Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 14, 20:55)
mastau.gif a mums ką dabar daryt?  biggrin.gif Sakyčiau, reiktų nustot triedaliot ir laukti, nu.

P.S. jau nebeiškenčiau  blush2.gif  laugh.gif

Na Gaudvile sakyčiau čia mes dalinamės savo džiaugsmais ir ne tik. Todėl linkėčiau mažiau pykčio, ir jei neturite ką pasakyti, geriau patylėt arba praleisti pro akis postus, kurie jums atrodo neįdomūs. smile.gif aš rašau čia todėl, kad man tai labai svarbu nes tai ne 100-kartas, o pirmas, kai užsiimu tuo. mirksiukas.gif Labai tikiuosi ir viliuosi, kad ne visas taip suerzino mano klausimas rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(lolita1960 @ 2011 03 14, 21:17)
maziau suk galva, dygs ,uzaugs ,kaip milzinai daigai ,galesi mus erzint su savo daigais grazuoliais thumbup.gif

Ačiu kraštiete už kantrybę, kadangi pirmas kartas dėl to labai bijau, kad nesėkmės atveju vyras į piprų žemę išvarys lotuliukas.gif
Atsakyti
Gaudvilė pas mus vietinis daržininkystės specas. Kaip ir kiekvienas genijus, truputį nekantri, žodžių į vatą nevynioja. Nieko, mes pratę, nepykstam ir ją labai mylim. Už vertingus patarimus thumb_yello.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzhine @ 2011 03 14, 20:43)
Baikit tas dienas skaiciuoti, gi ne pagal zadintuvo skambuti isdygsta smile.gif Man Polfastas pusantros savaites dygo.

man pernai vieni tokie tik po mėnesio teikėsi pasirodyti. Net nebežinau, kodėl aš tą indelį neišmetus tiek laiko laikiau mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2011 03 14, 20:43)
Baikit tas dienas skaiciuoti, gi ne pagal zadintuvo skambuti isdygsta smile.gif Man Polfastas pusantros savaites dygo, o vat kita, praejusio savaitgalio, sejimo partija per dvi dienas islindo lauk beveik 100%. Sakau beveik, nes is lolitos gauti citrinukai nepanoro isdygti. Tikiuosi, kad tik kol kas smile.gif laukiu, dainas dainuoju, grazius pazadus kaip rinkimu metu  zadu smile.gif

nu tu zinok ir mano paseti citrinukai nedygsta kazko ,gal pyksta ant kitu rusiu galvoju doh.gif taip jie sudygdavo kuokstais,o dabar ne ,nu gal dar ruosias...nesudygs tiek tos bedos ,tik tiek, kad man jie skanus ,nerugstus ,bet bus kas juos pakeis ,ir nesuk galvos
Papildyta:

Ačiu kraštiete už kantrybę, kadangi pirmas kartas dėl to labai bijau, kad nesėkmės atveju vyras į piprų žemę išvarys lotuliukas.gif
[/quote]

Jei kur netoli randies nuo manes, galesiu daigais pasidalint,16 kovo zadu pirmuosius pikiuot ,kuriuos sejau 02.16 ,veliau seti dar te palaukia savo eiles g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 14, 21:12)

man pernai vieni tokie tik po mėnesio teikėsi pasirodyti. Net nebežinau, kodėl aš tą indelį neišmetus tiek laiko laikiau mastau.gif

Ligonės šeštasis pojūtis cool.gif
Pastūmėta tokio paties nepaaiškinamo pajūčio įkišau išdygusois daigeliusį maišą. ot gerai skamba lotuliukas.gif žodžiu, tie daigeliai, kurie indelyje po vieną išdygęi, yra įkišti į eilinį maišelį. neužrištą. gavosi toks šiltnamis be stogo. stovi ant palangės prie medinių lango rėmų. Auga geriau už visus bemaišelius. Spėju, kad dviračio neišradau, bet lyg ir nepasakojo niekas apie tokius išsidirbinėjimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 14, 20:48)
Na Gaudvile sakyčiau čia mes dalinamės savo džiaugsmais ir ne tik. Todėl linkėčiau mažiau pykčio, ir jei neturite ką pasakyti, geriau patylėt arba praleisti pro akis postus, kurie jums atrodo neįdomūs. smile.gif aš rašau čia todėl, kad man tai labai svarbu nes tai ne 100-kartas, o pirmas, kai užsiimu tuo.  mirksiukas.gif  Labai tikiuosi ir viliuosi, kad ne visas taip suerzino mano klausimas rolleyes.gif

