Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(Elijana @ 2011 04 20, 19:41)
turiu tokį gan kvailą klausimą  blush2.gif

po kiek laiko prasideda chemoterapijos blogumai? po kiek laiko jums prasidėjo?
ar jau pirmą dieną suleidus chemiją ar vėliau t.y. grįžus namo?  g.gif
ačiū  4u.gif

Nekvailas tas klausimas, nes pradžioje jis kiekvienam įdomus.
Šiaip po pirmos chemoterapijos jokių blogumų gali ir nebūti. Nereikia galvoti, kad būtinai bus blogai, nes anaiptol gali jaustis visiškai normaliai. Šiaip kiek žinau, tai dažniausiai pasireiškia sekančią dieną po chemijos...
Atsakyti
QUOTE(vitaxe @ 2011 04 20, 14:52)
Sveikos mergaitės,
Norėjau Jūsų pagalbos,gal man kas gali paaiškinti tokį paaiškinimą,kad darinys kaupia nedaug kontrasto....Niekaip nesuvokiu tai blogai ar gerai?Gal kas žinote?

pamąstykim, kontrastas nudažo darinuką, tada jis gerai matosi, jei nudažo mažai, tai gal gi čia gerai g.gif Bet čia tik mano mintys, labai tikiuosi ir linkiu jum, kad taip ir būtų smile.gif

QUOTE(Elijana @ 2011 04 20, 19:41)
turiu tokį gan kvailą klausimą  blush2.gif

po kiek laiko prasideda chemoterapijos blogumai? po kiek laiko jums prasidėjo?
ar jau pirmą dieną suleidus chemiją ar vėliau t.y. grįžus namo?  g.gif
ačiū  4u.gif

sergant kvailų klausimų nebūna smile.gif drąsiai klausk visada.
man sunkiausios būdavo 3-4 dienos, dvi pirmos ir dvi paskutinės tik šiaip sau, galima kentėt. Pirmos chemijos poveikio beveik nejaučiau, o antra kaip atvarė - atsiėmiau dvigubai smile.gif, likusios buvo vis lengvesnės, tik kraujas nespėdavo atsistatyt, tai gaudavosi ilgesni tarpeliai tarp chemijų. Bet nebūtinai taip turi būti, kitoms būna priešingai - sunkiausios būna paskutinės.
Manau, tiesiog reikia paeksperimentuoti, nuo ko pasijunti geriau, man lyg SVETA buvo patarus gerti vandenį pagardintą medum ir citrina, tai ir gurkšnodavau iš buteliuko jį pastoviai dieną naktį. Kitos čiulpia čiulpinukus. bandykit, tikrai atrasit, nuo ko savijauta būna pakenčiama smile.gif
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(sume @ 2011 04 18, 14:35)
Įdomu kaip Wėtros vyrui sekasi?

Wėtros vyras niekaip "neatsigauna" iš po paskutinės chemijos verysad.gif ir tebeviduriuoja blush2.gif ryt guldom į ligoninę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 04 20, 22:47)
4u.gif

Wėtros vyras niekaip "neatsigauna" iš po paskutinės chemijos  verysad.gif  ir tebeviduriuoja blush2.gif  ryt guldom į ligoninę  verysad.gif

O varge... Turbūt organizmą gerokai taip nualino... palašins turbūt lašinių, kad atsigautų... Linkiu, kad viskas kuo greičiau susitvarkytų console.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Aga, bandys atstatyti, nes dabar jau ne tik kojelės virpa, bet ir rankos dreba, lyg Parkinsonu sirgtų verysad.gif gaila tik, kad ir Velykas teks praleisti ligoninėj...
Atsakyti
Reg ,laikykites 4u.gif Tikriausiai jau visur jeskojote,bet vistik pasiulysiu http://www.oncoforum...php?f=31011,gal cia yra panasiu atveju...Jeigu neskaitote russiskai,galima isversti su google pagalba.

Wetra ,tikiuosi jusu vyrui pades ligonineje,jam gal jau degidratacija nuo tokio ilgo viduriavimo,gal proktologai paziures? g.gif

Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 04 20, 20:16)
Nekvailas tas klausimas, nes pradžioje jis kiekvienam įdomus.
Šiaip po pirmos chemoterapijos jokių blogumų gali ir nebūti. Nereikia galvoti, kad būtinai bus blogai, nes anaiptol gali jaustis visiškai normaliai. Šiaip kiek žinau, tai dažniausiai pasireiškia sekančią dieną po chemijos...

Priklauso nuo chemo rūšies.Vienos daugiau pykina, kitos laužo kaulus.
Atsakyti
QUOTE(vitaxe @ 2011 04 20, 19:12)
Labai atsiprasau,kad kartojuosi,bet gal galetumete man siek tiek placiau papasakoti apie KT su kontrastu?Kiek zinau jis "nudazo" augliukus.Siandien gydytoja kalbejo,kad mamytes augliukas mazai pasisavino kontrasto (cia kalbejo apie senus tyrimus),dabar atliks nauja.Nespejau pasiklausti del to kontrasto,ar cia blogai ar gerai,kad mazai pasisavina.Gal kuri zinote ir galetumete man turmpai papasakoti?Augliukas plauciuose....  verysad.gif

Kompiuterinė tomografija nėra skirta tiksliai ieškoti onkologinių auglių ir tas stipresnis ar mažesnis nudažymas neturėtų daug reikšti. Tikslus būdas yra pozitronų emisijos, ten jau vienareikšmiškai aišku. Mes Lenkijoje darėme PET tyrimą ir aiškiai parodė piktybinius darinius ir mūsų gyd pakartojo pas save KT ir nieko nematė.
Tad pasakyti ar gerai ar blogai kad auglys mažai pasisavina kontrasto ko gero gyd negali.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Noriu paklausti. Mano vyrui antradienį pabaigė švitinimo procedūras (viso 25 kartai), o praeitą savaitę lašino 4 kartus chemiją. Per visą tą laiką jautėsi visai neblogai: iš pradžių jokių šalutinių poveikių nejautė, o poto, po kokių 10 d. prasidėjo viduriavimai, spazmai.
Dabar kai viskas pasibeigė, savijauta dar blogesnė. Antra diena be procedūrų, o skauda pilvą (kažkur po skrandžiu), silpna, vis dar kamuoja viduriavimas.
Gal turite kažkokių minčių, kaip pagerinti savijautą?
Vyras žiauriai be nuotaikos, nes jam be galo neįprasta taip blogai jaustis ..visuomet buvo sveikas-drūtas.. verysad.gif
Tokios mūsų tokelės... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _inside_: 21 balandžio 2011 - 13:08
mano mamai antra diena po chemijos, na antradieni leido, tai sako skauda visus organus. antra diena veidas buvo labai raudonas. nepykina, neviduriuoja
Atsakyti
Pirmi kartai visada lengviausi buna. Pilnas kadrilis nuo trecios prasideda...

QUOTE(Anema @ 2011 04 21, 16:36)
mano mamai antra diena po chemijos, na antradieni leido, tai sako skauda visus organus. antra diena veidas buvo labai raudonas. nepykina, neviduriuoja

Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 04 21, 18:34)
Pirmi kartai visada lengviausi buna. Pilnas kadrilis nuo trecios prasideda...

tai manau...
Atsakyti