Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (32 tema)

QUOTE(Reg. @ 2011 04 19, 22:16)
Sveikos visos ir visi, prie Jūsų jungiasi dar viena "kolegė". Mano vyrui nustatė inksto vėžį. G3 pagal PSO, IV pagal FUHRMAN, šviesių ląstelių karcinoma, sarkomatoidinis variantas...

Sveiki. Mano uosviui buvo labai panasi diagnoze. Isoperavo inksta, pasake, kad nera metastaziu ir isleido. Nieko neskyre, tik liepe po puses metu ateiti pasitikrinti. Uosvis aisku nenuejo po puses metu, o po metu jau buvo per velu. Taigi jeigu jums siuo metu padare operacija ir nieko daugiau nerekomenduoja gydymui, tai bent jau patys tikrinkites kas 3 menesius (cia man taip atrodo). Tada gali laiku paskirti gydyma ir viskas bus gerai. To ir linkiu.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 04 19, 09:25)
Galiu patikinti — neima : ) Tuščia pastangų kovoti su vėjo malūnais — žmonėms reikia kategoriškų nurodymų: Galima / NEgalima. Net jei tokia perskyra yra nepagrįsta ar stačiai nelogiška. Išgirstas bus tas, kuris instruktuoja (todėl Tamsta ir krentate nelygioj kovoj su Ruolia, nors anas tipažas chamizmu Jus lenkia šviesmečiais — paradoksalu, sakyčiau : ). Juk žmogui kur kas lengviau / patogiau laikytis įduotos instrukcijos, kurioje juodu ant balto surašyta, ką galima valgyti / gerti ir kas griežtai draudžiama.
BET. Yra ir šviesioji reikalo pusė — Tikėjimas. Tarkim, gers žmogus granatų sultis, įsitikinęs, kad sulig kiekvienu gurkšniu ragauja gyvybės eliksyro. Ir kas paneigs stebuklingą savitaigos galią?..
Nes kad ir kaip ten bebūtų — svarbiausia yra TIKĖTI. Žole ar chemija — bene didelis skirtumas....

Žmonėms reikia kategoriškų nurodymų? Bet žmogus juk mąstanti būtybė. Aš kaip tik ir bandau ant kelio užvesti - kad būtent nėra taip viskas kategoriška. Nėra juoda balta. Net kompiuterio ekrane juodai-balta turi berods 256 atspalvius.
O ko čia dėtas aš ir Ruolia? Kas su kuom kovoja? Kurioj vietoj čia aš kritau? Viešpatie, aš Ruolią gal porą kartų per teliką matęs tesu. Jei aš pažįstu kelias žoles ir kaime auginu krapus ir kokią medetką ir čia parašinėju knygučių pasiskaitęs, ar tai reiškia, kad aš su kažkuom kovoju? Kažkoks marazmas.
Apie tikėjimą. Tikėjimu tikiu. Bet jei vietoj švento vandens ir tikėjimo jūs gersite kokių specifinių žolių ir taip pat tikėsit, tai rezultats bus didesnis. Čia kaip anekdote: žmogus meldžia Dievo, kad laimėtų milijoną loterijoje. Dievas neapsikenčia ir sako: melstis neužtenka, reikia dar ir bilietą nusipirkti.

Anema rašė:
"buvau nupirku sgranatu sulciu, tai jai rugstu, bijo , kad skrandi skaudes, zodziu sunku, o papildu po 600lt i menesi, neisgalesime pirkti..."

Iš kur traukiat tuos papildus už 600 Lt? Laukai pilni papildų. Net grybas Coriolus, kurį berods .GABIJA. gėrė ir kuris šimtais kainuoja, auga ant kiekvieno supuvusio medžio. Už dyką.

sume:
"Visų pirma kalba eina būtent apie papildomas priemones imuniteto kėlimui, ne apie natūralų dalyką - maistą. Žmogui maistas yra būtinybė, o įvairus papildai tai tik priedas. Aš asmeniškai negeriu jokių papildų ar vitaminų. (Jeigu) maistas + papildai = super imuniteto pakėlimas (?), tai gal to nereikia, užtenka tik minimaliai jį palaikyti? ...
Žmonės geria tą, ką pataria gydytojai. O kuo daugiau betikėti... Aš geriau pasitikėsiu juo, nes vis dėlto gydytojas mokosi, kad įgytų šią specialybę."

