QUOTE(Laikmė @ 2011 05 05, 19:44)
Aš operavausi Vilniaus onkologijoj. Guliausi operuotis fibroadenomą, bet ir kitą nusprendė krūtį operuoti, nes joje atrado mikrokalcinatų. Operacijos metu paimtas tyrimas nerode kad piktybinis ir todel limfmazgiu neoperavo, bet atejus galutiniam atsakymui po savaites, pasirodo mikrokalcinatuose buvo 4mm navikas ir pripazino kad yra I stadija ir sake , kad kai užgis randas reikes operuotis limfmazgius del visa ko, bet užsienyje yra kita praktika, kad esant 1 stadijai limfmazgiu salinti nereikia.Kai kurie daktarai patare nesioperuoti.Nes sako visu neisoperuos., o kraujotaką jau bus pazeista.Skaiciau kad pradzioj reikia paimti tyrimą, biopsija, o jie iskart pjauti, nors echoskopuojant jokiu pakitimu nerado. V a todel as ir nebezinau ka daryti.Mane operavo Mudėnas. Žentas nuejo pasiklausti pas bruza, jis pasake, kad esant 1 stadijai nereikai salinti. gal nuvaziuoti i kKauną, kad padarytu tyrimą del limfmazgiu .
Pritariu Art. pasiūlymui pasidaryti išsamius limfmazgių tyrimus, o tai įmanoma tik su PET. Stadijų nustatymas yra slidus dalykas... Kitą vertus, jei domitės, kaip gydymas vyksta užsienyje, reikėtų pasiieškoti mokslinių straipsnių, kur pateikiama statistika apie išgyvenamumą esant žemoms stadijoms, pašalinus limfmazgius ir ne, atlikus chemiją ir ne. Gal tokių yra. Bent mums tai labai padėjo apsispręsti darytis chemiją, nors užsieniuose, esant II žarnyno stadijai, ji nedaroma. Esame 6-ti metai remisijoje.
Dėl PET Kaune egzistavimo esu daugiau nei nustebusi. Tai juk istorinis mūsų šaliai įvykis, jei tai tiesa, apie kurį net Delfis neparašė... Kol kas net nesu įgali tuo patikėt ir pasidžiaugtii... Eisiu į internetą pasisemti tikėjimo, kad tai tikrai PET'as, o ne a la PET'as.