Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(Wėtra @ 2011 04 20, 23:17)
Ačiū  4u.gif
Aga, bandys atstatyti, nes dabar jau ne tik kojelės virpa, bet ir rankos dreba, lyg Parkinsonu sirgtų  verysad.gif  gaila tik, kad ir Velykas teks praleisti ligoninėj...

Mamai tai turbūt iš po operacijos kaip pradėjo drebėti rankos, tai taip iki šiol... chemijos sveikatos juo labiau neprideda.. bet čia niekis smile.gif Na gaila, kad šventės ne namuose... Bet turbūt jūs jį aplankysit ir ten jam nuotaiką su margučiais praskaidrinsit ax.gif
O ligoninių ojjjjj kaip aš nebemėgstu.... bloga asociacija unsure.gif O dar per TV pastoviai vėžys, vėžys, filmą žiūri irgi vėžys. Atrodo daugiau nebesugalvoja režisieriai kitos ligos ir būtinai ją reikia įterpti. doh.gif

QUOTE(Anema @ 2011 04 21, 16:36)
mano mamai antra diena po chemijos, na antradieni leido, tai sako skauda visus organus. antra diena veidas buvo labai raudonas. nepykina, neviduriuoja

Gal kartais jai skrandį skauda? Mama visada jausdavo, kai lašinti pradėdavo, tai išgerdavo tokius vaistukus kaip MEZYM tipo ir padėdavo. Dar gal kepenys sureaguoja tai manau nepakenktų ir joms kokie vaistai, kad palengvintų darbą. Dėl veido tai nieko baisaus, nes po 3 gal irgi buvo mamai paraudę, bet tokiais plėmais...daugiau nepastebėjau...
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 04 21, 20:16)
Gal kartais jai skrandį skauda? Mama visada jausdavo, kai lašinti pradėdavo, tai išgerdavo tokius vaistukus kaip MEZYM tipo ir padėdavo. Dar gal kepenys sureaguoja tai manau nepakenktų ir joms kokie vaistai, kad palengvintų darbą. Dėl veido tai nieko baisaus, nes po 3 gal irgi buvo mamai paraudę, bet tokiais plėmais...daugiau nepastebėjau...

su tuo skrandziu, tai ji taip jau visokiu tabletyciu isgeria ir mezym, ir pankreitino (lyg taip rasos), visur jai sako skauda, dar, kai zino, jog bus blogiau...dabar jau nebeparaudus
Atsakyti
isikisiu, nu ir is kur ji zino kad bus blogiau?
Kiekvienas pernesa chemo skirtingai, skirtingos ligos, skirtingi imunitetai, skirtingi vaistai. Tegul nesigazdina i prieki ir nesprendzia problemu, kuriu dar nera ir gal nebus. Man kiekviena karta vis kitoks poveikis stipresnis: buvo ir neskanu, ir viduriavimas, uzkietejimas (4 klizmos vos padejo), miego norejimas, raumenis skaudejo, kas bus ryt dar nezinau, nes siandien lasino.

Veidas raudonuoja ir man, nuo deksametazono. Nuo jo ir karstis pila ir kojos tinsta. Bet tai duoda sansa gyventi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites smile.gif

Gal kuriai yra buve nuo chemijos paberimu? Mano mamytei tokiu spuogeliu ant ranku atsirado, ir jie labai ilgai ir erzinanciai niezti, tepa su spiritu, bet nepadeda, tam kartui uzdegina, paskui vel niezti...Aisku cia menkniekis, bet labai jau erzina ja tas niezejimas...
Ir dar vienas nemalonus dalykas atsirado vakar: pradejo baisiausiai desines kojos slauni skaudet, vos paeit galejo, paskui nusimove kelnes paziuret gal kas yra, tai pamate raudona deme po oda, kuri uz kokio pusvalandzio pamelynavo...Tai ji mano kad cia jai venos durniuoja...Ar gali cia irgi but chemijos salutinis poveikis? Gal kokiu tepalu patept galima?

Sveikatos visoms ir visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semke21 @ 2011 04 22, 11:08)
Ir dar vienas nemalonus dalykas atsirado vakar: pradejo baisiausiai desines kojos slauni skaudet, vos paeit galejo, paskui nusimove kelnes paziuret gal kas yra, tai pamate raudona deme po oda, kuri uz kokio pusvalandzio pamelynavo...Tai ji mano kad cia jai venos durniuoja...Ar gali cia irgi but chemijos salutinis poveikis? Gal kokiu tepalu patept galima?

