Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(sume @ 2011 05 01, 11:50)
Ačiū 4u.gif
Mamai pėdos labai lupasi ir po to skauda.. dar žaizdų nėra, bet jei gers Xeloda baisu, kad neprisivestų iki to....
Tik dabar pradėjo teptis kremu, nes niekas nebuvo to sakęs, nesakė ir kad negalima jokiu būdu karštame vandenyje mirkti, indus plauti tik su pirštinėmis...
Dėl maisto patarė: valgyti geresnį maistą (įdomu, kas tas geresnis skaitosi g.gif brangesnis?), neriebų, kuo įvairesnį, daug daržovių, juodųjų, raudonųjų serbentų, agrastų, gerti sidabražolės, ugniažolės, (lyg ir taip vadinasi, nesu niekad tokių nei mačius, nei gėrius  blush2.gif ) kmynų, ramunėlių arbatas. Cukrų keisti į medų. Va tokie pirmieji patarimai po beveik pusės metų  lotuliukas.gif  Dėl papildų gyd. nuomonė: jei negaila švaistyti pinigų, tai gerkit, bet ne per chemoterapijas, o kai jos pasibaigs.

baisu ta chemija sad.gif
o kas cia patare? chemoterapeute? mamai tai isvis jokiu patarimu nedave. dabar gan gerai jauciasi, valgo, padeda lasines ir leidziami nuo skausmo, taip smagu. gaila, kad po savaites vel chemija, kazi kas vel bus...
rasi dabar ta geresni maista, nebent pats uzsiauginsi.

o kaip yra su daktarais? dabar mamai, kai chemija, tai kas skaitosi jos gydytojas, tik chemoterapeute ir seimos? joks onkologas neturetu priziureti?
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 05 01, 16:12)
baisu ta chemija sad.gif
o kas cia patare? chemoterapeute? mamai tai isvis jokiu patarimu nedave. dabar gan gerai jauciasi, valgo, padeda lasines ir leidziami nuo skausmo, taip smagu. gaila, kad po savaites vel chemija, kazi kas vel bus...
rasi dabar ta geresni maista, nebent pats uzsiauginsi.

o kaip yra su daktarais? dabar mamai, kai chemija, tai kas skaitosi jos gydytojas, tik chemoterapeute ir seimos? joks onkologas neturetu priziureti?

Mums čia šitaip patarė tai onkologas, pas kurį važiavom konsultacijai.
Jos gydytojas ir skaitosi chemoterapeutė, bent jau mūsų atveju iš šeimos gydytojo nieko gero, tai pas jį mama po diagnozės buvo tik vieną kartą. šiaip aš dar buvau pas jį nuėjus vaistams nuo spaudimo. O onkologo tai kaip ir neskiria daugiau niekas, mat nelabai jis ir reikalingas. Apie viską reikia sakyti chemoterapeutei.

Kaip gerai, kad lašinės padeda, o svarbiausia, kad pradėjo valgyti bigsmile.gif
Negalvokit kas bus, aš irgi taip visus kartus bijodavau, bet gal be reikalo. kiekvienas kartas gali būti skirtingas, tai gal po šio viskas bus gerai, ypač dabar bus jau atsigavusi labiau, tai geriau ir perneš viską.
wink.gif
Papildyta:
Šiaip dar ne į temą ax.gif ką pykina chemoterapijos metu ar po jos, gerkit kmynų arbatą smile.gif tikrai padeda bent kažkiek 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sume: 01 gegužės 2011 - 16:52
QUOTE(sume @ 2011 05 01, 17:52)
Mums čia šitaip patarė tai onkologas, pas kurį važiavom konsultacijai.
Jos gydytojas ir skaitosi chemoterapeutė, bent jau mūsų atveju iš šeimos gydytojo nieko gero, tai pas jį mama po diagnozės buvo tik vieną kartą. šiaip aš dar buvau pas jį nuėjus vaistams nuo spaudimo. O onkologo tai kaip ir neskiria daugiau niekas, mat nelabai jis ir reikalingas. Apie viską reikia sakyti chemoterapeutei.

Kaip gerai, kad lašinės padeda, o svarbiausia, kad pradėjo valgyti bigsmile.gif
Negalvokit kas bus, aš irgi taip visus kartus bijodavau, bet gal be reikalo. kiekvienas kartas gali būti skirtingas, tai gal po šio viskas bus gerai, ypač dabar bus jau atsigavusi labiau, tai geriau ir perneš viską.
wink.gif

siandien pati bulviniu blynu issikepe biggrin.gif
cia kazkaip privaciai vaziavot ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 04 29, 09:02)
Tikrai yra poveikis..ypač po ilgesnio nevalgymo..

