Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

Labas vakaras, tikiuosi, kad priimsite, nes liga uzklupo ne mane, o mano mamyte... ana savaite krutyje apciuope guzeli, mamografas, echo - viskas rodo piktybini navika. Siandien dare biopsija, rezultatai bus kita savaite, bet daktarai liepe ruostis blogiausiam. ji pati medike, todel, nemanau, kad kolegos vyniotu i vata, jei padetis nebutu labai rimta.
visa tai suzinojau tik sia savaite ir vis dar negaliu patiketi... prie jos stengiuosi buti stipri ir optimistiska, bet kai lieku viena nieko negaliu sau padaryti, visa laika verkiu, baime kausto kaip cia viskas bus...
geguzes 18 diena ispjaus ta darini ir tada suzinosim viska, kaip pazenges ir koks gydymas laukia. po operacijos busiu kartu su ja, nenoriu, kad ji viena visa tai isgyventu, noriu padeti kuo galiu...
kaip atrasti tinkamus zodzius? ir kaip jai ikvepti stiprybes? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltoji_feja: 04 gegužės 2011 - 20:48
Labas vakaras,
atejau ir as i sia temele. Balandzio 4 d. guliausi operuotis fibroadenoma, o chirurgas pamate , kad ir kita krutis negera. Tai operavo abi, Pirmine operacijos isvada buvo gera, bet po savaites atejo zinia , kad is antros kruties nustate mikrokalcinati 4mm darini ir 1 stadija. Buvo sokas. Jau dalinai apsiraminau, sake reiks operuotis limfmazgius. Kita daktarai sako, kad esant tokiam mazam, dariniui limfmazgiu operuotis nereikia. Ryt vel eisiu pas kita daktara , nes 05,23d paskirta limfmazgiu operacija.
Atsakyti
QUOTE(baltoji_feja @ 2011 05 04, 21:36)
Labas vakaras, tikiuosi, kad priimsite, nes liga uzklupo ne mane, o mano mamyte... ana savaite krutyje apciuope guzeli, mamografas, echo - viskas rodo piktybini navika. Siandien dare biopsija, rezultatai bus kita savaite, bet daktarai liepe ruostis blogiausiam. ji pati medike, todel, nemanau, kad kolegos vyniotu i vata, jei padetis nebutu labai rimta.
visa tai suzinojau tik sia savaite ir vis dar negaliu patiketi... prie jos stengiuosi buti stipri ir optimistiska, bet kai lieku viena nieko negaliu sau padaryti, visa laika verkiu, baime kausto kaip cia viskas bus...
geguzes 18 diena ispjaus ta darini ir tada suzinosim viska, kaip pazenges ir koks gydymas laukia. po operacijos busiu kartu su ja, nenoriu, kad ji viena visa tai isgyventu, noriu padeti kuo galiu...

Sveika, gal dar nereikia taip skubotai tavęs čia priimti, nes viskas dar gali būti kitaip, nei atrodo. To ir linkiu... heart.gif Bet kokiu atveju, čia rasi daug informacijos ir jei kas neaišku visada klausk smile.gif Čia tokia ta pirma reakcija, vėliau viskas susigulės.. console.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 05 04, 20:58)
Sveika, gal dar nereikia taip skubotai tavęs čia priimti, nes viskas dar gali būti kitaip, nei atrodo. To ir linkiu... heart.gif  Bet kokiu atveju, čia rasi daug informacijos ir jei kas neaišku visada klausk smile.gif Čia tokia ta pirma reakcija, vėliau viskas susigulės..  console.gif

