Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(vobla @ 2011 03 17, 10:40)
lolita1960 dekoju 4u.gif  siandien veziau dicke ryte mokyklon, tai ryte nuo rankenos ant zemes vokelis sleptelejo- cia toks musu pastininku ismislas- uzuot pabelde ir atidave voka, labai originaliai apie rankena apvynioja doh.gif  stebuklas, kad vejas nenupute bigsmile.gif
jau pasejau bigsmile.gif

Prasom prasom ,dabar beliko pasejus sulaukt derliaus.

Vakar as savo dickius ispikiavau ,setus vasario16-17d ,merginos o kaip jums su sudygimo mano kazkaip nenori dygt sie :

FIGARO F
LEMON BOY
ARBUZINIS
GOLDEN KONIGIN

IESKOJAU NERADAU JOKIU GYVYBES POZYMIU doh.gif g.gif matyt teks isgyvent be ju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 17 kovo 2011 - 11:07
Skaitau dabar kažkurios nuorodą įdėtą apie pomidorų auginimą. Pasimečiau...

Praėjus 5-7 dienoms po sudygimo, dėžutes perneškite į šaltesnę vietą, kur dieną 12-15 C, o naktį 8-10 C. Tada geriau vystosi šaknys bei daigai neištįsta.

Tai kur man išnešti? g.gif Visuose namuose vienoda temperatūra blink.gif

Tik daigų neperlaistykite. Pirmąjį kartą pomidorų daigus reikia palieti, kai jie sudygsta, antrą kartą – po 2-3 savaičių, o trečiąjį kartą – prieš pomidorų daigų persodinimą į nuolatinę augimo vietą.

Aš juos kasdien po truputį palieju blush2.gif pamatau, kad žemė sausa ir lieju blush2.gif

Kad vėliau pomidorų daigų šaknų sistema vystytųsi viršutiniame dirvožemio sluoksnyje, persodinamiems daigams nugnybkite trečdalį jų šaknų ilgio.

g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 03 16, 23:12)
Šiandien Kalvarijų turguje pas žymųjį dieduką "visai netyčia" nusiprkau dar 2 rūšis pomidorų. Nebežinau ką su savim daryt  lotuliukas.gif

Nieko 2ia nepadarysi. liga tokia biggrin.gif

QUOTE(dzigitas @ 2011 03 17, 11:53)
ar reikia kazkiek persodindama pirma karta patrumpinti kota/sakni?

kotelio tai netrumpink, o šaknys jeigu labai ištysę, tai gali trečdalį nužnybt, griau šakosis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 03 17, 11:55)
Prasom prasom ,dabar beliko  pasejus sulaukt derliaus.

Vakar as savo dickius ispikiavau ,setus vasario16-17d ,merginos o kaip jums su sudygimo mano kazkaip nenori dygt sie :

FIGARO F
LEMON BOY
ARBUZINIS
GOLDEN KONIGIN

IESKOJAU NERADAU JOKIU GYVYBES POZYMIU doh.gif  g.gif matyt teks isgyvent be ju g.gif

Is Jusu paminetu rusiu as sejau GOLDEN KONIGIN, tai pat nerodo jokiu gyvybes zenklu, o MARFOS pasejau 6 seklytes, tai tik viena isdygo.
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 03 17, 11:24)
Is Jusu paminetu rusiu as sejau GOLDEN KONIGIN, tai pat nerodo jokiu gyvybes zenklu, o MARFOS pasejau 6 seklytes, tai tik viena isdygo.

is 20 setu Golden Konigin, sudygo tik 6, kadangi sejau su atsarga, tikedamasi kaimynei duot, tai tikiuos, kad tie 6 isgyvens blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 03 17, 12:07)

Tik daigų neperlaistykite. Pirmąjį kartą pomidorų daigus reikia palieti, kai jie sudygsta, antrą kartą – po 2-3 savaičių, o trečiąjį kartą – prieš pomidorų daigų persodinimą į nuolatinę augimo vietą.

