Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(aiwita @ 2011 03 16, 12:47)
O aš daiginau ant palangės. Pradėjo lįsti gal po savaitės. Vyrui taip gražu, kai aš su jais kalbuosi ir džiūgauju kaip mažas vaikas, kai pradeda lįsti koks naujas daigiukas, nes man tai pirmi metai
Dabar tokie gražuoliai daigeliai stiebiasi į saulę  smile.gif Saugau, kad neperdžiūtų ir vis papurškiu vandenuku, kai pradžiūna. Bet tokia mintis kirba, kad gal nebegerai purkštuvu? Ar nieko nenutiks?

kol nera tikruju lapeliu, gal ir ir nieko, bet as visada vadovaujuosiu taisykle: jei augalo lapu pavirsius "plaukuotas" - tai jokio vandens ant lapu.

As taip pat dziaugiuosi kiekvienu daigeliu ar nauju lapeliu, bet mano pomidorai dar miega po zeme.
Atsakyti
aš tai jau šaknis pomidorų su stimuliatoriumi laistau (netikri lapeliai dar tik yra),

laikau ant tiesioginių saulės spindulių namie, kur ir taip jau 23 laipsn. šilumos

ir galvoju ar jiems ne per šilta g.gif

gal likyti nt palangės kur nėra tiesioginių saulės spindulių ir praverti balkoną.
Atsakyti
As vel su problemom doh.gif Man jau net geda darosi vis patarimu prasyti, bet...
Tie Vilmukai kur pries pora savaiciu rasiau kad nei krust, tai visi numiro verysad.gif Tiksliau sakant - nudziuvo. Saknys grazios, bet nuo kotuko visi pamelynavo, ir subyrejo patrynus tarp pirstu. Nu ka darysi - nurasiau i nuostolius ir tiek.
O dabar jau ziuriu ir Venus pradejo dziuti.. sudygo graziai, po du tikrus lapelius isaugino, stori tokie daigai. Bet si ryta ziuriu - kai kurie lapukai jau sudziuvo, kai kurie tik sausomis dememis isejo, bet progresuoja.
Kas cia jiems galetu buti g.gif Galvojau nuo saules gal, bet jau pora savaiciu toje pacioje vietoje stovi - turetu buti priprate... Zemes? Dregme? Liga?
Ot bus grazu - silnami uzsisakiau, o neturiu nei vieno daigo. blink.gif 3 delfinai senai seti lygiai taip pat violetiniai daros - jauciu ir tiems kaput.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 16 kovo 2011 - 13:12
QUOTE(sigita @ 2011 03 16, 13:42)
kol nera tikruju lapeliu, gal ir ir nieko, bet as visada vadovaujuosiu taisykle: jei augalo lapu pavirsius "plaukuotas" - tai jokio vandens ant lapu.

As taip pat dziaugiuosi kiekvienu daigeliu ar nauju lapeliu, bet mano pomidorai dar miega po zeme.

Nu kažkaip man šeštas jausmas pakuždėjo. Tai laiku pasiklausiau. Pas mane dar tik du lapukai. Tai šitie ko gero yra tie netikrieji blush2.gif . Bet daugiau susigalvosiu kaip kitaip palaistyt...
Atsakyti
mielos augintojos, siemet pasistatem siltnami, auginsiu pomidorus smile.gif , g.gif , patarkit kokia zeme jie megsta?inernete prisikaiciau ir is bobuciu prisiklausiau visokios info, noriu neprapilt pro sali, kad nenusivilt derliumi, aciu
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 03 16, 13:42)

drinks_cheers.gif

QUOTE(saulyte525 @ 2011 03 16, 13:47)

laikau ant tiesioginių saulės spindulių namie, kur ir taip jau 23 laipsn. šilumos

ir galvoju ar jiems ne per šilta  g.gif

tikrai jiems nieko neatsitiks, tik žemė greičiau išdžius mirksiukas.gif juk pati pagalvok, kad jie visą vasarą šiltnamyje auga, kur temperatūra tai gerokai per 23 buna ir saule spigina visa diena biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(polfast @ 2011 03 16, 14:11)
*nuo kotuko visi pamelynavo, ir subyrejo patrynus tarp pirstu.
**3 delfinai senai seti lygiai taip pat violetiniai daros - jauciu ir tiems kaput.

*panašu į pašaknio ligą g.gif gal juodoji kojelė g.gif gal labai daug laistei?
**šiaip tai visų daigelių kotukas ne tai kad pamėlynuoja, bet toks į violetinumą būna mirksiukas.gif palauk dar nenurašyk taip greitai biggrin.gif

QUOTE(karabaske @ 2011 03 16, 14:21)
mielos augintojos, siemet pasistatem siltnami, auginsiu pomidorus  smile.gif , g.gif , patarkit kokia zeme jie megsta?inernete prisikaiciau ir is bobuciu prisiklausiau visokios info, noriu neprapilt pro sali, kad nenusivilt derliumi, aciu

nusipirk maisa zemiu, skirtu pomidorams auginti (rasi kiekvienam didesniam prekybcentruje) ir augink ir kol nepabandysi pati, jokia teorija nepades 4u.gif man pati geriausia is parduodamu zemiu yra verdeteros 4u.gif ji susideda is smelio, biohumuso ir durpiu, jeigu turi dar ipilk pelenu ir pirmyn, reiketu jau paskubet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 03 16, 06:46)
Vieninteliai Anna Russian gyvybės nerodo.

