Įkraunama...
Įkraunama...

Floristikos menas(šeštoji tema)

QUOTE(RI-JA @ 2011 10 13, 12:39)
bet jūs merginos ir sureikšminat viską....

Nemanau, kad čia sureikšminimas, man labiau panašu į diskusiją. Niekas nei prieštarauja, nei neigia, nei primygtinai siūlo. Tiesiog pokalbis apie gėlių nešimo įvairiom progom madas. g.gif
Atsakyti
nesuprantu aš "mados" pasakant kokias geles tau turi dovanoti gimtadienio proga, nu nepykit bet man tai susireikšminimas ar sureikšminimas...
Atsakyti
Kiekvienas vertina pagal save, todėl gal kai kam tai ir atrodo sureikšminimas - kitam - ne. Sutinku su STAR niekas nieko - juk Jums primygtinai nesiūlo, o pasirinkimo kelių daug...
Atsakyti
Manau, kad floristkos temoje apie gėles ir su jomis susijusią kultūrą ir reikia kalbėti. O kaip suprantame tą kultūrą, nuo mūsų kiekvieno ir priklauso. galų gale mes patys ją ir kuriame 4u.gif

Atsakyti
Visada labai kritikuojami kapų želdiniai. Tačiau gal aš ne tose kapinėse lankausi... ale nematau aš ten tokios katastrofos. Kai aš labiau su želdiniais nei su floristika susijusi, tai pasakyčiau kad kapinių želdinimas nelabai skiriasi nuo vokiečių (bent ką nete randu ...), o va namo aplinka kartais visai prasilenkia su saiku ar skoniu.
Aš matyt senstu, nes man ir meksikietiškas margumynas kažkaip visai nieko paskutiniu metu biggrin.gif ... pagalvojau kad mūsuose vėlinės labai artimos meksikiečių mirusiųjų šventei, tai nenuostabu kad ir kapai tokie blush2.gif . Juolab kad lietuvaičiams visada buvo būdinga dekore naudoti kuo ryškesnes spalvas... tik kad jų gal ne tiek daug būdavo, tai viskas saikingiau ir gaudavosi. Su laiku manau susitvarkys viskas, ir nereiks įstatymo leist kad kapuose tik lentelė ir žolynėlis.

O iš ko dar galima burbulus be polistirolo padaryt... man ta medžiaga labai per dantis eina, negaliu kruopščiai pjaut. Nors man toks įtarimas kad nebūtinai reikia to pagrindo kad rutulio formos kompoziciją gaut... gal kokiam tomasfilipse nusipirkt iš ratanmedžio rutulų ir padekoruot užteipuotais žiedais bei kitkuom?
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 10 13, 15:56)
~Aš matyt senstu, nes man ir meksikietiškas margumynas kažkaip visai nieko paskutiniu metu biggrin.gif ...

~ Su laiku manau susitvarkys viskas, ir nereiks įstatymo leist kad kapuose tik lentelė ir žolynėlis.

~ O iš ko dar galima burbulus be polistirolo padaryt... man ta medžiaga labai per dantis eina, negaliu kruopščiai pjaut. Nors man toks įtarimas kad nebūtinai reikia to pagrindo kad rutulio formos kompoziciją gaut

~ lotuliukas.gif thumbup.gif
O aš tai vis ir mamai sakau, nesodink tu to rūtų darželio kapinėse. Tiesa, gal kiek ir atgavę badą, kaip pas mus sakoma, jau apsiramino, ir kažkaip vientisiau, saikingiau sodina gėles. Aišku, tradicijos yra tradicijos. Va man nepatinka nors tu ką biggrin.gif
~ drinks_cheers.gif

~ g.gif O aš mačiau rankdarbių parduotuvėje Panevėžyje tokius gan vidutinio dydžio burbulus putplasčio, tai po litą už vieną, man per brangu pasirodė g.gif O kiaušinio forma tai gal net du litus kainuoja.... rolleyes.gif brangoka...
Man reikia tokių nedidelių, kad kankorėžiams galvytes galėčiau padaryt... blush2.gif
Graikiniai riešutai kažkaip irgi per daug prabangiai ant kaknorėžio klijuoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 13 spalio 2011 - 14:24
Putplastis neblogai pjaunasi su įkaitintu peiliu, tik kitas dalykas - daug terlionės ir greit lydosi...
Papildyta:
Čia straipsnis apie kapų puošybą - http://klaipeda.dien...ietiskai-308175
..ir video -

http://www.lrytas.lt...629411256397745
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita Decor: 13 spalio 2011 - 14:32
QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 10 13, 15:31)
Čia straipsnis apie kapų puošybą -