Tas poveikis, tai koks? Ką turit mintį - apetitą sužadina, ligonį sustiprina, pnš?
Atsakyti
mamai turbut vel ascitas darosi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 04 30, 19:57)
Na, skausmo gydytojai, su kuriais teko susidurti KMUK ir Onkologinėje ligoninėje pasirodė visapusiškai geranoriški, nors apčiuopiamų rezultatų jų pastangos ir nedavė. Bet čia susideda daug įvairių dalykų, priekaištų jiems reikšti negaliu. Tik padėką.

Iš SM dalyvių ši procedūra daryta Jammin1 ir Alenzi mamai. Galite parašyti joms į a/ž.

Konkrečiai apie invazinius skausmo malšinimo metodus galite paskaityti čia. Mamai yra atlikę keletą skirtingų blokadų, deja, poveikis arba trumpalaikis, arba apskritai jokio. Bet tai - reta išimtis, o ne taisyklė : )

Padrąsinkite. Prieš procedūrą - nuskausmina. Žinoma, jei dūris į stuburą, tai stipriau nei uodo įgėlimas. Tačiau esu kalbėjusi su keletu žmonių, kuriems šios procedūros labai padėjo: jie vienareikšmiškai teigia, kad vertėjo pakentėti.

Ambre, gal galite trumpai nušviesti savo mamytės atvejį ir surašyti, kokią vaistų schemą dabar naudojate?

Mano mama gydosi (tiksliau - kaip ir nesigydo) Panevezy, ten nera skausmo klinikos ir jos gydytoja aiskios nuomones nepasake ar verta ta blokada darytis.
Su siom dviem mergaitem kalbejaus, bet Jammin1 4u.gif atvejis siek tiek kitoks, o Alenzi mamai, gaila, bet padejo trumpam...
Siaip as esu skaiciusi daug, bet mane domina konkreciai ligoniuku atvejai...Is pavyzdziu gal lengviau butu nupiesti mamai vaizda...
Va,o jusu pavyzdys entuziazma ir prigesino. unsure.gif
Musu atveju vienas gydytojas siulo arba blokada fenoliu, arba radiodaznio spinduliais. Tai kaip bedrasinciau, ka bekalbeciau- kol kas nenori. O gal galit kazka jus dar papasakoti,ka snekejot su tais zmonemis, kokie ju atvejai?

Trumpai apie mamos atveji: Kasos v.su metastazem kepenyse. Neoperavo,nes kliudo magystraline kraujagysle, pasalino tik tulzi( pries metus su trupuciu). Turejo chemo viena kursa (gemzar). Siaip psichologiskai jai gal lengviau, nes daug ko nezino, nepripazista.Tik dabar vis didesni skausmai puola. Turi pleistra ir tramadoli geriama/leidziama vartoja. Bet vis dazniau pasitaiko dideli- tokie smuginiai skausmai...Aisku, prastai su virskinimu.Labai siauras meniu- nevirskina, skauda, pucia. unsure.gif
Naudoja semenu alieju,Cordyceps ir Reishi (siunciames is Uk).
Atsakyti
Nors tai gautųsi kaip ir reklama, bet pasiskaitykite apie šį produktą (rusų k.), taip pat atsiliepimus. Nesakau, kad jis išgydys, bet kad turėtų pagerinti situaciją - faktas. http://www.sibvaleo....talog/type/122/
Lietuvoje juo prekiauti pradėjo tik prieš 2 mėnesius, todėl daugelis apie jį tiesiog nieko nežino, todėl ir dalinuosi šia info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 05 01, 22:50)
siandien pati bulviniu blynu issikepe  biggrin.gif
cia kazkaip privaciai vaziavot ar kaip?

Aš tai apskritai, kai pirmą kartą po operacijos ir sveikimo pamačiau mamą virtuvėje besidarbuojančią, buvo taaaaip gera..rodos, vėl viskas kaip visda. smile.gif
Neprivačiai, tiesiog chemoterapeutė nebuvo apsisprendusi ar toliau skirti kitą chemoterapiją ar dar dvi tos pačios lašinti, todėl išrašė siuntimą. Bet va pasirodo čia mums pasiūlė visai kitą variantą

QUOTE(Anema @ 2011 05 02, 10:48)
mamai turbut vel ascitas darosi  verysad.gif

O iš ko apie tai sprendžiat? Aš pamenu dar rudenį, kai mamai darė pilvo echoskopiją, jų duotame išraše buvo parašyta ascitas, bet kad gydytojai buvo ką nors daugiau apie jį užsiminę, tai nebuvo....
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2011 05 02, 08:09)
Tas poveikis, tai koks? Ką turit mintį - apetitą sužadina, ligonį sustiprina, pnš?

aš tai manau, kad tik sužadiną apetitą, o jau stiprumas po to palaipsniui ir ateina, kai gauna organizmas reikalingų maisto medžiagų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sume: 02 gegužės 2011 - 12:14
QUOTE(ambre @ 2011 05 02, 11:01)
Siaip as esu skaiciusi daug, bet mane domina konkreciai ligoniuku atvejai...Is pavyzdziu gal lengviau butu nupiesti mamai vaizda...

