Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

laba 4u.gif

vel as doh.gif smile.gif
Zodziu, tetei prasides jau trecia savaite, po chemoterapijos, niekaip negereja kraujo rodikliai g.gif beje, leukocitu pagerejo iki 1.6, o neutrofilai tai 0.2 tai vel 0, siuo metu vel 0 doh.gif leidzia tuos filgristimus ir pan, dar gavo antibiotiku kursa, kuri nuo vakar nutrauke (virusa dar turejo prie visko). Guli, jegu ner. Geria granatu, kad krauja gerint, ka cia dar butu galima? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(waterloo @ 2011 03 14, 23:20)
Labas vakaras  4u.gif
Perskaiciau visas temas, bet noriu paprasyti kas zino, patarimo: man brangiam zmogui T1aN0G2, praeita geguze isoperuotas (kruties). viskas kaip ir atrode neblogai. bet ... po chemoterapijos ir svytinimo Ca15-3 markeris buvo 27, bet pries pora men. darytas jau 33 (t.y. virs normos, kuri 30, kaip suprantu)... ir limfmazgiai padideje. man labai neramu, o gydytoja panasu, kad nesureiksmina, tiesiog pasake testi gerti Tamoksifena  g.gif . kiek skaitau internete baisu darosi .... ar yra kazkoks kitas variantas, kad pvz. sie rodikliai dar nieko nereiskia? ka reiktu padaryti, kad situacija taptu aiski? KT? PET?  unsure.gif Patarkite prasau. Suprantama dar ne karta tarsimes su gydytoja, bet turiu vis dar mazai ziniu kas trukdo uzduoti teisingus klausimus...

Kiek žinau, markeris gali šokinėti. Tiek virš normos nieko nereiškia. Iš jo vieno neina nieko spręsti. Reikia pasidaryti visus kitus tyrimus.
Atsakyti
Markeris nera informatyvus daugeliui ligoniuku.
Leukocitams kelti galima vartoti Alkimer, Wobenzym, mieziu nuovirus gamintis. Yra anksciau temose rasyta!
Atsakyti
labukas, noriu Jusu paklausti, gal zinot ar galima savaitei nukelti HEREPCINO(jei gerai paraisau pavadinima) ar kelio dienom paankstinti doze? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Måke @ 2011 03 17, 13:20)
labukas, noriu Jusu paklausti, gal zinot ar galima savaitei nukelti HEREPCINO(jei gerai paraisau pavadinima) ar kelio dienom paankstinti doze? blush2.gif

tikrai galima, paskutinę dozę gavau nukeltą penkiom dienom, kitoms ir paankstina porą dienelių.
Atsakyti
Jei kas pamena, rasiau ape Wobe Mugos. Stai ir straipsnis sia tema lryte. http://m.lrytas.lt/?...e..._id=&view=2
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 03 17, 13:34)
tikrai galima, paskutinę dozę gavau nukeltą penkiom dienom, kitoms ir paankstina porą dienelių.

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 03 10, 21:22)
Oj tie skausmai skausmai... jei ne vienas galas išlenda, tai kitas... kad tik viską iškentus lauktų atokvėpis, kad tik nugalėtumėm tą bjaurybę... kad bent pailsėti duotų... visiems...

Truputi pakentėkit, aš šventai tikėjau, kad pasveiksiu (pT3N1M0G3, pašalintas skrandis) ir viskas susitvarkė. Nugalėjau aš tą siaubą, jau puse metų jokių pėdsakų, tikiuosi, kad ir toliau taip bus. Tam, kad gyventi, vertėjo kentėti, nors kaip dabar atsimenu, tą pusmetį chemijos metu buvo labai baisu, ašaros riedėjo savaime.
Sveikatos visiems 4u.gif

Ai dar, gal kam reikia, turiu tris užsilikusias ampules ZOFRAN (nuo pykinimo)kas gydosi Kaune, tai ten jo duoda kiek reikia, Vilniuje, bent kai aš gydžiausi, duodavo tik tiek kiek gydytoja išrašo 5 ampules ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(patrule @ 2011 03 18, 20:00)
Truputi pakentėkit, aš šventai tikėjau, kad pasveiksiu (pT3N1M0G3, pašalintas skrandis) ir viskas susitvarkė. Nugalėjau aš tą siaubą, jau puse metų jokių pėdsakų, tikiuosi, kad ir toliau taip bus. Tam, kad gyventi, vertėjo kentėti, nors kaip dabar atsimenu, tą pusmetį chemijos metu buvo labai baisu, ašaros riedėjo savaime.
Sveikatos visiems  4u.gif

