į darbą ne daugiau kaip šimtą dvidešimt dienų iš eilės arba ne daugiau kaip šimtą keturiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, jei įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai nenustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką." Del paskutiniosios islygos: kiek teko susidurt poliklinikose komisija (sudaryta is Sodros atstovo, to skyriaus kuriame gydaisi vedejo ir poliklinikos dyriko pavaduotojos po 4 men. (120 kalend.d.) posedziauja ir sprendzia ar pratest nedarbinguma ar siust i NDNT. Bent mano atveju pratese dar keliems menesiams (nepriestarauja DK nes DK leidzia isimti "jei istatymai ir kiti norminiai teises aktai nenustato kitaip", bet man buvo trauma, onkologines ligos atveju abejoju ar pratestu. Matyt siulytu i NDNT. Anyway, dar vienas variantas po 120 d. grizt i darba, ir poto, jei tarkim na chemoterapijos kursas paskiriamas netiketai ar pan. butu like dar 20 Sodros apmokamu ligos dienu...
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 05 10, 20:17)
Per metus galima 120 k.d. o pasku duoda grupę, o paskui jei nori žmogus eina dirbti arba gali imti nemokamas atostogas per metus galima 3 mėnesius.
Papildyta:
Dar imetu viena nuoroda:
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atkreipti demesi i V skyriu "Laikinojo nedarbingumo trukme".
QUOTE(Agniukas123 @ 2011 05 11, 08:38)
DK 133 straipsnio 2 dalis:
Sveiki mielieji
Gydanti gydytoja siulo persipilti krauja, kai kontrolinis kraujo tyrimas (savaite po 4os chemoterapijos) parode hemoglobina 85. Gal kas zinote apie sia procedura? Ar verta paluketi ir jei dar labiau kris (na bus silpna ar pan.) tada darytis cia procedura ar nedvejojant sutikti su gydytojos pasiulymu? Ar hemoglobinas buna nukrites labiausiai savaite po chemijos ar dar gali ir veliau labiau kristi? (tarpai tarp chemiju 3 sav.).
Aciu uz nuomones
Gydanti gydytoja siulo persipilti krauja, kai kontrolinis kraujo tyrimas (savaite po 4os chemoterapijos) parode hemoglobina 85. Gal kas zinote apie sia procedura? Ar verta paluketi ir jei dar labiau kris (na bus silpna ar pan.) tada darytis cia procedura ar nedvejojant sutikti su gydytojos pasiulymu? Ar hemoglobinas buna nukrites labiausiai savaite po chemijos ar dar gali ir veliau labiau kristi? (tarpai tarp chemiju 3 sav.).
Aciu uz nuomones
QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 11, 10:20)
Sveiki mielieji
Aciu uz nuomones
Aciu uz nuomones
Sveika žinau moterį, kuriai pastoviai po chemo. perpylinėjamas kraujas, bet nežinau dėl kokios tiksliau priežasties.
šiaip neturėtų labiau kristi hemoglobinas, pvz. mano mamai irgi buvo čia pakritęs iki 113 ar kiek, o paskui per kokias 3 sav. iki 140 pakilo....
Bet šiaip jūsų mamos tai jau ganėtinai žemas, todėl tikrai nežinau ar jis pajėgs tiek daug sukilti... Šiaip reiktų dabar maistą valgyti, kuris turėtų daug geležies
Manau tau dar patars daugiau apie tai išmanančios....