[quote=rasų lanka,2011 04 22, 19:47]
Vė sugrįžtu prie tavo žinutės. Mano mamytę berdavo po lašinimo - labiausiai rankas ir kojeles. tai gydytoja dar papildomai liepdavo Tavegyl išgerti. Jis nuo alergijų. Kai mamytė tik pajusdavo, kad jau pradeda berti , niežtėti, kaip mat išgerdavo - tai didelių problemų neturėjom dėl to. Be to šį vaistuką suleisdavo ir prieš lašinant chemiją. Pasiklauskit ir jūs gydytojos - gal padėtų?
Bet jai po pirmos chemijos nieko nebuvo, o dabar jau po savaites trecia laukia, ir visokios nesamones islindo
QUOTE(rasų lanka @ 2011 04 22, 18:47)
Ačiū. Nesioperuoja pats ligoniukas. Nes gydytojai pasakė - po operacijos visada turės būti su stoma. Tai pasakė, kad gal tik švitins, bet jis irgi to nenori....
Matyt auglys labai žemai...O gal reiktų dar pasikonsultuoti su kitais gydytojais, išklausyti bent vieną kitą nuomonę Negi taip visai nnieko nedaryti, kai I stadija išgydoma....
iš tikro-visa savaitė tik apie vėžį, dabar žiūrėjau "Gerumą", nežinau, ar čia televizijos įtaka, bet ko tai pastarosiomis dienomis ir aš jau pradėjau graudintis
QUOTE(SVETA K. @ 2011 04 20, 23:53)
Wetra ,tikiuosi jusu vyrui pades ligonineje,jam gal jau degidratacija nuo tokio ilgo viduriavimo,gal proktologai paziures?
Atrodo, kad jau padėjo ryte ir vakare lašinės, iš balso jaučiasi, kad jau geriau proktologas apžiūrės po švenčių, o šiandien darė KT. Prieš dvi savaites darė Universitetinėje, tai tipo augliukai nesumažėjo ir dar padaugėjo metastazių, o čia (Klaipėdos Respublikinėje) rado, kad augliukas sumažėjo vienu cm. , tai taip nuotaiką pakėlė
QUOTE(_inside_ @ 2011 04 21, 14:07)
Sveiki
iš pradžių jokių šalutinių poveikių nejautė, o poto, po kokių 10 d. prasidėjo viduriavimai, spazmai.
Dabar kai viskas pasibeigė, savijauta dar blogesnė. Antra diena be procedūrų, o skauda pilvą (kažkur po skrandžiu), silpna, vis dar kamuoja viduriavimas.
Gal turite kažkokių minčių, kaip pagerinti savijautą?
Vyras žiauriai be nuotaikos, nes jam be galo neįprasta taip blogai jaustis ..visuomet buvo sveikas-drūtas..
iš pradžių jokių šalutinių poveikių nejautė, o poto, po kokių 10 d. prasidėjo viduriavimai, spazmai.
Dabar kai viskas pasibeigė, savijauta dar blogesnė. Antra diena be procedūrų, o skauda pilvą (kažkur po skrandžiu), silpna, vis dar kamuoja viduriavimas.
Gal turite kažkokių minčių, kaip pagerinti savijautą?
Vyras žiauriai be nuotaikos, nes jam be galo neįprasta taip blogai jaustis ..visuomet buvo sveikas-drūtas..
Manasis trumpam (kokiam mažam pusdieniukui) sustabdydavo taip-į 50 g.degtinės įsidėdavo pilną šaukštelį maltų pipirų ir išgerdavo...po kiekvieno viduriavimo būtinai išgerkit Smektos...
QUOTE(rasų lanka @ 2011 04 22, 10:32)
Labukas. Turiu tokį klausimą. Pas kokį gydytoją geriausia Klaipėdoje atlikti švitinimus? Yra tiesiosios žarnos v. I st. Dar sako , kad gal ir nešvitinti? Chemoterapijų nesiųlo. Gal galite ką parekomenduoti šiuo atveju (gydytoja radioterapeutą), ar kitam mieste? Ar šiaip ką patarti...
