Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 21:14)
Tai vat kad aš ir pati nesuprantu, ko jiems pas mane nepatinka unsure.gif Dėl vandens irgi bandau visaip: vienus lieju dažniau, kitus - mažiau, ale jei jau sugalvoja kepurę ant vinies pakabint, tai tiek tie, tiek tie irnesakyk.gif Pikiuot bandydavau ir su vienu tikru lapeliu ir su 2 tikrais lapeliais, ir jau gan didelius - su keturiais tikraisiais lapeliais... Tas pats: po dviejų savaičių, per kurias, beje paauga (reik suprast, kaip ir pridygę būna g.gif ), ir vis tiek kapt kapt pirmiausia tie skilčlapiai (na, skilčlapiai tai dar pusė velnio, galima nurašyt, kad "pasensta" ir tt), o po kiek laiko apatinių tikrųjų lapų galiukai pasidaro kaip patrinti tarp pirštų, tas reikalas plinta, pakol suvisam pomidoras nenugeibsta unsure.gif
Aš turėdama tokios praktikos jau iš kelių praeitų metų šįkart pabandymui sėjau jau vasario 6 dieną, tai iš dešimties kokie 6 buvo gan dideli, jau džiaugiausi, kad gal atradau tą metodą, kaip tuos pomidorus užsiaugint, bet va prieš 2 dienas iš tų 6 liko tik vienas, kurio tiek lapeliai, tiek skilčlapiai išliko normalūs, o kitų jau traukiasi verysad.gif
Gal žemė netinka? Pirktinėj universalioj, skirtoj daržovėms, auginu g.gif
Gal vanduo? Pas mus iš vandentiekio su nitratais bėga doh.gif Bandysiu pasitirpint sniego arba filtruotu, geriamuoju laistyt g.gif Na, kitokių minčių kažkaip nebeturiu ax.gif

As vienoj knygoje skaiciau apie pomidorus ir stai ka radau. "Daznai pasitaiko nusipirkus paruostas durpes, buna pomidorams netinkamas zemes rugstingumas (ph). Tokiame substrate auginami pomidoru daigai skursta ir netgi zusta. Prigije daigai po dvieju savaiciu turi pradeti intensyviai augti. Jei taip nera, reikia isiziureti i daigu isorinius pozymius. Jeigu nauji lapai gelsta, lieka tamsiai zalios tiktai gyslos, jie rieciasi i apacia, pakrasciai dziusta, pasidaro trapus-vazoneliuose per daug rugstus zemiu misinys ar durpes. Nedelsiant daigus reikia palaistyti 2,5 proc. statybines kreidos tirpalu (250 g:10l vandens). Po savaites daigai pasitaisys, prades augti. Jeigu ir po to daigai neatgauna budingos zalios spalvos, reiktu dar karta palaistyti siuo tirpalu."
Gal per rusti zeme...
Atsakyti
Sakykit,ar jums pomidoru seklytes lengvai nusiima nuo skilcialapiu? Pas mane keletas sunkiai ritasi,kazkur skaiciau,ka reikia daryti,bet neberandu. Gal galit ka patart?
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 21:14)
Tai vat kad aš ir pati nesuprantu, ko jiems pas mane nepatinka unsure.gif Dėl vandens irgi bandau visaip: vienus lieju dažniau, kitus - mažiau, ale jei jau sugalvoja kepurę ant vinies pakabint, tai tiek tie, tiek tie irnesakyk.gif Pikiuot bandydavau ir su vienu tikru lapeliu ir su 2 tikrais lapeliais, ir jau gan didelius - su keturiais tikraisiais lapeliais... Tas pats: po dviejų savaičių, per kurias, beje paauga (reik suprast, kaip ir pridygę būna g.gif ), ir vis tiek kapt kapt pirmiausia tie skilčlapiai (na, skilčlapiai tai dar pusė velnio, galima nurašyt, kad "pasensta" ir tt), o po kiek laiko apatinių tikrųjų lapų galiukai pasidaro kaip patrinti tarp pirštų, tas reikalas plinta, pakol suvisam pomidoras nenugeibsta unsure.gif
O kaip dažnai tu laistai? Gal persistengi? g.gif Yra manančių, kad iki pikiavimo iš viso nereikia laistyti...
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 13, 19:46)
Kažkur skaičiau, kad pomidorus reikia laistyti šiltu vandeniu. smile.gif Ar tiesa? g.gif

