QUOTE(Neili @ 2011 03 11, 17:54)
man pikiavimas pasiteisina visada geriau, kai pikiuoju kuo mazesnius augaliukus, jie kazkaip labai greitai prisitaiko ir pradeda sparciau augti, todel pikiuoju as labai mazus daigelius
o kiek kuo mažesni, konkrečiau? kai pasirodo pirmieji lapeliai, ar kai pasirodo pirmieji tikrieji lapeliai?
QUOTE(Tropic@~ @ 2011 03 11, 18:21)
Tai kaip supratau visas procesas vyksta sitaip : i koki inda/vazona/kibira pripilat zemiu, suberiat seklas, palaukiat kol sudygs, tada pikiuojat ir sodinat i didiji vazona, kuriame ir augs visa vasara. Taip?
sėti reikia jokiais būdais ne į vazoną ar kibirą o į plokščią indą, pvz plastikinę skaidrią dėžutę nuo pyrago (labai geros foto aukščiau su lobelijom). o sudygusias pikiuoti rekomenduojama į tokius mažus plastikinius juodus indukus, vadinamus daigyklom, jie kavos/arbatos (mažo) puodelio dydžio daugmaž. o tada ten paaugus iki krūmeliuko, tada jau persodint į pastovią vietą (lovį). šitaip augaliukui ideliausia.
galima tą persodinimo į mažą induką etapą praleisti, ir išipikiuot į pastovią vietą, bet... augalas auginsis šaknis, plėsis ten apačioje ir lėtai augs į viršų. kai kaimynės jau puikiuosis žiedais, taviškis dar lapiuosis.
čia kalbu ir prateitametės patirties, todėl šiemet aš darau viską kaip reikia. o ir užsiėmimo yra
beje, yra kas dar kartelį persodinėja. įterpia vieną persodinimo stadiją - į tuos kavos/arbatos dydžio puodelius susodina po tris o paskui persodina po vieną.
PATAISYKITE MANE EKSPERTĖS JEI KAŽKĄ NE TAI PATARIAU.
dabar tikrai noriu paklaust, kada pikiuojate, kiek augaliukas būna užaugęs. nes pvz iš daigyklinės mažos kempinėlės tik sudygusias dichondras aš supikiavau į indelius, norėjau pakast giliau, kad nestyptų. joms patiko.