Įkraunama...
Įkraunama...

Floristikos menas(šeštoji tema)

Lenkai turi labai stiprią mokyklą Poznanėj (berods) kartu su G.Leršu (o jis gi vokiečių gėlių Maestro). Tu pažiūrėk kiek ji mokosi ir kur (beje, ir LT). Radau ją per Florum žurnalą ir "apšalau" nuo jos koliažų.
O latvių darbai būna latvių "Floristika" žurnale. Neturi?
Aha, man tas pats buvo su Gagos nuoroda doh.gif
Atsakyti
Turiu nemazai zurnalu su latviu floristikos pavyzdziais, tikrai yra i ka paziureti..
Gagos ikelta pirmoji nuoroda ispudinga, stipru ten viskas, aciu uz geru ispudziu doze! smile.gif
Atsakyti
Sveiki , radau šitą temą ir širdis atsigavo smile.gif kiek čia visko gražaus, tikiuosi, kad priimsite čia ir mane, esu pradedanti savamoksle, kuriai kažkas išeina o kažkas visiškai ne schmoll.gif pas jus prisižiūrėjus tiek grožių širdis apsalo. Dar jei su puokštėm truputi draugauju, tai su gedulu visiškai ne schmoll.gif, o žmonės ateina prašo, o aš visada sau kaliau į galvą jau kai bus parduotuvėlė, jau ko ko, bet gedulo ten nė su žiburiu neras niekas, bet kaip sakoma niekada nesakyk niekada smile.gif peržiūrėjau visas Jūsu temas nuo pirmos iki pat šio paskutinio lapo, radau daug idėjų kaip ir gedulą padaryti šviesesni gražesni, o jau puokščių gražumas neišpasakytas, o klausimų atsirado milijonas AČIŪ Jums visoms už pasidalintas idėjas, gražias nuotraukas 4u.gif
Atsakyti
Sveika, prisijungusi smile.gif Pasirodyk su savo darbeliais, o dėl gedulo, mirtis - tai natūralus gyvenimo procesas, be to daugeliui gėlininkų-floristų - tai bene pagrindinis pajamų šaltinis... Tikrai nereikėtų taip nusistatyti - gedulą irgi reikia mokėti "pateikti", tik lietuviai dažniausiai įprastai gedulą mato vainikais ir krepšeliais, mums dar reikia "suaugti"...
Atsakyti
QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 09 30, 16:14)
Sveika, prisijungusi smile.gif Pasirodyk su savo darbeliais, o dėl gedulo, mirtis - tai natūralus gyvenimo procesas, be to daugeliui gėlininkų-floristų - tai bene pagrindinis pajamų šaltinis... Tikrai nereikėtų taip nusistatyti - gedulą irgi reikia mokėti "pateikti", tik lietuviai dažniausiai įprastai gedulą mato vainikais ir krepšeliais, mums dar reikia "suaugti"...

nors nesu floristė, bet karts nuo karto peržiūriu jūsų dedamus darbus bei nuorodas, tame tarpe irgi labai patiko gedulo kompozicijos. Bet kai mūsų žmonių toks mentalitetas, kai net gyvas rožes nuo kapų vagia, dekoratyvius krūmelius laužo, tai jei padėsi tokią originalią kompoziciją, abejoju ar ji ilgai ten pragulėtų unsure.gif
Atsakyti
Ko gero visur ir visada rasi žmonių - kuriems nėra nieko švento. Liūdna, bet mes tik patys pajėgūs keisti požiūrį - aš laikyčiausi šiuo atveju tokio požiūrio - tegu vagia, vis tiek dėsiu - vieną dieną nusibos vogti... Gal dar kokį lapelį tarp gėlių įdėčiau "pamokantį" - kad praeitų noras iš mirusiųjų gvieštis... mirksiukas.gif
Atsakyti
labai patiko gagos įdėta nuoroda wub.gif . labai dėkui 4u.gif .
Aš kažkaip pati įsivaizduoju kad ant mūsų kapų žemės turėtų gražiai atrodyti tos kiaušinio formos kompozicijos. Pati bandžiau išsidrožti kažkada nesėkmingai iš putplasčio formą ir šį užmanymą palikau ramybėje. Ai dar iš samanų dariau... bet labai mažiukas gavosi nesižiūrėjo visai. Gal turit idėjų iš ko pasidaryt tokį pagrindą ar ant ko šakeles vyniot kad toks kiaušinis gautus 4u.gif