supranti, ar pirmas ar n-tasis, neverti tokio jaudinimosi. Menkniekis. Metų turbūt turiu dvigubai tiek, kiek pačiai yra ir bus dar dėl ko tikrai pasinervint 4u.gif

O dabar paseksiu pasaką nakčiai tongue.gif

Taigis, sėklų gemale yra visos reikalingos medžiagos. Papildomai reikalingi tik drėgmė ir tinkama temperatūra ( kitais atvejais dar ir šviesa. Pomidorams tas negalioja). Susidaiginti sėklas galima visiškai 'nemaistingoje' terpėje - sudrėkintame vatos gumulėly, marlės skiautėj ar lignine, pjuvenose, vermikulite ir t.t.

Vėliau sudygusi sėkla perkeliama į substratą vystosi toliau. Pasirodžius skilčialapiams jau reikalingas papildomas 'maistas'.

Kas gali nutikti, pasėjus į riebų substratą. Toks substratas ilgai išlaiko savyje drėgmę. Todėl reikia stengtis nepadauginti vandens ar dygimo stimuliatoriaus. Jei netyčia perdaug sulaistoma, reiktų palikti neuždengtą, kad kuo daugiau nugaruotų. Dar reiktų sėti sekliau.

Daugiau blogybių kaip ir neturėtų nutikti. Tiesa, vėdinti kasdien. Laikyti nei per karštai, nei per šaltai - abiem atvejais didesnė tikimybė supūdyti sėklas.

O geroji pusė - daigai bus riebūs, žalutėliai, gražutėliai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 14, 23:06)

galima audio versiją? bigsmile.gif Na, nakčiai gi pasaka, pati sakei ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2011 03 15, 00:20)
Jei kur netoli randies nuo manes, galesiu daigais pasidalint,16 kovo zadu pirmuosius pikiuot ,kuriuos sejau 02.16 ,veliau seti dar te palaukia savo eiles g.gif

Ačiū už gerą širdį 4u.gif , tai kad aš tau neturėsiu ką duot blush2.gif , nes šiandie tik pasėjau mirksiukas.gif
P.S aš centre, netoli Jovaro m-los bazuojuosi cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzhine @ 2011 03 15, 00:50)
Ligonės šeštasis pojūtis  cool.gif 
Pastūmėta tokio paties nepaaiškinamo pajūčio įkišau išdygusois daigeliusį maišą. ot gerai skamba lotuliukas.gif  žodžiu, tie daigeliai, kurie indelyje po vieną išdygęi, yra įkišti į eilinį maišelį. neužrištą. gavosi toks šiltnamis be stogo. stovi ant palangės prie medinių lango rėmų. Auga geriau už visus bemaišelius. Spėju, kad dviračio neišradau, bet lyg ir nepasakojo niekas apie tokius išsidirbinėjimus smile.gif

Tai čia daug geriau negu pirkt daigyklą thumbup.gif ir pinigų nereik išleist. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 15, 01:06)
supranti, ar pirmas ar n-tasis, neverti tokio jaudinimosi. Menkniekis. Metų turbūt turiu dvigubai tiek, kiek pačiai yra ir bus  dar dėl ko tikrai pasinervint  4u.gif

Taigis, sėklų gemale yra visos reikalingos medžiagos. Papildomai reikalingi tik drėgmė ir tinkama temperatūra ( kitais atvejais dar ir šviesa. Pomidorams tas negalioja). Susidaiginti sėklas galima visiškai 'nemaistingoje' terpėje - sudrėkintame vatos gumulėly, marlės skiautėj ar lignine, pjuvenose, vermikulite ir t.t.