Maistas gali atstoti viską, kai žmogus sveikas. Jei yra liga, reiškia, kažkur buvo spraga. Tai tas spragas ir reikia lopyti kažkuom daugiau, nei maistu.
Dar kartą pakartosiu - kuo stipresnis imunitetas, tuo daugiau šansų. Su maistu to neįmanoma pasiekti.
Apie gydytojus. Na, juk žinote, kad gydytojai apie žoles ir papildus nesimoko. Ką jie gali patarti?

pelkių Monas:
"Nes pilnas internetas siuksliu, tokiu kaip N.Ozelio klauniskos zinutes, kai zmogui lyg ir patariama, lyg ir teisingai, bet duodama tik koks ketvirtis reikalingos info. O zmogus noretu, labai noretu patiketi, kad jam padeda, ir pasinaudoti to geradario ziniomis, bet...
Pvz. viena homeopate berzo lapu nuovira liepe gert pries valgi, o internete rasoma po valgio, ir tt. Kuo tiket? Velniop tuos lapus.
N.Ozelis apie ten kazkokia medzio zieve pasakojo, o as to medzio net nepazistu. Velnip tada ta zieve ir tt.
Taip. Svarbu yra tiketi, nes tai bent nepablogins ir taip blogos situacijos. Supraskit jus pagaliau."

Ačiū už komplimentą apie klouniškas žinutes. Bet, sutikit, ketvirtis reikalingos info yra geriau už nieką smile.gif
Apie beržo lapus. Beržų lapai yra toks daiktas, kad nėra jokio skirtumo, kada jį gerti, jei nesergi virškinimo trakto ligomis. Svarbu išgerti! O visa kita visai nesvarbu.
Oželis pasakojo apie karklus ir gluosnius. Netikiu, kad nežinote tų medžių. Negi dabar sprogstančių "kačiukų" nesate matę? Lupate žievę (nebarbariškai) ir plikote vandeniu. Geriate. Svarbu gerti, bet jums lengviau nusiplauti rankas vien dėl smulkmenų.
Anksčiau žmonės net žiemą rasdavo sprendimų - naudojo gydomosioms arbatoms šieno pakratus (anksčiau šienas buvo iš laukinių pievų). Jau nekalbu apie karklo ir gluosnio žievę, kuri prieinama kiaurus metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A. Oželis: 20 balandžio 2011 - 11:44
QUOTE(vejas111 @ 2011 04 20, 11:02)
Sveiki. Mano uosviui buvo labai panasi diagnoze. Isoperavo inksta, pasake, kad nera metastaziu ir isleido. Nieko neskyre, tik liepe po puses metu ateiti pasitikrinti. Uosvis aisku nenuejo po puses metu, o po metu jau buvo per velu. Taigi jeigu jums siuo metu padare operacija ir nieko daugiau nerekomenduoja gydymui, tai bent jau patys tikrinkites kas 3 menesius (cia man taip atrodo). Tada gali laiku paskirti gydyma ir viskas bus gerai. To ir linkiu.

Ačiū Jums ir visoms 4u.gif
Nebeoperuojami mes, išplitę MTS plaučiuose ir limfmazgiuose.. Geriam D vitaminą, Befunginą, seleną. Kas be ko, paskyrė vaistus - interferoną. Kolkas šalutinio poveikio nejaučiame, nebent silpnesnis apetitas ir, aišku, daug miega.
Galbūt viso to dabar ir pakanka, bet skęstantys visuomet ieško visų šiaudų, už kurių galėtų nusitverti: )Tai va, tiesiog labai labai smalsu, gal yra dar kokių nors netradicinių gydymo būdų, prognozių ir panašiai, su mityba mano vyras truputėlį išrankus, kiek pati aptikau internete, sunku jam pritaikyti... Tiesiog ieškome vilties dabar.
Atsakyti
QUOTE(Reg. @ 2011 04 19, 21:16)
Sveikos visos ir visi, prie Jūsų jungiasi dar viena "kolegė". Mano vyrui nustatė inksto vėžį. G3 pagal PSO, IV pagal FUHRMAN, šviesių ląstelių karcinoma, sarkomatoidinis variantas...
Galbūt kam nors teko susidurti su panašia liga ir galite ką nors patarti?
O šiaip - stiprybės visoms čia esančioms, seksim naujienas kartu. : )

