Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai po santuokos

QUOTE(coco mademoiselle @ 2010 04 15, 22:27)
Ačiū už atsakymąsmile.gif smagu, kad vėliau procesas daug greičiau vyksta be papildomu registracijų ir laukimųsmile.gif

Na taip 4u.gif mes irgi i CMB eisim po baznycios, bet bus praeje gerokai daugiau laiko nei 10 d. ir negausim savo vestuviu datos blush2.gif
Atsakyti
sveikos, gal kuri nors zino, ar galiu pasidaryti pasa skubos tvarka po baznytines santuokos praejus 3 dienoms? nes gyvenu ne lietuvoje, tai nelabai galiu privazinet, tad noriu viska greit susitvarkyt...
Atsakyti
QUOTE(Fabela @ 2010 04 16, 19:57)
sveikos, gal kuri nors zino, ar galiu pasidaryti pasa skubos tvarka po baznytines santuokos praejus 3 dienoms? nes gyvenu ne lietuvoje, tai nelabai galiu privazinet, tad noriu viska greit susitvarkyt...

Tiksliai nezinau, bet logiskai mastant turetu buti galima, tik aisku susimoketi teks. Pries tai gal tik CMB reiktu uzregistruoti santuoka, o tada jau galima ir pasa keisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Beautiful*eyes* @ 2010 04 16, 20:01)
Tiksliai nezinau, bet logiskai mastant turetu buti galima, tik aisku susimoketi teks. Pries tai gal tik CMB reiktu uzregistruoti santuoka, o tada jau galima ir pasa keisti smile.gif

Tikrai tikrai galima smile.gif padaro per vieną darbo dieną. bet kainuos dvigubai daugiau smile.gif 4u.gif einant nusinešti reikia origanalų ir atšviestą santuokos liudijimą, seną pasą ir kvituką susimokėjus. smile.gif
Atsakyti
nera taip, kad kol nepasikeitei paso, esi -yte. Nauja pavarde uzregistruojama gyventoju registre per kelias dienas po santuokos (pvz.: mes tuokemes 5-ni, tai antradieni gyventoju registre as jau buvau -iene). Vadinasi realiai tokio zmogaus su -ytes pavarde, jau nebera.
Taigi, ir su paso bei visu dokumentu keitimu reiktu nedelsti. Ypatingai, jei darbas susijes su dokumentu pasirasinejimais ir pan. As dariausi skubos tvarka, kad maziau problemu paskui iskiltu.
Atsakyti
QUOTE(Jonele @ 2010 05 11, 09:46)
nera taip, kad kol nepasikeitei paso, esi -yte. Nauja pavarde uzregistruojama gyventoju registre per kelias dienas po santuokos (pvz.: mes tuokemes 5-ni, tai antradieni gyventoju registre as jau buvau -iene). Vadinasi realiai tokio zmogaus su -ytes pavarde, jau nebera.
Taigi, ir su paso bei visu dokumentu keitimu reiktu nedelsti. Ypatingai, jei darbas susijes su dokumentu pasirasinejimais ir pan. As dariausi skubos tvarka, kad maziau problemu paskui iskiltu.

As dokumentus susitvarkiau (pasa, asmens tapatybes kortele) po 4 menesiu. Teises ligi siol su -yte. Ir nieko. Tikrai nereikia cia viska skubos tvarka lekti daryti ir permoketi dvigubai tongue.gif
Atsakyti
Skubus tvarka tikrai neverta. Va, teisininko konsultacija:

Per kiek laiko po santuokos įregistravimo reikia pasikeisti pavardę ir pasą? Ar galima uždelsti 7 mėnesius, kadangi teks išvykti į užsienį?

Pagal įstatymus tuo atveju, jei keičiasi asmens duomenys (pavardė, vardas ir kita) dokumentai turi būti pakeisti per mėnesį. Todėl dokumentus turėtumėte pasikeisti per nurodytą terminą po santuokos sudarymo ir pasikeitus pavardei.

Tačiau kiek teko girdėti niekas didelių problemų nedaro, todėl manyčiau, kad rūpesčių neturėtų kilti, jei pakeisite dokumentus ir vėliau, bet esant galimybei patarčiau susitvarkyti iki išvykimo.

Žydrūnė Stuglytė
Teisės konsultantė
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
iskilo man cia klausimas..man sia savaite reik uzsisakyti bilietus kelionei spalio menesiui, o iki keliones keisis mano pavarde..sakykite, gal kuri nors susidurete?
kaip tada su bilietu buna? as iki keliones pasa jau busiu pasikeitus, o kaip su bilietu?
ar nereikes naujo pirkti? juk domenys biliete pasikeis..as jau ir supanikavai truputuka fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarok @ 2010 07 06, 21:57)
Sveikos  4u.gif
iskilo man cia klausimas..man sia savaite reik uzsisakyti bilietus kelionei spalio menesiui, o iki keliones keisis mano pavarde..sakykite, gal kuri nors susidurete?
kaip tada su bilietu buna? as iki keliones pasa jau busiu pasikeitus, o kaip su bilietu?
ar nereikes naujo pirkti? juk domenys biliete pasikeis..as jau ir supanikavai truputuka  fear.gif

mes uzsisakem dar kai neturejau paso naujo, tai sakem nauja pavarde, asmens dokumento reikia tik oro uoste.
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2010 07 06, 22:17)
mes uzsisakem dar kai neturejau paso naujo, tai sakem nauja pavarde, asmens dokumento reikia tik oro uoste.

o kaip griztant?
ar uzsienio oro uoste nereikejo jokiu vertimu? irgi tik paso uzteko? lengvai praleido?
Atsakyti
Nežinau kur paklausti...

Ar reikia pranešti darbovietėje apie tai, kad ištekėjau?
Darbdaviui reikia tokios informacijos? unsure.gif

Vaikų nei vienas neturime. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2010 07 22, 21:00)
Nežinau kur paklausti...

Ar reikia pranešti darbovietėje apie tai, kad ištekėjau?
Darbdaviui reikia tokios informacijos? unsure.gif

Vaikų nei vienas neturime. unsure.gif

Jei nekeisi pavardės, nereikia. O jei keisi, iškils natūralus klausimas, kodėl keiti mirksiukas.gif o apie pasikeitusią pavardę, manau, kad privalai pranešti
Atsakyti