Na, mano pavyzdžiai — žmonės, turintys problemų su stuburu, onko ligoniai. Viena moteris pasakojo esą jai procedūrą pakartoti prireikė tik po trejų metų, kitam vyriškiui — po ketverių. Esama, žinoma, ir mažiau sėkmingų atvejų, bet, mano manymu, procedūrą išbandyti verta net tuo atveju, jei jos poveikis tebūtų 2–3 mėn. Paskui galima vėl kartoti. Juolab, kad nėra sudėtinga. Kai mamai dūrė į stuburą, teko apie tris nepilnas valandas pagulėti reanimacijoje, kol vėl „pajuto“ kojas. Kai dūrė į skausmo židinį ir leido hormoninius preparatus — tą procedūrą atliko net ne operacinėje, o palatoje / kabinete. Taip pat ir su dūriais į nervų centrus. Mamą bandykite nuteikti taip: tiesiog sušvirkščia atitinkamoje vietoje vaistų, kad jie tiesiogiai veiktų skausmo židinį — tiek tos politikos. Bėda, kad negali būti tikras dėl poveikio, ypač — jo trukmės, tad nereiktų žiūrėti kaip į išganingą išeitį. Baisu, kad paskui netektų nusivilti...

QUOTE(ambre @ 2011 05 02, 11:01)
Va,o jusu pavyzdys entuziazma ir prigesino. unsure.gif
Trumpai apie mamos atveji <...>

Panašūs kažkiek mūsų atvejai, mts. kepenyse, plius su kasa neaišku. Iš esmės visi gydymo būdai išsemti. Skausmai, nekontroliuojami, nenumaldomi, nepertraukiami. Sudėtinga..

Pasidalinsiu patirtimi dėl nuskausminamųjų, gal pravers:
Tramadolis netiko, nes nuolat pykindavo, svaigdavo galva.
Anot skausmo gydytojos, fentanilio pleistrų stiprumui nėra ribos. Jei padeda, naudokitės tuo. Mūsų didžiausio stiprumo buvo 200, dabar lipinam 150 stiprumo.
Nžn ar bandėte, bet mamai savo laiku kiek atsikvėpti leido kombinacija fentanilis + Ketanalis. Pradžiai pakakdavo 4 ampulių per parą, vėliau — vos ne kas keturias valandas reikėdavo.
Tada Ketanalį keitėme Diclacu (75 mg, leidžiami į raumenis arba skiesti su fiziologiniu ir lašinami į veną), jis stipresnis. Tiesa, reiktų vartoti vaistus skrandžio apsaugai (t.p. ir vartojant Ketanalį), o diclacofeno ne daugiau kaip dvi ampules per parą. Galima į tarpą leidžiamo analgino. Čia atradimas buvo : )
Tiesa, jei leidžiate į raumenis (užpakalį), geriau Ketanalis, nes Diclaco pasekmė — sunkiai „išsivaikštantys“ guzai. Ilgainiui tai virsta rimta problema.
Dar lieka morfinas, kuris, mano akimis, tikrai joks siaubas baubas, bet mūsų atveju jis buvo veiksmingas tik trumpą laiką.
Prie visų derinių būtini raminantys arba antidepresantai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 02 gegužės 2011 - 12:36
QUOTE(sume @ 2011 05 02, 13:10)
O iš ko apie tai sprendžiat? Aš pamenu dar rudenį, kai mamai darė pilvo echoskopiją, jų duotame išraše buvo parašyta ascitas, bet kad gydytojai buvo ką nors daugiau apie jį užsiminę, tai nebuvo....
Papildyta:

pilvas vel isdidejes, isitempes, kaip ir pries operacija. kai tik pagulde i Vilniu, tada nuleido tuos vandenis, bet iki operacijos per savaite ar dvi , vel buvo prisikaupe.
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 05 02, 13:50)
pilvas vel isdidejes, isitempes, kaip ir pries operacija. kai tik pagulde i Vilniu, tada nuleido tuos vandenis, bet iki operacijos per savaite ar dvi , vel buvo prisikaupe.

g.gif g.gif mum niekas neleido tų vandenų... o gal dabar mamai išsipūtė tas pilvas dėl to, kad valgyti pradėjo
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 05 02, 13:52)
g.gif  g.gif mum niekas neleido tų vandenų... o gal dabar mamai išsipūtė tas pilvas dėl to, kad valgyti pradėjo

tai gal pas jus ju labai nedaug. pas maniske pirma, kai buvo, tai sunku budavo ir kvepuot i rapetitas mazas budavo, nes aisku spausdavo skrandi
Atsakyti