Mano artimam žmogui prieš 5 metus išoperuotas inksto auglys, 2st, netaikytas daugiau joks gydymas. Gyvena, dirba, kaip niekada dirbęs nebuvo (bent jau taip sakosi)... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangiuk: 20 balandžio 2011 - 13:39
Sveikos mergaitės,
Norėjau Jūsų pagalbos,gal man kas gali paaiškinti tokį paaiškinimą,kad darinys kaupia nedaug kontrasto....Niekaip nesuvokiu tai blogai ar gerai?Gal kas žinote?

Labai dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reg. @ 2011 04 20, 13:31)
Ačiū Jums ir visoms 4u.gif
Nebeoperuojami mes, išplitę MTS plaučiuose ir limfmazgiuose.. Geriam D vitaminą, Befunginą, seleną. Kas be ko, paskyrė vaistus - interferoną. Kolkas šalutinio poveikio nejaučiame, nebent silpnesnis apetitas ir, aišku, daug miega.
Galbūt viso to dabar ir pakanka, bet skęstantys visuomet ieško visų šiaudų, už kurių galėtų nusitverti: )Tai va, tiesiog labai labai smalsu, gal yra dar kokių nors netradicinių gydymo būdų, prognozių ir panašiai, su mityba mano vyras truputėlį išrankus, kiek pati aptikau internete, sunku jam pritaikyti... Tiesiog ieškome vilties dabar.

Tik susiruošiau paguosti, jog inkstų vėžys ir gydymo, ir pagydymo prasme yra tiesiog geruolis tarp kitų vėžių, ir štai skaitau, kad yra MTS plaučiuose (III stadija?) ... Šiaip jau, kol jis niekur nėra nukeliavęs, gydymas apsiriboja inksto pašalinimu, ir toliau gyveni kaip gyvenęs (mano du giminaičiai šitaip jau 10 metelių gyvena). Blogiau yra, kai auglys įsitaiso antinksčiuose...
Interferonas nėra chemija. Tai imunoterapija, kurią taiko ir sergant išsėtine skleroze. Turiu pažįstamų sergančių pastarąja liga ir vartojusių interferoną. Dėl pašalinių poveikių jie minėjo tik lengvesnę/sunkesnę "gripo būseną", t.y. temperatūrą ir kaulų laužymą, nes kaip ir gripo atveju yra provokuojama imuninė sistema. Nors interferonai skirtingi būna, o ir gydymo schemos ir dozės skiriasi, manau, baisiau "gripo" nieko neatsitiks.
Nesu susipažinusi su inkstų auglių gydymu, bet galiu spėti, kad yra manoma, jog ši liga inkstuose atsiranda dėl uždegimų, o pastarieji dėl prasto imuniteto. Štai todėl ir imunoterapija. Bet galbūt vien todėl, kad jokia chemoterapija ar radioterapija inkstų augliams nėra veiksminga. Jei tikėti tradicine medicina, t.y. jos teigimu, kad chemoterapija šiuo atveju nėra veiksminga, tai liaudiškoji chemija (rupūžė, mauda ir t.t.) netinka irgi. Ar verta papildais ar kažkuo liaudišku papildomai stimuliuoti imuninę sistemą? Šitą galėtų pasakyti tik gydytojas.
O ką gydytojai apie prognozę patys kalba?

