Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(Laikmė @ 2011 05 05, 19:44)
Aš operavausi Vilniaus onkologijoj. Guliausi operuotis fibroadenomą, bet ir kitą nusprendė krūtį operuoti, nes joje atrado mikrokalcinatų. Operacijos metu paimtas tyrimas nerode kad piktybinis ir todel limfmazgiu neoperavo, bet atejus galutiniam atsakymui po savaites, pasirodo mikrokalcinatuose buvo 4mm navikas ir pripazino kad yra I stadija ir sake , kad kai užgis randas reikes operuotis limfmazgius del visa ko, bet užsienyje yra kita praktika, kad esant 1 stadijai limfmazgiu salinti nereikia.Kai kurie daktarai patare nesioperuoti.Nes sako visu neisoperuos., o kraujotaką jau bus pazeista.Skaiciau kad pradzioj reikia paimti tyrimą, biopsija, o jie iskart pjauti, nors echoskopuojant jokiu pakitimu nerado. V a todel as ir nebezinau ka daryti.Mane operavo Mudėnas. Žentas nuejo pasiklausti pas bruza, jis pasake, kad esant 1 stadijai nereikai salinti. gal nuvaziuoti i kKauną, kad padarytu tyrimą del limfmazgiu .

Pritariu Art. pasiūlymui pasidaryti išsamius limfmazgių tyrimus, o tai įmanoma tik su PET. Stadijų nustatymas yra slidus dalykas... Kitą vertus, jei domitės, kaip gydymas vyksta užsienyje, reikėtų pasiieškoti mokslinių straipsnių, kur pateikiama statistika apie išgyvenamumą esant žemoms stadijoms, pašalinus limfmazgius ir ne, atlikus chemiją ir ne. Gal tokių yra. Bent mums tai labai padėjo apsispręsti darytis chemiją, nors užsieniuose, esant II žarnyno stadijai, ji nedaroma. Esame 6-ti metai remisijoje.

Dėl PET Kaune egzistavimo esu daugiau nei nustebusi. Tai juk istorinis mūsų šaliai įvykis, jei tai tiesa, apie kurį net Delfis neparašė... Kol kas net nesu įgali tuo patikėt ir pasidžiaugtii... Eisiu į internetą pasisemti tikėjimo, kad tai tikrai PET'as, o ne a la PET'as.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 06 gegužės 2011 - 10:31
Jergau kokia gera zinia bigsmile.gif ax.gif 4u.gif thumbup.gif

QUOTE(GREK @ 2011 05 06, 11:06)
Nebereikia, Kaune jau jau yra PET. Kitą penktadienį važiuoju tyrimui smile.gif nekainuos nieko smile.gif

Atsakyti
http://www.lsveikata...a...d=57&s=4694

Pet Lietuvoje yar du, tik va musasi ligonines, kam atiteks..
Atsakyti
GREK: Nebereikia, Kaune jau jau yra PET. Kitą penktadienį važiuoju tyrimui smile.gif nekainuos nieko smile.gif
[/quote]

GREK:Gal galetumete duoti tel ar kokias koordinates kad galeciau irgi nuvaziuoti ir pasidaryti si tyrimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laikmė: 06 gegužės 2011 - 10:42
GREK, ar tikrai nemaisto PET tyrimo su kazkokiu kitu tyrimu? Pasiskambinau katik i kmuk, sako kad PET (t.y. pozitronu emisijos tomografas) geriausiu atveju tik 2012 metu vidury prades veikti ir tai tik jei viskas tvarkoj bus...

QUOTE(GREK @ 2011 05 06, 11:06)
Nebereikia, Kaune jau jau yra PET. Kitą penktadienį važiuoju tyrimui smile.gif nekainuos nieko smile.gif

Atsakyti
Kolei kas radau štai tokią šviežiausią oficialią info (Sveikatos ministerijos) Kur Lietuvoje galima pasitikrinti pozitronų emisijos tomografu?
Atsakyti
Nžn, man irgi daug abejonių kelia, kad taip tyliai ir be atgarsių būtų KUMK pastatyta PET aparatūra. Žinoma, visada galima tiesiogiai paklausti KMUK Onkologijos klinikos registratūroje.

QUOTE(vi_ @ 2011 05 06, 11:45)
Kolei kas radau štai tokią šviežiausią oficialią info (Sveikatos ministerijos) Kur Lietuvoje galima pasitikrinti pozitronų emisijos tomografu?

Atsakyti
Poto dar karta pasiskambinau kitu kontaktiniu telefonu, dar tik statomas tam PET tyrimui atskiras korpusas, tad manau tikrai GREK kazka sumaise..

QUOTE(something else @ 2011 05 06, 12:03)
Nžn, man irgi daug abejonių kelia, kad taip tyliai ir be atgarsių būtų KUMK pastatyta PET aparatūra. Žinoma, visada galima tiesiogiai paklausti KMUK Onkologijos klinikos registratūroje.

Atsakyti
Man irgi nerealu, kad jau yra PET Lietuvoje. Grek kai parašė, puoliau naršyt internetą - nieko neradau. Kažkas čia ne taip...
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 06, 13:00)
Poto dar karta pasiskambinau kitu kontaktiniu telefonu, dar tik statomas tam PET tyrimui atskiras korpusas, tad manau tikrai GREK kazka sumaise..

PET tyrimo aparatui reikia spec. patalpų, jei klinikose jis yra, tai gali net būti ir Endokrinologijos rūsy - ten, kur yra scintigrafas.
Atsakyti
Wėtra kas pas jus naujo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 05 06, 13:00)

KMUK PET aparatura nupirkta jei neklystu jau pries kelis menesius ar dar anksciau, tik nenuspresta, kur ja statyti bei labai dideli eksploatacijos kastai. Kol kas negirdejau, kad jau butu pradetas daryti PET Kaune, bet aparatura yra.
Atsakyti