Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus VIII tema

viskas išspręsta Gaudvile, tu mane įkvėpei, valio valio valio!!!

pas mane išeina lovelius sugrupuoti po du, tokių bus 8 loveliai, o likę 2 - po atskirai.

taigi, tie kur po du, bus tokioj kompozicijoj (kaip tu užrodei)

I geltona rožinė dryžuota I I dryžuota rožinė geltona I
I geltona geltona rožinė dryžuota I I dryžuota rožinė geltona geltona I

(čia I reiškia lovelio pradžią ir pabaigą). kaip tyčia negaliu jokiom paveiksliukų programom naudotis, kažko pyksta kompas...

o likę du paskirai kabantys bus viršutinė eilė geltona, apatinė - vien rožinė ir vien alyvinė.
valiooo dėėkui už galimybių parodymąąąą wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 11 balandžio 2011 - 15:13
na, smagu, kad sugebėjau įkvėt biggrin.gif

Lauksim dabar vasarą gražių fotografijų 4u.gif
Atsakyti
kada reikia išpikiuot tagetes? pernai pikiavau paaugusias, labai gerai joms buvo. šiemet vienas pikiavau labai anksti, dar su netikrais lapeliais, tiesiog taip gavosi, tai taip lėtai augo, kad dabar daug vėliau sėtos jas pavijo.
dabar yra du tikri lapeliai. ar laukt keturių? g.gif
Atsakyti
Tagetės yra nesvetnai kantrios. Jas galima iki pat persodinimo augint gana tankiai, drąsiai draskyt šaknis ir sodint - joms tai nė motais.

Aišku, visai be šaknų, labai greit naujų neprisiaugins, tačiau cackintis su jomis išvis nereikia. Pasėji, palaistai laiks nuo laiko ir kada prireikia - persodini. Nei jų vabalai puola, nei ligos. Gali augti tankiai, krauti pumpurus, žydėti.

Labai ypatingai jų nestebiu, bet, manrods, jų net persodinimas neveikia, neturi adaptacinio periodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 12 balandžio 2011 - 13:05
aš sakau, nepaprastos gėlės thumbup.gif
tai nepersodinsiu aš jų tada. o jei ką, tai ir po daugiau įkišiu. pastebėjau, kad jos nepergyvena dėl tankumo ax.gif
Atsakyti
O žinot, pažiūrėjau sėklų katalogą, o gi pasirodo arbanotas gražuoles našlaites galima vasari pasiset ir jau balandį turėtį žiedų. Nebūtina sėt į lauką ir laukt metus. Tai kitais metais bandyt gal reiks.. nors nelabai tikiu savo sugebėjimais smile.gif
Dabar tie daigeliai taip lėtai auga. Žioveinis jaučiu tiesiai į lovius pikiuosiu...
Petunijos klaikiai lėtai auga. Nu klaikiai. Nors ir sauklėtas langas. O diascijos tokios laibos, plonos, pora jau numirė... matyt neatsargiai palaisčiau. Bet jau žinau kame klaidos buvo. Šiaip pas mane kiekvienais metais iš tų puspavonių vitiek kas nors gražaus išauga, tai nenuleidžiu rankų... Šiais metais bus digubai daugiau lovelių thumbup.gif Jei kas nepavyks tai turguj prisipirksiu pigių kokių visadžydžių begonijų smile.gif
Atsakyti
Pasejau naslaites vasario pradzioj, bet nepasu,kad si menesi jos prazystu....
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2011 04 12, 18:52)
Pasejau naslaites vasario pradzioj, bet nepasu,kad si menesi jos prazystu....

o smagu, kad jau yra patirčių.. o kokio jos didumo?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 04 12, 20:21)
o smagu, kad jau yra patirčių.. o kokio jos didumo?

Kai kurios po 7 lapeli leidzia, o kai kurioms tik 5.
Atsakyti

QUOTE(Partizanė @ 2011 04 12, 15:11)
aš sakau, nepaprastos gėlės  thumbup.gif
tai nepersodinsiu aš jų tada. o jei ką, tai ir po daugiau įkišiu. pastebėjau, kad jos nepergyvena dėl tankumo  ax.gif

Šitos nepaprastos gėlės man labai prastai dygo - iš trijų skirtingu įmonių sėklos, bet daigumas buvo mažesnis nei 50 proc...gal net koks 30 tik... unsure.gif Kažko labai neatitaikiau joms, nes visi kiti augalai tom pačiom sąlygom dygo kaip pasiutę. Bet, aišku, tos, kurios išdygo, nieko nebijo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fake @ 2011 04 12, 20:27)
Šitos nepaprastos gėlės man labai prastai dygo - iš trijų skirtingu įmonių sėklos, bet daigumas buvo mažesnis nei 50 proc...gal net koks 30 tik...  unsure.gif Kažko labai neatitaikiau joms, nes visi kiti augalai tom pačiom sąlygom dygo kaip pasiutę. Bet, aišku, tos, kurios išdygo, nieko nebijo  biggrin.gif

žinai, aš manau čia yra kažkas su biolaukais lotuliukas.gif vat man bazilikai ir tagetės yra visžalės, kada kaip bet kaip - užsimerkus lotuliukas.gif
o būna imu ir girdžiu, kaip bazilikas kam nors neauga. va dabar ir su tagetėm nustembu.

o man dichondra tik viena leidžia penktą lapelį, likusios - tik trečią (pirmą tikrąjį), lobelijos visiškai stovi vietoj. levandos - iš dviejų metų patirties, trijų bandymų sėti po daug daigų turiu (tfu tfu tfu) du daigus.

dar šauniai medetkos augo. iki amarai jas užpuolė vidurvasarį. tada roviau lauk ir mečiau, o tai kirmėlynas nepatiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 12 balandžio 2011 - 21:17
man serenčiai žemaūgiai iš 1-no pakelio per savaitę visai nesudygo , o gal reikia dar lgiau plaukti g.gif
Atsakyti