Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*TAU* @ 2011 03 13, 08:04)
čia jau kaip kam sekasi augint 4u.gif juk net ir chemijos studentams vieniems labiau sekasi medžiagas sintetinti, o kitiems - jas skaidyti cool.gif Taip ir man su pomidorais: numarint man juos paprasčiau nei kokią papriką doh.gif  unsure.gif anos vakar ir "paskraidė", t.y.  ką tik išpikiuotos iškrito iš rankų benešamos  cry.gif teko vėl gražiai atgal sukišt ir tikiu, kad tikrai augs ir bujos thumbup.gif nors ir sakoma, kad paprikos lepios, nemėgsta persodinimų g.gif  o va su pomidoriukų daigais tai kiekvienąkart cackinuosi verysad.gif auga visi gražiausiai, kol nepikiuoju, kai tik išpikiuoju po kokių 2 savaičių nukrenta skilčlapiai, pradeda riestis tikrieji lapai ir nusibaigia, išlieka tik patys atkakliausi bigsmile.gif galvojau visaip (gal perlaistau? gal žemės netinka?), išbandyta visaip: ir žemės įvairios, ir laistymo gausumas, ir daigų stovėjimo vieta, vis vien tas pats kartojasi doh.gif Teorija, kaip tinkamai augint, žinoma jau iki negalėjimo, o va praktiškai, tikiuosi, kad bandymų būdu atrasiu, kaip su anais susitart, kad tiek, kiek išdygo, tiek užaugtų cool.gif šiemet ypatingai to tikiuosi, nes noriu užsiaugint pomidorą Belle F1, kurio tik dvi sėklytes teturėjau  ax.gif todėl labai esu (ir būsiu smile.gif ) dėkinga evansmum, Tau ir kitiems už bet kokius patarimus 4u.gif

O tai kokio didumo pas jus jau daigai,kad juos jau pikiuojate. Ar čia tiesiog atsiminimas iš pernai.
Kiek atsimenu čia beveik visos pomidorininkės prieš savaitę sekmadienį sėjo.
Tai negi jau iki pikiavimo dydžio išaugo.
Arba jūs pikiuojate du kartus?

Papildyta:
QUOTE(siamese20 @ 2011 03 12, 21:53)
Turiu iš Erfurto sėklų pirkus tokį kamštelį. Užsisuka ant butelio. Galvojau, kad bus patogu daigelius laistyti, bet  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  Labai jau jis nesandarus. Bėga pro visur. Kur reikia ir kur ne...  doh.gif  doh.gif

Visai neblogai laistymui tinka ir švirkštas būna vaistinėse 20ml dar geriau 150-200ml taip vadinami Žane švirkštai .
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 03 12, 21:52)
Asese, ar ne tu pernai tokias spiralines atramas pomidorams turėjai? Ar Gaudvilė?  g.gif

Turėjau ir aš mirksiukas.gif Vienas pirkau iš ThomPhilipse , kitas pasižiūrėjęs į pirktines, vyras padarė 4u.gif
Tuos, kuriuos auginau ne vienu stiebu, rišau prie tos vielinės spiralės tokiu guma dengta viela - labai patogu, be to galima naudoti kelis metus ją.
Čia va turėtų matytis;
user posted image
O čia tos vielos, kai pomidorai dar mažiukai buvo. Labai patogu vynioti ant jų smile.gif . Vyrai tikrai padarys, tik vielos reiks pirkti. Tinka tokia, kur žaibolaidžius daro smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 13 kovo 2011 - 11:07
O kokio aukščio strypai jūsų šiltnamyje? Kai jau paraityti. Reiks duot namų darbų vyrui smile.gif
Ačiū, kad dalinatės info. Tikrai pomidorų priežiūra darosi vis paprastesnė wink.gif
Jei reikėtų ravėti, kaupti, laistyti didžiuliais kiekiais, raišioti ir dar galas žino ką daryti, tikriausiai daug mieliau auginčiau kokius du daigus biggrin.gif
Atsakyti
Laba ,buvo sianakt "padruzke" atejus ,nes matos kad "ragauta ",tai del viso pikto kuriu paragavo, pasejau nauju ,nes dar laiko yra sejai ir augimui ,keikiaus nuo pat ryto ,esu pikta,net mezginys nesimezga,tas man nervus ramina,sedes seimyna ant sauso davinio siandien ,ant padruzkes pykstu, visi kalti doh.gif
Atsakyti
Atrodo strypai labai gražiai thumbup.gif , tačiau aš, kaip ir anksčiau, "vyniosiu" ant virvelės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 03 13, 12:00)
Asese , o kuom ten išklotas šiltnamio takas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2011 03 13, 12:28)
O kokio aukščio strypai jūsų šiltnamyje? Kai jau paraityti. Reiks duot namų darbų vyrui  smile.gif
Ačiū, kad dalinatės info. Tikrai pomidorų priežiūra darosi vis paprastesnė wink.gif
Jei reikėtų ravėti, kaupti, laistyti didžiuliais kiekiais, raišioti ir dar galas žino ką daryti, tikriausiai daug mieliau auginčiau kokius du daigus biggrin.gif

1,80 m ir 2,20 m 4u.gif dar buvau kelis nupirkusi 1,5 m, bet kai įsismeigia į žemę labai jau trumpi gaunasi, tik žemaūgiams. Daugiau tokio ilgio nepirkčiau ax.gif
Atsakyti
O kaip jis taip vienodai gražiai prisuko? Ant vamzdzio?
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2011 03 13, 12:59)
Asese , o kuom ten išklotas šiltnamio takas? g.gif

Ten toks kaip ruberiodas, tik platesnis blush2.gif Jis naudojamas kelius asfaltuojant 4u.gif . Mes jį įgaubėm, ten nuotraukoje matosi, jis iškilęs truputį aukščiau, nei lentos.
Labai patogu, nes neauga žolė, takelis visada sausas, laistant ant jo nepribėga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(giedrulka @ 2011 03 13, 13:09)
O kaip jis taip vienodai gražiai prisuko? Ant vamzdzio?

Aš paklausiu vėliau, nebepamenu blush2.gif , dabar lauke su vaikais "melioraciją" daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 03 13, 13:12)
Ten toks kaip ruberiodas,  tik platesnis blush2.gif Jis naudojamas kelius asfaltuojant  4u.gif . Mes jį įgaubėm, ten nuotraukoje matosi, jis iškilęs truputį aukščiau, nei lentos. Labai patogu, nes neauga žolė, takelis visada sausas, laistant ant jo nepribėga smile.gif

Ir man taip tvarkingai pasirodė good.gif Ieškosim. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
nezinau kiek tiesos ,bet sena pomidoru augintoja, sake ,kad nuo tos juodos kojeles [ir profilaktiskai pomidorams gerai} tinka daigeliu zeme pabarstyti medzio pelenais.Pernai barsciau jiems tiko, nesirgo ,o buvau perliejusi
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 03 13, 11:00)
Turėjau ir aš  mirksiukas.gif  Vienas pirkau iš ThomPhilipse , kitas pasižiūrėjęs į pirktines, vyras padarė  4u.gif

labai grazu wub.gif
Atsakyti