Aišku kenčiam vistiek jau niekur nedingsi... smile.gif čia mamai reikia daug ištvermės viską atlaikyt, bet manau, kad labai gerai jai sekasi. Aišku nesinori tų lašinių, bet jau kažkiek įprato... elementarus dalykas. Svarbiausia, kad ji tiki, kad vaistai padės, supranta, kad kažkada viskas lengvai gali grįžti ir turės vėl kartoti, bet tokios mintys pas mus vejamos tolyn blush2.gif
Daug gražių žodžių sulaukia iš artimų žmonių. Joks ji ligoniukas. Pradžioje buvo daug tokio streso, sumišimo, niekas neaišku, o dabar susigyvenom su viskuo. O gal dar pavasaris daro savo smile.gif
Tik kartais nemalonūs būna kitų žodžiai, tarkim nu laikykis, tikrai pasveiksi ar kažkas panašaus...nesinori juk su visais apie tą ligą šnekėtis, yra ir kitų temų, nereikia per valandą 5 kartus neva guosti. Galima paklausti kaip sveikata atsakai ir viskas, o kažkokie palinkėjimai, ypač guodimai man atrodo beprasmiai...
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 03 16, 10:21)
Gal iš tikro nėra ko nerimaut, nors žinau, kad labai sunku. Taip suprantu, kad spinduliai dar neseniai baigėsi, limfmazgiai gali būti padidėję nuo jų. Man praėjus porai mėn. nuo spindulių pabaigos buvo visa pusė krūtinės net sutinus, skausminga, čiuopėsi limfmazgiai, padidėję plaučių srity. Išsiprašiau KT krūtinės, bet atsakymas buvo - viskas gerai, kaip ir echoskopijos, mamogramos. tiesiog spinduliai taip greit neišeina iš organizmo, gydytoja sakė, kad apie pusę metų užrunka. Tai gal ir jum dėl to.
O dėl markerio, turiu draugę, ji taip pat naudoja Tamoksifeną, jis markeris taip pat šokinėja, kiek daro, tiek kartų skirtingai, pakyla, nukrinta. Pasidarė visus tyrimus, viskas gerai, onkoginekologo nuomone, taip gali būti.
Gal paraminau kažkiek? smile.gif Stiprybės jum ir tiesiog pralaukit dar kažkiek, kad ir kaip būtų sunku ir baisu. smile.gif

GREK aciu labai apraminot, o tas yra neikainojama, kai gyveni pastoviame strese unsure.gif Didelis dekui aciuks.gif Kolkas echoskopija ir mamograma mums irgi nieko neparode. Tik tie padideje limfmazgiai ir markeris. Dar ranka sutinus. Cia skaiciau apie vaistuka nuo tinimo, kazin ar padetu unsure.gif nuo tinimo
Edmė aciu! o kokius dar tyrimus galetume darytis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterloo: 20 kovo 2011 - 22:44
QUOTE(sume @ 2011 03 20, 20:12)

Tik kartais nemalonūs būna kitų žodžiai, tarkim nu laikykis, tikrai pasveiksi ar kažkas panašaus...nesinori juk su visais apie tą ligą šnekėtis, yra ir kitų temų, nereikia per valandą 5 kartus neva guosti. Galima paklausti kaip sveikata atsakai ir viskas, o kažkokie palinkėjimai, ypač guodimai man atrodo beprasmiai...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Aišku, kad nemalonūs tokie žodžiai. Manęs niekas garsiai neguodė, bet visi labai daug aiškindavo, to nedaryk, daryk taip, anaip irgi užknisdavo. Buvo momentas, kai man tapo labai sunku bendrauti su sveikais žmonėmis, nes aš matydavau, kaip jie į mane žiūri ir tiesiog jų akyse matėsi žodžiai "kaip man tavęs gaila", "vargšė" ir pn. Vėliau viskas susitvarkė thumbup.gif susitaikiau su tuo ir viskas stojo į savo vietas. Tik labai buvo apmaudu, kad kažkada artimais draugais buvę žmonės atitolo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(patrule @ 2011 03 21, 10:16)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Aišku, kad nemalonūs tokie žodžiai. Manęs niekas garsiai neguodė, bet visi labai daug aiškindavo, to nedaryk, daryk taip, anaip irgi užknisdavo. Buvo momentas, kai man tapo labai sunku bendrauti su sveikais žmonėmis, nes aš matydavau, kaip jie į mane žiūri ir tiesiog jų akyse matėsi žodžiai "kaip man tavęs gaila", "vargšė" ir pn. Vėliau viskas susitvarkė  thumbup.gif susitaikiau su tuo ir viskas stojo į savo vietas. Tik labai buvo apmaudu, kad kažkada artimais draugais buvę žmonės atitolo  verysad.gif

Dėl to atitolimo tai tiesa doh.gif ne viena mamos draugė bijojo paskambinti ar užsukti į svečius, nes joms čia kažkas baisaus atrodė. Aš išvis nesuprantu kaip taip nutolsta, kai kurie sužinoję apie draugo nelaimę. Tiesiog nesuvokiu. g.gif
Bet va pvz. giminaičiai tai kaip tik atvirkščiai.. 10 metų neskambinę, nedavę jokios žinios apie save, iškart susirūpino mamos sveikata, ypač operacijos dienomis. smile.gif
Atsakyti