Chrizantemos - nuostabios gėlės. Patvarios, o kiek rūšių, spalvų Visai be reikalo jos kapinių gėle vadinamos. Smagu kad tam tikros atmainos labai naudojamos puokštėse, retai kam kyla įtarimas kad ten chrizantemos
O dėl spalvų, būtų puiku, jei kapo puošmena būtų viena pagal pačių artimiausių žmonių skonį, kiti galėtų kapą papuošti tik žvakėmis. Bet... čia Lietuva ir yra tai kai yra. Bent jau kol kas. Juk ir su sodinamom gėlėm kartais giminaičiai ant kapo padaro kakafoniją Aš neturiu kategoriškos nuomonės dėl spalvų, nei dėl skaičių(porinė-neporinė). Tik manau, kad kompozicija kapui papuošti turi būti rami, nesistiebianti į viršų, be ypatingai pabrėžtų aštrių kampų, be plastikinių kaspinų. Dirbtinės gėlės, jei jos kokybiškos ir savo vietoje, man akių nebado, nors pirmenybė, aišku natūralumui.
Orchidėjas berods naudoja, cymbidium. Bet jau esu mačius. Tegul profesionalės papasakoja plačiau.
Visiškai sutinku su Kalėda dėl chrizantemų. Man asmeniškai vienos gražiausių - Karališkos chrizantemos. Jų net nedvejodama rinkčiausi, kad ir savo vestuvinei puokštei... Žinau, kad daugelio likčiau nesuprasta, bet man jos nepaprastai gražios ir išskirtinės...
O jei kalbant apie kapines... Pas mus jos panašios į marmalynus, kitaip to negaliu pavadinti... nuo paminklų-gigantų...iki plastamasinių gėlių ir kaspinų... Manau, kad jei kažkada valstybė priimtų sprendimą, kad kapinėse tik žalia žolytė ir mažytis paminklinis akmuo su šeimos pavarde - tai būtų logiškiausias sprendimas. Nereikėtų jokių "varžybų" net kapinėse...Geriau sumokėti kažkokį mokestį už tą akmenį ir nupjautą žolę, nei kasmet sukti galvą, kaip ir ką tvarkyti ten...atsižvelgant ir į tai, kad žmonės dabar ypatingai migruoja...
Apie spalvas...nežinau, bet laikomasi tradicijų, jog jaunam išėjusiam žmogui nešamos - baltos, o vyresniam gali būti ir sodresnių spalvų... Bet man asmeniškai priimtina stilinga vienovė, kad ir tų pačių baltų gėlių, o atspalviais jau galima žaisti kaip tinkamas... Manau, kad šioms dienoms labai protingas sprendimas į laidotuves nešti vokelius su pinigais, nei krešelius ir vainikus... Kai laidojom senelį - šarvojimo namuose užsakėm ir puokštes aplink karstą, vainikus... ir viskas buvo subtilu ir skoninga... O tie suaukoti pinigėliai tikrai pravertė po to...apmokant kitas su laidotuvėmis susijusias paslaugas.
O jei kalbant apie kapines... Pas mus jos panašios į marmalynus, kitaip to negaliu pavadinti... nuo paminklų-gigantų...iki plastamasinių gėlių ir kaspinų... Manau, kad jei kažkada valstybė priimtų sprendimą, kad kapinėse tik žalia žolytė ir mažytis paminklinis akmuo su šeimos pavarde - tai būtų logiškiausias sprendimas. Nereikėtų jokių "varžybų" net kapinėse...Geriau sumokėti kažkokį mokestį už tą akmenį ir nupjautą žolę, nei kasmet sukti galvą, kaip ir ką tvarkyti ten...atsižvelgant ir į tai, kad žmonės dabar ypatingai migruoja...
Apie spalvas...nežinau, bet laikomasi tradicijų, jog jaunam išėjusiam žmogui nešamos - baltos, o vyresniam gali būti ir sodresnių spalvų... Bet man asmeniškai priimtina stilinga vienovė, kad ir tų pačių baltų gėlių, o atspalviais jau galima žaisti kaip tinkamas... Manau, kad šioms dienoms labai protingas sprendimas į laidotuves nešti vokelius su pinigais, nei krešelius ir vainikus... Kai laidojom senelį - šarvojimo namuose užsakėm ir puokštes aplink karstą, vainikus... ir viskas buvo subtilu ir skoninga... O tie suaukoti pinigėliai tikrai pravertė po to...apmokant kitas su laidotuvėmis susijusias paslaugas.
