QUOTE(something else @ 2011 04 19, 09:25)
Galiu patikinti neima : ) Tuščia pastangų kovoti su vėjo malūnais žmonėms reikia kategoriškų nurodymų: Galima / NEgalima. Net jei tokia perskyra yra nepagrįsta ar stačiai nelogiška. Išgirstas bus tas, kuris
instruktuoja (todėl Tamsta ir krentate nelygioj kovoj su Ruolia, nors anas tipažas chamizmu Jus lenkia šviesmečiais paradoksalu, sakyčiau : ). Juk žmogui kur kas lengviau / patogiau laikytis įduotos instrukcijos, kurioje juodu ant balto surašyta, ką galima valgyti / gerti ir kas griežtai draudžiama.
BET. Yra ir šviesioji reikalo pusė Tikėjimas. Tarkim, gers žmogus granatų sultis, įsitikinęs, kad sulig kiekvienu gurkšniu ragauja gyvybės eliksyro. Ir kas paneigs stebuklingą savitaigos galią?..
Nes kad ir kaip ten bebūtų svarbiausia yra TIKĖTI. Žole ar chemija bene didelis skirtumas....
Žmonėms reikia kategoriškų nurodymų? Bet žmogus juk mąstanti būtybė. Aš kaip tik ir bandau ant kelio užvesti - kad būtent nėra taip viskas kategoriška. Nėra juoda balta. Net kompiuterio ekrane juodai-balta turi berods 256 atspalvius.
O ko čia dėtas aš ir Ruolia? Kas su kuom kovoja? Kurioj vietoj čia aš kritau? Viešpatie, aš Ruolią gal porą kartų per teliką matęs tesu. Jei aš pažįstu kelias žoles ir kaime auginu krapus ir kokią medetką ir čia parašinėju knygučių pasiskaitęs, ar tai reiškia, kad aš su kažkuom kovoju? Kažkoks marazmas.
Apie tikėjimą. Tikėjimu tikiu. Bet jei vietoj švento vandens ir tikėjimo jūs gersite kokių specifinių žolių ir taip pat tikėsit, tai rezultats bus didesnis. Čia kaip anekdote: žmogus meldžia Dievo, kad laimėtų milijoną loterijoje. Dievas neapsikenčia ir sako: melstis neužtenka, reikia dar ir bilietą nusipirkti.
Anema rašė:
"buvau nupirku sgranatu sulciu, tai jai rugstu, bijo , kad skrandi skaudes, zodziu sunku, o papildu po 600lt i menesi, neisgalesime pirkti..."
Iš kur traukiat tuos papildus už 600 Lt? Laukai pilni papildų. Net grybas Coriolus, kurį berods .GABIJA. gėrė ir kuris šimtais kainuoja, auga ant kiekvieno supuvusio medžio. Už dyką.
sume:
"Visų pirma kalba eina būtent apie papildomas priemones imuniteto kėlimui, ne apie natūralų dalyką - maistą. Žmogui maistas yra būtinybė, o įvairus papildai tai tik priedas. Aš asmeniškai negeriu jokių papildų ar vitaminų. (Jeigu) maistas + papildai = super imuniteto pakėlimas (?), tai gal to nereikia, užtenka tik minimaliai jį palaikyti? ...
Žmonės geria tą, ką pataria gydytojai. O kuo daugiau betikėti... Aš geriau pasitikėsiu juo, nes vis dėlto gydytojas mokosi, kad įgytų šią specialybę."
Maistas gali atstoti viską, kai žmogus sveikas. Jei yra liga, reiškia, kažkur buvo spraga. Tai tas spragas ir reikia lopyti kažkuom daugiau, nei maistu.
Dar kartą pakartosiu - kuo stipresnis imunitetas, tuo daugiau šansų. Su maistu to neįmanoma pasiekti.
Apie gydytojus. Na, juk žinote, kad gydytojai apie žoles ir papildus nesimoko. Ką jie gali patarti?
pelkių Monas:
"Nes pilnas internetas siuksliu, tokiu kaip N.Ozelio klauniskos zinutes, kai zmogui lyg ir patariama, lyg ir teisingai, bet duodama tik koks ketvirtis reikalingos info. O zmogus noretu, labai noretu patiketi, kad jam padeda, ir pasinaudoti to geradario ziniomis, bet...
Pvz. viena homeopate berzo lapu nuovira liepe gert pries valgi, o internete rasoma po valgio, ir tt. Kuo tiket? Velniop tuos lapus.
N.Ozelis apie ten kazkokia medzio zieve pasakojo, o as to medzio net nepazistu. Velnip tada ta zieve ir tt.
Taip. Svarbu yra tiketi, nes tai bent nepablogins ir taip blogos situacijos. Supraskit jus pagaliau."
Ačiū už komplimentą apie klouniškas žinutes. Bet, sutikit, ketvirtis reikalingos info yra geriau už nieką
Apie beržo lapus. Beržų lapai yra toks daiktas, kad nėra jokio skirtumo, kada jį gerti, jei nesergi virškinimo trakto ligomis. Svarbu išgerti! O visa kita visai nesvarbu.
Oželis pasakojo apie karklus ir gluosnius. Netikiu, kad nežinote tų medžių. Negi dabar sprogstančių "kačiukų" nesate matę? Lupate žievę (nebarbariškai) ir plikote vandeniu. Geriate. Svarbu gerti, bet jums lengviau nusiplauti rankas vien dėl smulkmenų.
Anksčiau žmonės net žiemą rasdavo sprendimų - naudojo gydomosioms arbatoms šieno pakratus (anksčiau šienas buvo iš laukinių pievų). Jau nekalbu apie karklo ir gluosnio žievę, kuri prieinama kiaurus metus.