Pas mane irgi anna russian nelabai dygo, patys paskutinei isdygo,sodinti kovo 5, o pasirode tik kovo 14.
QUOTE(AUSRONE @ 2011 03 16, 07:17)
pas mane irgi yra keletas daigiuku su trim skilčialapiais, tikrai dar nesu mačius, bet gražiai atrodo biggrin.gif

QUOTE(vardė @ 2011 03 16, 07:44)
Aha, ir pas mane daug trilapių, sakau, gal čia geras ženklas, gal ir pomidorų bus daug bigsmile.gif

Gal tikrai geras zenklas thumbup.gif bus sventi pomidorai, nes pvz pagal airiu simboli dobila, vienas lapas sunui, kitas tevui, o trecias sventajai dvasiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Na gal i violetinuma, bet ne tik kotukas - ir lapeliai. Ir lapeliai sudziuve - patrini ir subyra i dulkes. O kotelis nuo zemes iki kokio 1 cm aukscio - gyvas, normalus. saknys tvirtai isikibe - irgi gyvos. Nu nemaciau niekada tokiu pozymiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 03 16, 15:05)
Na gal i violetinuma, bet ne tik kotukas - ir lapeliai. Ir lapeliai sudziuve - patrini ir subyra i dulkes. O kotelis nuo zemes iki kokio 1 cm aukscio - gyvas, normalus. saknys tvirtai isikibe - irgi gyvos. Nu nemaciau niekada tokiu pozymiu  g.gif

nu kad lapeliai į dulkes virstų, tai dar nesu mačius, bet faktas, kad kažko jiems trūko ar buvo per daug unsure.gif gal kas yra su tuom susidūrę ir tau plačiau pakomentuos smile.gif

serzai, o kodėl trys dobilo lapai dalinami tik vyrams, o ta šventoji dvasia tai gal moteris pas juos ar kaip? biggrin.gif nes kitaip to švento pomidoro trečdalį derliaus reiks šventai dvasiai paaukot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 03 16, 14:38)
nu kad lapeliai į dulkes virstų, tai dar nesu mačius, bet faktas, kad kažko jiems trūko ar buvo per daug unsure.gif gal kas yra su tuom susidūrę ir tau plačiau pakomentuos smile.gif

serzai, o kodėl trys dobilo lapai dalinami tik vyrams, o ta šventoji dvasia tai gal moteris pas juos ar kaip? biggrin.gif nes kitaip to švento pomidoro trečdalį derliaus reiks šventai dvasiai paaukot biggrin.gif

ausrone, tai kad sv.Patrikas taip sugalvojo. jis kaip vienuolis moterom nesidomejo akivaizdziai biggrin.gif ALe galima prtitempti gal kaip nos, pvz., moters kune dvasia susikuria, tai cia jau kaip ir stebuklas, o jei stebuklas, tai sventas dalykas, o jei sventas, tai sventai dvasiai esanciai moterose priklauso irgi dalis. va kaip arba kazkaip labai panasiai biggrin.gif

Atsakyti
vis norisi paklaust, kaip yra laistoma. Gal ir juokingai nuskambės, bet visai tikėtina, kad aptaškius lapelius vandeniu, kai tie stovi saulėkaitoj ir yra įkaitę, tiesiog buvo nudeginti. Laistyt reikia šiltu vandeniu ir tik tuomet, kai neplieskia ant jų saulė.

Tiesa, dar būtų gerai nuotrauką pamatyt tokių keistai augančių daigų. Dar viena priežastis - apkrėstos sėklos. Pačių surinktos, nebeicuotos, tai ir daigams ligos, virusai galėjo persiduoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 16 kovo 2011 - 15:12
QUOTE(AUSRONE @ 2011 03 16, 10:28)

Laba visoms 4u.gif

Paskaitineju is reto jusu temute,bet kazkaip neprisiduodu... blush2.gif Bet kaip tik siuo metu googlinu kada cia tinkamas laikas daigint pomidorus...Radus buvau kazkur,kad jei sodinsi i sildoma siltnamy reik daigint pradzioj kovo,jei i nesildoma tai vidury,o jei lauke tai pabaigoje...Ar jus i tai ziurit ir dar ten dienos kazkokios turi but...o dar ir PMS kad nebutu... biggrin.gif nu vienu zodziu aukstoji matematika... doh.gif

Ir laabai sudomino si veisle pomidoru kur nuorodike inmesta...o tai kur juos tokius papirkt,ar cia siunciates...ir gal jau tada per velu siustis,nes kol atsius...? Nu uzpyliau klausimais... 4u.gif

As tai esu gerbeja geltonu,oranziniu ir vynuoginiu pomidoru...Situ tai pas mane visada buna dauguma...praitus metus sodinau vienus geltonus ,tai nerealaus skonio,saldus kaip persikai...( aisku gal ne visiems tai patinka ax.gif )...

Siltnamis pas mane paprastas po plevele...bandysiu eksperimentuot symet...kai pasodinsiu pomidorus,...uzsesiu gvazdikeliais...labai gerai purena zeme,zoles nedygsta...kvapo bijo parazitai ir veliau kaip trasa ir vaistas nuo kenkeju...(nezinau ar supratot apie ka as...bet foto nerandu dabar,kaip tycia... blush2.gif )
Atsakyti