Prašau patarimo. Jau 6 lygos diena,bet niekaip nekrenta temperatūra 38,5,kai numušu laikos 37,6( čia po belladonnos homacord) ,nors ir po paracetamolio tas pats.Kosulys jau šiandien su skrepliais,o sloga lyg pirmą dieną,vandenukas bėga ir čiaudulys baisinis,akys ašaroja.Allium cepa visai nepadeda.Bijau komplikacijų,pas gydytoją tik ryt.Ką patartumėt,nuo kosulio ir tokios slogos?
Papildyta:
Besijuokianti,pas Jus suprantu buvo tik temperatūra su nežimiu kosuliuku?
Papildyta:
Braita,kaip jums sekas sveikt?
QUOTE(spindulka @ 2011 03 24, 15:08)
Prašau patarimo. Jau 6 lygos diena,bet niekaip nekrenta temperatūra 38,5,kai numušu laikos 37,6( čia po belladonnos homacord) ,nors ir po paracetamolio tas pats.Kosulys jau šiandien su skrepliais,o sloga lyg pirmą dieną,vandenukas bėga ir čiaudulys baisinis,akys ašaroja.Allium cepa visai nepadeda.Bijau komplikacijų,pas gydytoją tik ryt.Ką patartumėt,nuo kosulio ir tokios slogos?
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Paprašykit CRB tyrimo (tik kiek žinau jis daromas nevalgius ryte) - gal koks bakterinis uždegimas.
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 03 24, 10:13)
Fedes, pas mus krūva visko buvo. Nors vaikas iki 5 m.,be tų didžiųjų temperatūrinių vėmimų kartą metuos, buvo visiškai sveikas.
Lėtinė mikoplazma, nosyje krūvos bakterijų, galiausiai ir alergija pasirodė
Sakė tyrimą kažkokį dabar daro, kur vit. C šlapime tiria, rezultatas - stulbinantys vit. C kiekiai šlapime. Aišku jei ilgą laiką atip, tai tas vit. C akmenim ne užilgo pavirs.
Lėtinė mikoplazma, nosyje krūvos bakterijų, galiausiai ir alergija pasirodė
Sakė tyrimą kažkokį dabar daro, kur vit. C šlapime tiria, rezultatas - stulbinantys vit. C kiekiai šlapime. Aišku jei ilgą laiką atip, tai tas vit. C akmenim ne užilgo pavirs.
žinok, sutikau tradicinių gyd vandenyne vieną alergologę, kuri man atkapstė tas lėtines mikoplazmas ir chlamidijas. ir susiejo ir alergiją šalčiui, ir astmą su jomis,ir dar daug kitų dalykų. ir atrodo ji buvo teisi. aš vis dar ne viai išsigydžius jų, bet pradėjus gydytis teisinga kryptimi sveikata labai pagerėjo.
mano mažoji irgi buvo užsikrėtusi mikoplazmom, ir jai buvo dauguma panašių požymių, bet deja, dar neišssikapstėm, bet man rodos tiesiog imunitetui teko tiek išbadymų jos, nuopat gimimo, kad reikia daugiau laiko susitvarkyt su tuo.
o ta vit C, joi, Antakalnio poliklikoj bendrą šlapimą darantis, pastebėjau dabar daro. čia koks med. tyrimas pas juos vyksta
QUOTE(spindulka @ 2011 03 24, 15:08)
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
mmmm...aš irgi pritariu dėl tyrimų.