Skaitau senas Jusu temas ir dziaugiuosi,kad esate tokios stiprios ir nenuleidziate ranku. jauciuosi tokia silpnavale, nes negaliu susitvardyti, o juk turiu buti stipri, stipresne uz mus abi... baisu laukti tu rezultatu... bet labai noriu tiketi,kad kartu mes viska iveiksime. Mamyte pasiruosusi kovoti, is visu jegu stengiasi nenuleisti ranku.
Papildyta:
QUOTE(Laikmė @ 2011 05 04, 20:55)
Labas vakaras,
atejau ir as i sia temele. Balandzio 4 d. guliausi operuotis fibroadenoma, o chirurgas pamate , kad ir kita krutis negera. Tai operavo abi, Pirmine operacijos isvada buvo gera, bet po savaites atejo zinia , kad is antros kruties  nustate mikrokalcinati 4mm darini ir 1 stadija. Buvo sokas. Jau dalinai apsiraminau, sake reiks operuotis limfmazgius. Kita daktarai sako, kad esant tokiam mazam, dariniui limfmazgiu operuotis nereikia. Ryt vel eisiu pas kita daktara , nes 05,23d paskirta limfmazgiu operacija.

Laikykis, stiprybes console.gif
Atsakyti
QUOTE(baltoji_feja @ 2011 05 04, 22:08)
Skaitau senas Jusu temas ir dziaugiuosi,kad esate tokios stiprios ir nenuleidziate ranku. jauciuosi tokia silpnavale, nes negaliu susitvardyti, o juk turiu buti stipri, stipresne uz mus abi... baisu laukti tu rezultatu... bet labai noriu tiketi,kad kartu mes viska iveiksime. Mamyte pasiruosusi kovoti, is visu jegu stengiasi nenuleisti ranku.
Papildyta:
Laikykis, stiprybes  console.gif

Zinoma, pirmiausia reikia sventai tiketi jog viskas bus gerai 4u.gif Neleisti liudnoms mintims lysti i galva, aisku patarti lengviau nei padaryti, bet stengtis reikia 4u.gif Jei kyla kokiu neaiskumu, cia mergaites mielai pataria mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras, tikiuosi, kad priimsite, nes liga uzklupo ne mane, o mano mamyte... ana savaite krutyje apciuope guzeli, mamografas, echo - viskas rodo piktybini navika. Siandien dare biopsija, rezultatai bus kita savaite, bet daktarai liepe ruostis blogiausiam.

Gal jie tik "apsidraudimui" taip sako..

QUOTE(Laikmė @ 2011 05 04, 21:55)
kad is antros kruties  nustate mikrokalcinati 4mm darini ir 1 stadija. Buvo sokas. Jau dalinai apsiraminau, sake reiks operuotis limfmazgius. Kita daktarai sako, kad esant tokiam mazam, dariniui limfmazgiu operuotis nereikia. Ryt vel eisiu pas kita daktara , nes 05,23d paskirta limfmazgiu operacija.

O kam tie limfmazgiai trukdo kad juos operuoti..?
Atsakyti
...bet daktarai liepe ruostis blogiausiam...

Ir iš kur ta mada pas mūsų daktarus visus atsirado, gasdinti žmones. Daktarai tikrai šneka savo "apsidraudimui". kažkodėl jiems atrodo kad geriau yra iš karto žmogu pergąsdinti o vėliau nuraminti.
Atsakyti
QUOTE(baltoji_feja @ 2011 05 04, 22:36)

Sveika, as tokioj pat situacijoj..mama isoperavo jau vakar..dabar laukiam tikslesniu rezultatu ir sprendimo koki toliau gydyma taikyti..
Pradzioje jauciausi visai kaip tu..prie mamos stipri, bet vos tik i darba nuvaziuoju visa laika verkiu..paskui pasidare geriau, visi labai tikim, kad viskas bus gerai..po operacijos vel pratrukau..verkiau visa diena - turbut itampai atslugus tiesiog viskam reikejo iseiti, bet siandien vel visi stiprus.
Svarbu tiketi. Viskas bus gerai..teks pakentet: operacija, gydymas, randai..bet viskas praeis ir vel stos i vezias.
Laikykis! Linkejimai mamai. Tikrai svarbu optimizmas. Mes jau tiek prisiskaitem, prisirinkom info, tai jei ko reikes rasyk man, butinai bandysiu pagelbeti.
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 05 05, 05:12)
Gal jie tik "apsidraudimui" taip sako..
O kam tie limfmazgiai trukdo kad juos operuoti..?