šaltas vanduo turbūt niekam nepatinka smile.gif Aš laistau šiltu. Ir pomidorus, ir čilius, ir paprikas.
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 03 13, 21:45)
Sakykit,ar jums pomidoru seklytes lengvai nusiima nuo skilcialapiu? Pas mane keletas sunkiai ritasi,kazkur skaiciau,ka reikia daryti,bet neberandu. Gal galit ka patart?

Reiktu sudrekinti ir jie nukrenta.
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 08:04)
už bet kokius patarimus 4u.gif

užduosiu kelis kvailus klausimus 4u.gif

Ar yra induose skylutės vandens pertekliui išbėgti?
Kada laistoma?
Ar bandei kada nors sėti į durpines tabletes?

QUOTE(linagele @ 2011 03 13, 20:45)

sudaryt šiltnamio sąlygas, t.y. šiluma +didelis santykinis oro drėgnumas. Luobelė suminkštėja ir lengviau nukrenta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 03 13, 20:45)

kai daugiau drėgmės, sėklytės lengviau nusiima smile.gif
Atsakyti
[quote=*TAU*,2011 03 13, 20:14]

Gal žemė netinka? Pirktinėj universalioj, skirtoj daržovėms, auginu g.gif
Gal vanduo? Pas mus iš vandentiekio su nitratais bėga doh.gif Bandysiu pasitirpint sniego arba filtruotu, geriamuoju laistyt g.gif Na, kitokių minčių kažkaip nebeturiu ax.gif

Kai pagalvoji tai nitratai vandenyje augalams neturėtų kenkti. Labiau gali kenkti chloro , fluoro junginiai. Jei vanduo iš vandentiekio, tai jame gali būti daug chloro.

Kitas dalykas-sniego tirpsmo vanduo laistymui nelabai tinka, jis panašus į distiliuotą, t.y be jokių mineralinių medžiagų. O jų augalams reikia.

Dar ir žemė gali netikti, pas mus pernai panašiai buvo. Naudojom žemę su durpiniu substratu. Tai šalia pomidorų ir grybai pradėjo augti. blink.gif
Gal perliejom nežinau.

Bet sausiau pabuvę kiek atsigavo.
Atsakyti
Ikisiu savo trigrasi.As visada perku durpini substrata skirta pomid.ir paprikoms,bet jau 2 m perku,kur parasyta"daigu auginimui",bet man niekada taip nebuvo,kiek sudygdavo tiek ir uzaugdavo.Laistau kambario siltumo vandeniu,bet nepersistengiu,iki pikavimo jei neperdziusta nelaistau,o veliau pagal poreiki.Mano drauge pernai pirko kazkokia zeme daigams,tai jai panasiai buvo,beveik visi nugeibo,jie ten primakalpja neaisko ko ,gal ir kokio uzkrato buna toj zemej.Geriausia durpinis,nes visada bus sviezias be priemaisu.O siltmami as laistau kas 4-5 dienas,bet gausiai,l.gausiai,tiesa iki siol nemulciavau,bet forume prisiskaiciau apie tai ir siemet bandysiu,nors nezinau is kur mulcio gausiu,pieveles beveik neturiu.As antri metai skaitau jusu foruma,bet nedrisdavao isiterpt,esu mociute 2x35.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 03 13, 18:22)
O kaip kitoms sekasi su ta Marfa? Juk visos čia mes ją pirkome urmu  biggrin.gif .

is 10 jau pasirode 5 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 03 13, 21:13)
As antri metai skaitau jusu foruma,bet nedrisdavao  isiterpt,esu mociute 2x35.

Jūs tik terpkitės smile.gif Visad smagu dar vieno augintojo sulaukt su sava patirtim ir patarimais 4u.gif
Atsakyti
Sveiki visi, gal ne į tema aš čia, bet kada jau planuojate šiltnamyje patalpinti, ridikėlius? Kalbu apie plevelinius šiltnamius smile.gif
Atsakyti