Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Labai užjaučiu *TAU*,kadangi tai atsitinka jau kelinti metai iš eilės, tai reik suprasti, kad keičiasi ir žemė, ir vanduo skirtingai buvo naudojamas, ir visa kita perbandyta, man kilo tokia mintis (tikiuosi ne pati kvailiausia) gal namuose yra kažkas, kam pomidorų daigeliai "alergiški"? gal koks augalas vazone ar dar kas?
Tiesiog taip gaila Jūsų, kad va iki ko prisigalvojau g.gif
Gal labiau žinančios mergičkos paneigs arba paaiškins? g.gif
Atsakyti
QUOTE(samotas @ 2011 03 13, 20:55)
O priedui noriu ir aš paklausti- kaip dažnai jūs vasarą laistote šiltnamį?

Laistau gausiai (panasiai po kibira pomidorui) ir tik du kartus savaitej nuo ryto, kad spetu pradziuti iki vakaro ir niekad nelaistau po genejimo.

QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 21:14)
Gal žemė netinka? Pirktinėj universalioj, skirtoj daržovėms, auginu g.gif
Gal vanduo? Pas mus iš vandentiekio su nitratais bėga doh.gif Bandysiu pasitirpint sniego arba filtruotu, geriamuoju laistyt g.gif Na, kitokių minčių kažkaip nebeturiu ax.gif

as tai irgi pirktinej zemej seju, bet labai megstu ja visaip primaisyti (smelis, durpes, kompostine, pelenai) si karta dar vermikulito dejau, man jis labai patiko. Man nepatinka vien durpes, nes kartais jau tokiu stagaru nusiperki, kad net baisu, man kazkaip atrodo, kad tokioj nemalonu butu sekloms dygt biggrin.gif dar gal pabandyk kokiu augimo stimuliatorium perliet ar seklytes pries sejima jame pamirkyk, nors as nenaudoju neiko tik po persodinimo praejus kuriam laikui tokiu homeopatiniu preparatu, kuris padeda augalams po persodinimo palaistau...
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 13, 20:21)
As cia prisiskaiciusi, dar sweet million vakar nusipirkau ir siandien pasejau.... ale neturiu supratimo kaip man juos reiks savo tunelyje auginti  mastau.gif Juk jie aukstaugiai.... nebent lenksiu ir risiu palei basli kaip agurkus hihihi.gif Bet jau labai susigundziau cia beskaitydama bigsmile.gif
Siandien ir visus kitus pasejau...su rezervu-koki 70 biggrin.gif  tai tikiuosi nesudygs visi, nes tunelyje tilps tik kokia 30 g.gif

As irgi nusipirkau tu seklu, isivaizduodama, jog jie yra aukstaugiai, bet ant pakelio raso AUKSTIS -150 cm. Tai nelabai ir auksti cool.gif

QUOTE(linagele @ 2011 03 13, 21:45)
Sakykit,ar jums pomidoru seklytes lengvai nusiima nuo skilcialapiu? Pas mane keletas sunkiai ritasi,kazkur skaiciau,ka reikia daryti,bet neberandu. Gal galit ka patart?

Skaiciau, jog tokiu atveju pomidoriuka reikia auksciau zemem apkaupti, tada pats augaliukas po kurio laiko seklites nusimes
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 03 13, 20:43)
As vienoj knygoje skaiciau apie pomidorus ir stai ka radau.
Gal per rusti zeme...

Na, va ta mintis ir man kartais ateina į galvą.
Sėta, sodinta šitokiame substrate, ant pakuotės parašyta 5,5-6,5 pH, tai kaip ir geras pH turėtų būt, nebent neatitiktų parašymą? g.gif

QUOTE(linagele @ 2011 03 13, 20:45)
Sakykit,ar jums pomidoru seklytes lengvai nusiima nuo skilcialapiu? Pas mane keletas sunkiai ritasi,kazkur skaiciau,ka reikia daryti,bet neberandu. Gal galit ka patart?

sekliau pasėjus kartais daigelių lapeliai "neišsirita" iš sėklytės, bet šiltu vandenuku sudrėkinus viskas "pataisoma" mirksiukas.gif

QUOTE(vardė @ 2011 03 13, 20:54)
O kaip dažnai tu laistai? Gal persistengi? g.gif Yra manančių, kad iki pikiavimo iš viso nereikia laistyti...

iki kol atsiranda tikrieji lapeliai paprastai nelaistau, nebent labai jau išsausėja žemė tada šiek tiek palieju.