skaičiau šitą... ir citata: ...Buvo naudojama tai, kas dar gamtoje yra ir patraukia akį – baltoji meškutė, ožekšnio uogos, pilkos, žalios samanėlės, smėliukas, vienas kitas akmenėlis. Savo artimųjų kapus puošdavo vaikai, tarsi palenktyniaudami, kas gražiau.... taigi naudodavo viską kuo ryškiau, ir ką turėdavo, ir palenktyniaudami... kaip ir dabar, tik kad to ryškiau prisirenka pagal savo išprusimą bei galimybes.
...Meksikoje tikima, jog lapkričio 1-2 dienomis į gyvųjų pasaulį sugrįžta mirusieji. Tačiau jie sugrįžta ne gąsdinti gyvųjų, o kartu pavalgyti, pagerti ir pasilinksminti. Visai taip pat, kaip darydavę gyvi būdami.

Meksikiečiai savo protėvių ir giminaičių dvasias pasitinka gamindami gardų naminį maistą. Išlikusi ir mirusiųjų lankymo kapinėse tradicija bei kapų puošimas gėlėmis bei žvakėmis, skirtos tam, kad mirusieji galėtų lengviau rasti kelią namo
...
kiek ta tema žinau... lietuvei uždarydavo šunis, kad jie vėlių nebaidytu, kad šios namo galėtų pareiti, stalą dengdavo su vaišėmis, dėdavo lėkštes išėjusiems... man panašu... o kuklumas man kažkaip visai ne lietuviškas bruožas, nežinau kodėl taip įprasta manyti cool.gif
jei atsižvelgtume į kapų puošimo esmę, ką reiškia kapai lietuviams, manau nebūtu nieko čia stebėtino... bet su mašinelėm ir laiviuku liuksusiniai kapai thumbup.gif lotuliukas.gif , na bet jei mirusiojo tokia valia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 13 spalio 2011 - 15:34
Bytte, kokio dydžio burbulo tau reikia? Namie turiu vieną makrofleksinį.
Ryt apsilankysiu Mažosios Lietuvos miestelio kapinėse, paieškosiu "meksikiečių" kapų smile.gif
Beje, lenkų kapinės man labiau meksikietiškos nei lietuvaičių. Nors aš tai pavadinčiau ne Meksika, tai slavų įtaka, mano manymu. Prisiminkit rusiškus vainikus, kas yra matęs. Be LT sovietų periodo, bet tikrus rusiškus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaleda: 13 spalio 2011 - 17:30
QUOTE(rimuze @ 2010 12 10, 14:40)

Labukas 4u.gif kas galit paaiskinti kaip padarot virve su vielute?dar maciau forume vienos aukserankes eglute padaryta is virves tik ant greituju neradau.aciu
Atsakyti
QUOTE(meilikatyte @ 2011 10 13, 20:22)
Labukas 4u.gif  kas galit paaiskinti kaip padarot virve su vielute?dar maciau forume vienos aukserankes eglute padaryta is virves tik ant greituju neradau.aciu

man atrodo žinau apie kurią eglutę kalbi, tai ten tiesiog karštų klijų pagalba priklijuota, tas pats principas ir čia - vynioji, patepi klijais ir vėl vynioji kaip tau reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2011 10 13, 18:24)
Bytte, kokio dydžio burbulo tau reikia? Namie turiu vieną makrofleksinį.
Ryt apsilankysiu Mažosios Lietuvos miestelio kapinėse, paieškosiu "meksikiečių" kapų smile.gif
Beje, lenkų kapinės man labiau meksikietiškos nei lietuvaičių. Nors aš tai pavadinčiau ne Meksika, tai slavų įtaka, mano manymu. Prisiminkit rusiškus vainikus, kas yra matęs. Be LT sovietų periodo, bet tikrus rusiškus.

man trijų reikia blush2.gif , maždaug 15 cm diametro mininmum...
dėl lenkų labai sutinku. Pamenu vaikystėje kai lankiausi Lenkijoje visi lietuvaičiai buvo kiek pakraupę kaip buvo papuoštos sintetinėmis gėlėmis bažnyčios žolinių proga. Dabar gi, kai artimųjų kapai atsiduria kitoje Lietuvos pusėj, o prievolė juos puošti gėlėmis išlikusi, atėjo ir pas mus nevystančių "gražuolių" mada.
nesu mačiusi rusiškų vainikų blush2.gif , gal turit nuorodų kas... būtų labai įdomu pamatyt (labai ryškių dalykų norisi, senatvė, tskant suvaikėjimas doh.gif )
Atsakyti