QUOTE(Pingvinukas @ 2011 03 25, 22:58)
Argus, Fedes, Besijuokianti, ačiū jums už savo istorijų pasidalinimą
Kažkaip kiekvienos pasakojimas - lyg tinka ir man, viskas greičiausiai man tai ir įtakojo. Ačiū už palaikymą.
Pingvinuk, tikrai gali būti nuo maitinimo MP. Gali būti, kad užspausti nervai, nes raumenys pertempti. Gali pasitikrinti ar tikrai taip labai paprastai: su pirštais paspaudinėk raumenį, kuris eina nuo kaklo link peties, labiau į nugaros pusę. Tiesiog pabandyk suimti jį pirštais. Jei raumuo lengvai suimamas ir minkštokas, tada viskas gerai. Jei kietokas ir sunkiai įspaudžiamas, einant link kaklo. tai rodo, kad raumuo įtemptas ar net pertemptas.
QUOTE(Kristinukas @ 2011 03 28, 15:55)
Įsiterpsiu dėl nutirpusių rankų ir kojų... Taip pat migrenos. Merginos, nieko nėra efektyviau už jogą. Turiu "džiaugsmą" osteochondrozę kryžkaulinėje stuburo dalyje. Sulaukus 25, maniau, ilgai netempsiu - tapsiu invalidė, nes tiesiog žiauriai skaudėdavo nugarą, prasidėjo baisi migrena. "Atimdavo" tai vieną, tai kitą koją. Prieš planuojant leliuką pradėjau lankyti jogą, puikiai išnešiojau kūdikį, migrena irgi pasitraukė į šoną. Su antruoju vaiku pasitaikydavo taip, kad užspausdavo nervą, bet pasibaigus nėštumui ir sistemingai darant jogą, šis simptomas praėjo. Jogą darau jau beveik 7 metus, manau, kad būtent dėl to dar nesėdžiu invalido vežimėlyje. Taip, tam reikia laiko, pradžioj ir užsispyrimo. Vėliau tai tampa gyvenimo būdu, ir tiesiog nebeįsivaizduoji gyvenimo kitaip... O nauda didžiulė, tik reik save suimti... Dar kas - visą laiką iki pat gimdymo dariau jogą, po gimdymo pradėjau daryti po 6 savaičių, maitindama kūdikį irgi dariau, manau, įmanoma viską suderinti... Tik reikia surasti gerą jogos mokyklą. Klaipėdietės, kam įdomu, galite kreiptis.
Taip, joga vienas iš būdų, tačiau reikia, kad ji "priliptų". Man ji visiškai nepriimtina, tiesiog nelimpa ir viskas. Todėl gelbėjuosi su tempimo pratimais, Thera band juosta ir masažais.