Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Asese @ 2011 03 13, 16:57)
Pasiduoda ji išraitymui, nereikia iškalti  4u.gif  Vieną galą reikia įsistatyti į spaustuvus arba prisirišti prie to vamzdžio apie kurį vyniosime. Vunioji vynioji ir viskas smile.gif Tą galą, kuris smeigiasi į žemę palikti tiesų, ne mažiau 30 cm  4u.gif

kokia faina ideja, kaip graziai tvarkingai atrodo siltnamiukas wub.gif Butinai reiks ir man savo vyrams parodyt, gal padarytu tokias atramas drinks_cheers.gif Dabar studijuoju paveiksliukus ir visgi kazkaip neaisku kaip tos atramos pritvirtintos virsuje, juk jos turi nejudeti ir atlaikyti svori?? doh.gif

Taigi, labos mergaites, pagaliau sulaukem pavasario biggrin.gif
Bandysiu semtis is Jusu patirties pomidoru auginime blush2.gif Tikiuos paprotinsit mane, visiska savamoksle as ir kartais visokiu klausimu kyla doh.gif O siaip jau nesu visiskai zalia, sis bus jau 3 pavasaris kai vel bandysiu auginti pomidoriukus ir paprikas siltnamiuke sode tongue.gif
Paprikutes jau ispikiavau, o pora pasetu rusiu pomidoriuku irgi jau pradejo listi.. Taciau turiu klausimuka, gal kuri bandete dar paspartinti dygima seklytes kokia dienele palaikant ant kazko sudrekinto, na panasiai kaip agurkus g.gif Mat sia savaite tureciau gauti veluojanti siuntinuka su keliu rusiu pomidoru seklytem ir noreciau kuo greiciau jas sudaiginti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alenzi: 13 kovo 2011 - 19:11
As cia prisiskaiciusi, dar sweet million vakar nusipirkau ir siandien pasejau.... ale neturiu supratimo kaip man juos reiks savo tunelyje auginti mastau.gif Juk jie aukstaugiai.... nebent lenksiu ir risiu palei basli kaip agurkus hihihi.gif Bet jau labai susigundziau cia beskaitydama bigsmile.gif
Siandien ir visus kitus pasejau...su rezervu-koki 70 biggrin.gif tai tikiuosi nesudygs visi, nes tunelyje tilps tik kokia 30 g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 13, 21:21)

Siandien ir visus kitus pasejau...su rezervu-koki 70 biggrin.gif  tai tikiuosi nesudygs visi, nes tunelyje tilps tik kokia 30 g.gif

Statysi dar vieną tunelį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 13, 19:22)
Statysi dar vieną tunelį  mirksiukas.gif

Statysim tuneliuka, bet ten augs baklazanai ir ciliukai smile.gif Gal kitais metai jau ir dideli siltnami reikes statyti, tunelio jau man nebepakanka... noriu aukstaugiu pomidoru bigsmile.gif
Atsakyti
Kažkur skaičiau, kad pomidorus reikia laistyti šiltu vandeniu. smile.gif Ar tiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 13, 19:46)
Kažkur skaičiau, kad pomidorus reikia laistyti šiltu vandeniu. smile.gif Ar tiesa? g.gif

Turbūt kad taip, mes ir mano visi pažystami laistom gan šiltu, nebent "senosios" pomidorininkės daro kitaip.
Čia "senosios" turėjau uomenį ne amžių aišku biggrin.gif
O patirtį.

O priedui noriu ir aš paklausti- kaip dažnai jūs vasarą laistote šiltnamį?

Kažkur girdėjau, kad reikia gausiai kas kelias dienas lieti.

Švogierka mano taip daro, pomidorai tikrai neblogi užauga.

Aš tai lieju po kokį kibirą ant 4 krūmų.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 13, 09:25)
nė mažiausio supratimo neturiu, kame čia reikalas gali būti, kad pas tave taip jie išsidirbinėja  g.gif  Vandens per daug/per mažai?  g.gif O kokius pomidoriukus pikuoji? Nors pas mane ir dviejų dienų persodinti nė nemirktelėję žvingauja  mastau.gif
Na, bandysim bendrom jėgom šiais metais kaip nors be praradimų apsieit  smile.gif