Sveikatos visoms ir visiems 4u.gif

Būtinai reiktų pasitikrinti trombocitų kiekį, nes gal yra pakritę. Tada galimi vidiniai ir kitokie kraujavimai. Nedelskit ir pasikonsultuokit su gydytoju.

Papildyta:
Labukas. 4u.gif Turiu tokį klausimą. Pas kokį gydytoją geriausia Klaipėdoje atlikti švitinimus? Yra tiesiosios žarnos v. I st. Dar sako , kad gal ir nešvitinti? g.gif Chemoterapijų nesiųlo. Gal galite ką parekomenduoti šiuo atveju (gydytoja radioterapeutą), ar kitam mieste? Ar šiaip ką patarti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 22 balandžio 2011 - 09:36
QUOTE(rasų lanka @ 2011 04 22, 09:32)
Labukas. 4u.gif Turiu tokį klausimą. Pas kokį gydytoją geriausia Klaipėdoje atlikti švitinimus? Yra tiesiosios žarnos v. I st. Dar sako , kad gal ir nešvitinti? g.gif Chemoterapijų nesiųlo. Gal galite ką parekomenduoti šiuo atveju (gydytoja radioterapeutą), ar kitam mieste? Ar šiaip ką patarti...

Aš tai supratau, kad kol I stadija, tai tik išoperuoja auglį ir nereikia jokių švitinimų ir chemoterapijos g.gif bet gal čia tam skiriamas švitinimas, kad sumažinti prieš operaciją auglį cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 04 20, 15:55)
Tik susiruošiau paguosti, jog inkstų vėžys ir gydymo, ir pagydymo prasme yra tiesiog geruolis tarp kitų vėžių, ir štai skaitau, kad yra MTS plaučiuose (III stadija?) ... Šiaip jau, kol jis niekur nėra nukeliavęs, gydymas apsiriboja inksto pašalinimu, ir toliau gyveni kaip gyvenęs (mano du giminaičiai šitaip jau 10 metelių gyvena). Blogiau yra, kai auglys įsitaiso antinksčiuose...
Interferonas nėra chemija. Tai imunoterapija, kurią taiko ir sergant išsėtine skleroze. Turiu pažįstamų sergančių pastarąja liga ir vartojusių interferoną. Dėl pašalinių poveikių jie minėjo tik lengvesnę/sunkesnę "gripo būseną", t.y. temperatūrą ir kaulų laužymą, nes kaip ir gripo atveju yra provokuojama imuninė sistema. Nors interferonai skirtingi būna, o ir gydymo schemos ir dozės skiriasi, manau, baisiau "gripo" nieko neatsitiks.
Nesu susipažinusi su inkstų auglių gydymu, bet galiu spėti, kad yra manoma, jog ši liga inkstuose atsiranda dėl uždegimų, o pastarieji dėl prasto imuniteto. Štai todėl ir imunoterapija. Bet galbūt vien todėl, kad jokia chemoterapija ar radioterapija inkstų augliams nėra veiksminga. Jei tikėti tradicine medicina, t.y. jos teigimu, kad chemoterapija šiuo atveju nėra veiksminga, tai liaudiškoji chemija (rupūžė, mauda ir t.t.) netinka irgi. Ar verta papildais ar kažkuo liaudišku papildomai stimuliuoti imuninę sistemą? Šitą galėtų pasakyti tik gydytojas.
O ką gydytojai apie prognozę patys kalba?

Gydytojai leido daryti ką nori : jei nori rūkyt - prašau, išgert - taipogi... Daugmaž liepė nieko nebedrausti, neberiboti. Turbūt galima įžvelgti šiokią tokią potekstę...
O šiaip nieko nepaaiškino. Žinom diagnozę, bet nežinom, kaip su ja elgtis.

Ir ačiū žmogui, įdėjusiam nuorodą į rusišką forumą. : ) dar nebuvau užtikusi tokio, taigi pasiskaitinėjau.
Atsakyti
[quote=rasų lanka,2011 04 22, 10:32]
Būtinai reiktų pasitikrinti trombocitų kiekį, nes gal yra pakritę. Tada galimi vidiniai ir kitokie kraujavimai. Nedelskit ir pasikonsultuokit su gydytoju.