QUOTE(kaleda @ 2011 10 12, 01:00)
Chrizantemos - nuostabios gėlės. Patvarios, o kiek rūšių, spalvų Visai be reikalo jos kapinių gėle vadinamos. Smagu kad tam tikros atmainos labai naudojamos puokštėse, retai kam kyla įtarimas kad ten chrizantemos
ti ir sakau, kad chrizantemos ir man vienos gražiausių gėlių.
Tai va, kad skonį kas orientuoja į vieną ar kitą pusę? Tie patys gėlininkai...
Sunku keist įsisenėjusias primestas tradicijas. kaip per šimtmetį įpratino taip elgtis, taip kokio šimtmečio reikės kad pasikeistų požiūris
Ko gero viskas dėl to, kad anksčiau nelabai buvo iš ko rinktis..o dabar visai kas kita... Kas augo soduose-daržuose. Pvz. mano mamos vestuvinė puokštė buvo iš baltų gvazdikų - ji jai pati baisiausia (o man visai įdomi - svarbu, kokiomis akimis žiūri ), bet sako kad tuo metu nebuvo įmanoma kažko ypatingesnio gauti.
Aš pvz. vadovaujuosi savo filosofija - kas madinga šiai dienai - man gali būti nepriimtina ir tai kas nemadinga - man gali būt - super pasirinkimas. Reikia kliautis savo nuojauta (nekalbu apie tai kai atlieki užsakymą ir kai kurių žmonių neperkalbėsi...).
Čia kaip su mada - ar verta jos vaikytis, gal verčiau turėti savo išskirtinį stilių (kai kurių žmonių akimis - gali būti visai nemadinga) - bet tai atitinka Tavo vidų... Ir gali nešioti "paskutinio mados klyksmo" drabužius, bet jaustis - ne savo kailyje...
Aš pvz. vadovaujuosi savo filosofija - kas madinga šiai dienai - man gali būti nepriimtina ir tai kas nemadinga - man gali būt - super pasirinkimas. Reikia kliautis savo nuojauta (nekalbu apie tai kai atlieki užsakymą ir kai kurių žmonių neperkalbėsi...).
Čia kaip su mada - ar verta jos vaikytis, gal verčiau turėti savo išskirtinį stilių (kai kurių žmonių akimis - gali būti visai nemadinga) - bet tai atitinka Tavo vidų... Ir gali nešioti "paskutinio mados klyksmo" drabužius, bet jaustis - ne savo kailyje...
QUOTE(*Star* @ 2011 10 12, 11:16)
ti ir sakau, kad chrizantemos ir man vienos gražiausių gėlių.
Tai va, kad skonį kas orientuoja į vieną ar kitą pusę? Tie patys gėlininkai...
Sunku keist įsisenėjusias primestas tradicijas. kaip per šimtmetį įpratino taip elgtis, taip kokio šimtmečio reikės kad pasikeistų požiūris
Gėlininkų yra įvairaus lygio ir supratimo. Kaip ir žmonių. Būtų smagu, jei pati rinka išsivalytų. Tačiau taip nėra. Todėl, galvoju, kad kažkam reikia ir dirbtinių rožių su dirbtinėm eglės šakom, įsuktų į keistą juodai baltai pamargintą celofaną. O aukšto lygio floristams reikia parodyti labai daug išmonės, kad "paimti" daugiau klientų, manau, kad daugumai ir rankos nusvyra nuo visokių iniciatyvų.
QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 10 12, 11:38)
Manau, kad šioms dienoms labai protingas sprendimas į laidotuves nešti vokelius su pinigais, nei krešelius ir vainikus... Kai laidojom senelį - šarvojimo namuose užsakėm ir puokštes aplink karstą, vainikus... ir viskas buvo subtilu ir skoninga... O tie suaukoti pinigėliai tikrai pravertė po to...apmokant kitas su laidotuvėmis susijusias paslaugas.
va labai teisingai pasakyta rimtai geriau į vokelį simboliškai įdėtų pinigėlių, o tų vainikų aplink karstą nuo artimiausių žmonių būtų per akis. Bet ir mes nešam, nes kitaip kaip tų ateisi be gėlių, ką kiti pamanys, va ir tęsiasi toji tradicija n metų
Praeitą savaitę buvo artimo žmogaus laidotuvės, tai tikrai kadangi artimas, buvo privalu mums nešti vainiką su juosta, išsirinkom už 100lt paprastą, bet visi kiti atsinešė dar griozdiškesnius, kurie po to užėmė vos ne visą salę, ir mūsų palyginus kuklutis toks buvo...ir ką vis vien visi po to nuvys...