Ducky abejoju kad kas griebtų tokią kompoziciją. Nes krūmelius laužo ar paprastus vainikus ir krepšelius vagia ir vėliau pakartotinai panaudoja pagrindus ar kaip žalumą... ar pasidaugina krūmelius (juk gajus prietaras - nuo kapų gerai prigyja). O kam tokia originali kompozicija, net žiedų tradicinių išėmęs nepanaudosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 09 30, 19:40)
labai patiko gagos įdėta nuoroda wub.gif . labai dėkui 4u.gif .
Aš kažkaip pati įsivaizduoju kad ant mūsų kapų žemės turėtų gražiai atrodyti tos kiaušinio formos kompozicijos. Pati bandžiau išsidrožti kažkada nesėkmingai iš putplasčio formą ir šį užmanymą palikau ramybėje. Ai dar iš samanų dariau... bet labai mažiukas gavosi nesižiūrėjo visai. Gal turit idėjų iš ko pasidaryt tokį pagrindą ar ant ko šakeles vyniot kad toks kiaušinis gautus 4u.gif

šiek tiek turiu patirties putplasčio skobinėjime, tai kai reikia didenesės apvalios formos, klijuoju su karštais klijais du storus vienodo pločio putplasčio kvadratus ir tuomet jau skobinėju kaip man norisi smile.gif tik reikia pirktis storą putplastį (berods 10 cm pločio storiausias) iš pradžių, o ne tuos plonyčius, kur būna dažnai statybos prekėse smile.gif
Atsakyti
mane truputi gasdina lietuviu nuomone ,kad gedulo puokste butinai turi buti balta, bet koks atspalvis, jau nekalbant apie spalva,sutinkamas labai labai priesiskai. o gal tai tik mano tokia patirtis?
Atsakyti
QUOTE(Bazile111 @ 2011 10 08, 23:14)
mane truputi gasdina lietuviu nuomone ,kad gedulo puokste butinai turi buti balta, bet koks atspalvis, jau nekalbant apie spalva,sutinkamas labai labai priesiskai. o gal tai tik mano tokia patirtis?

4u.gif
Nors aš ne profesionalė floristė, tik prijaučianti tiems reikalams, bet man, kaip eilinei pilietei smile.gif tas lietuviškas gėlynėlis kapuos, primenantis margaspalvį gėlių darželį tai schmoll.gif Ir niekad nepatiko. man labiauiai patiktų, kad būtų tokia mada kaip užsienyje daugelyje valstyių: antkapėlis kuklus ir pievutė, kas nori, kokią gėlytę atneša. O man nėr gražiu už visas gėlytes žvakė ax.gif
Ir va tie visokie spalviniai akcentai kad ir lapkričio pirmai, tai man irgi schmoll.gif Nes neretai kapelius lanko ne vienas žmogus, tai kai suneštų įvairių spalvų gamą, visokių vainikėlių, tai būtų kaip kok meksikietiškas variantas, spalvų kakofonija... turbūt atrodytų nekaip.

Bet čia tik mano, kaip eilinės vartotojos nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 11 spalio 2011 - 12:09
jeigu visa gimine sunesa po vainikeli tai ar balta ar raudona vistiek atrodys schmoll.gif ypac jeigu kalbame apie dirbtines geles. taciau kai zmones bijo net ir svelniai gelsvos-zalsvos-sampanines spalvos, arba puola aiskinti kad gele (gyva) ne balta nes jos viduriukas turi spalva(kaip pvz.orchidejos) tada telieka guztelti peciais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bazile111 @ 2011 10 11, 22:02)
jeigu visa gimine sunesa po vainikeli tai ar balta ar raudona vistiek atrodys schmoll.gif ypac jeigu kalbame apie dirbtines geles. taciau kai zmones bijo net ir svelniai gelsvos-zalsvos-sampanines spalvos, arba puola aiskinti kad gele (gyva) ne balta nes jos viduriukas turi spalva(kaip pvz.orchidejos) tada telieka guztelti peciais doh.gif

Man kažkaip gražu balta... Aišku, ne paranoiškai. Jeigu rožės tos tokios į gelsvumą ar žalsvumą tai koks gi skirtumas.
Chrizantemos man labai gražu. Apskritai chrizantema man graži gėlė ir net kvepia ax.gif
Kažkodėl daugumai chrizantema is dar asocijuojasi su kapų gėle, anksčiau teko skaityt straipsnį, kad užsieny jos visai tnka įvairesnėm progom, jei taip galima išsireikšti rolleyes.gif Ar aš klystu?

O tai šiaip smalsu, jau ir irchidėjas žmonės an kapų neša???? ax.gif

Atsakyti