sveikos
ash vel chia su klausimu
sakykit o tunbergijos kazhin svirtu zhemyn jei ja augint kaip svyranchia ar vis tik liptu aukshtyn?
nusipirkau shiandien seklu, bandysiu grudint kaip chia Gaudvile aprashe, gal greit sudygs
o kazhin vandeni pastoviai karshta jom papildyt ta pusdieni, ar gali atvest?
pati auginu tunbergijas, nemanau kad jos svirtu jos kaip pupos tik ir iesko kur isikibti ir kilti kilti vytis vytis kaip piktzole..tik ir ziuri prie ko prisisiurbt
beje sudygo greit..ir nemirkiau ir nesildziau as ju
beje sudygo greit..ir nemirkiau ir nesildziau as ju
QUOTE(Mashara @ 2011 04 06, 11:58)
Gal kas galite patarti: lobelijos turi po keturis lapelius, kada pikiuoti? Senesnėje temoje skaičiau, jog, kad būtų pilnesnė sodinti po keturis daigus?
aš tokias ir pikiavau, bet labai ryškus skirtumas- tos, kurios liko nepikiuotos, man daug geriau auga, matyt, paskubėjau su pikiavimu- bet auginu jas pirmąkart, tai eksperimentuoju
QUOTE(X-iuke @ 2011 04 06, 15:05)
sakykit o tunbergijos kazhin svirtu zhemyn jei ja augint kaip svyranchia ar vis tik liptu aukshtyn?
nusipirkau shiandien seklu, bandysiu grudint kaip chia Gaudvile aprashe, gal greit sudygs
man irgi šis klausimas neduoda ramybės, nes vienoj senoj knygoj "Tūkstantis patarimų gėlių augintojui" skaičiau, kas jos auginamos kaip svyrančios, ne tik kaip lipančios
būčiau pabandžius taip auginti, nu kad nedygsta man jos
Dėl tunbergijų aš irgi turiu mintį bandyt augint kaip svyrančias. Man sudygo neblogai, tai dalį auginsiu į viršų, dalį turbūt lovelyje.
QUOTE(anikita @ 2011 04 05, 08:30)
as turiu parduoti lobeliju..per daug prisisejau vilnius
sakykit mergaite, gal kuri auginat nemezijas, gal galit tar zodeli paziurejusios i manasias, ar is tokiu isstypusiu daigu kas nors uzaugs man ar man jau laidot jas, ar gal kas turit patarimu kaip toliau augint jas. Isstypo ziauriai tai paremiau su smeigtukais sumustiniams
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 28, 21:01)
labai jas myli amarai. Vien dėl to šis augalas, kaip ir medetkos, išbrauktas iš augintinų sąrašo. Galit bandyt, žinosit ar tinka ir patinka
Štai, dar ir labai mėgsta tokie vikšreliai kramsnoti lapus:
O aš norėjau pasisėti nasturčių, nes kažkur skaičiau, kad pasodinus jas prie vaismedžių, apsaugo juos nuo kenkėjų... tai taip išeina, kad jos pritraukia kenkėjus?
esu pasisėjus ir svyrančių lobelijų, ar tiktų jas sodinti ir į gėlyną? Ar gėlyne sodinamos tik nesvyrančios?
QUOTE(X-iuke @ 2011 04 06, 15:05)
1. sakykit o tunbergijos kazhin svirtu zhemyn jei ja augint kaip svyranchia ar vis tik liptu aukshtyn?
2. nusipirkau shiandien seklu, bandysiu grudint kaip chia Gaudvile aprashe, gal greit sudygs
3. o kazhin vandeni pastoviai karshta jom papildyt ta pusdieni, ar gali atvest?
2. nusipirkau shiandien seklu, bandysiu grudint kaip chia Gaudvile aprashe, gal greit sudygs
3. o kazhin vandeni pastoviai karshta jom papildyt ta pusdieni, ar gali atvest?
1.kelis kartus auginau formuojant tris viršūnes, viena prikabindavau prie vertikalaus laikiklio, o kitoms būdavo suteikiama laisvė. Tai tos palaidosios vistiek prie ko nors kabindavosi ir lipdavo viršun
2. čia ne grūdinmas, o luobelės suminkštinimas, kad lengviau prasikaltų
3. kas kelias valandas nupildavau ir vėl karštu užpildavau.
Papildyta:
QUOTE(mamadonata @ 2011 04 06, 18:09)
O aš norėjau pasisėti nasturčių, nes kažkur skaičiau, kad pasodinus jas prie vaismedžių, apsaugo juos nuo kenkėjų... tai taip išeina, kad jos pritraukia kenkėjus?
jos pritraukia kenkėjus
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 06, 18:15)
1.kelis kartus auginau formuojant tris viršūnes, viena prikabindavau prie vertikalaus laikiklio, o kitoms būdavo suteikiama laisvė. Tai tos palaidosios vistiek prie ko nors kabindavosi ir lipdavo viršun
achiu uzh atsakyma
Mačiau jau mieste klombos našlaičių prisodintų. KAži ar nenušaltų jos, jei į balokoną pora pasisodinčiau. Taip nyku. Noris kokio žiedelio bent vieno...
Jei pirksit daigus iš turgaus, kur augalai prabūna lauke daug, tai viskas bus gerai, jei iš šiltnamių - gali nušalt, nes jos turi spėt prisitaikyt prie lauko sąlygų, čia buvo geras laikas kai buvo atšilę labai...Galima ir dabar sodint 'laukinukes', kurios pripratusios...jei dar taip našlaičių kokių kelių spalvų poruot, būtų labai gražu, šiemet pati gundžiausi kokius ankstyvus pavasarinius lovelius daryt, bet mano loveliuose jau pasodintos pelargonijos, nėr kur dėt tiek jų..o ką pqaskui darytumėt - keistumėt viską ar kaip?
Aš visada porą našlaičių pasisodinu, kol manosios gėlytės dar auga. Tik kad pavasaris šiais metais labai vėlinasi... tai ir bijau