Bet ar galėčiau paklausti kaip taktiškai pasakyti, kad nesineštų tų gėlių? juk tuo metu kai miršta artimas žmogus ne gėlės būna galvoj, praneši artimiausiems žmonėms ir viskas....
QUOTE(Ducky @ 2011 10 12, 17:24)
va labai teisingai pasakyta rimtai geriau į vokelį simboliškai įdėtų pinigėlių, o tų vainikų aplink karstą nuo artimiausių žmonių būtų per akis. Bet ir mes nešam, nes kitaip kaip tų ateisi be gėlių, ką kiti pamanys, va ir tęsiasi toji tradicija n metų
Praeitą savaitę buvo artimo žmogaus laidotuvės, tai tikrai kadangi artimas, buvo privalu mums nešti vainiką su juosta, išsirinkom už 100lt paprastą, bet visi kiti atsinešė dar griozdiškesnius, kurie po to užėmė vos ne visą salę, ir mūsų palyginus kuklutis toks buvo...ir ką vis vien visi po to nuvys...
Bet ar galėčiau paklausti kaip taktiškai pasakyti, kad nesineštų tų gėlių? juk tuo metu kai miršta artimas žmogus ne gėlės būna galvoj, praneši artimiausiems žmonėms ir viskas....
Pavyzdžiui jei labai artimam žmogui, tai vainikėlis, bet aš renku tikrai ne rėžiantį, kuklų, ne todėl, kad gaila būtų tuos kelis litus pridėt, bet iš principo.
Apie vokelius labai teisingai pasakyta. Pvz va čia neseniai teko tokiam reikalui kažką pirkti...Pasirinkau dvi tas dideles chrizantemas, karališkos vadinasi ar ne? Ir man atrodo, kad gana. Nes mano šventu įsitikinimu atėjau pagerbti žmogaus išėjimo ir išreikšti užuojautą artimiesiems.
Apskritai, visuomet aišku geriau žiūrisi ir nerėžia akies kuklumas, saikingumas. Manau, kad laidotuvės arba lapkričio pirmoji, ne ta vieta ir laikas, kur reikėtų demonstruoti pompastiką. Visad sakiau ir sakysiu, reikia dėmsį rodyti, fotografuoti ir mylėti gyvus žmones, o ne mirusius.
Tikuosi, kad bent kartais paskaito šią temutę ir ne floristai tokie kaip aš, bei tikiu, kad geras skonis yra ugdomas....
Aišku, per vieną dieną tas neatsiranda, bet gal laikui bėgant...
O floristų irgi visokių yra, kaip bet krios kitos srities darbuotojų. Yra tie, kurie kala litą ir yra tie, kuriems litas kitas nepamaišo, bet ir savo vidinio polėkio nepamiršta, kūrybinės gyslelės nenukerta....
To ir linkiu visoms, besidarbuojančioms su gėlėmis ir kuriančioms grožį
QUOTE(kaleda @ 2011 10 12, 00:00)
Man viena nuostabiausių gėlių karališka.
Labai įdomu skaityti mintis apie gedulą. Esu buvus nuostabaus grožio laidotuvėse, kur visi atnešė baltą rožę, ar kelias. Žmogus ne jaunas, kaip tik, labai garbaus amžiaus dailininkė. Tai buvo jos mėgstamiausios gėlės, pati išreiškė tokį pageidavimą
QUOTE(Forget @ 2011 10 12, 22:47)
Man viena nuostabiausių gėlių karališka.
Labai įdomu skaityti mintis apie gedulą. Esu buvus nuostabaus grožio laidotuvėse, kur visi atnešė baltą rožę, ar kelias. Žmogus ne jaunas, kaip tik, labai garbaus amžiaus dailininkė. Tai buvo jos mėgstamiausios gėlės, pati išreiškė tokį pageidavimą
Kalbant ne tik apie laidotuves, aš praktikuoju ir savo šeimos šventėse taip pat nurodyti šventės gėlę.