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 13, 21:00)
užduosiu kelis kvailus klausimus  4u.gif

Ar yra induose skylutės vandens pertekliui išbėgti?
Kada laistoma?
Ar bandei kada nors sėti į durpines tabletes?

skylutės visur yra
iki išpikiavimo paprastai nelaistau, po išpikiavimo - kartą per savaitę
į durpines tabletes dar niekada nebandžiau sėti mastau.gif

QUOTE(samotas @ 2011 03 13, 21:10)
Kai pagalvoji tai nitratai vandenyje augalams neturėtų kenkti. Labiau gali kenkti chloro , fluoro junginiai. Jei vanduo iš vandentiekio, tai jame gali būti daug chloro.

Kitas dalykas-sniego tirpsmo vanduo laistymui nelabai tinka, jis panašus į distiliuotą, t.y be jokių mineralinių medžiagų. O jų augalams reikia.

Dar ir žemė gali netikti, pas mus pernai panašiai buvo. Naudojom žemę su durpiniu substratu. Tai šalia pomidorų ir grybai pradėjo augti. blink.gif
Gal perliejom nežinau.

Bet sausiau pabuvę kiek atsigavo.

ačiū už mintis 4u.gif
taip chloro gali būti nemažai g.gif

QUOTE(Venta9 @ 2011 03 13, 21:13)
Ikisiu savo trigrasi.As visada perku durpini substrata skirta pomid.ir paprikoms,bet jau 2 m perku,kur  parasyta"daigu auginimui",bet man niekada taip nebuvo,kiek sudygdavo tiek ir uzaugdavo.Laistau  kambario siltumo vandeniu,bet nepersistengiu,iki pikavimo jei neperdziusta nelaistau,o veliau pagal poreiki.Mano drauge pernai pirko kazkokia zeme daigams,tai jai panasiai buvo,beveik visi nugeibo,jie ten primakalpja neaisko ko ,gal ir kokio uzkrato buna toj zemej.Geriausia durpinis,nes visada bus sviezias be priemaisu.O siltmami as laistau  kas 4-5 dienas,bet gausiai,l.gausiai,tiesa iki siol nemulciavau,bet forume prisiskaiciau apie tai ir siemet bandysiu,nors nezinau is kur mulcio gausiu,pieveles beveik neturiu.As antri metai skaitau jusu foruma,bet nedrisdavao  isiterpt,esu mociute 2x35.

ačiū 4u.gif už trigrašį smile.gif Pernai pirkau substratą pomidorams ir paprikoms, dar bandžiau kažkokį rusišką universalų daržovėms, šiemet durpių substratą daržovėms. Gal reiks vėl pamėgint tą specialųjį pomidorams ir paprikoms? g.gif

Pievelės ir aš neturiu, būtų tikrai didelis gėris mulčiavimui drinks_cheers.gif Bandysiu kur nors ieškot, nes noriu šiais metais ne tik šiltnamį, bet ir didžiąją dalį daržo mulčiuot bigsmile.gif

ir drąsiau, dažniau įsiterpkit mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, patarkit - prisidirbau doh.gif
Pasejau treciadieni pomidorus, o savaitgaliui isvaziavau - nesitikejau kad sudigs taip greitai, nes net nesildem namu, bet deja deja... siandien grizus radau taaaaip baisiai isstypusius daigus.... nu po kokius 5 - 6 centimetrus verysad.gif smilgos tiesiog... Turbut geriau man juos is naujo atset? Bet keliu brangiu hibridu jau net nebeturiu seklu - po kelias tik buvo, tiek ir pasejau, o dabar jie atrodo kaip is koncentracijos stovyklos... unsure.gif Ar bus dar is ju kas?
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 03 13, 21:35)
Labai užjaučiu *TAU*,kadangi tai atsitinka jau kelinti metai iš eilės, tai reik suprasti, kad keičiasi ir žemė, ir vanduo skirtingai buvo naudojamas, ir visa kita perbandyta, man kilo tokia mintis (tikiuosi ne pati kvailiausia) gal namuose yra kažkas, kam pomidorų daigeliai "alergiški"? gal koks augalas vazone ar dar kas?
Tiesiog taip gaila Jūsų, kad va iki ko prisigalvojau g.gif
Gal labiau žinančios mergičkos paneigs arba paaiškins? g.gif

čia, matyt, man jie alergiški lotuliukas.gif jei jau man paprikos geriausiai auga ir geriausiai jaučiasi, tai matyt esu boba per bjauri, paprikinė tokia lotuliukas.gif tai kur jau čia saldiesiems skaniesiems pomidoriukams gerai jaustis tokioj kompanijoj lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(AUSRONE @ 2011 03 13, 21:42)
dar gal pabandyk kokiu augimo stimuliatorium perliet ar seklytes pries sejima jame pamirkyk, nors as nenaudoju neiko tik po persodinimo praejus kuriam laikui tokiu homeopatiniu preparatu, kuris padeda augalams po persodinimo palaistau...

Na, gal reiks kada pamėgint? g.gif Šiaip niekada jokiais stimuliatoriais jų neliedavau, nebuvau bandžius ax.gif
Atsakyti
Dar vienas mano patarimas,as visada seklas pries seja mirkau kalio permanganate apie 0,5val,jei ne beicuotos,nors ir parduotuvines,padarau gana rysku tirpala po to perplaunu gerai vandeniu ir seju.Na durpes tikrai neturetu pakenkt,neisivaizduoju kas yra,toks vaizdas lyg liga kokia,bet kokia?
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2011 03 13, 21:25)
is 10 jau pasirode 5 ax.gif

O kada sėtos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 03 13, 22:48)
Mergaites, patarkit - prisidirbau  doh.gif
Pasejau treciadieni pomidorus, o savaitgaliui isvaziavau - nesitikejau kad sudigs taip greitai, nes net nesildem namu, bet deja deja... siandien grizus radau taaaaip baisiai isstypusius daigus.... nu po kokius 5 - 6 centimetrus  verysad.gif smilgos tiesiog...  Turbut geriau man juos is naujo atset? Bet keliu brangiu hibridu jau net nebeturiu seklu - po kelias tik buvo, tiek ir pasejau, o dabar jie atrodo kaip is koncentracijos stovyklos... unsure.gif Ar bus dar is ju kas?

Gal bandykit , kai pikiuosit,giliau sodinti g.gif Aš manau, turėtų sutvirtėti.
Atsakyti
mano 40 rusiu setu 6-7 dienomis daug maz visos rodo gyvybe...na aisku chocolate cherry dar ne,vos dvi seklos bijau,kad sunybes neiskrestu verysad.gif bet viltis aisku mirsta paskutine lotuliukas.gif
tikslios apskaitos dar nevedu is kiek- kiek vnt sudygo,dar anksti ax.gif sejau su rezervu smile.gif
3 pasejau uzvakar, dar pora reik atsirinkt is 10 rusiu (aciu kanapei)...o kaip sunku, tureciau dar vietos visas suseciau biggrin.gif blush2.gif

siemet pirkau durpe sejimui,ir tikrai nesu ja patenkinta doh.gif visad sedavau i paprasta siltnamio zeme ir viskas liuks...dabar matau,kad nesuprasi kada jai uztenk vandens kada ne...ir pomidorus pasetus esu perlaiscius,ant kitu seklyciu dedas pelesis, o stovi siltoj vietoj...ir kazkaip nepradziuva ta durpe...pikiuodama jau tikrai zinau,kad bus misinys durpes+siltnamio zemes+pelenu, o kitaip galiu nieko neturet g.gif

TAU gal pas tave labai silta ir perdregnai laikai,kad jie tau miriop nueina g.gif
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2011 03 13, 23:08)
Gal bandykit , kai pikiuosit,giliau sodinti  g.gif  Aš manau, turėtų sutvirtėti.

Ir aš pritariu, pikiuodama sodink giliau ir tikrai bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2011 03 13, 21:44)
As irgi nusipirkau tu seklu, isivaizduodama, jog jie yra aukstaugiai, bet ant pakelio raso AUKSTIS -150 cm. Tai nelabai ir auksti  cool.gif

Tada nereikės daug lankstyti bigsmile.gif Nors merginos čia rašė, kad labai aukšti užauga g.gif

QUOTE(polfast @ 2011 03 13, 21:48)
Mergaites, patarkit - prisidirbau  doh.gif

Man atrodo, kad neprisidirbai... pikuojant giliau pasodinsi ir sutvirtės mirksiukas.gif
Atsakyti