Vėliau sudygusi sėkla perkeliama į substratą vystosi toliau. Pasirodžius skilčialapiams jau reikalingas papildomas 'maistas'.

Kas gali nutikti, pasėjus į riebų substratą. Toks substratas ilgai išlaiko savyje drėgmę. Todėl reikia stengtis nepadauginti vandens ar dygimo stimuliatoriaus. Jei netyčia perdaug sulaistoma, reiktų palikti neuždengtą, kad kuo daugiau nugaruotų. Dar reiktų sėti sekliau.

Daugiau blogybių kaip ir neturėtų nutikti. Tiesa, vėdinti kasdien. Laikyti nei per karštai, nei per šaltai - abiem atvejais didesnė tikimybė supūdyti sėklas.

O geroji pusė - daigai bus riebūs, žalutėliai, gražutėliai  bigsmile.gif

Ačiū tau už išsamią info. 4u.gif Na matyt susirgau pomidorlige, kad taip sureagavau... blush2.gif Žinokite nuraminote, ačiū drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pas mane tikra velniava. kiek esu auginusi pomidorus tai dar tokios nesamones nebuvo, bet pati kalta, kad palikau keleta dienu be prieziuros. isaugo ir dar istyso, issiraite. Kai pamaciau tai siaubas apeme. Dabar mastau kaip geriau padaryti, gal profes man ka pasiulys. Gal dabar man ispikuoti juos ir dar galvoju, kad dali atseti, tik seklu nevisu turiu ir nusipirkti nelabai galesiu. Pasidairysiu rytoj gal dar ka idomaus rasiu. Tik Marfa ir Golden konigin (kazkaip panasiai) ne vienas daigelis nepasirode.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 14, 23:10)
galima audio versiją?  bigsmile.gif  Na, nakčiai gi pasaka, pati sakei  ax.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(Neris @ 2011 03 14, 23:38)
Dabar mastau kaip geriau padaryti

jau buvo panašus klausimas, atsakysiu lygiai tą patį - reiktų pastatyt vėsiai ir kuo labiau apšviestoje vietoje. Per kelias dienas siūliukai išsities ir sutvirtės. Tuomet drąsiai išpikuot. Tiesa, dar galima pagrindinę šaknį truputį patrumpint ( paskatins augintis šonines šakneles) ir substratu užberti per du pirštus nuo skilčialapių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 15, 00:50)
lotuliukas.gif
jau buvo panašus klausimas, atsakysiu lygiai tą patį - reiktų pastatyt vėsiai ir kuo labiau apšviestoje vietoje. Per kelias dienas siūliukai išsities ir sutvirtės. Tuomet drąsiai išpikuot. Tiesa, dar galima pagrindinę šaknį truputį patrumpint ( paskatins augintis šonines šakneles) ir substratu užberti per du pirštus nuo skilčialapių.  4u.gif

Aciu Gaudvile smile.gif bet pikuojant galiu sodinti iki skilčialapių?
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 03 14, 23:55)
Aciu Gaudvile smile.gif bet pikuojant galiu sodinti iki skilčialapių?

šiek tiek žemiau. Kol dar daigeliai silpnučiai, reiktų stengtis išvengti puvinio. Kai jau pakankamai sutvirtės, galima bus ir virš skilčialapių persodint wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 kovo 2011 - 00:00
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 14, 21:48)
Na Gaudvile ............linkėčiau mažiau pykčio, ir jei neturite ką pasakyti, geriau patylėt

O aš Gaudvilės "triedaliones" supratau kaip lengvo turinio bajerį, tiesa, gal tiesmukai pasakytą, bet vietoje ir teisingai biggrin.gif Nematau reikalo įsižeist, nes beskaitant man pačiai kilo noras tą patį pasakyt, Gaudvilė aplenkė. O jei dėl tokių niekų vyras skandalą imtų kelt.....kam tada toks vyras g.gif

Išpikiavau savo pomidoriukus, gal dar ankstokai, bet kai kurie buvo pražiopsoti ir peraugo, tai negalėjau žiūrėt į tokius eifelio bokštus... sukišau žemėn iki ausų - dabar gražu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 15 kovo 2011 - 08:13