Tai vat kad aš ir pati nesuprantu, ko jiems pas mane nepatinka unsure.gif Dėl vandens irgi bandau visaip: vienus lieju dažniau, kitus - mažiau, ale jei jau sugalvoja kepurę ant vinies pakabint, tai tiek tie, tiek tie irnesakyk.gif Pikiuot bandydavau ir su vienu tikru lapeliu ir su 2 tikrais lapeliais, ir jau gan didelius - su keturiais tikraisiais lapeliais... Tas pats: po dviejų savaičių, per kurias, beje paauga (reik suprast, kaip ir pridygę būna g.gif ), ir vis tiek kapt kapt pirmiausia tie skilčlapiai (na, skilčlapiai tai dar pusė velnio, galima nurašyt, kad "pasensta" ir tt), o po kiek laiko apatinių tikrųjų lapų galiukai pasidaro kaip patrinti tarp pirštų, tas reikalas plinta, pakol suvisam pomidoras nenugeibsta unsure.gif

QUOTE(samotas @ 2011 03 13, 10:13)
O tai kokio didumo pas jus jau daigai,kad juos jau pikiuojate. Ar čia tiesiog atsiminimas iš pernai.
Kiek atsimenu čia beveik visos pomidorininkės prieš savaitę sekmadienį sėjo.
Tai negi jau iki pikiavimo dydžio išaugo.
Arba jūs pikiuojate du kartus?

Aš turėdama tokios praktikos jau iš kelių praeitų metų šįkart pabandymui sėjau jau vasario 6 dieną, tai iš dešimties kokie 6 buvo gan dideli, jau džiaugiausi, kad gal atradau tą metodą, kaip tuos pomidorus užsiaugint, bet va prieš 2 dienas iš tų 6 liko tik vienas, kurio tiek lapeliai, tiek skilčlapiai išliko normalūs, o kitų jau traukiasi verysad.gif
Gal žemė netinka? Pirktinėj universalioj, skirtoj daržovėms, auginu g.gif
Gal vanduo? Pas mus iš vandentiekio su nitratais bėga doh.gif Bandysiu pasitirpint sniego arba filtruotu, geriamuoju laistyt g.gif Na, kitokių minčių kažkaip nebeturiu ax.gif
Atsakyti
Labas,

Rašau savo pomidorų dienoraštį, gal kam bus įdomu www.pomidorai.eu
Iki šiol užsiiminėjau tik kambarinėmis gėlėmis, eksperimentas su daržovėmis pirmas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurone: 13 kovo 2011 - 20:18
Beje, dėl Marfų, tai ta vadybininkė yra sakiusi, kad jos gali dygt iki 10 dienų (ypač jei pas ką vėsiau yra ir tt), tai jei kas sėjot kovo 9, tai dar yra laiko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laurone @ 2011 03 13, 20:16)
Labas,

Rašau savo pomidorų dienoraštį, gal kam bus įdomu www.pomidorai.eu

Jau užmačiau prieš kelias dienas internete bigsmile.gif labai fainai padarytas puslapiukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 21:19)

Papildyta:

Jau užmačiau prieš kelias dienas internete bigsmile.gif labai fainai padarytas puslapiukas thumbup.gif

Ačiū blush2.gif paskatinimas labiau stengtis. Panašu, kad puslapis jau ne tik draugų rate skaitomas thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 20:14)

Aš turėdama tokios praktikos jau iš kelių praeitų metų šįkart pabandymui sėjau jau vasario 6 dieną, tai iš dešimties kokie 6 buvo gan dideli, jau džiaugiausi, kad gal atradau tą metodą, kaip tuos pomidorus užsiaugint, bet va prieš 2 dienas iš tų 6 liko tik vienas, kurio tiek lapeliai, tiek skilčlapiai išliko normalūs, o kitų jau traukiasi verysad.gif

nu šakės, kaip gaila blink.gif doh.gif
Žemę aš trijų rūšių šiemet pirkau. Vienoj persodinti čiliai Purple tiger panašiai kaip tavieji pomidorai panašiai nunyko. Bet kiti gerai auga g.gif O kokia ta žemė pas tave? Gal žalioj pakuotėj tokia labai juoda žemė?
Gal Gaudvilė ar Ex užklys, jos gerai pasikausčiusios visokiose ligose. Gal turės kokių minčių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 03 13, 20:10)
Dabar studijuoju paveiksliukus ir visgi kazkaip neaisku kaip tos atramos pritvirtintos virsuje, juk jos turi nejudeti  ir atlaikyti svori?? doh.gif 

Kol pomidorai pasiekė viršų, mes jų niekur nerišome, buvo tik įsmeigti. Nevirto ir nekrypo 4u.gif
Vėliau pririšo vyras plona vielyte prie šiltnamio karkaso 4u.gif
Atsakyti