Taigi , va ir sako apsidraudimui, jei kartais nuejo liga ir ten, bet sake , kad tiketina 90 proc. kad ten viskas gerai. bet kiek yra patirciu, kad jei pjauna , tai issiseja gilyn, nors ir nebuvo dar ne uzuomazgos. Va ir nuspresk pati sad.gif
Uzsienyje, jau seniai nebepjauna limfmazgiu, o tik pati navika, o kai maniskis tik užuomazga, tai maza tikimybe kad yra, o ispjovus pazasties limfmazgius, nera jokios garantijos kad neatsinaujins ir kad nepaliks kokio vieno uzsilikusio.O jie gi dalyvauja organizmo imunineje sistemoje, padeda kovoti su blogom ligom.
Patarkite ka reiketu man daryti , gal kuri susidure su tokia problema. Sakau o jei atsisakysiu operuotis, tai skirs spindulini gydyma ir po to hormonus, o jei ir pjausiu irgi tas pats
Atsakyti
Kauniečiams, kam aktualu:

Paskaita apie limfomas
Atsakyti
QUOTE(Laikmė @ 2011 05 05, 13:56)
Patarkite ka reiketu man daryti , gal kuri susidure su tokia problema.

Su ta problema čia mūsų labai daug. Pas ką jūs gydotės? Kuriam mieste? Gal tada patarti mum bus lengviau.
Man šalinta 12 limfmazgių, bet iškart per operaciją. Ar limfmazgiai pažeisti ir kurie, ar juos reikia šalinti, Kauno klinikose galima atlikti tyrimą. Nesiūlo jum jo? Gal pasikonsultuočiau jūsų vietoj su kitu gydytoju.

Mergaitės, kurios naujai prisijungėt, viskas gerai, taip ir turi jaustis žmogus, sužinojęs, kad serga jis ar jo artimas. Nenorėkit tapti drąsiomis optimistėmis per keletą dienų, tam reikia laiko. Svarbu tikėti, gydytoju, gydymu, tikėti, kad jūs galit visa tai įveikt, nes taip ir yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 05 05, 18:21)
Su ta problema čia mūsų labai daug. Pas ką jūs gydotės? Kuriam mieste? Gal tada patarti mum bus lengviau.
Man šalinta 12 limfmazgių, bet iškart per operaciją. Ar limfmazgiai pažeisti ir kurie, ar juos reikia šalinti, Kauno klinikose galima atlikti tyrimą. Nesiūlo jum jo? Gal pasikonsultuočiau jūsų vietoj su kitu gydytoju.

Mergaitės, kurios naujai prisijungėt, viskas gerai, taip ir turi jaustis žmogus, sužinojęs, kad serga jis ar jo artimas. Nenorėkit tapti drąsiomis optimistėmis per keletą dienų, tam reikia laiko. Svarbu tikėti, gydytoju, gydymu, tikėti, kad jūs galit visa tai įveikt, nes taip ir yra smile.gif

Aš operavausi Vilniaus onkologijoj. Guliausi operuotis fibroadenomą, bet ir kitą nusprendė krūtį operuoti, nes joje atrado mikrokalcinatų. Operacijos metu paimtas tyrimas nerode kad piktybinis ir todel limfmazgiu neoperavo, bet atejus galutiniam atsakymui po savaites, pasirodo mikrokalcinatuose buvo 4mm navikas ir pripazino kad yra I stadija ir sake , kad kai užgis randas reikes operuotis limfmazgius del visa ko, bet užsienyje yra kita praktika, kad esant 1 stadijai limfmazgiu salinti nereikia.Kai kurie daktarai patare nesioperuoti.Nes sako visu neisoperuos., o kraujotaką jau bus pazeista.Skaiciau kad pradzioj reikia paimti tyrimą, biopsija, o jie iskart pjauti, nors echoskopuojant jokiu pakitimu nerado. V a todel as ir nebezinau ka daryti.Mane operavo Mudėnas. Žentas nuejo pasiklausti pas bruza, jis pasake, kad esant 1 stadijai nereikai salinti. gal nuvaziuoti i kKauną, kad padarytu tyrimą del limfmazgiu .
Atsakyti