kodel kupstais? visur kur parduoda sodinukus po viena vnt..tikrai ne kupstai
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 11, 22:39)
apsamanojusiuose moliniuose
Gal kas matė panašius vazonus
Gal kas matė panašius vazonus
Apsamanoje vazonai Jei norite greitai juos "apsamanoti", istepkite puodus jogurtu. Jogurtuotos vietos pazaliuos, auginsis samaneles
Panasiu vazonu maciau ZS. Jie ten vezasi lenkiskus is sios firmos:
http://www.polnix.com.pl/
Sakiau, reiks paklausti, gal pagal uzsakyma atveza.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 11, 20:39)
apsamanojusiuose moliniuose
aha, gražu bet vat čia tau suprantu kad pabarstyta sėklų į vazonėlį ir tiek, tikrai jos čia nesėtos/nepikiuotos atskirai.
aš klausiau todėl, kad pgl instrukciją ant levandos pakelio tai nurodyta ir sėt, ir pikiuot kas 20 cm. tai skau jei vienas stiebelis kas 20 cm, tai čia man vazonėlyje nekas bus matyt ta taisyklė galioja levandas laukuose kaip kultūrą auginant?
QUOTE(Tropic@~ @ 2011 03 12, 11:04)
kaip darot su zemem
aha, man irgi toks klausimas buvo kilęs, visada atrodė, negi mesi lauk... bet vazoniuke ten yra vien vien šaknys po sezono, tiek, kad nieko ten neįsprausi. taigi tas žemes arba mesti, arba kas būtų ekologiškiausia, kur nors į kompostą sumest.
aišku, jei žemė likusi nuo daigelių (ten tik kur sėjai), tai jas galima ir toliau panaudot, nes šaknyno ten nėra beveik
QUOTE(Ex @ 2011 03 11, 19:30)
Pernai balkono terasoje viena forumietė augino tunbergiją. Temoje buvo fotkė. Labai susižavėjau šita vijokline gėle, tikra balkono puošmena, o jau krūmelio vešlumas ir žiedų gausybė tai šiandien nusipirkau sėklų.
Noriu sėt, tikiuosi ne per anksti susiruošiau
Noriu sėt, tikiuosi ne per anksti susiruošiau
Jau jas pasėjau prieš 10 d., tai trys daigai jau prasikalė
QUOTE(anikita @ 2011 03 12, 15:48)
kodel kupstais? visur kur parduoda sodinukus po viena vnt..tikrai ne kupstai
Aš kupstelį pirkau pernai
QUOTE(DoNeila @ 2011 03 12, 23:07)
Jau jas pasėjau prieš 10 d., tai trys daigai jau prasikalė
Nu va ir pas mus kupstais pardavinėja, nors šitam staipsnyje rašo kad pikiuoja po 3-4 daigelius. bet aš ne pirmus metus auginu lobelijas tai pasėju į indelį ir kai jau paauga toks "riebus"kupstas jį išdalinu į 3 dalis ir sodinu į pailgą vazoną. Man jos tokios tankios riebios ir tas mėlynumas toks užburiantis būna. Dabar aišku kodėl pas kitus jos tokios permatomos mano akimis būna
QUOTE(Partizanė @ 2011 03 12, 19:59)
aha, gražu bet vat čia tau suprantu kad pabarstyta sėklų į vazonėlį ir tiek, tikrai jos čia nesėtos/nepikiuotos atskirai.
aš klausiau todėl, kad pgl instrukciją ant levandos pakelio tai nurodyta ir sėt, ir pikiuot kas 20 cm. tai skau jei vienas stiebelis kas 20 cm, tai čia man vazonėlyje nekas bus matyt ta taisyklė galioja levandas laukuose kaip kultūrą auginant?
ten ne po vieną stiebelį, o vienas krūmas turi tiek daug stiebelių. Krūmijasi. Jei auginam kaip daugiametes, tai anksti pavasarį apkerpam, apdailinam gražiai šonus ir turim gražius augaliukus.
Papildyta:
QUOTE(KungFuPandaSuper @ 2011 03 12, 18:37)
Apsamanoje vazonai Jei norite greitai juos "apsamanoti", istepkite puodus jogurtu. Jogurtuotos vietos pazaliuos, auginsis samaneles
ačiū
Papildyta:
QUOTE(rimulia12 @ 2011 03 12, 22:18)
Nu va ir pas mus kupstais pardavinėja, nors šitam staipsnyje rašo kad pikiuoja po 3-4 daigelius. bet aš ne pirmus metus auginu lobelijas tai pasėju į indelį ir kai jau paauga toks "riebus"kupstas jį išdalinu į 3 dalis ir sodinu į pailgą vazoną. Man jos tokios tankios riebios ir tas mėlynumas toks užburiantis būna. Dabar aišku kodėl pas kitus jos tokios permatomos mano akimis būna
permatomos gaunasi pas tuos, kurie neskabo viršūnėlių, o aš niekad dideliais kupstais neauginu - beriu saikingai, išpikuoju po vieną, pradžioj skabau viršūnėles ir turiu gražius kupstelius iš vieno daigo, o ne iš kupsto daigų
QUOTE(rimulia12 @ 2011 03 12, 23:18)
o kas galetu pakomentuoti sio straipsnio apacioje issakyta info kad rudeni nupjauti..o saknys ziemoja... patalpoje..tai pavasari laukti kol suzels? jos juk vienmetes? ar kas laike jas per ziema? ar pasiteisina? gal kereliai veslesni buna
QUOTE(rimulia12 @ 2011 03 12, 22:18)
o gal netyčia žinot ar ne taip pat reik su diascijom daryt? nes jos irgi smulkiažidžiai tankūs krumukai..
QUOTE(anikita @ 2011 03 14, 11:55)
o kas galetu pakomentuoti sio straipsnio apacioje issakyta info kad rudeni nupjauti..o saknys ziemoja... patalpoje..tai pavasari laukti kol suzels? jos juk vienmetes? ar kas laike jas per ziema? ar pasiteisina? gal kereliai veslesni buna
Čia kalbama apie šias lobelijos - šiemet pati jas auginsiu
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 15, 13:57)
Eik tu šieno kupeton galutinai pribaigei jetau, kokie krūmai... Aš neseniai pasėjau ir tai dar dvejojau ar ne per anksti... visai nusiūkininkavau