Aš juos kasdien po truputį palieju  blush2.gif  pamatau, kad žemė sausa ir lieju  blush2.gif

As bandziau situo vadovautis,bet,deja doh.gif ,vos truko,kad netekciau savo Corazon 2 daigu!Gerai,kad laiku pastebejau,kad daigeliai nulinko-teko tuos 2 ispikuoti ir gerai palieti.Dabar jau viskas gerai,atsitaise per diena biggrin.gif Vadovaukites nuojauta-jei matot,kad reikia lieti,tai ir liekit 4u.gif ,tik ne per daug tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 03 17, 10:55)
Prasom prasom ,dabar beliko  pasejus sulaukt derliaus.

FIGARO F
LEMON BOY
ARBUZINIS
GOLDEN KONIGIN

IESKOJAU NERADAU JOKIU GYVYBES POZYMIU doh.gif  g.gif matyt teks isgyvent be ju g.gif

Iš šių jūsu paminėtų sėjau Arbūzinį, tai dygsta lėčiausiai iš visų, sėtas kovo 9 dieną pirmas daigelis pasirodė tik prieš porą dienų, dabar yra sudygę iš 7 sėtų 4 daigeliai. Manau palaukit turėtų sudygti, gal sėklos senesnės, todėl ir ilgiau dygsta. Už Arbūzinį dar ilgiau dygsta Sachar belyj, taip pat iš 7 sėtų tik ką pasirodė 3 daigeliai. Tuo tarpu kitų 12 veislių pomidorai sudygo kaip kareivėliai po 4 dienų beveik šimtu procentu.
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2011 03 17, 13:41)
Vadovaukites nuojauta-jei matot,kad reikia lieti,tai ir liekit  4u.gif ,tik ne per daug  tongue.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 03 17, 11:24)

nepergyvenk Marfa islys visa ,as kiek pasejau tiek islindo ,tik veliau nei kitos seklytes
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 03 17, 11:55)
merginos o kaip jums su sudygimo mano kazkaip nenori dygt sie :
LEMON BOY
ARBUZINIS

Lemon Boy iš 4 seklyčių sudygo 3 (seta 03.06), o Arbuzini aš pasisėjau 03.14, tai dar iš tos dienos setu rušių nei vienas daigelis neprasikalė smile.gif nors man tos rūšies sėklos kiek įtartinos pasirodė, nes kai užmerkiau jos visos paviršiuj plūduriavo, o šiaip gi turėtų nusėst g.gif nu bet tikiuosi, kad išdygs biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(aiwita @ 2011 03 17, 12:07)
Skaitau dabar kažkurios nuorodą įdėtą apie pomidorų auginimą. Pasimečiau...

Tai ko gi čia pasimest, augink pagal turimas sąlygas ir tiek...teorija ir lieka teorija, o praktika kartais kitokia pasirodo smile.gif daugiau pasikliauk savo nuojauta ir po kelių bandymų, nesėkmių, sėkmių viskas ateis savaime 4u.gif

O gal kas sėjot NOVOGONY, aš kiek nustebau praplėšus pakelį...tokio smulkumo sėklų dar gyvenime nesu mačiusi, net keista pasirodė, kad vyšninių pomidoriukų daug stambesnės sėklytės g.gif bet matyt jau tokia veislė, įdomu bus sulaukt derliaus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 17 kovo 2011 - 11:59
bent jau aš daigelių tikrai nelaikau perdžiūvusioj žemėj schmoll.gif Kai pamatau, kad sausa, lieju. Pas mane prieš saulutę šilta, tai laistau kas antrą dieną. Ten, kur tiesioginės saulės nėra, vandens gauna kur kas rečiau.
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2011 03 17, 12:42)
dar ilgiau dygsta Sachar belyj, taip pat iš 7 sėtų tik ką pasirodė 3 daigeliai.

šitos veislės labai norėjau, bet šiemet negavau, tai būtinai kitais metais ieškosiu rolleyes.gif kur pirkot?

QUOTE(saintlina @ 2011 03 17, 12:59)
bent jau aš daigelių tikrai nelaikau perdžiūvusioj žemėj  schmoll.gif  Kai pamatau, kad sausa, lieju.

drinks_cheers.gif
Atsakyti