Radiologo tai nežinau, bet kad neoperuoja 1 stadiją, tai keista-na nebent dar nėra būtinybės...Gal pabandykit pasikonsultuoti su gyd.Kaseliu, arba Šidlausku (čia Respublikinėje), mes bendraujam su Kaseliu-nuostabus gydytojas, už vyro išplėšimą gyvenimui aš jam nenustosiu dėkoti dar n metų
Gero savaitgalio ir gražių švenčių visiems
Sveiki visi
Aš siūlyčiau per smarkiai nereaguoti į viską, juk nieko baisaus nenutiko, o šalutiniai poveikiai - natūralu. Dar tik 2 tebuvo, tai nieko keisto, kad jie ir pradėjo reikštis. Ir nereikia tikėtis, kad būtinai iki kitos chemijos išnyks. Kuo toliau, tuo labiau jie stiprės ir nespės (bent jau mano mamai) sumažėti. Kaip pavyzdį parašysiu: mamai po 2 chemijos pradėjo šalti galūnės,burna, bet po maždaug 3 dienų praėjo. O po 5 iki 6 chemijos taip ir nepraėjo tie šalimai, badymai. Dar kaip pvz., kad viskas būna kažkiek skirtingai: po 3 ar 4 (jau nebežinau tiksliai, bet čia aišku rašiau) jai po lašinimo baisiai skaudėjo kojų pėdas iki tiek, kad nebegalėjo eiti (jausmas, kad kojose žaizdos) ojjj kaip buvau išsigandusi , bet po keletos dienų praėjo. Galvojom nu dabar sekantį kartą jau išvis bus nebeparsivešim net iš ligoninės, bet pasirodo buvo daug daug geriau, nei aną kartą.
Tai va, aprašiau jau tą, ką ir buvau čia rašiusi, bet esmė, kad nieko čia keisto. Tiesiog nusiteikit, kad kaskart gali būti naujovių.
Papildyta:
Oj tie žmonės... Juk kas jo lauks paskui, jei dabar nesigydys? Metai gal du ar daugiau ir bus jau nebe 1, o 4 st. Tik tegul gydosi, kai pasveikimo galimybės tookios didelės.
Gal žmogus dar šoke ir nemąsto blaiviai... tikiuosi tikrai nepaliks visko šitaip ir gydysis...
QUOTE(semke21 @ 2011 04 22, 22:15)
Bet jai po pirmos chemijos nieko nebuvo, o dabar jau po savaites trecia laukia, ir visokios nesamones islindo
Aš siūlyčiau per smarkiai nereaguoti į viską, juk nieko baisaus nenutiko, o šalutiniai poveikiai - natūralu. Dar tik 2 tebuvo, tai nieko keisto, kad jie ir pradėjo reikštis. Ir nereikia tikėtis, kad būtinai iki kitos chemijos išnyks. Kuo toliau, tuo labiau jie stiprės ir nespės (bent jau mano mamai) sumažėti. Kaip pavyzdį parašysiu: mamai po 2 chemijos pradėjo šalti galūnės,burna, bet po maždaug 3 dienų praėjo. O po 5 iki 6 chemijos taip ir nepraėjo tie šalimai, badymai. Dar kaip pvz., kad viskas būna kažkiek skirtingai: po 3 ar 4 (jau nebežinau tiksliai, bet čia aišku rašiau) jai po lašinimo baisiai skaudėjo kojų pėdas iki tiek, kad nebegalėjo eiti (jausmas, kad kojose žaizdos) ojjj kaip buvau išsigandusi , bet po keletos dienų praėjo. Galvojom nu dabar sekantį kartą jau išvis bus nebeparsivešim net iš ligoninės, bet pasirodo buvo daug daug geriau, nei aną kartą.
Tai va, aprašiau jau tą, ką ir buvau čia rašiusi, bet esmė, kad nieko čia keisto. Tiesiog nusiteikit, kad kaskart gali būti naujovių.
Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2011 04 22, 19:47)
Ačiū. Nesioperuoja pats ligoniukas. Nes gydytojai pasakė - po operacijos visada turės būti su stoma. Tai pasakė, kad gal tik švitins, bet jis irgi to nenori....
Oj tie žmonės... Juk kas jo lauks paskui, jei dabar nesigydys? Metai gal du ar daugiau ir bus jau nebe 1, o 4 st. Tik tegul gydosi, kai pasveikimo galimybės tookios didelės.
Gal žmogus dar šoke ir nemąsto blaiviai... tikiuosi tikrai nepaliks visko šitaip ir gydysis...
Labas
dėl stomos
ir man tai grėsė, ne pats maloniausias jausmas.
Vyrui tai reiškia jo kaip vyriškos asmenybės nužeminas.Mano amžinatilsi tėvelis , sakė, kad jei išves stomą -nusižudys.Deja viskas baigėsi per mėnesi dėl komplikacijų.Prieš pora metų rodė rokerį iš Rokiškio, kuris nesidavė operuotis prostatos ir gerti rodos hormonus, kad nebegalės santykiauti.
Tegul susirenka žmona su vaikais , bando kalbėti, kad jį mylės bet kokį, kad jis jiems brangus , kad bet kokia kaina reikalingas gyvas. Gal paklausys.