Aciu uz atsakyma, butinai reiks apie tai pranest gydytojai...
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 04 21, 21:36)
isikisiu, nu ir is kur ji zino kad bus blogiau?
Kiekvienas pernesa chemo skirtingai, skirtingos ligos, skirtingi imunitetai, skirtingi vaistai. Tegul nesigazdina i prieki ir nesprendzia problemu, kuriu dar nera ir gal nebus. Man kiekviena karta vis kitoks poveikis stipresnis: buvo ir neskanu, ir viduriavimas, uzkietejimas (4 klizmos vos padejo), miego norejimas, raumenis skaudejo, kas bus ryt dar nezinau, nes siandien lasino.

Veidas raudonuoja ir man, nuo deksametazono. Nuo jo ir karstis pila ir kojos tinsta. Bet tai duoda sansa gyventi 4u.gif

deksametazonas ne apetitui kartais?
mamai tai uzkietejo viduriai, nes sidabrazole gere. pas ja stoma yra, tai sunkiai nei, kai pas visus. nevalgo siandien visai. jau net ir pykstu truputi

dar vakar truputi per tv maciau apie toki vaista ar papilda
www.adexol.ru
kazin cia dar vienas akiu dumimas ar ne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anema: 22 balandžio 2011 - 16:05
QUOTE(A. Oželis @ 2011 04 20, 12:42)
Kažkoks marazmas.

Mhm. Aš čia iš paskutiniųjų komplimentus raitau, o anam — marazmai mat : )

QUOTE(coliukexxx @ 2011 04 21, 18:34)
Pirmi kartai visada lengviausi buna. Pilnas kadrilis nuo trecios prasideda...

Tai anaiptol nėra taisyklė. Yra buvę, kad antroji vos į kapus nenuvaro, o ketvirtoji, penktoji — vos lengvo silpnumo lydimos. Jokiu būdu negalima užsiprogramuoti ir laukti blogiausio.

QUOTE(Anema @ 2011 04 22, 17:01)
deksametazonas ne apetitui kartais?

Tai vienas iš šalutinių / gretutinių Dexamethasono poveikių.
Atsakyti
Pirmi kartai visada lengviausi buna. Pilnas kadrilis nuo trecios prasideda...

Tai anaiptol nėra taisyklė. Yra buvę, kad antroji vos į kapus nenuvaro, o ketvirtoji, penktoji — vos lengvo silpnumo lydimos. Jokiu būdu negalima užsiprogramuoti ir laukti blogiausio.

Būtent,man asmeniškai pirmos dvi buvo labai sunkios..trečia pusėtina..Manau,gal organizmas prisitaiko..ir sekančios iš vis bus be jokių pašalinių poveikių..

Deksametozonas kelią apetitą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudvika53: 22 balandžio 2011 - 17:58
QUOTE(semke21 @ 2011 04 22, 11:08)
Sveikos mergaites smile.gif

Gal kuriai yra buve nuo chemijos paberimu? Mano mamytei tokiu spuogeliu ant ranku atsirado, ir jie labai ilgai ir erzinanciai niezti, tepa su spiritu, bet nepadeda, tam kartui uzdegina, paskui vel niezti...Aisku cia menkniekis, bet labai jau erzina ja tas niezejimas...

Vė sugrįžtu prie tavo žinutės. Mano mamytę berdavo po lašinimo - labiausiai rankas ir kojeles. tai gydytoja dar papildomai liepdavo Tavegyl išgerti. Jis nuo alergijų. Kai mamytė tik pajusdavo, kad jau pradeda berti , niežtėti, kaip mat išgerdavo - tai didelių problemų neturėjom dėl to. Be to šį vaistuką suleisdavo ir prieš lašinant chemiją. Pasiklauskit ir jūs gydytojos - gal padėtų?

[quote=_inside_,2011 04 22, 12:39]
Aš tai supratau, kad kol I stadija, tai tik išoperuoja auglį ir nereikia jokių švitinimų ir chemoterapijos g.gif bet gal čia tam skiriamas švitinimas, kad sumažinti prieš operaciją auglį cool.gif
Ačiū. 4u.gif Nesioperuoja pats ligoniukas. Nes gydytojai pasakė - po operacijos visada turės būti su stoma. Tai pasakė, kad gal tik švitins, bet jis irgi to nenori.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 22 balandžio 2011 - 18:51