Atsakyti
QUOTE(A. Oželis @ 2011 04 20, 12:42)
Anema rašė:
"buvau nupirku sgranatu sulciu, tai jai rugstu, bijo , kad skrandi skaudes, zodziu sunku, o papildu po 600lt i menesi, neisgalesime pirkti..."

Iš kur traukiat tuos papildus už 600 Lt? Laukai pilni papildų. Net grybas Coriolus, kurį berods .GABIJA. gėrė ir kuris šimtais kainuoja, auga ant kiekvieno supuvusio medžio. Už dyką.

yra yra tokiu smile.gif

reikia pirmiausia dabar ismokt medziu pavadinimus ir kaip jie atrodo, nes tikrai nzn kaip gluosnis atrodo smile.gif

mama gere befungina, nebegeria, jai atrodo, kad jai skrandziui blogiau nuo jo, net nzn.

cia tos zieves imunitetui gerinti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anema: 20 balandžio 2011 - 15:24
QUOTE(A. Oželis @ 2011 04 20, 11:42)
Oželis pasakojo apie karklus ir gluosnius. Netikiu, kad nežinote tų medžių. Negi dabar sprogstančių "kačiukų" nesate matę? Lupate žievę (nebarbariškai) ir plikote vandeniu. Geriate. Svarbu gerti, bet jums lengviau nusiplauti rankas vien dėl smulkmenų.
Jau nekalbu apie karklo ir gluosnio žievę, kuri prieinama kiaurus metus.

Dar pamirsot parasyt kiek kartu po kiek ir kaip ilgai gerti biggrin.gif Kaip ilgai plikyti? kaciukus pazystu o gluosnio ne. Nesvarbu tai.
Jeigu jus toks geras dede ir patariat uz dyka, tai dar karta prasau, patarkit iki galo, nes kitaip numetat mums siauda, mes ciumpam, o pasirodo nešiaudas- šešelis...
Aš jums pritariu del stipraus imuniteto ir tikrai aciu už zinutes, bet ne už šiukšles 4u.gif
O beržo lapu nuovira paskyre mano sunui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(A. Oželis @ 2011 04 20, 12:42)
<...>
Dar kartą pakartosiu - kuo stipresnis imunitetas, tuo daugiau šansų.
<...>

O kame šansai? Manote, kad pastiprinta imuninė sistema ims įžiūrėti, kurie savi, o kurie svetimi?

Atsakyti
vi_

Navikinės ląstelės panaudoja daugelį mechanizmų, kad išslystų iš imuninės sistemos kontrolės. Navikinės ląstelės gali išvengti paviršinių antigenų, gali neleisti makrofagams migruoti ir gaudyti navikines ląsteles.
Navikinės ląstelės yra nesubrendusios, įvairaus diferenciacijos laipsnio, tai kažkiek įtakoja ligos eigos agresyvumą ir jautrumą chemoterapijai. Didėjant šių ląstelių diferenciacijai, jų piktybinės savybės mažėja. Esant spontaninei ligos eigai ir dar daugiau, veikiant chemoterapijai, vėžinių ląstelių diferenciacija mažėja, ko pasekoje procesas tarsi „išslysta" iš imuninės sistemos ir medikamentinės kontrolės ir apsprendžia naviko progresavimą.
Atsakyti
Labai atsiprasau,kad kartojuosi,bet gal galetumete man siek tiek placiau papasakoti apie KT su kontrastu?Kiek zinau jis "nudazo" augliukus.Siandien gydytoja kalbejo,kad mamytes augliukas mazai pasisavino kontrasto (cia kalbejo apie senus tyrimus),dabar atliks nauja.Nespejau pasiklausti del to kontrasto,ar cia blogai ar gerai,kad mazai pasisavina.Gal kuri zinote ir galetumete man turmpai papasakoti?Augliukas plauciuose.... verysad.gif
Atsakyti
turiu tokį gan kvailą klausimą blush2.gif

po kiek laiko prasideda chemoterapijos blogumai? po kiek laiko jums prasidėjo?
ar jau pirmą dieną suleidus chemiją ar vėliau t.y. grįžus namo? g.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti