QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 21:14)
Tai vat kad aš ir pati nesuprantu, ko jiems pas mane nepatinka Dėl vandens irgi bandau visaip: vienus lieju dažniau, kitus - mažiau, ale jei jau sugalvoja kepurę ant vinies pakabint, tai tiek tie, tiek tie Pikiuot bandydavau ir su vienu tikru lapeliu ir su 2 tikrais lapeliais, ir jau gan didelius - su keturiais tikraisiais lapeliais... Tas pats: po dviejų savaičių, per kurias, beje paauga (reik suprast, kaip ir pridygę būna ), ir vis tiek kapt kapt pirmiausia tie skilčlapiai (na, skilčlapiai tai dar pusė velnio, galima nurašyt, kad "pasensta" ir tt), o po kiek laiko apatinių tikrųjų lapų galiukai pasidaro kaip patrinti tarp pirštų, tas reikalas plinta, pakol suvisam pomidoras nenugeibsta
Aš turėdama tokios praktikos jau iš kelių praeitų metų šįkart pabandymui sėjau jau vasario 6 dieną, tai iš dešimties kokie 6 buvo gan dideli, jau džiaugiausi, kad gal atradau tą metodą, kaip tuos pomidorus užsiaugint, bet va prieš 2 dienas iš tų 6 liko tik vienas, kurio tiek lapeliai, tiek skilčlapiai išliko normalūs, o kitų jau traukiasi
Gal žemė netinka? Pirktinėj universalioj, skirtoj daržovėms, auginu
Gal vanduo? Pas mus iš vandentiekio su nitratais bėga Bandysiu pasitirpint sniego arba filtruotu, geriamuoju laistyt Na, kitokių minčių kažkaip nebeturiu
Aš turėdama tokios praktikos jau iš kelių praeitų metų šįkart pabandymui sėjau jau vasario 6 dieną, tai iš dešimties kokie 6 buvo gan dideli, jau džiaugiausi, kad gal atradau tą metodą, kaip tuos pomidorus užsiaugint, bet va prieš 2 dienas iš tų 6 liko tik vienas, kurio tiek lapeliai, tiek skilčlapiai išliko normalūs, o kitų jau traukiasi
Gal žemė netinka? Pirktinėj universalioj, skirtoj daržovėms, auginu
Gal vanduo? Pas mus iš vandentiekio su nitratais bėga Bandysiu pasitirpint sniego arba filtruotu, geriamuoju laistyt Na, kitokių minčių kažkaip nebeturiu
As vienoj knygoje skaiciau apie pomidorus ir stai ka radau. "Daznai pasitaiko nusipirkus paruostas durpes, buna pomidorams netinkamas zemes rugstingumas (ph). Tokiame substrate auginami pomidoru daigai skursta ir netgi zusta. Prigije daigai po dvieju savaiciu turi pradeti intensyviai augti. Jei taip nera, reikia isiziureti i daigu isorinius pozymius. Jeigu nauji lapai gelsta, lieka tamsiai zalios tiktai gyslos, jie rieciasi i apacia, pakrasciai dziusta, pasidaro trapus-vazoneliuose per daug rugstus zemiu misinys ar durpes. Nedelsiant daigus reikia palaistyti 2,5 proc. statybines kreidos tirpalu (250 g:10l vandens). Po savaites daigai pasitaisys, prades augti. Jeigu ir po to daigai neatgauna budingos zalios spalvos, reiktu dar karta palaistyti siuo tirpalu."
Gal per rusti zeme...