Per tuoktuves paprašiau dovanoti tik raudoną arba baltą rožę. Šiaip ar taip, man tai gražiausia gėlė, gal ir banaloka, bet taip jau yra O paskui jau nuostabiosios chrizantemos, o per vaiko krikštynas taip pat kvietime parašiau šventės gėle, baltą rožę, primygtinai prašiau nešti tik po vieną. Šiaip ar taip, didesnėmis progomis pas mus priimta dovanoti gėlių, o žinodama kaip yra apsunkinamas šventės iniciatorius, gavęs tuntus įvairiausių puokščių, kurių nei sumerkti, nei padėti ir tt. Užtat ir savo klientams (kai patariu šventės užsakovams) vis primenu, kad yra alternatyvą krūvai gėlių... Na, yra gal kitų progų, kur puokštė labiau tiktų. Gal kažkokiam labiau kameriniam renginiui, gal pristatymui, gal šiaip... O tokioms didesnėms progoms, mano galva protingiau tuos kelis litus pridėt prie dovanos ar vokelyje, ar kita išraiška, o apsiriboti minimumu
Man taip atrodo.
Tiesa, dar tęsiant mintį apie laidotuves - tai prie vokelio žmonės neša ne tik gėles, bet kartais ir porą žvakelių. Mano nuomone - tai labai gražu. Kadangi žvakė man asocijuojasi su žmogaus gyvenimu - uždegei, degė ir užgeso. Prasminga, ar ne?
Manau, kad pranešant-kviečiant artimuosius į šermenis - pasakyti, jog neneštų vainikų, o tik kažkokias konkrečias gėles - normalu. Kalbu apie tolomesnius gimines, na, o arčiausias šeimos ratas - manau to niekaip neišvengs.
Aš irgi niekiaip nesuprantu, kam reikia fotografuotis prie karsto - mane ten turi varu varyti - nejaučiu nei malonumo, nei prasmės. Nemėgstu net tokių albumų vartyti, tai kam man tokios fotografijos... Ir iš viso labai daug laidotuvių tradicijų, man kartais atrodo jau atgyvenusios.
Ducky, pabandyk kitą kartą tą tradiciją pakeisti - pradėk nuo savęs, tuomet ir kiti pradės keistis. Tikrai. Jei nuneši vieną kart vokelį (su gėlėm ar žvakėm) - manau, kad ir kiti pradės mąstyti, jog tai daug geriau - nei koks vainikas...
...tiesa, kartais žmonės būna kiek sustabarėję ir nenori išgirsti ką tu jiems sakai ir vis vien padaro "po savam"... Net jei kvietime parašai, jog norėtum gauti vienokias gėles, būna, kad vis tiek atneša tai ko nenumatei...
Manau, kad pranešant-kviečiant artimuosius į šermenis - pasakyti, jog neneštų vainikų, o tik kažkokias konkrečias gėles - normalu. Kalbu apie tolomesnius gimines, na, o arčiausias šeimos ratas - manau to niekaip neišvengs.
Aš irgi niekiaip nesuprantu, kam reikia fotografuotis prie karsto - mane ten turi varu varyti - nejaučiu nei malonumo, nei prasmės. Nemėgstu net tokių albumų vartyti, tai kam man tokios fotografijos... Ir iš viso labai daug laidotuvių tradicijų, man kartais atrodo jau atgyvenusios.
Ducky, pabandyk kitą kartą tą tradiciją pakeisti - pradėk nuo savęs, tuomet ir kiti pradės keistis. Tikrai. Jei nuneši vieną kart vokelį (su gėlėm ar žvakėm) - manau, kad ir kiti pradės mąstyti, jog tai daug geriau - nei koks vainikas...
...tiesa, kartais žmonės būna kiek sustabarėję ir nenori išgirsti ką tu jiems sakai ir vis vien padaro "po savam"... Net jei kvietime parašai, jog norėtum gauti vienokias gėles, būna, kad vis tiek atneša tai ko nenumatei...
QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 10 13, 10:43)
Kad žmonės pasikeistų, reikia laiko. Maskva irgi ne per dieną pasistatė Vienąkart neišgirs, antrąkart, trečią kartą, pamačius abu kartus, kad žmonės kitaip elgiasi, ir tas pats užsispyrėlis jau trečią kartą pats atneš ką ir visi neša
Aišku, visokų pasitaiko, man irgi atnešė viena draugė visą puokštę bet baltį rožių nu nors tiek
bet jūs merginos ir sureikšminat viską....