As noriu palinkėti iš visos širdies, kad sieloje gerumo gėlės skleistųs. Kad jėgos vėl atgimtų su gamta, Kad šviesią mintį dar geresne keistų. Kad duona ir medum kvepėtų Jūs namai, Kad būtų jie užuovėja saugiausia. Kad baltas angelas - dangaus pasiuntinys - Juos saugotų, globotų, neapleistų. SU GRAŽIAUSIA PAVASARIO ŠVENTE !!!
Su Sv. Velykom!!! Ramybes sieloje!
QUOTE(liepsnelee @ 2011 04 08, 11:15)
Ir aš prisiklausius, apie spiruliną, norėjau nupirkti po chemo imunitetui atsistatyt.. O ką Jūs parekomenduotumėt?
Perskaičiau, kad "spirulina" yra Vitaminų B grupės šaltinis. Bet visur teigiama, kad B grupės vitaminai teigiamai veikia vėžines ląsteles...
Tai niekaip dabar nesuprantu kur yra "spirulinos" stebuklas kovoje prieš vėžį?
QUOTE(Elijana @ 2011 04 26, 12:30)
Perskaičiau, kad "spirulina" yra Vitaminų B grupės šaltinis. Bet visur teigiama, kad B grupės vitaminai teigiamai veikia vėžines ląsteles...
Konsultuokitės su chemo terapiaute ar šiuo metu reikalingas ar ne B vitaminas ir tas spirulinas..Man dėl burnos išopėjimų gydytoja išrašė B6 ir dideles dozes.Dabar B grupės vitaminai jau reabilituojami, nebėra griežto -ne, gal B12 dar draudžiamas.
trumpai aprasysiu kaip sekasi mums,nes seniai besilankiau
Uosvis gavo jau 7 chemija,jauciasi tfiu tfiu tfiu gerai!Gyditojai siap ziuri su nuostaba,skysciai dingo pilvo ertmeje ir nebesikaupia.Penktadieni vezu kardiologo konsultacija del tolimesnes chemijos skyrimo.Chemoterapeute nori varyi iki 12 vnt.,bet bijau kaip seksis..Papildomu kazkokiu papildu neduodame jokiu nors galvojau apie Wubo mugos,bet apsiribojom Balvociutes zolelemis.Siaip kol kas viskas ok.Tikiuosi ,kad bus taip ir toliau..
Praita savaite salia tevuko gulejo zmogelis ir paklausiau kas per bedos papasakojo jog pries 6 m. diagnozavo 4 stadija,sulasino viena chemija ir bedu nebebuvo(gaila neissiklausiau ar jis nusprende uzbaigti chemo ar gyd.)dabar vel jam plazmos sulasino du pakius ir chemo sako vel viskas liuks ir gali gryzti namo ..
sekmes visiems...
Uosvis gavo jau 7 chemija,jauciasi tfiu tfiu tfiu gerai!Gyditojai siap ziuri su nuostaba,skysciai dingo pilvo ertmeje ir nebesikaupia.Penktadieni vezu kardiologo konsultacija del tolimesnes chemijos skyrimo.Chemoterapeute nori varyi iki 12 vnt.,bet bijau kaip seksis..Papildomu kazkokiu papildu neduodame jokiu nors galvojau apie Wubo mugos,bet apsiribojom Balvociutes zolelemis.Siaip kol kas viskas ok.Tikiuosi ,kad bus taip ir toliau..
Praita savaite salia tevuko gulejo zmogelis ir paklausiau kas per bedos papasakojo jog pries 6 m. diagnozavo 4 stadija,sulasino viena chemija ir bedu nebebuvo(gaila neissiklausiau ar jis nusprende uzbaigti chemo ar gyd.)dabar vel jam plazmos sulasino du pakius ir chemo sako vel viskas liuks ir gali gryzti namo ..
sekmes visiems...
sveiki
su praejusiom sventem!
man visai nelinksmos buvo. mama visiskai nebevalgo, numete daug svorio, skausmai dideli. kalbejau kalbejau, kad reikia valgyt, bet kaip i siena, jau pykstam viena ant kitos. gal jai sakau suprastejo taip nuo daug nuskausminamu tableciu. bandysim atlasinti ir vezti i siaulius, kad israsytu kokiu nuskausminamu leidziamu.
negali ji pakest to skausmo, pasiduoda labai
su praejusiom sventem!
man visai nelinksmos buvo. mama visiskai nebevalgo, numete daug svorio, skausmai dideli. kalbejau kalbejau, kad reikia valgyt, bet kaip i siena, jau pykstam viena ant kitos. gal jai sakau suprastejo taip nuo daug nuskausminamu tableciu. bandysim atlasinti ir vezti i siaulius, kad israsytu kokiu nuskausminamu leidziamu.
negali ji pakest to skausmo, pasiduoda labai