Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 13, 16:31)
Gal jūs turite spec. sąlygas pomidorų daigų auginimui kad jums sekasi?  Daugelis, kurie augina tik sau įtariu tai daro namų sąlygomis. ..... Patarkite toms kurios itin gerų sąlygų neturi. smile.gif  4u.gif

viską auginu tik sau ir jokių specialių sąlygų neturiu. Nėra ir pas mane itin geros terpės Ir ištįsta kartais, ir dygsta kartais spyriodamiesi, ir perlieju kai kada. Bet jei jau išdygsta, tai kažkaip užauga.
Auga pas mane pradžioj ant pietinės palangės, paskui keliauja ir ant šiaurinių, nes vietos visiems neužtenka. Palaistau su Delfan kartas nuo karto. Nieko ypatinga. Pomidorai juk nėr labai reiklūs. Nulaužtas ir įbestas į žemę ir tai auga toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 kovo 2011 - 17:31
QUOTE(saintlina @ 2011 03 13, 18:08)
pas mane sausra didžiausia šiltnamyje, nors ir buvau anksčiau snieko prikasus. Užtat ir nešiojau vakar vėl. Pas mus toj vietoj smėlynas ir dar truputį nuokalnė, tai per daug šlapia nebūna niekada.

pas mane siltnamy irgi sachara. vienos dulkes doh.gif
tampiau vandeni laistytuvu is namo, bet net zemes paruost negaliu- kaukes nuo dulkiu reiktu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2011 03 13, 17:20)
o as turiu galvos skausma. Isvaziavau ir palikau savo pasetus pomidorus ant radiatoriaus ir dar uzdengti. Jau dvi dienos vargsta jie, o pati grisiu tik rytoj vakare. Nabagai jauciu sudygo ir dabar visi uzlinks.

žiūrint kada pasėjot ir kokius, gal dar nebus ir išlindę. Dabar jau nieko nepadarysi, bus kaip bus. Manau, kad nieko nepataisomo nebus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pjehaxxx @ 2011 03 13, 17:22)
sveikutes 4u.gif ,skaitau ir galvoju.as pasejau sekmadieny ir dar nei vienas daigelis nepasirode.as ju neuzdengiau,o ar butina?ir ju nepikiuoju,o seju i indelius nuo jogurtu ar grietines.puse pripilu zeniu seklyte irtruputy zemiu.kai poaauga vel dapilu zemiu.taip jie man sustipreja mirksiukas.gif

kai uždengiat ir pastatot šiltai, būna kaip šiltnamiukas. Jei neuždengėt, tai truputį ilgiau ir dygsta. Nebūtina dengt, tiesiog taip greičiau ilgai laukta pomidoro nosytė pasirodo..
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2011 03 13, 16:39)
labas,
man marfa nedygsta verysad.gif gal per daug žemių užbėriau unsure.gif

pas mane kol kas irgi tik viena Marfa išlindus pasidairyt.
Atsakyti
Sveikos, kolegės pomidorininkės.
Jau norėjau klausti kaip jums su Marfa, bet va radau keli atsakymus
QUOTE(jurginėlis @ 2011 03 13, 16:39)
labas,
man marfa nedygsta verysad.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 03 13, 17:36)

Aš sėjau kovo 9 dieną, iš 14 rūšių pomidorų visų gyvybė jau matosi, tik vat viena užsispyrusi Marfa nesirodo unsure.gif .
O kaip kitoms sekasi su ta Marfa? Juk visos čia mes ją pirkome urmu biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 13 kovo 2011 - 18:42
QUOTE(Nome @ 2011 03 13, 19:22)
O kaip kitoms sekasissu ta Marfa? Juk visos čia mes ją pirkome urmu  biggrin.gif .

nepamirškit, kad sėklos beicuotos buvo... Todėl ilgiau ir dygsta mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano Marfos beveik visos išdygo, tik Anna Russian gyvybės dar nerodo...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 13, 18:36)

Sudygo mano Marfos , Buranai, Monroe, Green Zebra, Lemon Boy, Delfinai, Corazon'ai, ir visi kiti 100%... doh.gif Sėjau su rezervu "a vdrug neišdigs"... tai kad sudygo.. blink.gif
Be gailesčio išbraukiau (popieriuje) perteklių, drastiškai sau susimažinau daigų skaičių iki 70 vnt. Likusieji daigai keliaus pas mamą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 13, 18:36)
žiūrint kada pasėjot ir kokius, gal dar nebus ir išlindę. Dabar jau nieko nepadarysi, bus kaip bus. Manau, kad nieko nepataisomo nebus  mirksiukas.gif
Papildyta:

pasejau antradieni, bet visi gal nesudygs, nes beicuotos seklos ilgiau dygsta. Taip, grizusi taisysiu situacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 13, 18:33)
Sudygo mano Marfos , Buranai, Monroe, Green Zebra, Lemon Boy, Delfinai, Corazon'ai, ir visi kiti 100%... doh.gif

pas mane visi kažkokie neorganizuoti g.gif Imtų visi kartu ir sudygtų - nė už ką. Vieni peraugę, kiti net minties neturi paviršiuj pasirodyt doh.gif
Xix, aš sėjau beveik be rezervo, tai kaip ir priklausytų išdygt kas penktam biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane dauguma jau sugydo, tik Marfa dar svajoja ir Green zebra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 13, 19:33)
Sudygo mano Marfos , Buranai, Monroe, Green Zebra, Lemon Boy, Delfinai, Corazon'ai, ir visi kiti 100%... doh.gif Sėjau su rezervu "a vdrug neišdigs"... tai kad sudygo.. blink.gif 
Be gailesčio išbraukiau (popieriuje) perteklių, drastiškai sau susimažinau daigų skaičių iki 70 vnt. Likusieji daigai keliaus pas mamą smile.gif

Visada taip buna, kad galvoji, o jeigu nesudygs, tai ir padaugini. Jeigu pasesi mazai, tai tada uzsikaprizins ir dygs kas antra.
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 03 13, 18:25)
nepamirškit, kad sėklos beicuotos buvo... Todėl ilgiau ir dygsta  mirksiukas.gif

Tas tai jo, bet ir kitos sėklos buvo beicuotos. Na žiūrėsim kaip čia bus toliau g.gif
Atsakyti