o mano situacija dabar jau nieko. Vakar visą dieną pamažu kilo vaikui tempa (beje, prie 37,5 jautėsi sunkiai, vis nusnausdavo), o 18 val vakaro jau mušiau su paracetamoliu (nors buvo tik 38,2 - jautėsi blogai, tik miegot miegot miegot ) . Bet po paracetamolio sudavimo kas pusę valandos daviau antigripinas3 (trečia kartą influcid), į tarpus Stodal (ten Spongia įeina, o pas mus toks spazminis kosulys), dar umcalor į tarpus (turėjau grafikėlį susidarius kada ir ką duoti - net ir miegančiai įkišdavau žirniuką į burną). nuo slogos papildomai nieko neduodu, nes į antigripino3 sudėtį mačiau įeina. prieš miegą Engystol sudaviau. Tai šian jaučiais gerai, tempa taip ir nebepakilo. Šian tą patį duodu, tik antigripino3 su influcido tarpai didesni ir pridėjau vėl antimonium tartaricum dėl tų karkaliukų. žiūrėsiu kaip čia toliau vsikas vystysis
Dėl CRB tyrimo nevalgius gal ir nevisai tiesa? bent mums darė pavalgius - tiesiog extra nusiuntė pasidaryti, kai lankėmės pas daktarę. Čia su ankstesniu sirgimu, ne šį kartą. beje, tada neišvengėm antibiotikų Už tai dabar viską darau, kad pasveiktumėm be jų
Spindulka, manoji kosėjo daug, bet kai pas maniškę BA ir nebuvo jokių priepuolių, tai man kažkaip tas kosulys per daug nerimo nekėlė. Ir sloga rimta buvo, panašiai kaip kad tu rašai, labai ilgą laiką skysta.
O tempos tai kai 38.5 mušti nereikia. O kaip tada vaikui pasveikt, jei tai vienintelis jo pasipriešinimas ligai. Gerti reikia daug duot, tai gali būti viena iš temperatūros laikymosi prežasčių, kitas dalykas Beladona homacord yra rimtas vaistas, jo dažnai duot negalima, nes ji pati daug jos duodant gali tą temperatūrą ir laikyt...
Ką patart nežinau, aš pati kažkaip daugeliu atveju intuicija vadovaujuos ir asmenine patirtim kas veikdavo, o kas ne.
Skystai slogai tinka Lycopodiumas (kaip ir kosuliui), Fosforas, Nux vomica, ir dar turbūt visa galybė...
Papildyta:
CRB nesvarbu valgius/nevalgiu. Teoriškai teigiama, kad visi tyrimai turėtų būt nevalgius. Bet realiai tai ne daug ten tų parametrų kai reikia būt nevalgius, pvz. cukrus ir kt.
O tempos tai kai 38.5 mušti nereikia. O kaip tada vaikui pasveikt, jei tai vienintelis jo pasipriešinimas ligai. Gerti reikia daug duot, tai gali būti viena iš temperatūros laikymosi prežasčių, kitas dalykas Beladona homacord yra rimtas vaistas, jo dažnai duot negalima, nes ji pati daug jos duodant gali tą temperatūrą ir laikyt...
Ką patart nežinau, aš pati kažkaip daugeliu atveju intuicija vadovaujuos ir asmenine patirtim kas veikdavo, o kas ne.
Skystai slogai tinka Lycopodiumas (kaip ir kosuliui), Fosforas, Nux vomica, ir dar turbūt visa galybė...
Papildyta:
CRB nesvarbu valgius/nevalgiu. Teoriškai teigiama, kad visi tyrimai turėtų būt nevalgius. Bet realiai tai ne daug ten tų parametrų kai reikia būt nevalgius, pvz. cukrus ir kt.
Ačiū merginos už patarimus,važiuojam į polikliniką
Dėl daug skysčių tai tiesa - man pvz labai sunku metų neturinčiam vaikui įsiūlyti gerti daug. na tai mano MP dar išsigelėbjimas kažkoks. bet va vieną popietę pamenu nepatingėjau ir su pipete pažaidžiau - kažkaip gal buvo įdomu jai ar kaip, bet sugirdžiau nemažai arbatėlės. tai tempa nuo 38,5 iki 37,5 nukrito per valandą laiko savaime. Beje, man gydytoja sakė, kad prie aukštos tempos reikia duoti ne karštą arbatą, o drugną, t.y. kūno temperatūros.
