Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(.GABIJA. @ 2011 04 26, 14:15)
Konsultuokitės su chemo terapiaute ar šiuo metu reikalingas ar ne B vitaminas ir tas spirulinas..Man dėl burnos išopėjimų gydytoja išrašė B6 ir dideles dozes.Dabar  B grupės vitaminai jau reabilituojami, nebėra griežto -ne, gal  B12 dar draudžiamas.

Ačiū Gabija už atsakymą 4u.gif Chemoterapeutė sakė nekelti imuniteto unsure.gif sakė, kad geriau jog jo nebūtu unsure.gif šiaip keista man unsure.gif Nesinori elgtis priešingai nei sako, reikia klausyti. Iš visų mano turimų papildų leido gerti tik kordicepsą ir vit. D g.gif daugiau nieko unsure.gif
Neleido net seleno gerti unsure.gif Nei katės nago neleido nei jokių žolių doh.gif

QUOTE(tomoshius @ 2011 04 26, 14:51)
Uosvis gavo jau 7 chemija,jauciasi tfiu tfiu tfiu gerai!

Koks vėžys diagnozuotas jūsų uošviui?
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 04 26, 16:46)
sveiki

su praejusiom sventem!

man visai nelinksmos buvo. mama visiskai nebevalgo, numete daug svorio, skausmai dideli. kalbejau kalbejau, kad reikia valgyt, bet kaip i siena, jau pykstam viena ant kitos. gal jai sakau suprastejo taip nuo daug nuskausminamu tableciu. bandysim atlasinti ir vezti i siaulius, kad israsytu kokiu nuskausminamu leidziamu.

negali ji pakest to skausmo, pasiduoda labai sad.gif

labai negerai, kad nieko nevalgo... . Mano mamai, kai gulėjo ligoninėje paskutinį kartą atnešė paragauti tokio gėrimo nutridrink taip vadinasi, pasiskaitinėk internete, jis kaip tik skirtas tiems, kas neturi apetito. Gal kas yra jį bandę aš nežinau ar tikrai poveikis yra, bet manau vertėtų pabandyti. g.gif
Nemanau, kad nuskausminamųjų tabletės skirsis nuo leidžiamųjų. g.gif bet nuo jų tikrai gali būti sumažėjęs apetitas...
Laikykitės.... žinau kaip jautiesi, nes ir pačiai teko tą atgyventi... baisu prisiminti...
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 04 26, 19:02)
labai negerai, kad nieko nevalgo... . Mano mamai, kai gulėjo ligoninėje paskutinį kartą atnešė paragauti tokio gėrimo nutridrink taip vadinasi, pasiskaitinėk internete, jis kaip tik skirtas tiems, kas neturi apetito. Gal kas yra jį bandę aš nežinau ar tikrai poveikis yra, bet manau vertėtų pabandyti. g.gif
Nemanau, kad nuskausminamųjų tabletės skirsis nuo leidžiamųjų. g.gif bet nuo jų tikrai gali būti sumažėjęs apetitas...
Laikykitės.... žinau kaip jautiesi, nes ir pačiai teko tą atgyventi... baisu prisiminti...

zinau apie ta gerima, abejoju, kad ji ir ta gers, po operacijos jai dave, bet aisku per anksti, palatos drauge, tai visa iskart isgere, isveme. reikes paieskot, kazin ar bus pas mum.
dekui
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 04 26, 16:46)
mama visiskai nebevalgo, numete daug svorio, skausmai dideli. <...>  jau pykstam viena ant kitos. <...>
negali ji pakest to skausmo...

Anema, iš kur gali būti apetitas pas skausmo kamuojamą žmogų? Skausmas gniuždo, bukina, žaloja ir kūną, ir sielą. Įkalbinėti, pykti, apeliuoti į protą — beprasmiška. Pirmiausia reikia suvaldyti skausmą. Jei tabletėmis — galima pradėti nuo Ibumetino, leidžiami — Ketanalis, Tramadolis, gal skirs fentanilio pleistrus, gal dar ką. Priemonių yra daug ir visokių, visose gydymo įstaigose yra Skausmo kabinetai. Sakykite gydytojams apie problemą, tikrai padės ją išspręsti.
Atsakyti
QUOTE(tomoshius @ 2011 04 26, 14:51)
ax.gif trumpai aprasysiu kaip sekasi mums,nes seniai besilankiau blush2.gif

Uosvis gavo jau 7 chemija,jauciasi tfiu tfiu tfiu gerai!Gyditojai siap ziuri su nuostaba,skysciai dingo pilvo ertmeje ir nebesikaupia.Penktadieni vezu kardiologo konsultacija del tolimesnes chemijos skyrimo.Chemoterapeute nori varyi iki 12 vnt.,bet bijau kaip seksis..Papildomu kazkokiu papildu neduodame jokiu nors galvojau apie Wubo mugos,bet apsiribojom Balvociutes zolelemis.Siaip kol kas viskas ok.Tikiuosi ,kad bus taip ir toliau..
<...>

Džiugu sužinoti, kad viskas pas jus neblogai. Galvojau, kad tas ilgas tylėjimas reiškia ką kitą...

Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 04 26, 22:21)
Anema, iš kur gali būti apetitas pas skausmo kamuojamą žmogų? Skausmas gniuždo, bukina, žaloja ir kūną, ir sielą. Įkalbinėti, pykti, apeliuoti į protą — beprasmiška. Pirmiausia reikia suvaldyti skausmą. Jei tabletėmis — galima pradėti nuo Ibumetino, leidžiami — Ketanalis, Tramadolis, gal skirs fentanilio pleistrus, gal dar ką. Priemonių yra daug ir visokių, visose gydymo įstaigose yra Skausmo kabinetai. Sakykite gydytojams apie problemą, tikrai padės ją išspręsti.

as viska suprantu, bet labai sunku. gere kazkoki dolmena, manau jis niekam tikes, tai va, kad reikia vaziuoti i siaulius, kad kazka israsytu, bet dabartinej buklej nelabai imanoma. lasinsim lasines.
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 04 27, 10:30)
gere kazkoki dolmena, manau jis niekam tikes,

Dolmenas, nors orientuotas grynai į skausmo slopinimą, palyginti silpnas vaistas. Tada jau geriau ibuprofenas (Ibumetino pavadinimu yra po 400 mg stiprumo, o Ibuprofeno Lannacher - net po 600 mg), jis dar turi ir priešuždegiminių savybių. Iš geriamų tablečių ibuprofenas mums labiausiai pasiteisino.
O jei galvojate apie lašelinių statymą, tai įvertinę perspektyvas ir galimybes, pamąstykite - gal tikslinga implantuoti porto sistemą (temose nemažai apie tai rašyta). Tarkim mūsų atveju, nuskausminamuosius lašiname į veną 3-4 kartus per parą, tai jei ne portas - neįsivaizduoju, kas būtų su užpakaliu, gyva žaizda, matyt. Jau nekalbant apie tai, kad galima namuose patiems sėkmingai lašelinukes pastatyti.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 04 27, 10:56)
Dolmenas, nors orientuotas grynai į skausmo slopinimą, palyginti silpnas vaistas. Tada jau geriau ibuprofenas (Ibumetino pavadinimu yra po 400 mg stiprumo, o Ibuprofeno Lannacher - net po 600 mg), jis dar turi ir priešuždegiminių savybių. Iš geriamų tablečių ibuprofenas mums labiausiai pasiteisino.
O jei galvojate apie lašelinių statymą, tai įvertinę perspektyvas ir galimybes, pamąstykite - gal tikslinga implantuoti porto sistemą (temose nemažai apie tai rašyta). Tarkim mūsų atveju, nuskausminamuosius lašiname į veną 3-4 kartus per parą, tai jei ne portas - neįsivaizduoju, kas būtų su užpakaliu, gyva žaizda, matyt. Jau nekalbant apie tai, kad galima namuose patiems sėkmingai lašelinukes pastatyti.

aciu.
cia kalbat gal apie toki dalyka kur prie raktikaulio iveda? buvo jai ligoninej tai padare. kaip suprantu nelengva toki dalyka gauti.
gerai butu, kad nereiketu daug tu laseliniu. jo, labai sukudusi, tai nei to uzpakalio nera. del pastatymo, turim medicinoje dirbanti zmogu, tai gal nieko
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 04 27, 14:37)
cia kalbat gal apie toki dalyka kur prie raktikaulio iveda? buvo jai ligoninej tai padare. kaip suprantu nelengva toki dalyka gauti.

nesunku, tik kainuoja, Patricija jį turi, paklausk papasakos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 04 28, 20:41)
nesunku, tik kainuoja, Patricija jį turi, paklausk papasakos smile.gif

aciu, na tikekimes neprireiks jo smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
kaip manote, nuo ko galėjo dingti apetitas, ar nuo vitamino D+seleno+Befungino, ar nuo leidžiamo interferono?
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 04 28, 22:24)
aciu, na tikekimes neprireiks jo smile.gif

Sveikos,
taip turiu PORT kateteri, ji niekas nekompensuoja, kainuoja tas aparaciukas dabar nepameluosiu 600 ar 700 Lt. Nepamenu tiksliai. Is onko ligonines parase siuntima i Kauno kliniku kraujagysliu skyriu. Registruojantis eile buvo tik po 2 men. Nuvaziavau tiesiai pas gydytoja, registraturoje ekstra prieme, bet gydytojas operacija-porto statymui skyre irgi veliau, o man reikejo greitai, tai kai "pasmerovač" atsirado laiko operacijai po dienos. Viska juk rasiau kazkada cia. Rodos, kad 2010m.rugsejo 24 d. man ji operacijos metu inplantavo. Kitoms neskauda, man buvo labai skausminga, nezinau nuo ko priklauso. Para jauciau svetimkuni su kiekvienu ikvepimu, paskui "pradingo" jis kazkur. Dabar nebejauciu jo...Taikoma tik vietine nejautra, o vamzdeliai, venu tipo atrodo kad trys isvedzioti tolimais atstumais. Maciau plauciu nuotraukoje aiskiai. Dabar labai dziaugiuosi, venu nereikia badyti. Po kateterio istatymo gavau 15 chemiju. Dabar irgi kai guluos i ligonine iveda adata i ji ir lasina visokius vaistukus...
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

Tiesa viena adatele kainuoja apie 20 lituku, reikia irgi paciai pirktis.

Reg, man apetitas dingo po spindulinio gydymo kovo men., na, kai buvo stuburo slanksteliu patolog.luziai. Niekas neskanu dabar...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 28 balandžio 2011 - 22:05