Dar kai buvau seminare prieš pusmetį apie imunitetus ir pan, tai gyd.A.Vaivarienė pasakojo, kad mušti tempą reikia, tik kai vaikas blogai jaučiasi (ištisai nori miego, nebūdrauja ir pan). O čia taip būti gali ir prie įvairių tempos aukštumų kaip žinome. Dar ji išssireiškė, kad galima mušti tempą nakčiai, nors ji ir nėra sunkiai pakeliama, bet tipo kad vaiko organizmas pasiilsėtų per naktį ir galėtų kitą dieną vėl kilti į kovą su tais virusais.
tai tiek daugiau mažiau žinomos teorijos
Dar kai buvau seminare prieš pusmetį apie imunitetus ir pan, tai gyd.A.Vaivarienė pasakojo, kad mušti tempą reikia, tik kai vaikas blogai jaučiasi (ištisai nori miego, nebūdrauja ir pan). O čia taip būti gali ir prie įvairių tempos aukštumų kaip žinome. Dar ji išssireiškė, kad galima mušti tempą nakčiai, nors ji ir nėra sunkiai pakeliama, bet tipo kad vaiko organizmas pasiilsėtų per naktį ir galėtų kitą dieną vėl kilti į kovą su tais virusais.
tai tiek daugiau mažiau žinomos teorijos
Aš nakčiai niekad nemušu, po naktinio karščiavimo paprastai sekanti diena būna daug lengvesnė. Bet čia jau asmeninė praktika. Taip naktinis karščiavimas labai sunkus mamai, nes reik budėt, bet vaikas vis tiek miega, nepastebėjau jokio skirtumo tarp vaiko paiilsėjimo kai jis miega su ar be temperatūros. O jei nepatingi pagirdyt kad ir su pipete, ir žirnių į užantį įmest, paprastai rezultatas užtikrintas būna.
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 03 24, 16:57)
Aš nakčiai niekad nemušu, po naktinio karščiavimo paprastai sekanti diena būna daug lengvesnė. Bet čia jau asmeninė praktika. Taip naktinis karščiavimas labai sunkus mamai, nes reik budėt, bet vaikas vis tiek miega, nepastebėjau jokio skirtumo tarp vaiko paiilsėjimo kai jis miega su ar be temperatūros. O jei nepatingi pagirdyt kad ir su pipete, ir žirnių į užantį įmest, paprastai rezultatas užtikrintas būna.
pas mane vienas vaikas su tempa miega normaliai - jai nemušu. bet mažoji tai nemiega visai - po 15-20 min nusnaudžia ir verkia, ir vėl nusnaudžia - ir vėl šoka iš miego Tai kartais net nepastebiu, kad vyresnėlė tos tempos turi. o antroji tai jau iš karto praneša apie save
tai tos teorijos kaip ir teorijos - jas žinoti reikia, o praktikoje jau koreguojasi individualiai.
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 03 24, 15:57)
O jei nepatingi pagirdyt kad ir su pipete, ir žirnių į užantį įmest, paprastai rezultatas užtikrintas būna.
Aš vakar savo mažiuką ant rankų praktiškai visą laiką pranešiojau kai nemiegojo, tai vienoj rankoj vaikas, kitoj buteliukas, po gurkšnelį kas kelias minutes ir žinokit temperatūra nekilo, o iš po nakties atsikėlė visai be tempos Nu baisiai pavargau vakar, bet užtat dabar visa laiminga sėdžiu Ir dukra kai sirgo savaitgalį, tai mes su vyru kaip užsikirtusi plokštelė: ar pagėrei, ar pagėrei. Kiekvienam kambary po puodelį vandens su šiaudeliu (būtinai ) pastatėm. Jos organizmas kai karščiuoja išvis dideliais kiekiais skysčių (ypač arbatų ) nepriima, viską išvemia ir išviduriuoja Nu ir po gurkšniuką prigėrė ji mums, aišku, dar žirniukai padėjo, bet temperatūra nuo 39 pati nukrito
Gal galite man patarti, kuriuos žirniukus pavartoti. Jau dvi savaites nutirpusi kairė ranka - delnas, ir keli pirštai... Patarė gerti magnio - gėriau, bet nepadėjo
QUOTE(Pingvinukas @ 2011 03 24, 18:04)
Gal galite man patarti, kuriuos žirniukus pavartoti. Jau dvi savaites nutirpusi kairė ranka - delnas, ir keli pirštai... Patarė gerti magnio - gėriau, bet nepadėjo
Magnis gali nepadėti - išsitirk stuburą. Kuri ranka nutirpusi? Gali būti, kad problemos su kaklu. man taip buvo. Nustatyta diagnozė - osteochondrozė. Vadinas turi plėsti kraujagysles, daryti mankštą.